Recenze: AGATHA RAISINOVÁ A MANŽEL NA ZABITÍ (M. C. Beaton)

Nejen manžel na zabití



Anotace:
Ráno ve svatební den Agathy a Jamese se zdálo být bez mráčku. Čas jejich štěstí však vypršel, když se v kostele objevil její manžel Jimmy, o němž si myslela, že je už dávno mrtvý. Agatha by ho nejraději hned u oltáře zaškrtila, protože James kvůli němu zrušil zasnoubení. Druhý den ráno je Jimmy nalezen mrtvý a Agatha s Jamesem budou muset spojit síly, aby se zbavili podezření, že mu k tomu pomohli. 

Recenze: OSUD MĚ MÁ RÁD (Simona Monyová)


Náhoda jak blbec na druhou



Anotace:
Vtipně napsaný příběh dívky, která svou pílí a za pomoci babiččiných rad dosáhne svého životního snu. Daniela je nespokojená, že má po maturitě nastoupit do zaměstnání na poště v rodné vesnici. Z nečekaného těhotenství je nadšená, nuceně opouští rodiče. Azyl hledá u své babičky, kterou předtím neznala. Nachází nový domov, je šťastná, že má dceru. Díky babičce vystuduje vysokou školu. Najde skvělé zaměstnání, stane se finančně nezávislou. Jediné, co jí schází, je manžel a táta pro její dceru. Je vůbec možné, aby někdy potkala Michala, otce Michaely?

Úryvek z knihy Náměsíčník

Náměsíčník 


Robert Muchamore




Anotace: 
Tentokrát se agenti CHERUB zapojí do vyšetřování letecké katastrofy; nad Atlantikem se zřítí letadlo a zahyne přes tři sta lidí. Existuje podezření na teroristický útok, ale práce vyšetřovacího týmu je bezvýsledná – až do okamžiku, kdy na horkou linku zavolá domácím násilím ztýraný dvanáctiletý chlapec a prozradí svoje podezření. Není však jisté, že to je stopa, zvlášť když se ukáže, že chlapec není zrovna důvěryhodný typ. Pravdu můžou zjistit jen agenti z CHERUB, jednotky tajné služby složené z dětí. Jsou to špičkově vycvičení profesionálové s jednou obrovskou výhodou: dospělé nikdy ani ve snu nenapadne, že je špehují děti. Pro oficiální místa tyto děti neexistují.

Recenze zde

Citáty mrazivé jako ticho samo

MRAZIVÉ TICHO


Dneska v noci jsem dočetla psychothriller od Wulfa Dorna (pořád na něj musím myslet...) a přináším vám citáty, které mě při jeho čtení zaujaly.


Recenze - připravuje se


Zajímavosti z knihy - připravují se

Recenze: NÁMĚSÍČNÍK (Robert Muchamore)

Na deváté misi s těmi nejlepšími agenty! 


„Nepopírám, že chlapci v tomhle věku jsou pěkní uličníci,“ přisvědčil Ashley. „Ale správný způsob řešení je oznámit problém personálu. Pro násilí zkrátka neexistuje omluva.“


  


Anotace: 
Tentokrát se agenti CHERUB zapojí do vyšetřování letecké katastrofy; nad Atlantikem se zřítí letadlo a zahyne přes tři sta lidí. Existuje podezření na teroristický útok, ale práce vyšetřovacího týmu je bezvýsledná – až do okamžiku, kdy na horkou linku zavolá domácím násilím ztýraný dvanáctiletý chlapec a prozradí svoje podezření. Není však jisté, že to je stopa, zvlášť když se ukáže, že chlapec není zrovna důvěryhodný typ. Pravdu můžou zjistit jen agenti z CHERUB, jednotky tajné služby složené z dětí. Jsou to špičkově vycvičení profesionálové s jednou obrovskou výhodou: dospělé nikdy ani ve snu nenapadne, že je špehují děti. Pro oficiální místa tyto děti neexistují. 


Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2008
Žánr: Literatura světová, Dobrodružné romány
Ze série: Cherub (9)
Orig. Název: The Sleepwalker


Úryvek z knihy zde

Recenze: S HLAVOU V (OBLACÍCH) PEJRU (Kateřina Petrusová)

Hlavní hrdina je český Christian Grey!


A že jich sakra bylo! 
Kdybych nebyla blbá... 
Kdybych tomu dala šanci... 
Kdybych tam bývala vůbec nejela! 
Kdybych nedělala krávu... 
Kdybych nekoukala moc dopředu a prostě si jen zkusila užívat... 
Kdybych si radši provedla lobotomii! 


   



Anotace: 
Když se Markéta vybourá v autě v jakémsi zapadákově a je nucena přečkat víkend ve společnosti velkého a děsivého vidláka Marvina, rozhodně nečeká, že se během dvou dnů do toho samého velkého a děsivého Marvia - vlastně Pavla - dokáže zamilovat. A když odjíždí, vůbec nečeká, že by Marvin mohl mít zájem o něco víc, než příjemný úlet. Ale po nějakém čase zjišťuje, že se jí velký zlý Marvin zapsal do života víc, než jedním úletem...

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy

Recenze: NÁVRAT Z TEMNOTY (Liz Coleyová)

Buďte sami sebou i v temnotě... 


Kate každý den pomáhala držet Angele hlavu nad vodou a k tomu volávala: "Nepřestávej kopat nohama a dýchat!" 


    


Anotace: 
Bylo jí třináct, když se ztratila.
Zmizela své rodině, přátelům, světu. Když se zčistajasna objevila, zjistila, že jí chybí velký kus sebe samé.
Šestnáctiletá Angie Chapmanová se po třech letech od svého záhadného zmizení vrací domů. Z toho období si nic nepamatuje, jako by jí někdo vymazal všechny vzpomínky. Musí si poskládat příběh o všech hrůzách, které prožila, aby získala nazpět svůj život.

Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Žánr: Literatura světová, Thrillery
Orig. Název: Pretty Girl - 13

Ukázka z knihy Cesta pustinou

Cesta pustinou


Emmy Laybourne



Musela jsem přidat tuhle vtipnou a při pohledu na malého vypravěče Maxe i trochu děsivou ukázku z této knihy, kterou právě čtu. Po přečtení druhého dílu jsem se hned pustila do třetího a znovu se setkávám s partou přeživších, kteří ze všech sil bojují za svou novou rodinu. V tomto úryvku Max líčí jeden svůj zážitek... Všechna jeho vyprávění jsou takováhle, takže se s ním čtenář rozhodně nenudí a patří k nejzajímavějším vypravěčům knihy. Není tedy divu, že jsem si Maxe moc oblíbila. :o) 

Anotace: 
Děti, jež přežily katastrofu v Monumentu, se konečně dostaly do bezpečí a žijí nyní v uprchlickém táboře v Kanadě. Bratři Dean a Alex pomalu a zdráhavě začínají věřit, že je po všem. Pak se ale dozvědí, že jejich ztracená kamarádka Josie žije.
Josie prožívá nejhorší okamžiky svého života, odtržená od přátel a uvězněná ve střeženém táboře plném krvežíznivých divochů, brutality a každodenního násilí. V důsledku prožitých hrůz ztratila veškerou naději na záchranu.
Astrid děsí až přílišný zájem vlády o její ještě nenarozené dítě a spolu s Deanem, Alexem a Nikem se vydávají na cestu v zoufalé snaze najít Nikovu lásku Josii.
Emmy Laybourne přináší dech beroucí akční závěrečný díl postapokalyptické trilogie Monument 14.

Vánoční dáreček pro Chensieka!


Zřejmě jsem byla moc hodná, protože Ježíšek (moje pravá ruka Wish) mi poslala dáreček dřív. Jelikož mě zná, ví, že je úplně zbytečné knihu pro mě balit. Jako netrpělivec bych nepočkala až pod stromeček, ale naopak bych krásný vánoční papír rozervala hned na místě, abych se dostala ke kýženému pokladu. 

Takže mi pár dní přišel balíček od slečny Sue Wish a já věděla, co v něm bude! A neskutečně jsem se na to těšila. Kniha, kterou mi Wish poslala, mě fascinovala už dlouhou dobu. Ona ji měla v knihovničce, ale upřímně... byla z ní trochu zklamaná. Očekávala o něco víc, než kniha nabídla. Já jsem se rozhodla dát jí šanci. 

A právě před chvilkou jsem Návrat z temnoty odložila. Dočetla jsem první část a vrhám se s nadšením do druhé. Prozatím jsem ohromená a neskutečně to hltám. Ano, jsou drobnosti, které trochu nechápu, ale snad se časem vysvětlí. A myslím, že zklamaná nebudu, protože na rozdíl od Wish už do toho jdu s tím, že je to sice žánr thriller, ale spíše to spadá do young adult. 

Můj milovaný syn se knihy hned ujal po svém a zajímavým způsobem ji naaranžoval, takže zde přináším pár fotografií čtiva, na které jsem se třásla už nějakou dobu. Jsem moc šťastná, že mi ta slečna, se kterou spolupracuji (čti: otravuju ji) každý den po večerech, Návrat z temnoty poslala. Udělala mi tím obrovskou radost. 

Takže... Moc děkuji, Sue! :o) 


    

Recenze na knihu zde

Recenze: NEBE V PLAMENECH (Emmy Laybourne)

Pokračuje dobrodružství v Monumentu!

Byl jsem sám. V temnotě.


      

Anotace: 
Svět neskončil… Ještě ne.
V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.
Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit? 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2013
Žánr: Sci-fi a fantasy, Horory, Thrillery
Ze série: Monument 14
Orig. Název: Sky on Fire

Knížky mého dětství

Každý má určitě nějakou tu knížku z dětství, na kterou rád vzpomíná, ze které si možná ještě dnes pamatuje některé pasáže, a nebo ke které se vrací ve chvílích, kdy si trochu potřebuje připomenout bezstarostnost dětských let. 

Do tohohle článku jsem vybrala jak moje srdeční záležitosti, tak knížky, které se mi mezi těmi všemi, které jsem měla, a že jich nebylo málo, líbily nejvíce. Ale hlavně! způsobily, že jsem jako dítě byla ochotná číst, protože ta moje čtenářská historie je trochu jiná a dalo by se říct, že lehce pohnutá ( :D ) na rozdíl od Chensie. I když musím přiznat, že u některých knížek si nejsem úplně jistá, jestli jsem se podílela na jejich čtení, nebo mi byly "pouze čteny" a příběhy mám naposlouchány, ale to už se asi úplně přesně nikdy nedozvím. :)

Odhalila jsem Vaše temné myšlenky!

Knižní recenze versus youtuberské recenze... (I. část)


Zdroj
Poslední dobou neslyším pomalu nic jiného, než tenhle youtuber udělal tohle a onen udělal támhle to. Upřímně, pokud to furt budou někde trousit, kdo to po nich bude uklízet? ,o) To je nějaký nový trend nebo se to ke mně dostalo až takhle pozdě?

Zdroj
Nejsem jeden z těch výskavců, kteří poslouchají youtubery. Podle mě to není to samé, jako poslouchat Ramsteiny nebo Eminema. Ano, jednou jsem si to zapla, ale prostě... Linkin Park je lepší. :o))

Ráda si recenzi přečtu. Má to pro mě výhody - jako fotografie knihy nebo přímo ke knize. Citáty z textu. Možnost vrátit se ve čtení tam, kde mě to zaujalo, aniž bych musela posouvat video. Asi jsem na předčítání už moc velká... :o)) 

Mezi knižními blogery se o tom dají vyslechnout zajímavé názory. Jeden to podporuje, druhý nesnáší, třetímu je to úplně jedno a čtvrtý netuší, co to youtuber je. Ale ty nejdrsnější myšlenky jsem posbírala a snad se nad tím zasmějete jako my. 

Recenze: GANGY (Robert Muchamore)

Vzrušující nebezpečná mise mezi gangstery!


„Ale je tu ještě jedna věc,“ doplnila Chloe. „Mise, kterou navrhujeme, staví na pevném a už existujícím vztahu s členem Vzteklých psů. Existuje jen jediný agent, který to dokáže.“
„A kdo to je?“ zeptala se Zara.
„James Adams.“


      


Anotace: 
Nelítostné řádění drogových dealerů ohrožuje bezpečí i životy mnoha nevinných lidí, ale policie nemá šanci organizaci narušit a dokázat jí všechny těžké zločiny, které provádí jako na běžícím pásu.
Když na misi dojde ke zranění jednoho z cherubů, patnáctiletý James je jediný, kdo se dokáže do gangu zařadit a přitom nevzbudit podezření, že hraje dvojí hru. Jeho výkon rozhodne nejenom o úspěchu celé akce, ale i o tom, jestli malí cherubové budou nadále smět na takto nebezpečné mise… Jak James tuhle náročnou situaci zvládne? A jak dopadne jeho vztah s Danou, který projasňuje depresivní svět drogového podsvětí?

Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2007
Žánr: Literatura světová, Dobrodružné romány
Ze série: Cherub (8)
Orig. Název: Mad Dogs

Recenze: PÁD (Robert Muchamore)

Každý touží po Jamesovi!


Co se stane, když síla, které nic neodolá, narazí do předmětu, se kterým nic nepohne? 


      



Anotace: 
Tentokrát James Adams – agent CHERUB, dětské jednotky britské tajné služby, působí na misi v Rusku, ale od začátku ho pronásleduje smůla. Když zůstane bez pomoci spoluagentů, čeká ho několik krutých dní, kdy bojuje o přežití. Ani po návratu do Velké Británie průšvihy nekončí. Mezitím Jamesovu sestru Lauren poprvé vyšlou na samostatnou misi, která je zaměřena proti obchodníkům s bílým masem. Pro Lauren tato zkušenost znamená tvrdou lekci z reality, ze které se nemůže dlouho vzpamatovat. James navíc řeší problémy s kontrolorem mise Ewartem; pocit křivdy a strachu o vlastní osud ho dožene k neuvážené akci, při které se sblíží s Danou, pravým opakem Kerry, se kterou chodí už několik let. Které z dívek dá James přednost? Tahle otázka je pro patnáctiletého kluka důležitější než výsledek předchozí nebezpečné mise. Cherubové totiž navzdory svému výcviku a zkušenostem zůstávají úplně normálními puberťáky.

Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2007
Žánr: Literatura světová, Dobrodružné romány
Ze série: Cherub (7)
Orig. Název: The Fall

Recenze: KRÁL (J. R. Ward)

Ať žije král!

Poklekla na jedno koleno a sklonila hlavu. „Ať žije král.“ Dav za ní učinil totéž jako jeden muž, sborově pronesená tři slova stoupala do noci, zatímco všichni poklekali na dlaždice. 


     



Anotace: 
Wrath, syn Wrathův, se po staletí obracel ke svému trůnu zády, ale teď konečně přijal otcovo žezlo – s pomocí své milované družky. Koruna ho však na hlavě tíží. Válka s Vyhlazovací společností stále zuří, hrozba Bastardů trefuje do černého a Wrath je nucen činit rozhodnutí, která ohrožují všechno – a všechny. Beth Randallová se domnívala, že ví, do čeho jde, když spojila svůj život s posledním čistokrevným upírem na planetě: nebude to procházka růžovým sadem. Jenže když se rozhodne, že chce dítě, není připravená na Wrathovu reakci – ani na propast, která tím mezi nimi vznikne. Otázka zní: zvítězí pravá láska... nebo ji přemůže trýznivé dědictví?

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014
Žánr: Sci-fi a fantasy, Horory, Thrillery, Romány pro ženy
Ze série: Bratrstvo černé dýky (12)
Orig. název: King

Recenze: ŠŤASTNÁ KNIHA (Barbora Šťastná)

Svého štěstí každý strůjcem...



Anotace:
Taky vás někdy napadlo, že byste chtěli změnit svůj život? Odjet meditovat do Indie? Chovat bio ovce na Šumavě? Zachraňovat děti v Africe? Pracovat v baru na středomořské pláži? Taky mě to napadlo, ale, upřímně řečeno... nechtělo se mi. Místo toho jsem vyzkoušela různé způsoby, jak být šťastnější, a přitom si nechat svůj život takový, jaký je: s manželem a dvěma dětmi, s bytem na hypotéku a normální pracovní dobou. A zjistila jsem, že štěstí si nechci schovávat na Vánoce, na dovolenou nebo na někdy jindy.

Úryvek


Citáty

Recenze: NEBEZPEČNÝ FLIRT (Cathie Linz)

ZAMILOVAT SE JE SNADNÉ...

"S hrátkami je pro dnešek konec, detektive."
"Zítra je taky den." 


   


Anotace: 
Nicole potřebuje nového knihovníka. K jejímu překvapení jí policie doporuč detektiva, který má vypátrat sázkařský gang, jenž knihovnu používá pro své účely. Nicole je rozhořčená, ale současně ji drsný detektiv Ellis přitahuje...

Nakladatelství: Harlequin
Rok vydání: 1993
Vydání originálu: 199
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. název: Flirting with Trouble

Recenze: ZVÍŘE (Robert Muchamore)

Šestá mise otevírá oči...


Buď hodný králíček a hezky spapej všechny svoje bobky.


    


Anotace: 
Příběh začíná tím, že dva školáci jsou svědky útoku na svou maminku, kterou přepadnou dva maskovaní muži z militantního hnutí za práva zvířat a těžce ji poraní. Žena totiž pracovala pro výzkumnou laboratoř, experimentující se zvířaty.
Tisíce zvířat denně zahynou při laboratorních experimentech; podle některých jde při těch pokusech o získání zásadních vědeckých poznatků, zato jiní jsou schopni udělat cokoliv, jen aby tomu zabránili.
A James, Lauren a Kyle, tři dokonale vycvičení dětští špióni z jednotky CHERUB, se ocitli přímo uprostřed bitevního pole, protože dostali za úkol zjistit co nejvíc informací o extrémistické skupině, která krvavými prostředky bojuje proti testům na zvířatech.
Misi zakončili úspěšně, jen Lauren se po otřesných zážitcích rozhodla stát se vegetariánkou. Celý příběh je napínavý, chytrý a vtipný a navíc přiměje čtenáře, aby se zamysleli nad tím, zda ty kruté pokusy na zvířatech jsou nutné – a zda je nezbytné, aby kvůli nim byli na sebe navzájem krutí i lidé.

Nakladatelství: BB art
Rok vydání v ČR: 2009
Vydání originálu: 2006
Žánr: Literatura světová, dobrodružná
Ze série: Cherub (6)
Orig. název: Man vs Beast

Úryvek z knihy zde

Tak co je teda lepší? Kniha nebo film?

Zdroj
Občas mi tahle otázka připomíná známou hádanku: "Co bylo dřív? Slepice nebo vejce?" Samozřejmě tady mluvíme o lidech, kteří rádi čtou a mají možnost srovnání. U těch ostatních je odpověď jasná. :) Ve většině případů jsem se setkala s názorem, že kniha je jednoduše lepší než film. Platí to ale opravdu vždycky? A na jakých dalších věcech to ještě závisí? A jak to mám já?

Co nám obecně filmy a knihy přinášejí ?

Nic, co bychom už všichni nevěděli. :) Knížka vám dává možnost fantazie, kdy si hrdiny i prostředí můžete vysnít podle svého (ne nutně to ovšem musí být pozitivní pro každého, ale to tak bývá u všeho). Pro někoho pak čtení knihy a vytvoření si vlastního světa může být považováno za mnohem intimnější setkání s jednotlivými postavami a jejich příběhem než "obyčejné" zhlédnutí filmu. 

Naopak film všemu tomu dává větší uchopitelnost. Oživuje postavy, které známe jen z černobílých stránek, propůjčuje jim pohledy, výrazy, úsměvy a gesta, a také dodává jednotlivým scénám odpovídající hudební doprovod, který více podněcuje naše emoce a zapříčiňuje to, že se bojíme nebo brečíme přesně na těch místech, na kterých máme. :)

Knihy mého mládí

Aneb když patříte mezi knižní dinosaury, protože HP a Stmívání rozhodně nebyly vaše první přečtené knihy. 


Dnes na mě Wish vyběhla s tím, že málo makám a zadala mi téma. Chce, abych napsala článek o tom, jak jsem začínala se čtením. Upozorňovala mě na to, že všude jsou čtenáři, kteří začali číst až s érou Harryho Pottera nebo Stmívání. 

Já to až tak děsivě nevidím, i když je pravda, že se moc nebavím o tom, kdy a jak člověk začal číst. Já osobně jsem spíš takový knižní dinosaurus. Už mi není dvacet, ale dvacet sedm a kdybych začala číst až s Harrym Potterem, uteklo by mi spousta krásných let bez čtení! To by byla velká škoda. :o)

Spoilery: Překroč svůj stín - Kattie McGarry

Překroč svůj stín - Katie McGarry


recenze (Bez spoilerů) zde


Nedávno jsem četla naprosto úžasnou knihu Překroč svůj stín od Katie McGarry, která se zasloužila o opravdu napínavou četbu a doháněla mě tím tak trochu k šílenství.

Hlavní hrdinka Echo totiž skrývá děsivé tajemství uvnitř sebe a nemůže si na něj vzpomenout, i když se o to snaží.

Jelikož jsem ďábelská čtenářka, prozradím Vám, oč šlo.

Pozor, tento článek obsahuje SPOILERY! 
Pokud nechcete číst informace, které vám odhalí děj knihy, neotevírejte tento článek. 

Pokud jste knihu četli, nic nečekaného neobjevíte a můžeme si o této knize podebatovat bez omezení. :o)  

Spoilery na blogu - Ano či ne?

Když řeknete tohle slovo mezi milovníky četby, udělají obličej jako byste je právě informovali o tom, že Hitler žije. A to nepřeháním. Je to dostatečně výstižné, ovšem ne pro každého. 

1) Pro některé jsou spoilery doslova hrůznou zkušeností, kdy se nechtěně dozvěděli děj a dotyčného záškodníka budou proklínat až do své nejdelší smrti.

2) Jiní to moc neberou - tedy záleží u jakých knih se spoiler vyskytuje. Některé se jim číst moc nechce, takže když se k nim něco o ději dostane, nijak to neřeší, ale běda, jakmile byste řekli spoiler ke knize, kterou právě čtou a je napínavější, než střemhlavý seskok z letadla bez padáku. 

3) A pak existuje hrstka barbarských čtenářů, mezi které patřím i já, a ta se mezi ostatními moc neprojevuje, protože nejsou oblíbení. Tito lidé totiž spoilery milují! Doslova je vyhledávají a jsou schopní si dokonce na blogu stěžovat, že recenze neobsahovala žádný spoiler nebo o něj žadonit! 

Úryvek z knihy Zvíře

Zvíře


Robert Muchamore




Po přečtení pátého dílu Cherub - Šílenství, který byl více než skvělý a vyrazil mi dech, jsem se bez přestávky pustila do čtení šestého dílu s názvem Zvíře. Netuším, co mám očekávat. Hodnocení na databáziknih.cz je poměrně vysoké, takže uvidíme. Vrhám se do toho s nadšením a nemohu se odtrhnout. Cherubové jsou prostě nejlepší! :o) 
Snad se ukázka bude líbit a trochu poukáže na to, o čem kniha bude. Jde o první kapitolu. ,o)

Recenze zde

Citáty z knihy Šílenství

Šílenství

Robert Muchamore




Šestý díl ze série Cherub, který svým napětím, psychologií a akčním dobrodružstvím vezme dech každému čtenáři. Nejlepší díl ze série, který se mi dostal pod ruku a mohu ho s čistým svědomím doporučit. Po recenzi jsem se rozhodla také zveřejnit nejlepší citáty, které mě v knize zaujaly a snad vás navedou na tu správnou cestu... :o)

Recenze zde

Recenze: ŠÍLENSTVÍ (Robert Muchamore)

Ponořte se do oceánu lásky...


"Jsme tvoji andělé, Pane. Jsme k tvým službám. Dej nám sílu. Laskavě nás ochraň. Naše duše jsou nevinné. Naše myšlenky jsou čisté. Jsme vůdci. Provedeme lidstvo. Skrze temnotu.“


       


Anotace: 
Třináctiletý James se dostal do výcvikového tábora, který připravuje děti pro role agentů v jednotce zvané CHERUB. Jejich pomoc vyhledává britská špionážní služba MI5 i policie v případech, kdy dospělí v pátrání selžou nebo prostě nemůžou mít naději na úspěch. 
James, znuděný a přidrzlý puberťák, který každou chvíli něco vyvede, poplete nebo nerespektuje, je kupodivu ideálním agentem. Spolu se svými kamarády nadává na školu, na náročný výcvik, pere se a prožívá první lásky jako normální děti, ale občas je vedení tábora vyšle na misi do prostředí těch nejnebezpečnějších zločinů.
Když CHERUB rozkryje vazbu mezi ekoteroristickou organizací Zachraň Zemi a bohatou náboženskou sektou známou pod názvem Přeživší, James Adams odlétá do Austrálie na misi, během níž má do sekty proniknout.
Je to jeho zatím nejtěžší úkol. Velitelství Přeživších v australské poušti je absolutně odříznuté od světa a sekta používá techniky vymývání mozku, které Jamese vystavují obrovskému psychickému tlaku.
Tentokrát nebojuje pouze proti teroristům. Musí svést boj o kontrolu nad vlastními myšlenkami.
Cherub existuje z nejprostšího důvodu: ani ten nejprofesionálnější zločinec nebude dítě ze sousedství podezírat z toho, že je tajný agent.
Pro oficiální účely tyto děti neexistují. 

Nakladatelství: BB art
Rok vydání v ČR: 2009
Vydání originálu: 2006
Žánr: Literatura světová, Dobrodružné romány
Ze série: Cherub (5)
Orig. Název: Divine Madness

   

Úryvek z knihy zde

Výhodný nákup s bonusem v Baronetu!

Nakladatelsví Baronet mělo velké slevy na knihy, které podle nich měli nějakým způsobem drobně poškozenou vazbu. Osobně jsem knihy prostudovala a nejsem takový puntičkář, abych něco našla. Čekala jsem něco na první pohled viditelného, ale ne. Knihy jsou absolutně krásné, pomazlení a přečtení hodné a už mi odpočívají v knihovničce a jedna po druhé trpělivě čeká, až se na ně vrhnu a zblajznu je na posezení jako malinu. :o))

I když jde tedy o knihy, které už jsem četla - měla jsem půjčené od kamarádek či z knihovny, ale natolik mě dostaly, že jsem si je nutně musela koupit!

Například Bratrstvo černé dýky je moje srdcovka a ze série třinácti knih už mi zbývají jen dvě. A když už jsem se teď pochlubila svými miláčky, vrhnu se na knihy, které jsem si zakoupila a které bez problému došly. Jsou nádherné uvnitř a já jsem za ně hrozně ráda. :o)

A jako bonus mi nakladatelství poslalo jednu knihu zdarma. Sice mě tím vyděsili, protože jsem to otevřela a první, co jsem viděla, byl neznámý název na mně neznámém obalu knihy a lekla jsem se, že mi doputoval balíček pro někoho jiného. :o)) Ale nešlo o žádnou chybu, ale o dar, kterým mi Baronet udělal radost. :o)

Tímto děkuji za rychlý a skvělý obchod! :o)

Vyhlášení vánoční soutěže!

Zdravím všechny návštěvníky našeho Světa mezi řádky! 

Pokud nás navštěvujete aspoň jednou týdně, tak víte, že jsme na blogu měly soutěž pro všechny naše oficiální čtenáře. Vyhrát mohl při troše štěstí každý, kdo splnil čtyři nenáročné požadavky. :o)

Oč vlastně šlo? 
Celou Vánoční soutěž máte k přečtení na našem blogu a pod ní jsou také komentáře všech, kteří se pokusili vyhrát pod stromeček dárek v podobě skvělé knihy. :o) 

Dostalo se mi radostné povinnosti oznámit vítěze a zahrát si na Ježíška. I když to v tomhle případě není přesné. Na Ježucha si totiž hrála moje pravá ruka Wish, která za pomoci vyšší moci vylosovala dva výherce naší soutěže! Obrázek, který je k pokoukání níž, vás přesvědčí o tom, jakým způsobem se losovalo a upřímně... Wish můžete věřit. Lotr jsem v našem světě spíše já. ,o))

Pod kůží

Jeden by neřekl, kolik knížek může vyjít pod stejným názvem. A pak nastává ta chvíle naprostého zmatku, kdy znáte pouze název a najednou zjišťujete, že při hledání té správné knihy je to nedostačující. Buď dodatečně přicházíte na to, že v ruce po zakoupení třímáte úplně jinou knížku, než jste chtěli, nebo při tom množství knih, které pod stejným názvem najdete, ani nejste schopni nákup uskutečnit. A z toho důvodu vznikly tyto články. V nich se vás budeme snažit vyvést z bludiště stejných názvů a rozlišit jednotlivé děje a jejich autory. :)

Prvními takovými matoucími tituly budou knížky s názvem POD KŮŽÍ a vezmeme to hezky chronologicky.

Recenze: SNY O VŮNI CITRONŮ (Kajsa Ingemarsson)

Všední kyselost




Anotace:
Mohlo by se zdát, že Agnes má svůj život pevně pod kontrolou. Rozkročena jednou nohou ve Stockholmu a druhou v poklidné rodném městečku, za zády s rodinou, která je vždy připravena ji podpořit, milujícím přítelem, skvělou prací, nejlepší kamarádkou, kterou zná jako své boty. Je tomu ale skutečně tak? Náhle se všechny její jistoty začínají jedna po druhé bortit a zanedlouho nezůstane v životě Agnes kámen na kameni. Když jí kamarád nabídne, aby společně otevřeli novou restauraci, nemá už co ztratit…

V našich končinách, kam se ze severu dostává hlavně propagovaná severská krimi a nějaký ten thriller, by Sny o vůni citronů mohly být příjemným zpestřením a rozčeřením vod - stojatých díky množství více či méně bizarně usmrcených obětí. Proto jsem si knížku ostatně koupila, přestože anotace i hodnocení můj optimismus zrovna nepodněcovaly. Nakonec jsem narazila na poslední kus v Levných knihách a... přiznám se bez mučení. Ta obálka se mi prostě líbila. A tak jsem si ji za těch necelých padesát korun koupila.

Úryvek z knihy Pravda

Pravda

Robert Muchamore


Drobní zločinci dokážou v místním měřítku škodit stejně jako mezinárodní mafie. Kšeftař a podvodník bez skrupulí si ve svém rajonu připadá jako král. Je neprůstřelný, neohrožuje ho ani konkurence, ani úplatná policie. A má rád svou rodinu, především svoje děti. Chová se vlídně k jejich kamarádům. Vlídně – jako král k poddaným. James Adams dostane v podstatě stejný úkol jako vždy: spřátelit se s dětmi a rodinou cílové osoby a získat o ní informace, které se policii sehnat nedaří. Měla to být vlastně odpočinková mise s nejnižším stupněm důležitosti. Postupně se zvrtla ve vyšetřování odporného zločinu... Agenti CHERUB jsou ve věku deset až sedmnáct let. Žijí ve skutečném světě. Podklouznou pod radary dospělých a získávají informace, jež zločince a teroristy posílají do vězení.

Recenze zde

Recenze: PRAVDA (Robert Muchamore)

Pravda o Pravdě...


„Tohle se ti stává v jednom kuse, Jamesi. Vždycky ti rupnou nervy a vyjíždíš po lidech. Třeba když jsi v pátý třídě seřezal toho kluka a rozmlátil všechny potřeby na výtvarku. V šestý třídě jsi jednomu klukovi zkroutil nohu tak děsně, že jsi mu málem zlomil kotník. Toho dne, co umřela maminka, jsi napadl Samanthu Jenningsovou. Při kurzu základního výcviku ti ujely nervy a dupl jsi Kerry naschvál na ruku. A pokud se dobře rozpomínám, párkrát jsi hnusně zmlátil i mě.“





Anotace: 
Drobní zločinci dokážou v místním měřítku škodit stejně jako mezinárodní mafie. Kšeftař a podvodník bez skrupulí si ve svém rajonu připadá jako král. Je neprůstřelný, neohrožuje ho ani konkurence, ani úplatná policie. A má rád svou rodinu, především svoje děti. Chová se vlídně k jejich kamarádům. Vlídně – jako král k poddaným. James Adams dostane v podstatě stejný úkol jako vždy: spřátelit se s dětmi a rodinou cílové osoby a získat o ní informace, které se policii sehnat nedaří. Měla to být vlastně odpočinková mise s nejnižším stupněm důležitosti. Postupně se zvrtla ve vyšetřování odporného zločinu... Agenti CHERUB jsou ve věku deset až sedmnáct let. Žijí ve skutečném světě. Podklouznou pod radary dospělých a získávají informace, jež zločince a teroristy posílají do vězení.

Nakladatelství: BB art
Rok vydání v ČR: 2008
Vydání originálu: 2005
Žánr: Literatura světová, Dobrodružné romány
Ze série: Cherub (4)
Orig. Název: The Killing

Úryvek z knihy zde


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.