Recenze: NELÍTOSTNĚ (Radek Hromuško)


Nešťastné zpracování jednoho neštěstí... 





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Epocha.


Epocha na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



V roce 2005 šokovala českou veřejnost vražda sedmnáctileté Kamily z Bíliny, kterou měl ubodat její bývalý přítel společně se svými kamarády. Všichni tři se k činu přiznali. Jaký byl ale motiv? Co všechno se odehrávalo v pozadí a proč se na tomto hrůzném činu podílel její expřítel? Odpovědi na tyto i další otázky se snaží zodpovědět autor Radek Hromošku, který byl svého času reportérem České televize a o bílinské vraždě natočil dohromady tři reportáže. Nelítostně je písemným záznamem průběhu jejich vzniku.

Reportér zde vystupuje v roli detektiva a čtenáři společně s ním postupně odkrývají spletitost případu, jehož kořeny vedou mnohem dál a hlouběji. Pouštějí se po stopách vrahů, dostávají se do rodiny oběti i rodiny jednoho z pachatelů, kterým byl již zmiňovaný Kamilin dřívější přítel Jakub a poznávají místa, ve kterých Kamila žila běžným životem dospívajících. Podstatnou část tak tvoří rozhovory, které více či méně posouvají Hromuškovo pátrání. Velkou zajímavostí jsou rozhodně výňatky z Jakubova deníku a rozhovor z vězení vedený právě s ním.

Recenze: LAZARUS - NA CESTĚ PO GALAXII (David Strnad)

Dílo začínajícího autora, které dokáže překvapit! 


Vesmírný program Lazarus- Lazarus je pěchotní program organizace Vesmírná Asociace Planet. Byl založen za účelem vycvičení kvalitní vesmírné armády a vědců, kteří dokážou udržet mír v Galaxii. Zakladatelé John Lazarus a David Daterfield jsou na Lazarus pyšní. Hlídky jsou rozmístěny téměř v každé osídlené soustavě a každý odpor rebelů nebo galaktických pirátů je ihned řešen. V této době dělá Lazarusu starosti hlavně teroristická skupina Lager, která pravidelně unáší kolonisty z měsíců, osídlených po setkání s Praetoriany. Do Lazarusu se můžete přihlásit ve městech: New York, Washington, Brusel, Rio, Paříž, Praha, Tokio a Los Angeles. Pokud byste měli zájem stát se členem Lazarusu, museli byste projít náročnými zkouškami fyzických a psychických dovedností. 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Monument
Monument (Fb)


Chci zakoupit román Lazarus: Na cestě po Galaxii


Co očekávat od knihy patnáctiletého autora? Tak od této rozhodně víc, než byste tušili. David Strnad dokáže své čtenáře překvapit, zaujmout a ukázat jim, že ovládá práci se slovy a fantazií lépe, než někteří starší autoři. Musím uznat, že mě rozhodně mile překvapil a hodnotím román až na pár vad velmi kladně. Ačkoliv nejsem zrovna čtenářka žánru Sci-fi, tak se kniha četla snadno a bavila mě. 

Kouzelné pohádky a leporela

Oslovilo nás nakladatelství Jiří Šandera, které se zaměřuje převážně na knihy pro děti. Jelikož mám téměř tříletého chlapečka, tak jsem si prošla ediční plán a jsem ráda, že vám mohu představit zajímavé knihy, které už podle prvního prolistování vypadají lákavě a kvalitně. 

Brzy vás budu informovat v recenzích, jak na mě a Mikeyho knihy zapůsobily, ale prozatím vám je představím. V případě zájmu není nic snadnějšího, než navštívit stránky nakladatelství Jiřího Šandery a prohlédnout si jejich nabídku. :o) Sám Jiří Šandera je autor, který píše pro děti a jeho tvorbu už možná znáte. ,o)



Mimochodem, česká autorka Dana Šimková, se kterou spolupracujeme v rámci našeho projektu Podporujeme české autory, vydala své dva romány právě v tomto nakladatelství. ,o) 

Recenze: SKÓRE (Elle Kennedy)

Vášnivý a divoký příběh Deana a Allie! 


"Deanův život mě prostě rajcuje."


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet

Baronet (fb)


Chci zakoupit román Skóre



Dlouho očekávaný třetí díl série Off-campus jsem již zhltla. Teď jen zbývá těšit se na další a áchat nad těmi, které už mám doma. Příběh Deana byl opravdu jízda, což jsem očekávala, protože tento milovník žen a pařmen se takhle vášnivě prezentoval i v předchozích dílech, kde mě tolik nezaujal, ale v tomto mě rozhodně pobavil! ,o)

Bohužel pro mě jsem si tolik nepamatovala předchozí díly. Četla jsem je před nějakou dobou a tak mi pár věcí unikalo a já si marně namáhala hlavu. Jsem ráda, že kniha je propletená i s předchozími díly, dělá ji to živější. Ale díky tomu doporučuji pročíst první a druhý díl dříve, než román půjdete číst. Mnohem víc si jej užijete, věřte mi. ,o)

Recenze: V MLZE (Caroline Eriksson)


V mlze se probudí vaše temnější já





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Leda.


Leda na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.




Příběh začíná zdánlivě nevinně rodinným výletem na tajemný ostrov, který má být hlavně pro čtyřletou Smillu velkým dobrodružstvím. Prosluněná idyla je ovšem hned od prvních řádků kalena myšlenkami hlavní hrdinky Gretty, která vnímá, že má malá Smilla mnohem blíže ke svému otci než k ní. Pocit nadbytečnosti ji přiměje zůstat v loďce, kterou se na vydali přes jezero, zatímco Alex a Smilla se pustí do průzkum pevniny... a nikdy se už nevrátí.

Gretta se tak stává víceméně jedinou postavou, na které je až do poslední třetiny postavená celá kniha, což představuje výzvu jak pro autorku, tak pro čtenáře. Caroline Eriksson se jí dle mého zhostila více než dobře. Oceňuji, jak se jí dařilo postupně dávkovat odhalení a vystavět takovou atmosféru, která navzdory převažující nepřímé řeči dokázala udržet moji pozornost. Mimochodem pokud nechcete být ochuzeni o první nečekané překvapení, nečtěte zadní stranu přebalu!

Knižní úlovky - leden 2017

Všichni se po Vánocích dušovali, jak se od Nového roku budou krotit v nakupování knih. A co jsem se zatím po knižní blogosféře rozhlížela, málokdo v tom byl úspěšný. 😃 A víte co? Já úspěšná byla! Do sbírky mi totiž přibyly pouhé tři knížky. Dvě z toho jsem už před nějakou dobou četla a zalíbily se mi natolik, že jsem je chtěla mít doma. Ta třetí byla z výprodeje. Kromě nich se v článku dočtete ještě o těch, které jsem si v lednu přinesla z knihovny. A aby se to nepletlo, byly to také jen tři. Dohromady tedy šest kousků, ale jeden zajímavější než druhý. Jen se přesvědčte sami. 😊

NÁKUPY

Na začátku roku jsem zjistila zajímavou věc. Hodnocení 60 - 79 % procent na Databázi knih je pro mě nových 90 - 100 %. 😊 Několikrát se mi totiž už potvrdilo, že právě mezi těmihle knihami jsem našla tituly přesně pro mě. Ne příliš chválená Planina je toho jasným důkazem. Četla jsem ji v lednu a tahle severská lahůdka mě přesvědčila, že povedený horor může být i v knižní podobě. To samé Kečupová mračna (recenze ZDE), která také nepatří mezi ty nejvíce chválené Young Adult. Za mě je to naopak emotivní příběh z reálného života. Přečetla jsem ho během jednoho dne. 

ANOTACE: Planina                                                                          ANOTACE: Kečupová mračna

New adultka podle mého gusta

Znáte sérii Off-campus od autorky Elle Kennedy? Ne? Tak to je chyba, drahé čtenářky! Nakladatelství Baronet již vydalo třetí díl (ještě nás čeká čtvrtý) a je mi velkým potěšením, že jej mohu zrecenzovat. Pokud dáváte přednost žánru New adult s nějakými těmi erotickými scénami, trochu hlubší myšlenkou a zajímavou zápletkou, pak si tuto sérii rozhodně oblíbíte. 

v první díle s názvem Návrh nám autorka ukazuje, že ačkoliv jste doteď hokeji nefandily, tak od této doby na něj budete hledět úplně jinak. Není nad to, když Garret, kapitán univerzitního hokejového týmu padne na zadek a čtenářky jsou při tom! Jak se první díl líbil mně? Recenze románu Návrh. :o)

Druhý díl - Omyl má také velmi pěkné hodnocení a čtenářky se Johnem Loganem nechávají okouzlit už beze strachu. Je jasné, že to nebude snadné ani pro Logana, a ani pro Grace, ale že by to nakonec přece jen byla láska? Více v mé recenzi. :o)




Třetí díl této série, do kterého se můžete zamilovat mi právě dorazil od nakladatelství Baronet! Velmi děkuji nejen za román, ale také za tištěný ediční plán. :o) Pojďme se tedy podívat blíže, co mě čeká. :o)

Recenze: POZNÁVÁME, HÝBEME SE A TVOŘÍME (Pavla Petrů-Kicková)

Přínosná kniha


Kniha je výstupem pedagogické praxe autorky a vychází z požadavku doby na začlenění věkového dítěte od 2 do 3 let do výchovné a vzdělávací práce mateřské školy. 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál


Portál (fb)


Chci zakoupit publikaci Poznáváme, hýbeme se a tvoříme - činnosti pro děti od 2 do 3 let


Jako maminka téměř tříletého chlapečka jsem cílovou čtenářkou této knihy a měla jsem velkou radost, že ji mohu zrecenzovat a ozkoušet různé nápady a rady, které kniha nabízí. Můj syn do školky nechodí, věnuji se mu sama a jsem ráda, že jsem měla možnost nakouknout do této příručky pro učitelky. Přineslo mi to nové způsoby, jak se synem poznávat svět a rozšířit mu obzory zábavnou formou. Další publikace od nakladatelství Portál, která se pro mě stala přínosem. :o)

Recenze: PŘIPOUTEJ SE, NEBO UMŘE JEDNOROŽEC! (Johannes Hayers, Felix Achterwinter)

Poklad pro každého rodiče!


Tahle kniha totiž není seriózní rádce, je to láskyplná prosba: "Začněte si ze svých dětí znovu utahovat!" 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál

Portál (Fb)


Chci zakoupit poklad publikaci Připoutej se, nebo umře jednorožec! 


PŘIPOUTEJ SE, NEBO UMŘE JEDNOROŽEC! je naprosto atypická odborná kniha, která je nabušená pozitivismem, kreativitou a vtipem. Nejeden tip z této publikace už mi pomohl nenásilnou a v klidu vyřešit několik dětských dramat, o které se můj chlapeček pokoušel.  Jsme teprve na začátku, ještě bude potřeba hodně mého kouzelnického šarmu, trpělivosti a kreativity, ale teď už vím, že to s touto kreativní záchrannou příručkou pro rodiče zvládnu. :o)

Pokud jste si tuto knihu již zakoupili, vítejte na správné cestě k úspěšné výchově bez zbytečného pláče a vztekání! Gratuluji! :o)

Netradiční a kreativní díla

Dorazily mi recenzní výtisky od nakladatelství Portál, pro které recenzuji velmi ráda. Publikace, které v tomto nakladatelství vycházejí, jsou plné hodnotných informací a mnohdy čtenáře nejen zaujmou, ale hlavně ho postrčí správným směrem, podpoří ho nebo ho inspirují k řešení.



Když mi bylo nabídnuto zrecenzování velmi kreativního díla, které je nejen pro děti, ale i pro dospělé podle mého, tak jsem ani nezaváhala. Jakmile mi knihy přišly domů, byla jsem ohromená velikostí dané knihy. Je opravdu obří, což je ohromným plusem, a hlavně je naprosto úchvatná pro všechny nadšence tvořivosti! 

Druhá kniha, kterou mi nakladatelství Portál nabídlo ke zrecenzování, mě zaujala už poprvé, když jsem si v edičním plánu vybírala, co bych vám mohla představit a jakými tituly bych vás nadchla, protože spousta těch knih je opravdu ohromným pomocníkem. Nabídku jsem samozřejmě neodmítla, protože takové publikace (tato je přímo psychologická, něco pro mě!) jsou velmi přínosné a já věřím, že se dozvím spousty zajímavých informací. Budu zas o něco sečtělejší, informovanější, budu moct střílet zajímavosti od boku a štvát tím (nejen) Wish. :o))

O jaké tituly tedy jde? Všechny nápadité knihy najdete na stránkách nakladatelství Portál, stačí se jen mrknout. Brzy bude recenze na knihu Připoutej se, nebo umře jednorožec!, která je ohromným pomocníkem pro rodiče, doslova požehnáním při výchově, když už vám dochází nápady, jak své ratolesti usměrnit. ,o)

Recenze: PŘÍBĚH O TŘPYTIVÉ ROVINĚ (William Morris)

První hodnotné dílo z edice Základní kameny fantasy

"Jsem Hallblith z rodu Ravenů, vyčerpaný marnou touhou po své snoubence." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Černý Drak

Černý Drak (Fb)

Chci zakoupit román Příběh o Třpytivé rovině


PŘÍBĚH O TŘPYTIVÉ ROVINĚ patří mezi edici Základní kameny fantasy, která má podle slov nakladatele v plánu věnovat se autorům, stojícím u vzniku dnešní klasické fantasy beletrie. Toto dílo je prvním v této edici, ale proč? 

Právě Příběh o Třpytivé rovině je jakýmsi přechodem mezi historickým románem, inspirovaným staroislandskými ságami a moderním fantasy příběhem, což ho předurčuje k tomu, abych ho zvolil jako první knihu v edici Základní kameny fantasy.

Mně tato edice přijde jako velmi zajímavý nápad, který může čtenářům rozšířit obzory, jelikož tato kniha opravdu dokáže zapůsobit, aniž byste očekávali. I já jsem byla trochu nejistá, ale nakonec, ačkoliv klasické fantasy nemám příliš v lásce a moc ho nečtu, mi román neskutečně sedl. 

Recenze: PŘEJ SI ZNOVU! (Tereza Barvíková)

Zajímavý nápad, pokulhávající zpracování

"Máme zde domov. Je mi to líto, holčičko." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Monument

Monument (Fb)

Chci si zakoupit knihu Přej si znovu! 



Proč jsem si ke zrecenzování vybrala román PŘEJ SI ZNOVU! od Terezy Barvíkové? Recenzovala jsem pro tuto začínající autorku první díl s názvem Něco si přej! v rámci našeho projektu Podporujeme české autory. A chtěla jsem vědět, jakým směrem se posunula a co všechno se v jejím psaní zlepšilo, protože první kniha byla velmi amatérská. Těšila jsem se na nějaký pokrok a vývoj v autorčině psaní, ale... 

Recenze: SLADKÁ JAK KREV (Petra Neomillnerová)

Tina Salo, sarkastická upírka, která vás nebude šetřit! 


"Spousta věcí, které se říkají o upírech, jsou lži. Nejsme tak sexy, jak se říká, a umírání bolí. Měli ti to vysvětlit, měl ses zeptat." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Brokilon
Brokilon (Fb)

Chci zakoupit dílo Sladká jak krev


SLADKÁ JAK KREV je román, který je neobvyklý a nic podobného jsem od českých autorů ještě nečetla, ani jsem o tom neslyšela. Je pravda, že ze zahraničí sem podobná díla přišla, ale oproti nim má Petra Neomillnerová velkou výhodu. Vtáhne čtenáře do děje mnohem snadněji díky tomu, že skutečně zná Prahu, ve které se děj odehrává. Takhle silnou atmosféru opravdu dokáže vytvořit jen česká autorka, která se ke všemu nebojí ukázat čtenářům i tu hrubší stránku upířích příběhů...

Byla jsem skeptická. Hlavně na začátku, kdy jsem se nemohla začíst a říkala jsem si, že to prostě bude ohromný problém. Nezvyknu si. Nebude mě to bavit. S Tinou nebudeme kámošky a pátrat bude muset sama. Jenže ono se to někdy kolem třicáté/čtyřicáté stránky změnilo... A pak se to obměnilo znovu a já byla stejně nenasytná jako Tina Salo. Neskutečně jsem se do toho vžila, takže věci, které mi ze začátku nesedly, se staly samozřejmostí. Takže teď, když vám předkládám tuto recenzi, mám za sebou tvrdé dobrodružství, nad kterým se ještě teď pobaveně ušklíbám jako správná milovnice černého humoru... 

Recenze: VENLA (J. K. Johansson)


Kýžený zlom se nekoná...





Venla je završením trilogie o záhadném mizení dospívajících dívek ve finském městečku Palokaski, která je dílem skupiny autorů vystupujících pod pseudonymem J. K. Johansson. Jde o návrat na začátek, kdy se navzájem propojují pro hlavní hrdinku Miiu zdánlivě nesouvisející skutečnosti. Čtenář je naopak už nějakou dobu tuší, jenom zatím není schopen načrtnout ostré linie. Ale myslet si, že tato závěrečná kniha přinese uspokojivá vysvětlení a odpovědi na všechny otázky, je bohužel mylné. 

Tento díl působí snad nejvíce roztříštěně. Je na něm znát, že je psán několika autory. Kolektivní práce jako by se ale pomalu začala rozpadat a nahrazovaly ji hry na vlastních písečcích. Zatím se mi nestalo, aby byl z děje naprosto vyloučen zvrat, který zakončoval předchozí knihu a třetí ho zmiňuje v anotaci. U Venly se tak stalo. Autoři jaksi zcela zapomněli, že Miia na konci druhé knihy otěhotní a jedním z kandidátů na otce je sám vrah... 

Recenze: NEDEJ SE (Rainbow Rowell)

Fantasy příběh plný kouzel a katastrof

S jedním přijde zkáza, s druhým jeho pád, ať žezla se chopí moc nad všechny moci, a ráčí nás zachovat.


Za vánoční dárek děkuji své sokyni mezi řádky - Sue Wish! 


Po přečtení Fangirl jsem byla zklamaná a rozhozená. Tušila jsem, že mi Nedej se nedá to, co očekávám a nakonec jsem byla víc než překvapená. Přijde mi, jako by oba romány psal někdo jiný. Jelikož Fangirl jako předvoj Nedej se je spíše povrchní a prostá, tak naopak Nedej se hýří nápaditostí a humorem. 

I přesto, jak špatně román Fangirl hodnotím, jsem ráda, že jsem si ho přečetla před samotným Nedej se. Bylo to jako bonus, díky úryvkům jsem měla možnost Simona Snowa a jeho soka Basiltona lépe poznat. Tím pádem jsem si nepřipadala tolik ztracená a měla jsem pocit, že přece jen jsem i něco málo z těch předchozích sedmi dílů od samotné fiktivní autorky Gemmy T. Leslieové četla... :o))

Recenze: UMĚLCI V MATEŘSKÉ ŠKOLE (Ivana Rochovská, Dagmar Krupová)

Aktivity zaměřené na interpretaci výtvarného umění

- Publikace, která vás postrčí správným směrem

Děti jsou velmi vnímavé a pozorné bytosti, projevují zájem a zvědavost o dění ve světě, o jevy, které nás obklopují. 


Za recenzní výtisk děkuji 
nakladatelství Portál

Portál (Fb)

Chci zakoupit titul Umělci v mateřské škole



Máte rádi umění? A chcete, aby jej dokázaly vnímat i vaše děti? Jenže netušíte, jak své milované ratolesti přivést k osvícení, aby ze dne na den dokázaly zbožňovat umělce jako vy? No, ze dne na den to rozhodně nebude, ale Umělci v mateřské škole jsou tím správným krokem. Všechno, co potřebujete vědět, včetně cílů, které si máte určit, v této knize je. Informace a nápady podle mého pomohou všem, kteří o to stojí. :o)

Recenze: DÁM TI SLUNCE (Jandy Nelson)


Oslnivý trip do vyšších sfér






Jude a Noah. Třináctiletá dvojčata. Rozdílní vzhledem i povahou, a přesto tak podobní. Spřízněné duše, které se sobě v dospívání začnou vzdalovat. Noah si stále více uvědomuje, že nebude tím správným synem svého otce. Není tak průbojný jako Jude, láká ho více umění než sport a k tomu všemu je gay. Nachází tak větší podporu u matky, která v něm vidí velký potenciál. Co ale extrovertní Jude? I ona inklinuje k umění, i když v trochu jiné podobě. Zjišťuje ale, že v matčině pozornosti se nevyhřívá na výslunní. A proto začne více času věnovat svému vzhledu, afektovaným kamarádkám a provokování dospívajících kluků. 

Tragédie, která se do jejich životů vřítí jako neřízená střela, převrátí všechno vzhůru nohama a Noah s Jude jako by si vyměnili role... Po třech letech se setkáváme s Jude, jež navštěvuje uměleckou školu, která původně byla snem Noaha. Dlouhou hřívu vyměnila za klučičí sestřih a krátké šaty na pytlovité mikiny. Stal se z ní hypochondr řídící svůj život pouze pomocí babiččiny bible pověr. S nikým se nekamarádí a klukům se vyhýbá jako čert kříži. Naopak Noah zapadl mezi vrstevníky, dal se na sport a dokonce to vypadá, že má i dívku. Jeho otec by mohl být konečně hrdý. Kdyby nebyl sám tak otupělý bolestí...

Recenze: VŠECHNO, ÚPLNĚ VŠECHNO (Nicola Yoon)

Skrytý poklad promyšlený do detailu!

"Napadlo tě někdy, jak by tvůj život vypadal, kdybys mohla změnit jednu věc na světě?"  
 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Jota

Jota (Fb)

Chci zakoupit hodnotné dílo Všechno, úplně všechno


Co mě k této knize tolik táhlo? Neobvyklost. Neobyčejný název, zvláštní knižní obálka a neobvyklá anotace, která slibuje... vlastně neslibuje, ale udává tón celému příběhu. Ať máte o obsahu knihy představu jakoukoliv, tak je velmi vzdálená, protože to, co vám servíruje autorka dalece přesahuje očekávání, které jsem od díla měla. Dala mi toho tolik. Tak moc, až jsem měla pocit, že to nedokážu všechno pobrat do své náruče, do srdce i duše. Přiznám se, že tohle dílo se stalo mou srdcovkou právě proto, že je přesně takové, jaké jsem ho neočekávala. 

Hodnotná a oduševnělá young adultka

V nakladatelství Jota teď vychází spousta zajímavých knih, na které si jistě všichni brousíte zoubky. Já jsem moc ráda, že naše spolupráce pokračuje i v tomto roce a vybrala jsem si knihu, která není úplnou novinkou k zrecenzování proto, že mě to k ní neustále táhlo. Netušila jsem proč, ale jelikož jsem ji právě dočetla, tak teď už přesně vím. 

Dílo, které se vám snažím představit se pro mě stalo skutečně knihou s velkým K v rámci žánru young adult. Nová srdcovka z nakladatelství Jota. Brzy budu publikovat recenzi, kterou mám již sepsanou a doufám, že vás nadchnu, protože tato kniha stojí za přečtení...




Recenze: PÁTÁ VLNA (Rick Yancey)

Dystopický akční román, který je návykový! 

Protože pokud jsem poslední, pak já jsem lidstvo. A jestli je tohle poslední válka lidstva, potom já jsem bojiště. 



K románu PÁTÁ VLNA jsem se dostala přes blogerské skupiny, kde se o ní v roce 2016 hodně mluvilo. Každý ji chválil a tudíž má dílo také velmi dobré hodnocení. Já mám knihy z Baronetu velmi ráda, protože mi jsou šité na míru, ale u Páté vlny jsem si nebyla jistá. 

Nejsem ten typ, co by vyhledával knihy o mimozemské invazi. Četla jsem dvě a Pátá vlna byla třetí a pokud mohu říci, tak mi absolutně padla do noty. A skutečně mi dala to, co jsem v danou chvíli potřebovala. Odtrhla mě od atmosféry Vánoc, od nesnadné reality a nechala mě, ať se v tom plácám po svém. A zatímco mi po zádech stékal pot, bojovala jsem o život plna adrenalinu, jsem se někdy mezi těmi kupícími se neživými těly a hořícími městy zamilovala... 

Projekt Podporujeme české autory - Leden 2017

Může se zdát, že projekt Podporujeme (začínající) české autory se v novém roce trochu zbrzdil, ale nemusíte mít obavu. Máme pro vás připraveno ještě spoustu knih, kterými bychom vás rády inspirovaly. Čekají vás rozhovory i úryvky a v neposlední řadě také soutěže! 

Je mi potěšením vás informovat, že v únoru se dočkáte soutěže o velmi krásnou a kvalitní knihu emotivních povídek, na kterou s Wish nedáme dopustit. Nadchne každého milovníka zvířat a ti, kteří k čtyřnohým mazlíčkům blízko nemají, budou určitě potěšení pravým českým humorem. Tušíte, o jakou knihu si brzy budete moci zasoutěžit? ,o) 



Jelikož je příspěvků méně, sepsala jsem tento článek trochu jinak, než jste zvyklí, ale věřím, že se s tím společně popereme. :o) 

Krvelačný fantasy román

Nakladatelství Brokilon jsem oslovila někdy v květnu 2016 a od té doby jsem měla možnost prožít a zrecenzovat spousty skvělých fantasy dobrodružství!



Série Kouř a stíny od Sue Tanay Huff mi sice přišla trochu zdlouhavá, protože autorka má trochu upovídanější styl psaní, ale jelikož šlo o gay fantasy, tak... kdo mě zná, ví, že jsem byla v sedmém nebi. :o))
Nakladatelství Brokilon (Fb) vydalo i sérii Upíři z Morganville (Rachel Caine) - young adultku, u které mi fakt nescházelo nic, což se obvykle nestává. Natolik super, že jsem si ji chtěla zakoupit, ale nakladatelství Brokilon mi ji zaslalo jako poděkování! No jo, už je to pár měsíců a pořád tomu nemůžu uvěřit. :o))
A díky Brokilonu znám také skvělého autora Petra  Hetešu, který se stal mým oblíbeným autorem. Infico je moje srdcovka, to prostě musíte zkusit! A jelikož bude u Brokilonu vydávat i svou novinku, mám přislíbeno zrecenzování a těším se, jak blázen. :o))

No a konečně se dostáváme k recenznímu výtisku, který mi nedávno dorazil. Kdysi jsem recenzovala pouze e-booky, ale nakladatelství Brokilon je se mnou spokojené, z čehož mám nesmírnou radost, a zaslalo mi knihu tištěnou. Jako každý majetnický čtenář, který chce knižní světy vlastnit, z toho mám velkou radost a vážím si možnosti recenzovat sci-fi a fantasy romány z Brokilonu. 

Zdroj: Brokilon.cz

Nejde o horkou novinku, jak byste možná očekávali. V nakladatelství Brokilon teď pár žhavých novinek mají, ale upřímně si na ně netroufám. Ale vybrala jsem si dílo od české autorky (přece jen my ze Světa mezi řádky podporujeme české autorky naším projektem) a myslím, že by mi mohlo víc než sednout. :o)

Recenze: SEKERA STRÁŽCŮ (Otomar Dvořák)

Propracované fantasy dílo plné nápaditosti!

"Při Matce Zemi, při Živé Vodě a při Strážném Ohni slibuji dál úděl Velkých Strážců a Nositelů Sekery a stát navěky tam, kde mě Pán říše postavil. A jestliže kdy zaváhám, ať propadnu zkáze a jestli kdy prozradím, co nemělo být prozrazeno, ať jsem navždy umlčen." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Černý Drak

Černý Drak (Fb)

Chci zakoupit dílo Sekera Strážců



Od zkušeného autora Otomara Dvořáka jsem již četla hororovou sbírku sci-fi a fantasy povídek Mrtvý luh. Svou kvalitní tvorbou si mě získal natolik, že jsem u fantasy románu SEKERA STRÁŽCŮ ani nezaváhala. Zkrátka mě netížila žádná obava. Věděla jsem, že si autor dá opět záležet a skutečně si s dějem, postavami i detaily vyhraje na sto procent. Což také udělal a otevřel mi nový a pozoruhodný svět, který mi lehce připomínal ten pohádkový a ještě ke všemu dokázal zamrazit až v kostech.

Zdroj: Černý Drak


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.