Recenze: POHŘBENÍ (Kendra Elliot)

Netradiční thriller plný napětí, romantiky a zrůdnosti!

Dvacet let. Tajemství ukrytá dvacet let teď vybuchovala ze země jako pozemní miny. Jeden malý nástražný drát vyvolal řetězovou reakci. 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Mystery Press

Mystery Press (Fb)

Chci zakoupit thriller Pohřbení


Co mě nalákalo na thriller Pohřbení? Přiznám se, že právě to napětí a romantika v jedné knize. Já na takové knihy často nenaražím, ale vždycky mě zajímají. Protože jakmile je někde něco navíc a k tomu ještě právě ta láska, kterou já vyhledávám, obvykle je to opravdu pecka. 

Tato kniha navíc čtenáři ještě uštědří parádní šok. Vážně se mi líbilo, jakým způsobem autorka své čtenáře dostala do kolen. Ačkoliv jde podle všeho o třetí díl série Bone Secrets, nenechte se odradit, protože knize to na ničem neubírá. ,o)

Recenze: JASNO LEPO PODSTÍN ZHYNA (Sara Baume)


Melancholický příběh o Bohem zapomenutém muži




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji společnosti Euromedia.


Odeon na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Pod poetickým názvem Jasno lepo podstín zhyna se ukrývají názvy jednotlivých ročních období, během nichž sledujeme komorní příběh dvou zraněných duší, které osud svedl dohromady. Hlavní hrdina Ray žijící na pobřeží irského venkova je ztělesněním osamělého člověka, kterého lidé ani v nejmenším nepřijali mezi sebe. Nepatří nikam. Snad ani do toho domku, ve kterém žije... Nikdy nechodil do školy. Nepoznal žádnou formu lásky či přátelství. Vyrůstal v ústraní bez matky, s otcem, který o něho nejevil příliš zájem, často ho nechával samotného a jenom v ostatních přiživoval názor, že není Ray duševně úplně v pořádku. Stigma, o které se jeho otec postaral, sebou vláčí životem a svým zanedbaným zjevem vesničany utvrzuje v přesvědčení, že je lepší se mu vyhnout.

Recenze: BĚSNÍCÍ SVĚTLO (Estelle Lauerová)

Young adultka, která má něco navíc! 

"Snažím se dělat to, co je správný. Dokážeš to pochopit?" 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Leda


Nakladatelství Leda (FB)


Chci zakoupit dílo Běsnící světlo



Proč jsem si k recenzi vybrala knihu BĚSNÍCÍ SVĚTLO? Nakladatelství Leda mě tímto titulem oslovilo anotací, která slibuje zvláštní young adultku. Musím uznat, že jsem byla mile překvapená a kniha se mi moc líbila, i přesto, že jsem tomuto žánru už odrostla.  

Nakladatelství Leda se podle mého na této knize vyřádilo tím nejlepším způsobem a nešetřilo ani na tom, aby ji pozvedlo detaily. Ať už se jedná o název, knižní obálku nebo vzhled textu, který o to víc autenticky dotváří obsah knihy. Nečetla jsem originál, takže nemohu soudit, jak je na tom překlad, ale mám pocit, že nakladatelství Leda knihu vyzdvihla a příběh oživila právě těmi maličkostmi, na kterých si dalo záležet.

Recenze: MOJE SRDCE A JINÉ ČERNÉ DÍRY (Jasmine Warga)


Když duši chybí světlý kout...





Za tento vánoční dárek děkuji své spřízněné rivalce Chensie. 😊



Aysel a Roman. Dva středoškoláci, kteří by se za normálních okolní nejspíše nikdy nepotkali. A pokud ano, pravděpodobně by nikdy nevytvořili dvojici. Teď ji tvoří, jenže ze zcela jiného důvodu, než si jejich okolí myslí. Oba mají pochroumanou duši a pocit, že v životě nemá smysl pokračovat. Chtějí spáchat sebevraždu. A právě kvůli tomu se dali přes internetovou seznamku sebevrahů dohromady. A právě proto teď spolu tráví volný čas. Hodlají do toho praštit společně. Aby měli oba jistotu, že na poslední chvíli ani jeden z nich necouvne. A tak vymýšlejí neprůstřelný plán...

Recenze: Z DENÍKU PERVERZÁKA 1. (Pavel Herman)

Historky pro nenáročné

"Chtěla bys ukázat, co to znamená mít oči plné lásky?" 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Monument


Monument (Fb)


Chci zakoupit dílo Z deníku perverzáka 1.


Kniha Z DENÍKU PERVERZÁKA 1. mě zaujala tím, že se má jednat o humoristické povídky a podle názvu jsem samozřejmě nečekala příběhy o vaření. U této knihy však nebylo lehké sepsat recenzi, jelikož se jako správná recenzentka snažím díla posuzovat z pohledu subjektivního i objektivního, tak i přesto názorem nepotěším.

Recenze: PROCHÁZKY PO JELENÍ (Marek Řezanka)


Oduševnělá básnická sbírka


Je ticho, tma, je po vymření 

vánek si s větví nepohrává 

slyšet je, i jak roste tráva 

smrt dýchá 

snad, že mrtvá není


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Monument


Tato útlá básnická sbírka toho nabízí víc, než byste čekali. Já mám velmi ráda básně a faktem zůstává, že je nejspíš neumím hodnotit přesně tak, jak by se mělo a nedokážu pro vás vystihnout tu podstatu, ale to dokázal básník Marek Řezanka a já se budu snažit vám, co nejvíce vystihnout, jak by Procházky po Jelení mohly zapůsobit právě na tebe.

Je ticho, tma, je po vymření
vánek si s větví nepohrává
slyšet je, i jak roste tráva
smrt dýchá
snad, že mrtvá není


Napínavý thriller pro ženy

Spolupráce s nakladatelstvím Mystery Press pokračuje i v tomto roce a my z toho máme rozhodně radost. Když nám v e-mailu přistála nabídka na zrecenzování horké novinky, zaujalo mě to, jelikož by mělo jít o thriller pro ženy. Tedy napětí spolu s romantikou v dokonalém souladu, jak hlásá nakladatelství Mystery Press, a já mu věřím. :o) 

Už jsem se do knihy začetla a za večer jsem pár stránek nového knižního světa prožila. Zatím mohu říct, že je to surové a drsné, což se k tématu víc než hodí a těším se, co mě čeká dál. :o)

Recenze: ČAS ZAPOMNĚNÍ (Sharon Guskin)

Hlubokomyslný a dojemný román nejen o reinkarnaci

"Máma. Nechce mě vidět. Zapomněla na mě. A já se snažím vrátit se sem ode dne, co jsem se narodil." 


Za recenzní výtisk děkuji Euromedia


Nakladatelství Ikar (Fb)


Chci zakoupit román Čas zapomnění


Ke knize ČAS ZAPOMNĚNÍ mě přivedla čirá zvědavost. Hlavní myšlenkou je reinkarnace, tedy převtělení posmrtné duše do nově narozeného člověka, přičemž si pamatuje množství informací a vzpomínek z předchozího života... Hloupé? Nemožné? Každý na to má svůj vlastní názor a pokud jste skeptici nejvyššího kalibru a reinkarnaci považujete za směšný výmysl, pak je naprosto jasné, že vás dílo zřejmě neoslní. 

Já na tohle nemám přímo vyhraněný názor, a tak jsem byla opravdu zvědavá, jak si autorka povede. Odradí mě nebo mě dokonce přinutí věřit, že něco takového existuje? Nemyslím si, že by účelem této knihy bylo někoho přesvědčovat o upřímnosti či výmyslech daných osob, které si skutečně myslí, že byli těmi lidmi, kteří již nežijí. Ne, takhle na mě dílo nezaútočilo, ale rozhodně zapůsobilo a já mám neskutečnou radost, že vás o tom můžu spravit. :o)

Recenze: JESTLI ODEJDEŠ... (Adele Parks)

Kvalitní román pro ženy, které chtějí víc...

Proč by se měl vrátit zrovna on, a ne Michael, Aubrey nebo kterýkoliv z těch stovek tisíců jiných mužů? 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino


Domino (Fb)


Chci zakoupit dílo Jestli odejdeš... 


Jelikož mám moc ráda military žánr, chtěla jsem zkusit i válečný román s romantickými prvky. Netušila jsem, co očekávat a jak na mě kniha zapůsobí, když se děj odehrává v 19. století a já jsem přeci jen raději dnešní, ale... Autorka mě i přes mou počáteční obavu a nejistotu přesvědčila, že JESTLI ODEJDEŠ... je kvalitní román, který se mi zalíbí i oproti mému přesvědčení. Svým způsobem na mě zapůsobila víc, než jsem čekala a ráda bych vám ozřejmila, co je v tomto díle tak netypické a působivé. Možná si získá i vás. :o)

Inspirující publikace pro maminky

I letos jsme s Wish moc rády za spolupráci s nakladatelstvím Portál, kterou jsme navázaly v roce 2016 a v tomto roce v ní pokračujeme! Děkujeme, že pro nakladatelství Portál můžeme i nadále recenzovat, jelikož jejich knihy jsou opravdovými poklady pro duši. 

Jako maminka skoro tříletého chlapečka jsem velmi vděčná za publikace o výchově i rozvoji dítěte, které nakladatelství Portál vydává. V edičním plánu na tento rok si maminky rozhodně přijdou na své - a nejen maminky. Pokud hledáte hodnotnou literaturu, pak není co řešit. 



Já si vybrala publikace a nečekala jsem, že mi nakladatelství Portál zašle všechny tři. Bylo to skvělé překvapení, spolu s pěknou hromadou pohádkových záložek, které působí opravdu kouzelně. Potěšil mě i tištěný ediční plán. Je to prostě něco úplně jiného, když si v klidu můžete listovat edičákem a opravdu si to pročíst. Na internetu se to čte trochu jinak, tohle je osobitější a pohodlnější, takže na mě brožurka udělala dojem. Moc děkuji za vše! :o)

Recenze: ZAPOMENOUT NA LÁSKU (Salma Blanco)

Romantické dobrodružství 


Věděla ale, že nezapomene. I kdyby sebevíc chtěla. Protože na lásku se nezapomíná. 



Za recenzní e-výtisk děkuji nakladatelství Kknihy.cz


Kknihy.cz (Fb)


Chci zakoupit román Zapomenout na lásku


Westernový román Zapomenout na lásku mi byl doporučen samotným nakladatelstvím a myslím, že výběr mi sedl. Potřebovala jsem romantiku, u které si odpočinu, ale která mě i přesto udrží ve střehu, a to se tomuto románu z divokého západu rozhodně podařilo. :o) Jsem ráda, že čtenáře romantických oddechovek mohu inspirovat tímto dílem v rámci našeho projektu Podporujeme české autory. Ačkoliv jde o prvotinu, rozhodně je zdařilá. :o)

Recenze: NEZLOMNÝ (Laura Hillenbrand)


Silně emotivní příběh o lidské odvaze a touze po přežití


"Železo se musí kout, dokud je žhavé; vojáci se musí bít, dokud jsou čerství," pravilo jedno vojenské úsloví.


Tuto knihu podle mého není moc potřeba představovat, jelikož je opravdu známá a příběh hlavní hrdiny Louise podle mého musel obletět svět, protože jeho odvaha a pud sebezáchovy je nepřekonatelný. Román NEZLOMNÝ byl dokonce i zfilmovaný. Já jsem film ještě neviděla, ale jsem toho názoru, že nepřekoná knihu, která vás rozhodně nadchne a co víc... donutí k zamyšlení.

Psychologický thriller a realistická young adult

Dnešní přírůstky jsou netypické. Ne žánry knih, ale nakladatelstvím, pro které je budeme recenzovat. Jednorázová spolupráce, kterou jsme navázaly, se týká nakladatelství Leda (FB). Není to však proto, že bychom těch knih neměly dost. (Spíše naopak. Tento rok chceme umírnit recenzní výtisky a dát více prostoru knihám vlastním.) Níže popisované tituly nás ale zaujaly natolik, že jsme se nakladatelství zeptaly, zda by nestálo o recenzi. E-mail jsme psaly ke konci minulého roku a odpověď nám přišla až teď. Už jsme s ní ani nepočítaly. A pak se nám ozvala paní z Ledy s tím, že se náš dotaz dostal do spamu a zda máme o knihy ještě zájem. A jelikož pro nás byly opravdu lákavé, odpověď byla jasná.😊 Obě knihy určitě znáte. Svého času prosvištěly knižní sférou a plno blogerek na ně psalo recenze.


V mlze - Caroline Eriksson


Recenze: BEZ ŠANCE (Neil Shusterman)

Román, který vás rozebere na kousky a bez soucitu.


"Stejně by ze mě nikdy nic pořádného nebylo, ale takto mám statisticky lepší šanci, že nějaká moje část někde ve světě dosáhne velikosti. Raději budu částečně důležitý než úplně k ničemu."


Za knižní svět plný lidských částí, bezpráví a zničených duší.
Za pokušení vrazit někomu pěsti a řev z plných plic, když vítězí bezpráví.
Za bolest a slzy řinoucí se z očí,
za okamžiky, u kterých přeji si, aby se nestaly.

A za mnohem více hrůzných emocí a strastí v tomto krutém knižním světě

děkuji e-shopu Megaknihy. Máte mě na svědomí. :o))


Megaknihy (fb)


Chci zakoupit příběh Bez šance, který čtenáře rozdrtí.


Nad touto knihou jsem přemýšlela už od té doby, co vyšla. Proč jsem si ji nepořídila? Chybělo mi odhodlání. Něco, co by mě přinutilo ji neodložit, když budu mít strach. Když se naskytla možnost ji recenzovat, sáhla jsem po ní právě proto, že jsem věděla, že ji nejen dočtu, ale budu si zaznamenávat každý krok na této strastiplné a emotivní cestě. 

Už na přebalu knihy mě přivítal celkem morbidní a vtipný nápis: "Zůstat pohromadě je jejich jediná naděje." Po zamyšlení mi došlo, že je to velmi krutý humor, když vezmu v potaz obsah díla BEZ ŠANCE. Běžný čtenář si toho nevšimne, ale pokud se na černý humor zaměřujete, rozhodně vás tato citace pobaví jako mě a vlastně dokonale navazuje na hrůzný děj. I já byla bez šance, když jsem se pouštěla do čtení... bez šance, že si dokážu udržet odstup a neprožiju to až do poslední části těla. 

Dystopický román bez soucitu

Spolupráce s eshopem Megaknihy nás moc těší. :o) Pár měsíců zpátky byla Wish nadšená z recenzního výtisku od Megaknih (fb). A teď přišla řada na mě! :o)




Jaké dílo jsem si vybrala? Nejde o žádný obyčejný příběh, ale velmi krutý a emotivní. Jelikož jsem nedočkavá a na tuto knihu jsem se psychicky připravovala nějakou dobu, tak jsem se do jejího knižního světa hned vrhla. Recenzi mám už sepsanou a vzpamatovávám se...

Proč? Protože tato kniha nemá soucit...

Válečná romantika od nakladatelství Domino

V minulém roce jsme měly opravdu velkou radost ze spolupráce s nakladatelstvím Domino. Jaké knihy jsme pro ně recenzovaly a co bylo ve vánočním balíčku s překvapením jsme vám již psaly. Pro jistotu se na článek klidně mrkněte a osvěžte si paměť, nechte se inspirovat tituly, které si nás v minulém roce získaly. :o) 

Máme ohromnou radost, že i letos s námi nakladatelství Domino chce spolupracovat a dalo nám ze svého edičního plánu vybrat ty nejžhavější novinky první poloviny tohoto roku, které mají letos vyjít.



Ovšem než se romány dostanou na trh, tak vám představím dílo, které vyšlo ke konci roku 2016 a ke mně dorazilo před několika dny. Román jsem si u Domina sama vybrala a jsem zvědavá, jak na mě zapůsobí, protože anotace je velmi lákavá! :o) Nakladatelství Domino děkuji nejen za recenzní výtisk, ale také tištěný ediční plán! :o)

Chensie plní Meziřádkovou knižní výzvu 2017

Knižní výzva 2017, kterou jsme vymyslely ve Světě Mezi Řádky, byla podle vás originální a kreativní a přesně o to jsme se snažily. Už pracujeme na vyhodnocení soutěže, mějte strpení, ale výherce o svou knihu určitě nepřijde. ,o)

Za rok 2017 jsem přečetla

A jak na tom jsem? 

Recenze: DREAMOLOGIE (Lucy Keating)

S Dreamologií získá snění nový rozměr! 

"Všechno je čím dál bláznivější, Alice. Musíme to zastavit." 

Za recenzní výtisk děkuji Euromedia



Když jsem v edičním plánu společnosti Euromedia zahlédla román DREAMOLOGIE, hned mě oslovil. A to opravdu silně, až jsem se nemohla dočkat. Toužila jsem se do té zvláštní knihy, která mě lákala jako magnet, ponořit a splynout s ní. Bude skvělá. Musí být skvělá, protože mě natolik upoutala. Třeba je to svět stvořený přímo pro mě... Svět, kde se budu moct zamilovat a odpočinout si v realitě, která bude neskutečná...

Nezklamala mě. Dreamologie je skutečně tím románem, který obestře všechny snílky i čtenáře, kteří touží po něčem víc, svými stránkami a nechá je splynout s realitou, ve které existují růžové listy stromů a v krabici od pizzy na vás čekají obří sušenky Oreo. 

Snová YA, román o minulých životech a detektivní thrillery

Ani v tomto roce vás nemine inspirace, která nám pravidelně jednou měsíčně chodí od společnosti Euromedia. Spolupracovat jsme s ní začaly minulý rok a máme obrovskou radost, že v této spolupráci můžeme pokračovat i letos.

V lednu nám dorazily čtyři prosincové recenzní výtisky, na které jsme se Wish  moc těšily.

Já jsem se do jedné knihy zamilovala už pouhým přečtením anotace a tak, když mi konečně přišel balíček, hned jsem se do ní musela začít. Nedokázala jsem čekat. Věděla jsem, že ta kniha bude úžasná a byla! Takže jeden román, který nám dorazil již možná znáte a teď se pojďme mrknout i na ten zbytek. ,o) /ch/


Dreamologie - Lucy Keating


Čtenářská výzva 2016

Výzva již skončila a my jsme se na Databázi knih začaly zapojovat do letošní Čtenářské výzvy a dokonce si na míru vymyslely Meziřádkovou Knižní výzvu 2017, ve které mimochodem můžete získat knihu dle vlastního výběru. ,o) Neopomněly jsme ani projekt Podporujeme (začínající) české autory, kde také naleznete výzvu, kam s námi můžete přispívat. :o)

Ale v tomto článku bych ráda ukázala, jak jsme s Wish postoupily a kolik jsme toho přečetly z výzvy 2016. Já jsem skončila na 95%, jelikož mi chyběla jedna jediná kniha. Wish splnila výzvu na 50%, což vůbec není špatné.

Zpátky do minulosti - aneb jak to bylo na začátku roku 2016...
Jako každý rok se to všude hemží čtenářskými výzvami. Chensie se zuby nehty brání všemu, co je jakýmsi způsobem nařízeno :) a mě žádná nechytla natolik, abych se do výzvy zapojila. Původně jsme se tedy ani jedna z nás žádné výzvy účastnit nechtěla, jenže pak jsem narazila na Čtenářskou výzvu od DATABÁZE KNIH - a ta zaujala nás obě. :)
Databáze vytvořila, jak oficiální stránky VÝZVY, tak FB a také UDÁLOST. Pokud na stránkách přijmete výzvu, můžete ji na stránkách Databáze knih postupně plnit, označovat knihy, pro které jste se rozhodli, využívat diskuze vytvořené právě na toto téma a nechat se inspirovat ostatními čtenáři.
Plnění necháme trochu volnější průběh. Sice každá budeme plnit výzvu sama za sebe, ale je možné, že si u některých bodů vzájemně vypomůžeme. Občas se taky může stát, že se shodneme na konkrétní knížce a budeme ji k určitému bodu číst společně. Asi to zní trochu divoce, ale u nás nikdy nic neprobíhá klidně. :) Sama jsem zvědavá, jak to s naší PRVNÍ výzvou bude vypadat na konci roku. :)

Recenze: MRTVÝ LUH (Otomar Dvořák)

Kvalitní procházka Mrtvým Luhem pro náročné čtenáře! 


"Poslední soud bude spravedlivý! Bůh nezabíjí! Bůh jen odsuzuje k jinému životu! Smrt není! Smrt je ďáblův výmysl!" 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Černý Drak


Černý Drak (fb)


Chci zakoupit dílo Mrtvý Luh


Sbírku fantasy hororových povídek Mrtvý Luh jsem si vybrala z toho důvodu, že mě skutečně nalákala. Anotace je víc než slibná a já tušila, že zkušený autor, kterým Otomar Dvořák rozhodně je, může knihu vytříbit tak, že bude nezapomenutelná. 

Upřímně, bála jsem se už když jsem četla autorův dovětek na začátku knihy. Otomar Dvořák se netají tím, že horory již píše nějakou řádku let a tato kniha plná hodnotných povídek to jen dokazuje. Příběhy byly psané pro časopis Rodokaps, autor je přepsal, propracoval a vytvořil sbírku, která se jmenuje podle nejdelšího hororového zážitku, který si čtenář v díle vychutná.


Za fotografii děkuji nakladatelství Černý Drak

Knižní úlovky - prosinec 2016

Prosinec u mě bývá na knížky hodně bohatý. Nedokážu si představit, že bych se nedočkala žádného Knižíška. Klasické nákupy knih tedy vůbec nepodnikám. Každá knížka, na kterou narazím, putuje automaticky pod vánoční stromeček. A tak se mi jich tu nastřádala pěkná kupička (Ne všechno je ale beletrie.), kterou pár dní po vánočních svátcích ještě zvětšila Ježíškovská nadílka od Chensie.😋


DARY

Beletrií ale začnu. A hned první knížka bude netradiční. Pro mě osobně alespoň určitě. Strach je totiž moje úplně první dílo ze slovenské tvorby. Nejen že jsem žádnou takovou knížku nevlastnila, ale co mi paměť sahá, tak ani nečetla. A tak jsem rovnýma nohama skočila do mysteriózního thrilleru, který má všechny atributy lákavé tvorby: vyhořelý hlavní hrdina, návrat do rodných končin pod horou, kde se za mrazivých zim ztrácejí děti... Brr, už máte husí kůži?😃 Kolem Literárního spolku Laury Sněžné jsem naopak kroužila nějakou dobu a pořád nevěděla, jestli si ji pořídit nebo ne. Přestože má v sobě podle anotace detektivní prvky, není to severská tvorba, na kterou jsme u nás zvyklí. V zásadě se jedná o magický realismus, se kterým zatím nemám příliš mnoho zkušeností. A i když má k tomu všemu brožovanou vazbu (a ještě téměř nejhorší typ), obálka je prostě... ach❤(já vím... velice povrchní způsob konečného rozhodnutí 😃).

  ANOTACE: Strach                                                      ANOTACE: Literární spolek Laury Sněžné

Romány neobjevených českých autorů

Nová spolupráce s nakladatelstvím Monument přináší knižní inspiraci z řad českých autorů! Když nás nakladatelství Monument v rámci našeho projektu Podporujeme české autory oslovilo, rozhodly jsme se, že vám jejich tvorbu ukážeme, protože vás může zaujmout. Razíme heslo, že českých knih není nikdy dost a věříme, že máme pravdu! :o)




Nakladatelství Monument bylo založeno v roce  a od té doby podporuje a vydává začínající české autory. Pokud toužíte vydat knihu, mrkněte se na jejich stránky, možná je to šance právě pro vás. :o)



Recenze: HLAVA PLNÁ PŘÍZRAKŮ (Paul G. Tremblay)


Největším vítězstvím Ďábla je, když v něj přestanete věřit...





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji společnosti Euromedia.


Knižní klub na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Ke knize, jejíž anotace zněla jako vystřižená z Vymítání ďábla, jsem přistupovala se zájmem, ale patřičným odstupem. Děl s hororovými prvky není mnoho, přesto jsem si nedokázala představit, co by kniha s tématem vymítání mohla přinést nového. Tím spíše, pokud anotace tento proces v závěru zpochybňuje. Celé mi to zavánělo předvídatelností. Zvědavost u mě nakonec ale převládla a já se rozhodla Hlavu plnou přízraků zkusit. A dostala jsem od ní něco, co jsem opravdu nečekala.

Příběh je vyprávěn třiadvacetiletou Meredith, která se prostřednictvím vzpomínek vrací do svého dětství a z pohledu teprve osmileté dívky líčí noční můru, která se před patnácti lety odehrávala v její rodině. Přítomná linka je dialogem mezi Merry a spisovatelkou, jež chce o posednutí Merryiny sestry Marjorie napsat knihu. Otázkou zůstává, zda-li šlo doopravdy o posednutí...

Výprodej u Baronetu... aneb jak jsem zhřešila!

Nakladatelství Baronet má slevovou akci do vyprodání zásob. Schválně jsem ten odkaz míjela a snažila se nevejrat, protože jsem věděla, že neodolám. A pak přišla Wish s informací, že Baronet má ve slevě celou sérii J. R. Wardové, která mi ještě chybí a... musela jsem se podívat, jestli je to pravda. 

A jakmile jsem se ocitla na stránkách Baronetu v sekci výprodej, už jsem se nemohla odlepit, aniž bych nedělala štěněčí oči, protože jsem nutně musela mít deset knih, které mi tam prostě padly do oka a které už jsem dlouho potřebovala do své knihovničky. :o))

Pár dní na to dorazil balíček ne s deseti, ale jednácti knih, protože jeden román mi nakladatelství Baronet dalo jako bonus zdarma. Takové milé překvapení. :o) 

Možná vás inspiruji novými přírůstky mé knihovničky, ze kterých mám ohromnou radost. :o) 

Recenze: ŘÍČNÝ POLOBOZI (skupina autorů)

Odpočinková četba nejen pro vodáky


"Jedou na lodi! Ti se mají, trefili pěknou vodu," řekl závistivě. 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Klika


Klika (Fb)


Chci zakoupit knihu Říční polobozi 


Skupina autorů: 

Zdeněk Šmíd, Jiří Nosek, Iva Synáková, Olga Walló, Barbora Dvorecká, Jan Valeš, Jan Frána, Jaroslav Mostecký, Eva Maříková, Tomáš Daněk, Václav Mišik, Pavel Gregr



Třetí díl série Kenyho VOLEJ mám již za sebou a bylo to zábavné čtivo, které mě zaujalo, ačkoliv o jsem vodácký amatér a prakticky to znám jen z doslechu. Druhý díl Trosečníci řek se četl stejně příjemně. 

Říční polobozi - opravdu nápaditý název, který se mi neskutečně líbí. Neměla jsem u této knihy žádné obavy. Přesně jsem tušila, co mě čeká a rozhodně mě autoři nezklamali.

Recenze: VLCI (František Kotleta)

Krvavá past pro otrlé! 


"Nevím, jestli jsme démonické stvůry, ale jsme tvrdší než vy lidé. Tvrdší a krutější. Žijeme příliš dlouho na to, abychom si vážili cizího života, to je pravda." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Epocha


Epocha (Fb)


Chci zakoupit novelu Vlci


Vlci, novela, která předchází trilogii Bratrstvo krve, se podle mého dá číst i bez znalosti předchozích dílů, i když nemohu říct, co všechno mi díky tomu uniklo. Pokud se však k trilogii chcete dostat přes tuto novelu, tak bych asi podle doslovu samotného autora nejdříve sáhla po samotné trilogii hezky od prvního dílu, protože jinak vám unikne pěkné překvápko nebo možná spíše šok. :o))

Pro mě byla novela Vlci prvním dílem tohoto autora. Nemohu říct, že by dílo bylo přímo pro mě, ale musím uznat, že své kvality rozhodně má a spousty čtenářů bude spokojených za dramatický svět, který mají možnost prožít prostřednictvím Radegasta.

Měsíční shrnutí - Prosinec 2016

Věřím, že pokud jste nás v roce 2016 sledovali, podporovali s námi českou literární scénu, že u toho zůstanete i nadále. A budeme společně číst české knihy, pomáhat českým autorům a těšit se, že česká literatura neupadá, ale vzkvétá. :o)

Kde nás najdete? Stále jsme na tom stejném místě. Na Fb na stránce Podporujeme české autory - naleznete nás i pod #Podporujemečeskéautory nebo #Podporujemeceskeautory na Instagramu. A také se zabydlujeme už nějaký ten pátek ve skupině Čteme české knihy! Chcete se přidat a publikovat ve skupině své recenze na českou literaturu nebo se jen podělit o názor na českou knihu, přidejte se k nám. :o)

Prosinec byl trochu hektický a tak na projektu není tolik příspěvků, kolik byste si asi představovali. I já bych si jich tam nejraději přimalovala více, ale ne vždy se dá podporovat tak, jak si přejeme. Můžeme vám však slíbit, že i letos vám budeme představovat nové knihy, nové autory, rozhovory a recenze, ale těšit se můžete samozřejmě i na soutěže a výběrová řízení o recenzní výtisky. :o) 


Recenze: POVÍDKY (Pavel Kohout)

Povídky pro zasmání a pohodu 


Bývaly časy, kdy jsem se svou hloupostí nebyl smířený a snažil se o nějaké vzdělání, aby se mi ostatní nesmáli.


Za recenzní e-výtisk děkuji nakladatelství Kknihy.cz

Kknihy.cz (Fb)

Chci zakoupit knihu Povídky


Sbírka POVÍDKY slibuje pětapadesát humorných povídek a já vám pomohu v lepší představě o tom, co dílo samotné vlastně nabízí. :o) Jelikož mě autor ještě před samotným recenzováním informoval, že některé povídky v knize byly publikovány i ve společenském magazínu Trnky-Brnky... Tím pádem už jsem nějakou představu měla a vy určitě máte také. :o) 

Knižní Vánoce 2016

Sice pozdě, ale přece jen přicházím s článkem o knihách, které jsem dostala pod stromeček - některé od nakladatelství, jiné od blogerek ve výhře, další od Wish a pár jsem si jich objednala sama jako dárek od manžela, který naštěstí mé dárky nechává na mně. :o))

Skóre je dvacet knih. Z nichž jsou světy, které mě čekají fantasy, sci-fi, reálné, romantické i homosexuální a erotické. ,o)

Wish děkuji za čtyři úžasné knihy, které udělaly radost mně i mému sluníčku. :o) 



Chci tímto článkem tedy poděkovat všem, kteří mi těmi krásnými knihami udělali opravdu radost. Děkuji a vážím si toho, že se štěstí nebo váš výběr obrátil právě na mě. :o) 

Recenze: FANGIRL (Rainbow Rowell)

Prosté a zdlouhavé dílo pro nenáročné čtenáře


"Veškerý smysl fanfikcí," spustila, "spočívá v tom, že si smíš hrát s univerzem někoho jiného. Přepsat pravidla. Nebo si je přizpůsobit. Tam příběh nemusí skončit v bodě, kde to Gemmu T. Leslieovou přestalo bavit. Můžeš v tom světě zůstat, ve světě, který miluješ, tak dlouho, dokud dokážeš vymýšlet nový příběhy..." 

Za knihu děkuji své sokyni mezi řádky - Sue Wish. :o)


Co mě nalákalo k přečtení FanGirl? Její volné pokračování, dá-li se to tak říct, s názvem Nedej se. Jelikož ve FanGirl se objevují úryvky z příběhu Simona Snowa, neodolala jsem. A když mi Wishžísek pod stromeček nadělil obě díla, věděla jsem, že jako první musím přečíst FanGirl. Upřímně, jsem ráda, že jsem si knihu nekoupila sama, nadávala bych jako špaček za svůj špatný výběr. Na Nedej se se určitě těším. Teď už vím, jak k němu přistupovat a možná nebudu natolik zklamaná. :o)

Dvě evropské odpovědi na aktuální téma

Sice tento článek sepisuje v novém roce, ale jeho obsah (respektive recenzní výtisky) patří ještě do starého. Mezi svátky mi totiž naprosto neplánovaně přišla obálka z nakladatelství Větrné mlýny. Absolutně jsem s tím nepočítala a neměla nejmenší tušení, co se uvnitř může ukrývat. Po rozbalení jsem se musela smát. Na podzim jsem měla možnost recenzovat Únavu materiálu; novinku od Marka Šindelky, která se týká imigrace. Tentokrát ovšem popsané z pohledu toho, kdo je imigrantem nazývám. Nakonec jsem se ovšem rozhodla od podobných knížek momentálně upustit. A teď ten paradox, který už asi tušíte. Po přečtení anotací novinek z Větrných mlýnů jsem zjistila, že stejné téma se týká obou, přestože každé trochu jinak. Takže si mě nakonec stejně našlo. :) 

Stejně jako v předešlých přírůstcích, i tady budu vyzdvihovat grafickou podobou těchto titulů. Ty malé matné brožované vazby z metalickými zadními stranami a detaily si mě prostě získaly. Pořídila bych si je všechny i kdyby jen proto, abych si z nich sestavila intelektuálně vyhlížející knihovničku. :)) Škoda že to na těch fotkách nevynikne. 

Džehenem je povídková kniha slovinského spisovatele Dušana Čatera. Ne každý ví, že mu v Česku vyšel román už v roce 2004, který nesl název Taťka je zase opilej. Částečně autobiografický a částečně se odehrávající v Česku mezi Pardubicemi a Prahou. Pro Čechy to ale podle všeho moc pochvalné čtení nebude. Ale (nejen) se slovinskou literaturou se tady u nás nesetkáváme každý den, takže jsem minimálně zvědavá, jak na mě tenhle autor zapůsobí. Ukázku si můžete přečíst ZDE.

Vyhlášení výherců Vánoční soutěže 2016


Vánoční svátky už jsou bohužel nenávratně za námi, ovšem naše nadílka na vás teprve čeká. :) Tenhle (vlastně už ten minulý) rok jsme knižního Ježíška pojaly trochu tajuplně. Nabídly jsme vám šest záhadných balíčků pouze s počtem titulů a jejich popisem, který se ale neshodoval s dostupnými anotacemi. 

Soutěže se nakonec zúčastnilo celkem 19 KNIHOMILEK. Všem bychom chtěly poděkovat za účast a hlavně vzkazy, které nám prostřednictvím soutěžního formuláře zaslaly! Máme z nich velkou radost. :) Více to ale už nebudu protahovat a přejdeme k vyhlášení. Opět jsme losovaly pomocí Generátoru náhodných čísel

Knižní "meziřádková" výzva 2017 o knihu dle vlastního výběru!

Knižní výzva se mě obvykle netýká, jelikož jsem v depresi, když musím něco udělat a něčeho dosáhnout do určitého termínu. Ale pokud mám dostatečný rozlet a mohu překonávat hranice, všechno jde samo. Jsem závodník. Jsem hráč. Jsem vítěz. 

A tak mě napadlo, že namísto běžné výzvy vytvoříme s Wish pro sebe i pro vás takovou, která by byla více soutěžní. Podněcovala ke čtení a udělala z něj zábavnou věc. Můžete se hnát za cílem, nebo klidně zvolil volnější cestu a líně se vléct jako Wish šnek. Je to jenom na vás, jak si čtení přizpůsobíte. :o) 

Překonávejte jednotlivé úseky a za každý si vždy dopřejte zaslouženou odměnu, protože pak vás čtení bude o to víc bavit. :o) Z toho důvodu jsme si pro vás připravily Knižní výzvu 2017, která je vlastně takovou kreativní soutěží. Plněním zajímavých úkolů můžete získat knihu v hodnotě 300 ,- dle svého výběru! :o) 




Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.