Hororová fantasy z pražského metra

Dneska mám pro vás netradiční recenzní přírůstek. Jako březnovou knížku jsem si totiž vybrala román, který je označován za mysteriózní thriller, ale zlo tady nevystupuje prostřednictvím zástupce ze světa lidí, ale ze světa všem zrakům ukrytého. Ze světa žijícího v temnotě tunelů pražského metra. Kdo nebo co se v nich skrývá? A jak ovlivní život obyvatel hlavního města?




Někdy stačí malý zdánlivě nepodstatný impulz k tomu, abyste sedli k počítači/psacímu stroji/papíru a dali konkrétní podobu příběhu, který se vám už nějakou dobu líhne v hlavě. Pro Michala Šefaru to byl tento NÁPIS. Při samotném psaní zažil nejednu horkou chvilku. Několikrát ho totiž málem srazil vlak, když v metru lezl do míst, kam běžný člověk nemá přístup. A také poctivě nasával atmosféru tohohle místa. Metrem jezdil tak dlouho, až mu z toho bylo zle. Někdy i 12 hodin v kuse! Celý rozhovor si můžete přečíst na webu Knižního klubu. Obálka ke knize vznikala pod rukama šikovné Kateřiny Bažantové alias Ktaiwanity, která má v portfoliu např. Komiksovou kytici, Noc před oslavou, Prak sérii Hlídka od Sergeje Lukjaněnka nebo sérii Peter Grant od Bena Aaronovitche.


Anotace
V pražském metru se děje něco zvláštního. Výpadky světel, podivné oltáře v tunelech, ozvěny a stihomamy jsou však jen předzvěstí blížící se apokalypsy. Vedoucí techniků, starší muž přezdívaný Haďák, mladá úspěšná farmaceutička Nina, osudově přitahovaná metrem, a člen pořádkové policie pracující v metru nazývaný Kerber spolu na první pohled nemají nic společného. Jejich vazby jsou však daleko hlubší a osud nasměroval jejich kroky do vražedné temnoty tunelů – za tajemnými Stíny i jejich nohsledy, kteří se nezastaví před ničím. Mysteriózní thriller Michala Šefary přináší zcela nový, neotřelý pohled na pražské metro, a po jeho přečtení už vám žádná ze stanic ani cesta tunely nebudou připadat stejně fádní jako předtím.



✴ ✴ ✴



Pokud nás už nějakou dobu sledujete, nejspíš víte, že já fantasy nebo sci-fi příliš neholduju. A kdyby se příběh přirovnávaný k sérii Metro od Dmitrije Glukhovského odehrával v jiném městě, s největší pravděpodobností bych po něm nesáhla. Jenže v tomhle případě mi je svým prostředím velmi blízký. Pohybuju se v prostorách pražského metra, znám názvy stanic, jezdím z jednoho konce na druhé, ztrácím se v labyrintu chodeb a často neúspěšně hledám ten správný východ. 😃 Už se nemůžu dočkat, až nasaju atmosféru Podsvětí a po přečtení knížky se metrem zase projedu. 😊



Už jste zaregistrovali tuhle horkou novinku? 




Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.