Recenze: NEJŠŤASTNĚJŠÍ DÍVKA NA SVĚTĚ (Jessica Knoll)


Extra hořká dávka štěstí





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Jota.


Jota na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Od Nejšťastnější dívky na světě jsem očekávala další z řady odlehčených ryze ženských thrillerů, který bude mít lepší marketing než obsah. Známe to všichni. Spousta knížek tak začíná. Anotace se často jedna od druhé příliš neliší. Na začátku je vše zalito sluncem, život už nemůže být lepší, ale pak se něco stane a najednou je všechno přesně naopak. Skoro to až vypadá, jako by všechny ty lhářky a naivky produkoval jeden výrobce.

Jinak tomu není ani tady. Hlavní hrdinka TifAni má vysněnou práci, partnera s bezchybným rodokmenem a prsteníček ji zdobí dokonalý zásnubní prstem, kterým všem okolo dává najevo, jak vysoko se jí podařilo dostat. Začátek mě upřímně vyděsil. Přítomná linka ze snobského světa bohatých a prázdných lidí ve středu s povrchní hlavní hrdinkou, která všemi okolo nesmyslně opovrhuje. Při představě, že se v podobném duchu budou nést i další stránky, jsem si nebyla jistá, jestli mě vůbec zajímá minulost, která na TifAni tak neobytně dotírá, jestli vůbec budu schopná tohle dílo dočíst.

Recenze: NENÍ CESTY ZPĚT (Tim Weaver)


Angloamerická jízda plná vzrušujících okamžiků





Za poskytnutí recenzní e-knihy děkuji nakladatelství Mystery Press.


Mystery Press na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Pro Davida Rakera; soukromého specialistu na pátrání po pohřešovaných osobách to měla být pouze doba rekonvalescence na anglickém venkově.  Po vážném zranění, které ho málem stálo život, se z Londýna přestěhoval do domku po rodičích, aby se dal postupně zase dohromady. Není zde ale sám. Společnost mu dělá bývalý policista Healy, který zažil pád na pracovní i osobní dno a nedokáže se s tím vypořádat, což dává dost často nelibě najevo.

Mezi těmi dvěma je zvláštní vztah. Nejsou to parťáci ani kamarádi. Tak trochu to vypadá, jako by na sebe zbyli, přestože je každý z jiného těsta. Oba mají šrámy na duši, ale ani jeden tím hlavní příběh nezatěžuje, což je na jednu stranu plus, ovšem na druhou s tím můžou mít někteří čtenáři stejně jako já trochu problém. Objevují se tu jména a naťukávají se události, které tomuto jejich podivnému soužití předcházely, ale které nejsou dále rozvedeny, natož vysvětleny. Na samotný děj to vliv nemá a není to pro něj podstatné, takže skutečnost, že se jedná o čtvrtý díl série ničemu nebrání. Ale pro utvoření celkové představy, pochopení souvislostí a hlubšího poznání postav mi toto scházelo. To samozřejmě ale není chyba autora či knihy jako takové.

Recenze: DÁME JEŠTĚ JEDNO (Pavel Pavel)

Soubor zábavných historek Pavla Pavla



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Klika


Klika (Fb)


Chci zakoupit knihu Dáme ještě jedno


Tento recenzní výtisk od nakladatelství Klika v rámci našeho projektu Podporujeme české autory byl nečekaný. Byla jsem trochu nejistá, když jsem ho otevřela a netušila jsem, co si vlastně představit. Příjemně mě překvapilo, jelikož jde o různé krátké povídky či příběhy z autorova života nebo s čím se Pavel Pavel setkat. 

Autor Pavel Pavel napsal toto dílo spíše jako oddechovku pro zasmání, která čtenáře rozhodně pobaví. Zejména ho však znáte díky publikaci Jak vznikly největší monumenty dávnověku a Rapa Nui, ale hlavně kvůli tomu, že díky experimentální archeologii ozřejmil záhadu Velikonočního ostrova. Díky tomuto objevu je známý po celém světě. 

Válečný román o přežití, odhodlání a vykoupení

Do Světa mezi řádky dorazil nový recenzní výtisk od nakladatelství Jota! Už jsem recenzovala několik knih tohoto nakladatelství, ať už jako recenzní výtisky nebo díla, která na mě pomrkávají z knihovničky. 
Tentokrát jsem neodolala a zkusila dílo, které vyšlo již v roce 2015. Sice nejde o novinku, ale před rokem tato kniha byla dost známá a já jsem o ní hodně slyšela - i teď se o ní ještě dost mluví a myslím, že hodnocení čtenářů hovoří úplně za vše
Zaujala mě svou obálkou a samozřejmě anotací, protože ta je dost všeříkající a čtenář má tak představu, co se vlastně bude dít. Co všechno mu autorka naservíruje a nač se může těšit. Proto se mi to líbí, jasně daný příběh, od kterého vím, co očekávat a přesto jsem napnutá a nemohu se dočkat, až s hlavním hrdinou jeho život prožiju. 



Pokud dílo znáte, tak při jméně Louise Zamperini už tušíte, s čím se právě mazlím, když pro vás píšu tento článek. :o))

Recenze: KYBERSEX (Přemysl Krejčík)

Hlubokomyslné povídky šokují a zamrazí! 


"Teď tě nechám jít. Vychovej ji a vychutnej si pravdu  Sám teď uvidíš, co byly lži a co ne."



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Epocha


Epocha (Fb)


Chci zakoupit knihu Kybersex


Dílo českého autora Přemysla Krejčíka jsem měla v merku už delší dobu. Kybersex na mě jednou mrknul a už mě měl. Ten název zni perverzně a provokativně, takže je jasné, že to tu temnou část ve mně nenechalo chladnou. Než jsem se k němu však přes wishlist dostala, oslovilo nás nakladatelství Epocha a nabídlo nám spolupráci. Já po Kybersexu sáhla... a kniha se mi stala osudnou, protože mi rozšířila obzory a natolik mě nadchla, že jsem ji rozhodně nečetla naposledy!

Obávala jsem se, že podle názvu bude kniha především o sexu. Z každého řádku bude čpět aroma Durexu a po celou dobu čtení mě bude doprovázet funění a sténání. Přemysl Krejčík své čtenáře ale převeze a předvede svou neskutečnou a vytříbenou fantazii v obřích rozměrech, rozvíří myšlenky a zanechá vás s otevřenými ústy. 

Recenze: VELKÁ KNÍŽKA O AUTECH PRO MALÉ VYPRAVĚČE a VELKÁ KNÍŽKA O STAVĚNÍ PRO MALÉ VYPRAVĚČE

Knihy, které nechávají děti mluvit


Za recenzní výtisky knih děkuji společnosti
Presco Group

 


Presco Grou (Fb)


Chci zakoupit Velkou knížku o autech pro malé vypravěče

a Velkou knížku o stavění pro malé vypravěče



Dobrodružné a hororové sci-fi a fantasy

Nové recenzní výtisky, kterými bych vás ráda inspirovala, jsou od nakladatelství Černý Drak, které vydává české autory. Již jsem měla možnost od tohoto sci-fi a fantasy nakladatelství recenzovat dílo začínajícího českého autora Příběh pro budoucí pokolení (L. Zelenka) a nyní mám možnost se ponořit hned do tří lákavých knižních světů, o kterých vám v tomto článku povím mnohem víc. ,o) 

Nakladatelství Černý Drak nás oslovilo v rámci našeho projektu Podporujeme české autory a je vidět, že si po vizuální stránce dávají na svých knihách opravdu záležet. Zbytek už záleží samozřejmě na autorovi, jak se popere se samotným textem knihy. :o) Ale dnes pro vás nemám jen knihy českého autora, ale také zahraniční tvorbu, která je významná právě proto, že patří mezi ty, kteří položili základy žánru sci-fi a fantasy. :o)



Tak se pojďte spolu se mnou mrknout na ty letošní novinky, které si pro své čtenáře Černý Drak připravil. :o)

Recenze: TEN, KDO STOJÍ V KOUTĚ (Stephen Chbosky)


Kniha plná nevinnosti a vážných témat


"To je ten, co stojí v koutě."
"Vidíš věci kolem sebe. Mlčíš o nich. A rozumíš."


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Slovart


Slovart (Fb)


Chci zakoupit knihu Ten, kdo stojí v koutě


Musím přiznat, že jsem se na knihu hodně těšila. Pokukovala jsem po ní nějakou dobu a stále přemýšlela nad tím, zda si ji mám zakoupit nebo už jsem mimo cílovou skupinu a kniha mi vlastně tolik nedá. Dostala jsem se k ní přes nakladatelství Slovart, které letos vydalo druhé vydání Ten, kdo stojí v koutě - z recenzního výtisku jsem měla ohromnou radost. 

Hodnocení je opravdu vysoké a pokud si dáte tu práci a pročtete si komentáře, zaujme vás kniha ještě více. Recenze jsem nečetla, ale ty komentáře... ty byly největším lákadlem. A tak jsem se na knihu vrhla a možná měla přehnaná očekávání, ačkoliv jsem se v koutku duše bála, že pro mě tato young adultka nebude to pravé, protože už nejsem náctiletá čtenářka. 

Sepsat recenzi po dočtení knihy pro mě nebylo zrovna jednoduché, jelikož jsem po zaklapnutí zůstala sedět vykulená a rozpačitá. Ten, kdo stojí v koutě na mě zapůsobil rozporuplně. Na jednu stranu jsem byla ohromená, na druhou jsem netušila, co si vlastně o knize myslet...

Knižní devianti III.

Tento článek není pro čtenáře, kteří mají silné morální zásady, přestože já zastávám názor, že zkaženost je v každém z nás! Ať už čteme pohádky, thrillery, horory nebo rozkošné a romantické New Adult. Jsme zvrácení! (Chceme být zvrácení!) I když to skrýváme za stránkami. I když tajně pokukujeme po knihách a tváříme se jako nevinná jehňátka, vrčí v našem nitru lačný vlk toužící po zhýralosti! 


Jsem tu, abych ty vlčí touhy ve vás nakrmila a přináším inspiraci a hlavně pobavení pro všechny, kteří se nebojí a touží v sobě najít své pravé já. :o)) Hezky se bavte a pokud byste měli náladu, tak první i druhý díl knižních deviantů je vám plně k dispozici. Čtěte, dokud nám cenzura Svět mezi řádky nepročistí, nebo mi Wish neudělá přednášku o slušném chování. XD

Recenze: HRA O NEŽÁDOUCÍ (Zdeněk Řehák)

Jedinečný dystopický román ve stylu sci-fi thrilleru!


NAPLNO a S MAXIMÁLNÍM ÚSILÍM



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Epocha


Epocha (Fb)


Chci zakoupit knihu Hra o nežádoucí



Upřímně jsem neměla představu, co od tohoto sci-fi thrilleru čekat a snad se nikdo nebude zlobit, když si knihu pro sebe zařadím mezi dystopie, protože právě tak na mě zapůsobila. Tak tedy tento úžasný dystopický sci-fi thriller mě doslova lapil ve svém promyšleném světě. 

Podle anotace jsem byla trochu mimo. Tak samozřejmě nemohla prozradit to nejzajímavější, nejlákavější, když čtenáře přivedla do originálního světa. 

Recenze: MLUV (Laurie Halsová Andersonová)


Mlčenlivé volání o pomoc vás uhrane!



"Proč nic neříkáš?" - "Panebože, otevři pusu!" - "Melindo, jsi jak malé dítě." - "Řekni něco." - "Jen si ubližuješ, když odmítáš spolupracovat." - "Vůbec nevím, proč nám to dělá."

Za recenzní výtisk děkuji Euromedia


Nakladatelství Yoli (Fb)


Chci zakoupit knihu Mluv



O tomto titulu jsem slyšela opravdu hodně. Viděla jsem ho, kam jsem se podívala a moc mě zaujal. Anotace mě nalákala, ale nejvíc zapůsobil název. Ten opravdu hovoří za vše. Jak málo stačí, aby člověk byl úplně izolován v samotě a vlastní bolesti. Kolik slov by stačilo povědět, aby dokázal zas proniknout k ostatním a řešit to, co ho tolik tíží. 

Trýznivé téma, které nakopává spoustou hlubších myšlenek, rozhodně zapůsobí, ale zřejmě to nebude pro každého. Nejvíce se dílo rozdává cílové skupině čtenářům young adult. My ze světa dospělých už bohužel nemáme takovou možnost tomu kouzlu propadnout, což je opravdu škoda. Ale i tak mi Mluv řeklo neskutečně moc.

Recenze: ŽIVOT PO TOBĚ (Jojo Moyes)


Jak těžké je žít bez Willa? 


"Co ty vůbec o něčem víš? Věčně žiješ zalezlá v příšerným bytě, kam za tebou nikdo nechodí. Tví rodiče si evidentně myslí, že jseš ztracenej případ. Nemáš ani dost koule na to, abys dala výpověď z tý nejtrapnější práce na celým světě! Jsi nula, ubohá nula. A co je horší, jsi nula, co si myslí, že může radit jinejm, co by měli dělat. A kdo ti na to dal právo? Seděla jsi u mýho táty a koukala ses, jak umírá, a nic jsi s tím neudělala! Nic! Takže nemyslím, že bys zrovna ty mohla někoho odsuzovat za to, jak se chová!" 



Za recenzní výtisk děkuji Euromedia


Nakladatelství Ikar (Fb)


Chci zakoupit knihu Život po tobě



První díl Než jsem tě poznala se většině čtenářek určitě vryl hluboko do srdce a zanechal v něm šrám. Tohle pokračování je vlastně taková hojivá mast na rány, které nám autorka způsobila. Někdo je možná toho názoru, že po Willově smrti je již pokračování zbytečné, ale mě to naopak uklidnilo a jsem ráda, že byl tento díl vydán, protože tím autorka sděluje důležitou myšlenku, kterou se zaobírala v knize: I po smrti někoho blízkého je potřeba jít dál a dokázat žít. 

Knižní úlovky - listopad 2016

Je to tady, drazí knihomilové! Poslední klasické knižní úlovky pro tenhle rok. Příště už budou ty vánoční a pak... Vítej roku 2017... Ani se mi nechce myslet na to, že konec mé oblíbenější poloviny roku se nezadržitelně blíží... 

Ale zažeňme chmury a pojďme dál! :) 

Co vás dneska čeká a nemine? Osm novinek, na které se vás budu snažit nalákat, z nichž jedna je pro mě opravdová perla!


NÁKUPY

Z Arara mi dorazil balík, na který jsem skoro zapomněla vzhledem k tomu, jak dlouho čekal na vypravení ke mně domů. Obsahoval většinou dárky pro rodinu, ale pro mě se tam přece jen jedna knížka taky našla. 

Kdo by neznal Stephena Kinga; mistra hororu. Po Psaní: Memoárech o řemesle jsem uvažovala už nějakou dobu, ale teprve teď jsem se rozhoupala ke koupi. Kdo by si nechtěl nechat poradit v tvůrčím psaní od někoho, kdo si díky drogám a alkoholovému opojení nepamatuje, že určité části svých knížek vůbec napsal? :D Těším se na výlety do jiných světů, zvláště pak na ty nitrožilní.

ANOTACE: O psaní: Memoáry o řemesle

Krásné vánoční překvapení z nakladatelství Domino!

To byste nevěřili, co mi včera dorazilo. Balíček od Domina. Opravdu nečekaně. Paní pošťačku jsem tím trochu zdržela, protože na balíčku nebylo pouze mé jméno, ale i Wishino, což mě trochu zmátlo, protože bydlí párset kilometrů ode mě. Přemítala jsem, na jaký recenzní výtisk od nakladatelství Domino jsem zapomněla a lekla jsem se, že třeba omylem přišel mně. Ale samozřejmě balíček jsem vzala, i když se paní pošťačka bála, že jí ho snad vrátím. :o))

Neměla jsem tušení, oč jde. Nejspíš omyl, to mi běhalo hlavou. Takže jsem ho celá nejistá otevřela a hle... Páni, úžasné a krásné překvapení! Redakce nakladatelství Domino nám zaslala krásné vánoční dárečky! Moc si jich vážíme a děkujeme. Udělaly nám ohromnou radost. Opravdu krásné a nečekané překvapení. 


S nakladatelstvím Domino jsme začaly spolupracovat tento rok v květnu a od té doby jsme pro ně měly možnost a čest recenzovat již několik skvělých románů. Napadlo mě, že si uděláme společně rekapitulaci a třeba vás navnadíme na dárek pod stromeček. Protože upřímně... pod stromečkem nikdy není dost knih! :o))

Recenze: NEHODA (C. L. Taylor)


Když se život začne hroutit jako domeček z karet




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Domino.


Domino na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Jelikož jsem od C. L. Taylor už měla možnost číst knížku Lež, tušila jsem, co od této autorky očekávat. Těšila jsem se na odlehčený thriller, který podobně jako předchozí knížku slupnu jako malinu, užiji si ho a zároveň si u něj odpočinu. Byla jsem zvědavá, kam se autorka ve svém psaní posunula, ale až zpětně jsem zjistila, že Nehoda v originálu Lži předchází, a do jisté míry je to znát.

Sue byla se svým životem spokojená až do té osudné nehody, vinou které její dcera upadla do kómatu. Přestože to všichni považují za skutečnou nehodu, Sue tomu nevěří. Podle ní se Charlotta pokusila o sebevraždu. Co je pravda a co lež? Jsou její nejbližší těmi, za které se vydávají? A je ona sama tou, za kterou se považuje?

Hororový román a hluboký lidský příběh

Na začátku prosince mi přišly dva recenzní výtisky od Euromedia. Jak už jste mohli poznat z nadpisu, jsou žánrově naprosto odlišné. Zatímco počin aspirující na zařazení mezi hororové počiny, kterých je dle mého v knižní podobě stále poskrovnu, na nějž jsem si brousila už nějakou dobu zuby, vyšel u Knižního klubu, silné vyprávění o přátelství mezi osamělým mužem a týraným psem je z produkce nakladatelství Odeon.

Hlava plná přízraků se už dočkala ocenění nejen ze strany čtenářů, ale také ze stran kritiků. Za rok 2015 získala prestižní ocenění Bram Stoker Award a chystá se její filmové zpracování. Na triko si ho nevezme nikdo jiný než producent a herec Robert Downey jr., kterého můžete znát mimo jiné jako jednoho z herců ztvárňujícího novodobého Sherlocka Holmese či Iron Mana. (Nevím, jak vy, ale mně utkvěl v hlavě díky Ally McBellaové. :))

Pozn k obálce.: Všimli jste si, že z tohohle úhlu je vidět něco na konci chodby? Vidíte tu skrčeninu? Když jsem toho všimla poprvé, zatrnulo ve mně, protože z běžného pohledu si toho nevšimnete. Možná je to jenom halda hadrů, ale možná že taky ne...

Vyhodnocení soutěže Elementum

A máme tu vyhodnocení soutěže o fantastický román ELEMENTUM, jehož výtisk nám do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha - právě toto nakladatelství, podporující české autory, přišlo s nápadem soutěže o tuto horkou novinku! A já věřím, že si jeden z vás toto neobvyklé dobrodružství s živly rozhodně užije! 

Pokud toužíte dostat pod stromeček nějakou krásnou knihu, neváhejte se mrknout na stránky nakladatelství Epocha, kde si můžete objednat nejen Elementum, ale také další lákavé tituly. ,o)


A teď už k vyhlášení. Fantasy dobrodružství Elementum vyhrává...

Recenze: SEZNAM MRTVÝCH (J. L. Armentrout)

Jedinečný thriller, u kterého prožijete lásku i strach! 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Baronet (Fb)



Au. Po uzavření knihy to na mě všechno padlo. Různorodé emoce od nostalgie přes bolest až po střípky naděje. Možná to na vás nebude působit tak silně a otevřeně jako na mě, ale pokud si užijete jen ždibec z toho, čím se autorka dotkla na srdci mě, pak to pro vás bude skvělé čtivo. 

Armentrout napsala neobvyklý román. Něco takového jsem od ní ještě nečetla, ale zabodovala na celé čáře!

Recenze: SLADKÉ VYKÚPENIE (Jamie McGuire)

Thomas Maddox si získává srdce čtenářek


"Liis sa práve učí, že nie vždy je to o výpočtoch," poznamenal Thomas s úsmevom. "Láska nie je o predpokladoch a vzorcoch správania. Keď príde, nemožno ju kontrolovať."




Jako fanoušek této autorky a hlavně její série The Maddox Brothers jsem si samozřejmě tento díl nemohla nechat ujít. Jediným menším problémem pro mě bylo, že stejně jako díl s Trentonem (Sladké zabudnutie - recenze) je tento ve slovenštině, jelikož české nakladatelství Fortuna Libri se rozhodlo sérii utnout po novele Nádherná svatba (recenze)

Pokud má čtenář zájem i o příběhy Travisových bratrů, musí si je přečíst buďto v originále nebo si jej nechat zaslat ze Slovenska. Jelikož nejsem zdatná angličtinářka, má volba byla jasná a jakmile byla kniha doma, po částech jsem román četla a vychutnávala. 

Recenze: VELKÁ KNIHA DROBNÉ HAVĚTI (Yuval Zommer)


Vítejte v úžasném světě brouků, much, žížal a jiných potvor! 




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Slovart


Slovart (Fb)


Chci zakoupit Velkou knihu drobné havěti



Tohle krásné a kreativní dílo pro malé i velké čtenáře mi zaslala paní z redakce Slovartu, aniž bych si o něj zažádala. Neměla jsem z toho vůbec obavy, jelikož jsem si knihu prohlížela na jejich eshopu a říkala jsem si, že tohle by mohla být opravdu bomba. A také to úžasné bylo! Dostalo mě to na všech frontách, jelikož já miluji tvorbu, ve které si autor tvořivě vyhrál snad úplně se vším. 

Od prvního pohledu si mě kniha získala především díky té nadnesenosti - že drobná havět pro sebe získala knihu téměř obří velikosti je vtipné a originální. Zapůsobí to, jak na dospělého, tak především na dítě, které se může za deskami knihy doslova schovat a objevovat bezpečně svět, který ho tolik fascinuje. 

Štědré poděkování pro naše Meziřádkaře. :o)

Všude se to hemží krásnými knižními soutěžemi (Knižíšky) a my samozřejmě nejsme pozadu. Chtěly bychom tímto naším obdarováním odměnit ty, kteří nás ve Světě mezi řádky navštěvují, debatují o knihách, nechávají se námi inspirovat a věnují nám svůj čas. Tohle prakticky není soutěž, ačkoliv losujeme dva výherce, no, uvidíte sami. :o)



Recenze: 2050 PŘÍBĚH PRO BUDOUCÍ POKOLENÍ (Ladislav Zelinka)

Fantasy příběh pro nenáročné


"O co jde?"
"O to, že jsme se stali otroky." 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Černý drak


Černý drak (FB)


Chci zakoupit knihu 2050 Příběh pro budoucí pokolení


Recenzní výtisk od nakladatelství Černý drak mi byl ke zrecenzování nabídnutý a já přijala. Prvním důvodem byla absolutně lákavá anotace, která slibovala čtivo s hlubší myšlenkou. A já zbožňuji knihy, u kterých se opravdu mohu zamyslet. Druhým důvodem byl fakt, že dílo napsal český autor. Ráda čtu českou literární tvorbu, jelikož s Wish podporujeme české autory v našem projektu. Tato útlá knížečka, skvělé velikosti, která se mi vešla akorát do kapsy, si mě prostě získala už před samotným přečtením.

Nemohla jsem se dočkat a to natolik, že jsem si ji vzala i na vyřizování a měla ji v kabelce. Začítala jsem se do ní ve volných chvilkách a za den jsem ji přečetla. Musím se přiznat, že jsem na knihu nejspíš měla vyšší nároky, a proto na mě nezapůsobila tak, jak bych si přála. Čtení je spíše pro nenáročné čtenáře, kteří si touží odpočinout a moc nad dějem nepřemýšlet.

Měsíční shrnutí - Listopad 2016

Skončil nám listopad. Prožily jsme v něm různé knižní světy a přijaly nové spolupráce, abychom podpořily české autory a vydaly i nějaký ten článek. A já se jako každý měsíc vracím s měsíčním shrnutím - knižní inspirací pocházející z naší rodné země, která by vám neměla uniknout! :o) 

Kde nás najdete? Na blogu našeho projektu Podporujeme (začínající) české autory. Také na FB stránce Podporujeme české autory a můžete se k nám přidat i na skupině Čteme české knihy a přidávat knižní inspiraci, články a recenze podle libosti. :o)

A teď se vrhneme na listopad! Možná vám napovíme, co pod stromeček. ,o) Chcete s námi podporovat české autory? Přijdete se k nám! Komentujte, sdílejte, pořiďte si knihu českého autora a klidně nám dejte vědět, jak se vám líbila! Jsme rády za každého, kdo se nechá naším projektem inspirovat a podporuje českou literární scénu. :o) 


Recenze: BESTIE (J. R. Ward)

Zamiluj si Bestii!


Je úžasné, kolik se toho změnilo - když zavzpomínal na tu první noc, kdy se pokoušel Mary přimět, aby říkala svůdný nebo šelest nebo jahoda. Tehdy ho odbívala slovem nic, opakovaným zas a znova. Zvláštní, že si vybrala právě tohle slovo. Protože ve skutečnosti mu za ta poslední léta dala absolutně, jednoznačně... všechno. 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Baronet (Fb)


Chci zakoupit knihu Bestie


Byla jsem bez sebe, když jsem v dlaních držela 14. díl série Bratrstva černé dýky s názvem Bestie, kterého jsem se nemohla dočkat. V knihovničce mám totiž všech předchozích třináct dílů i s průvodcem a tak není divu, že jsem se na knihu tak moc těšila. Mohu říct, že mě nezklamala. J. R. Ward je opravdu paní Spisovatelka, která se svému knižnímu světu opravdu věnuje a je to znát. :o)

Musím se přiznat, že jsem se do čtení natolik vžila, až jsem si zapomínala zapisovat zajímavé citáty, které jsem chtěla použít do recenze. Prostě jsem přestala vnímat realitu a prožívala příběhy svých oblíbenců na sto procent, protože tak uvěřitelnou a věrohodnou paranormal romanci prostě nedokáže sepsat nikdo, pouze spisovatelka J. R. Ward. 

Upozorňuji, že tento příběh předchází prvnímu dílu spin-off série Odkaz černé dýky, jelikož se v Bestii dočtete, že na rekruty se teprve připravují. Jen takové malé upozornění pro všechny fanoušky BCD. ,o)

Strhující young adult a nápaditá obří kniha pro děti

Nakladatelství Slovart - knihy moderního člověka nás oslovilo jako první někdy začátkem května a nabídlo nám spolupráci. Od té doby jsme měly možnost pro něj zrecenzovat několik krásných knih. 

A teď mám možnost vám ukázat novou knižní inspiraci ze Slovartu! Přišlo něco nejen mně, ale dokonce i mému maličkému synkovi Mikeymu. Musím uznat, že kniha je nejen pro děti, ale zaujme i dospělé. A druhá kniha sice úplně není novinka, ale za to jste o ní už určitě slyšeli a pokud ji doma nemáte, nejspíš po ní toužíte! :o)



Jaké knihy mi tedy udělaly radost? ,o)

Recenze: HORKOVZDUŠNÝ BALÓN (Elin Ferner) a recenze: Dětský batoh Příšerky

Lákavé dobrodružství pro chlapce i holčičky! 

Za recenzní výtisk děkuji Presco Group


Presco Group (Fb)


Chci zakoupit knihu Horkovzdušný balón


Chci zakoupit dětský batoh Příšerky


Pohádková kniha ze série Statečná autíčka je pro všechny malé a statečné dobrodruhy, které láká adrenalin a nebezpečí v podání ptáka Pohromáka. Toto napínavé dobrodružství Pavlíka a Haničky zaujme dokonce i dospělé, když svým ratolestem předčítají. :o) 

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.