E-knihy napříč žánry (realita, romantika, humor i fantasy)

Oslovila nás společnost Kknihy.cz - nakladatelství a prodej e-knih a nabídla nám spolupráci v rámci našeho projektu Podporujeme (začínající) české autory. A spolu s recenzováním knih nakladatelství Kknihy jsme také dostaly nabídku na spolupráci se serverem Art9.cz, kde si od nás již brzy budete moci přečíst první recenze či články. :o)

Máme radost z nové spolupráce a moc nás těší, že vám můžeme představit nové knižní světy českých autorů! Jaké knihy jsme si vlastně vybraly? :o)


Listopad s autory české fantastiky 5. - Jaké fantasy světy jsem za listopad prožila?

Celý listopad sci-fi a fantasy čtenářům zpestřilo nakladatelství Epocha v rámci svého projektu #Listopad s autory české fantastiky. Jelikož mám moc ráda tento žánr a projekt mě víc než oslovil, samozřejmě jsem neváhala zapojit se. Snad proto jste měli možnost přečíst si v rámci tohoto projektu již čtyři články. Pro připomínku si je můžete přečíst zde. :o)




V průběhu tohoto projektu nás nakladatelství Epocha oslovilo a nabídlo nám spolupráci, kterou jsme rozhodně neodmítly. Recenzní výtisky plné sci-fi a fantasy vás třeba inspirují k přečtení českých autorů! :o) Mimo spolupráce nám také navrhli pro vás uspořádat soutěž o doslova žhavou listopadovou novinku českého autora Jiřího Dittricha. Elementum (recenze) je svět plný fantazie, živlové magie a vnitřní síly, když dojde na lámání kostí. Nenechte si ho ujít a zkuste své štěstí!

Jelikož s Wish podporujeme (začínající) české autory - máme na to dokonce i projekt, který po měsíci trvání získal svůj vlastní blog, jak se toho nasbíralo hrozně moc a Svět mezi řádky nám to úplně pohlcovalo, nemohly jsme zůstat stát stranou. Toužily jsme vám doporučit knižní světy, ve kterých je radost se ztratit. Wish tento žánr příliš nečte, ale já jsem se do toho pustila se vší vervou a okusila několik děl autorů české fantastiky. Stálo to za to! 

Pojďte se se mnou podívat, které světy jsem prožila... :o)

Sci-fi a fantasy young adult z moderní Prahy

V rámci našeho projektu Podporujeme (začínající) české autory jsme se minulý týden zalíbily více nakladatelstvím a tak máme radost, že vám můžeme představovat nové knihy českých autorů! I my samy získáváme novou knižní inspiraci a rozhodně to stojí víc než za to! :o)



Nejinak tomu je i s novou spolupráci nakladatelství Černý drak, které nás oslovilo a nabídlo nám ke zrecenzování horkou novinku! Kniha mě moc zaujala, jak anotací, tak i vábivou obálkou! Když mi dorazila, byla jsem překvapená, jak je skladná. Mám tyto knihy do kapsy ráda, jelikož jsou praktické a čtenář je může nosit sebou a prostě se v tom knižním příběhu ztratit prakticky kdekoliv. :o) Jedná se o žánr sci-fi a fantasy, do kterého jsem v poslední době pronikla víc, než obvykle a nemůžu si ty knižní světy vynachválit. :o) 

Na tuto útlou knihu se rozhodně těším. Věřím, že mě uvnitř čeká poutavý příběh šestnáctileté Anety, která si užívá bezstarostného života v moderní Praze... Chcete víc? V článku jsem se s vámi podělila o veškeré informace, které najdete také na webové stránce samotného nakladatelství Černý drak.



Je to také nakladatelství, které dává šanci českým autorům. Chcete-li si splnit svůj sen, zkuste štěstí u nakladatelství Černý drak. Rozhodně držíme pěsti! :o) 

Recenze: MLÁDÍ V HAJZLU - Deníky Nicka Twispa 1-3 (C. D. Payne)

Humorný masakr Nicka Twispa!



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Jota


Jota (Fb)


Chci zakoupit knihu Mládí v hajzlu


O sérii Mládí v hajzlu jsem toho slyšela opravdu spousty, ale nikdy jsem neměla možnost si knižní svět teenagera Nicka Twispa prožít spolu s ním. Děkuji za příležitost přečíst si tyto tři úžasné deníky v jednom, kterou mi nakladatelství Jota dalo, protože autor C. D. Payne sepsal opravdu jedinečné kultovní romány, jež jsou odrazem lidské mysli - zejména těch dospívajících - pudových tužeb a světa, který své hrdiny někdy nesvede správně pochopit. 

Nevěděla jsem, co od Nicka Twispa čekat, ale on mě odrovnal hned na prvních řádkách a aniž jsem tušila, dostával se mi pod kůži. Získal si mě. Ačkoliv je to neuvěřitelné, držela jsem mu pěsti, smála se, protáčela oči. Prožívala každý jeho deníkový zápisek, jako by Nick skutečně existoval. 

Rozhovor s autorkou Terezou Matouškovou: DOSTAT SE DO POVĚDOMÍ DÁ PRÁCI

Jelikož podporujeme české autory, nemohly jsme tento měsíc chybět u projektu Listopad české fantastiky, který vznikl pod záštitou Nakladatelství Epocha, konkrétně Fantastické Epochy zaměřené právě na žánr sci-fi, fantasy a horor. 

Cílem projektu bylo oprostit se od předsudků a dát během listopadu přednost české fantastice před tou zahraniční a pod hashtagem #listopadsautoryceskefantastiky uveřejňovat všechny fotky, články, rozhovory a další příspěvky týkající se právě podpory domácích autorů. 

U nás na blogu jste se mohli setkávat s několika tematickými články nabitými knižními tipy a také recenzemi na knížky fantastické literatury. A teď vám jako bonus přinášíme rozhovor se spisovatelkou, lektorkou tvůrčího psaní a redaktorkou Nakladatelství Epocha Terezou Matouškovou alias Temnářkou, které tímto ještě jednou děkujeme za odpovědi.

Pokračování Než jsem tě poznala a oceněná Young Adult

Vděčím pravidelné spolupráci se společností Euromedia za úžasné knihy, který mi každý měsíc chodí. Ani listopad nebyl vyjímkou a opět přišly parádní tituly, které jsem si z širokého výběru novinek vybrala. Je těžké si vybírat, protože všechny knihy jsou tak lákavé, a mě těší, že vám je mohu představit! 

Jinak jste si určitě všimli, že nám na blogu přistál banner Knižního klubu, jelikož teď mají nový server a skvělé akce pro všechny knihomily. Mrkněte na to, ty ceny rozhodně potěší a výběr jakbysmet. ,o)

Co mi tedy přišlo? :o) Horké dokonalé novinky, lákavé a dojemné. No, bude to síla a já se nemůžu dočkat, až se k nim dostanu. :o) 


Paranormal romance s románem New adult

Recenzní výtisky z nakladatelství Baronet pro mě byly dlouho očekávané, jelikož jsem obě knihy měla vyhlídnuté. Jedna patří do mé top série a druhou napsala skvělá autorka, od které je pro mě ohromnou radostí číst romány. :o) Vím natuty, že tyto knihy by byly v mé knihovničce, ať už bych je recenzovala nebo ne, ale o to větší mám radost a jsem poctěná, že mohu sepsat recenze a spolupracovat s nakladatelstvím, které prostě vydává romány přímo pro mou romantickou duši. :o)



Jsou to horké novinky. Ty nejžhavější, jelikož obě knihy vyšly 23. 11 a ještě nevychladly. Doslova mě pálí do dlaní a volají mě k sobě a jelikož, jak říkám, jde opravdu o knižní světy, které jsou mi víc než blízké, vrhám se do nich po hlavě. Beru si na pár dní dovolenou - manžel i můj milovaný chlapeček to musí chvilku vydržet bez maminky :o)) - a odcházím do baronetek, kde vím, že si to víc než užiju. 

Jaképak knihy na míru mi to vlastně od nakladatelství Baronet dorazily? Vím, že ti, kteří jsou na tom jako já (fanatičtí fanoušci), budou víc než nadšení a budou omldévat radostí, jakmile svůj výtisk budou držet v dlaních a začtou se. :o))

Recenze: JASMÍNOVÉ NEBE (Sita Brahmachari)


Indické pohlazení po duši






Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Slovart.


Slovart na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.




Po pár letech se znovu setkáváme se sympatickou Mirou Levenson. Mira povyrostla, je z ní dospívající slečna a jde to na ní znát ve všech směrech, které k tomu období patří; od jejího vzhledu až po vyjadřování a vystupování. Už není tak nejistá jako v Artyčokových srdíčkách. I přesto zůstává tím umělecky založeným děvčetem se srdcem na pravém místě, které okolní svět nikdy nevnímá jako obyčejný. 

Kromě ní opět potkáváme také její rodiče, sourozence a hlavně Jidého, jehož příběh a začínající křehký vztah s Mirou jsme sledovali v prvním díle. Od té doby ti dva tvoří nerozlučitelnou dvojici. Se všemi zmiňovanými se vídáme ovšem pouze prostřednictvím webové kamery nebo Miriných myšlenek. Ta se totiž vydala na dlouho cestu. Po smrti milovaného dědečka si začala dopisovat s indickou sestřenici a zatoužila poznat další část své rodiny a odhalit tajemství, kvůli kterému její děda i maminka přestali do Indie jezdit.

Sci-fi a fantasy, thriller a drsný román dle skutečnosti a další...

Po zrecenzování horké novinky Elementum (Jiří Dittrich) nás nakladatelství, u kterého kniha vyšla, oslovilo a nabídlo nám spolupráci a soutěž o tuto knihu! 


Spolupráci s nakladatelstvím Epocha jsme přijaly velmi rády, protože vydává především díla českých autorů a my se v rámci našeho projektu Podpora (začínajcících) českých autorů snažíme čtenářům předvést krásy české literární scény. :o) 
Samozřejmě fanoušci Anity Blake nakladatelství znají a zbožňují, protože vydává knihy zahraniční autorky L. K. Hamilton.  ,o)) 


Ale teď už bych ráda mluvila o té náloži úžasných českých knih, která nám do Světa mezi řádky od nakladatelství Epocha dorazila! Šest skvělých knih, na které se s Wish nesmírně těšíme, je pro dnešek naší knižní inspirací, kterou jsme si pro vás připravily! :o)


A co nám vlastně přišlo? 

Recenze: ROCKOVÝ POLIBEK (Kylie Scott)

Zamilujte se. Stojí to za to! 


"Nikdy jsem nechtěl mít vztah," zařval na mě přes naleštěnou hotelovou chodbu.  
"Gratuluju, žádný nemáš." A ukázala jsem mu prostředník.


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Nakladatelství Baronet (fb)


Chci zakoupit knihu Rockový polibek


Na tuto knihu jsem se těšila opravdu dlouho. Jakmile byl očekávaný a vytoužený konec série v mých dlaních, bylo jasné, že neodolám a okamžitě se na něj vrhnu. Musím říct, že mi román neskutečně sednul. Potřebovala jsem lásku a romantiku v knižní vazbě a Kylie Scott, jako by věděla, napsala tento příběh snad přímo pro mě. 

Všichni fanoušci této rockové série Stage Dive jsou určitě smutní, protože je skutečně konec, ale předcházela tomuto finále velmi romantická jízda ve stylu rockových velikánů, o jaké se nám ani nezdálo. Tento díl byl pro mě třešničkou na dortu. Jako by si Kylie Scott to nejlepší nechávala na konec. 

Vyhraj originální dobrodružství s živly!

Tento týden nás oslovilo nakladatelství Epocha a navrhlo nám spolupráci. Samozřejmě jsme s nadšením přijaly a máme neskutečnou radost, že za jejich pomoci vám budeme moci v rámci našeho projektu Podpora (začínajících) českých autorů představit další autory a potěšit vás knižní inspirací! :o)

Ale to není všechno! Mimo spolupráce nám také navrhli uspořádat pro vás soutěž o horkou novinku, kterou nakladatelství Epocha v listopadu vydalo! 




Autor knihy s námi začal v rámci našeho projektu Podporujeme české autory spolupracovat, a tak jsem měla možnost jeho knihu zrecenzovat. A jsem nadšená, že si o ten krásný a živelný fantasy svět můžete právě teď zasoutěžit!


Za výhru poděkujte nakladatelství Epocha,  které ji do soutěže věnovalo. My jsme jen zprostředkovatelé a jsme za tuto možnost velmi rády, protože nás těší pomáhat těm, kteří podporují českou literární scénu.

Thriller o záhadném zmizení jedné rodiny

Dnes se podíváme na recenzní e-knihu z nakladatelství Mystery Press, kterou má na svědomí anglický autor Tim Weaver. Tomu před několika měsíci v Česku vyšla už kniha Bez slitování. Co mají tyto dvě knihy společného? Hlavního hrdinu; vyšetřovatele Davida Rakera. 

Nemusíte se ale obávat, že byste novinku nemohli číst bez předchozího románu. Pravdou je, že Bez slitování je až 5. dílem zmiňované série a Není cesty zpět mu dokonce předchází; má tedy pořadové číslo 4. Celá série má v současné době už sedm dílů. Zatím poslední vyšel letos.

Recenze: OTOLÍNA A ŽLUTÁ KOČKA (Chris Riddell)

Neobvyklí hrdinové v díle plném skvostných ilustrací!


"Pověz mi, jak jsi to dokázala?" vydechla žlutá kočka.  
"Jednoduše - s pomocí mých přátel a chytrého plánu," odpověděla Otolína. 



Když mi Presco Group tuto knihu nabízeli, zaujaly mě v ukázce opravdu nápadité ilustrace, z kterých jsem nemohla spustit oči. Samozřejmě, když má velký i malý čtenář knihu v dlaních, je možnost si ilustrace prostudovat pečlivěji. O to krásnější je čtení tohoto příběhu! 

Musím se přiznat, že jsem knihu četla sama za sebe, jelikož můj dvou a půl roční syn si prohlédl obrázky a příběh ho příliš nebavil. Ale za to mě chytil. Oddechla jsem si u nenásilné pohádky, která prostě nemá chybu. Jde o neskutečně originální a kreativní dílo, jež bych jako dítě nejspíš četla stále dokola. :o)

New Adult z rockového prostředí!

Spolupráce s nakladatelstvím Baronet mě neskutečně těší, jelikož vydává světy, které mi absolutně sednou. Málokterá kniha mě od nich nepotěší a proto mám v knihovničce především Baronetky - stačí si spočítat jen kolik dílů má Bratrstvo černé dýky a je jeden foch knihovničky plný. :o)) Mimochodem právě dnes vychází 14. díl BCD s názvem Bestie, pokračování této paranormal romance nesmí žádnému fanouškovi Rhage a jeho bratrů uniknout. ,o)




Na tento recenzní výtisk jsem se velmi těšila, protože se jedná o rockovou sérii, kterou jsem četla z vlastní iniciativy - neskutečně mě nalákala a pak bylo snadné se začítat do dalších a dalších dílů, protože mi jako odpočinková romantika knihy opravdu sedly. Je mi neskutečnou radostí pro Baronet recenzovat bohužel poslední díl této série, kterou je možné číst stále dokola a zas a znova se zamilovávat. Muži to nepochopí, my romantické duše to potřebujeme. :o)

Copak mi to vlastně přišlo? Někteří (většina) už určitě vědí, protože série je opravdu známá a navíc velmi originální. Stačí tedy jen číst dál a dozvíte se další informace. :o) 

Recenze: SEX, DROGY & CYB´N´ROLL (Petr Heteša)

Promyšlené sci-fi plné adrenalinu! 


"Je to tak vysoká hra, hra vabank, že kdyby se to provalilo, všichni okamžitě končí - a mnozí možná na elektrických křeslech." 


Za recenzní e-výtisk děkuji nakladatelství Brokilon


nakladatelství Brokilon (fb)


Chci zakoupit knihu Sex, drogy & cyb´n´roll


S radostí jsem podruhé zavítala do New Chrome, který pro své fanoušky vystavěl autor Petr Heteša. Svět, který autor vymyslel, je úchvatný! A ačkoliv nejsem typický čtenář fantasy, tak mě i tato kniha, kterou jsem od něj četla, víc než chytila. 

Velký podíl na tom má fakt, že Petr Heteša toto dílo opět precizně promyslel. Dal si záležet i na maličkostech, takže opravdu potěší i náročné čtenáře, ale přitom nezahltí ty nenáročné, kteří touží po oddechovce. Zkrátka vyvážené dílo, které toho opravdu hodně nabízí. 

Knižní úlovky - říjen 2016

Listopad se nám přehoupnul do své poslední třetiny (Jak se to stalo? Ještě nedávno bylo září.) a bylo by tedy na čase ukázat vám, jaké knížky mi doma přibyly za minulý měsíc! Říjen byl na knižní úlovky plodný, i když k tomu  hodně přispěly i úlovky dočasné čili knihovenské. :) Ty se nesly hodně v duchu thrillerů. 

Zastoupena bude kategorie nákupů, dárků a knihovny. Žádnou knížku jsem klasicky nevyhrála, takže to snad někdy v příštím roce. Ale dárky jsou taky fajn. :D


NÁKUPY

První bylo Knihcentrum, které se stalo takovou mou klasikou v nakupování knížek, protože poštovné je zdarma už nad 500 Kč a platí se pouze dobírka. (Jestli to omílám už po několikáté, tak se omlouvám. :D)

A proto skáču je knížka, jejímž autorem je autistický chlapec. Tohle téma mě zajímá, ale žádnou ucelenou publikaci jsem zatím nečetla a čím lepším v takovém případě začít než dílem někoho, kdo se s tímto onemocněním potýká. Nečekejte ale román. Jsou to úryvky seskládané z odpovědí na otázky z Naokiho každodenního života. Kdysi je také psána z pohledu chlapce. Odehrává se za druhé světové války a přestože já toto období v literatuře (až na výjimky jako je Remarque) nevyhledávám, u této mi stačila anotace a ukázka, abych pochopila, že to bude netradiční zpracování. A navíc máme s Chensie k hlavnímu hrdinovi; malému Felixovi takový zvláštní osobní vztah, takže jsem jí ho musela pořídit taky. :)

ANOTACE: A proto skáču                                                                  ANOTACE: Kdysi

Recenze: UVNITŘ MÉ HLAVY (Francesca Zippia)

Osobité dílo plné neotřelosti!


Samozřejmost reality byla luxusem, který mi zůstal odepřen. Nemohu říct, že bych nenáviděla ty, jimž byl dopřán, protože to byli prakticky všichni. Ne, necítila jsem k nim nenávist. Nežili v mém světě. Ale to mi nebránilo přát si, abych směla žít v tom jejich. 


Tuto knihu jsem měla vyhlídnutou již delší čas. Vážně jsem po ní toužila a neustále si četla recenze a komentáře čtenářů. Občas převažoval názor, že kniha byla zklamáním, jindy jsem se zas tetelila, když si ji chválili. Ale jakmile se mi dostala do rukou, nemohla jsem ji vrátit do regálu k ostatním. Musela jsem si ji prostě pořídit. A sotva jsem ji měla pro sebe, samozřejmě jsem se začetla. 

Pouhých 368 stran lákavého a napínavého čtení jsem zhltla za tři dny (i dříve, kdyby byl čas) a několikrát se mi stalo, že mě něco dokázalo překvapit. Na tuto knihu mám kladný názor a jsem rozhodně ráda, že jsem si ji mohla přečíst. Bude patřit k mé sbírce a krášlit mi knihovničku. :o)

Knižní devianti II.

Mám pro vás druhý díl Knižních deviantů! Ráda bych upozornila všechny perverzní i běžné čtenáře, že tímto nechci nikoho urazit, nikomu uškodit a jde mi jen o pobavení a potěšení, které se týká našich společných zájmů. Knihy, mohou být pro někoho závislostí a pro jiného chvilkovou zábavou, ale něco máme všichni stejné. Občas se od nich nemůžeme odtrhnout, jak si nás získají.

Varování: Upozorňuji, že tento článek je nadnesený a může způsobit smích, znechucení a touhu po nové knize! 

Hezky se bavte a moc nezvlčte. A pokud přece jen v sobě někdo najde knižního devianta, tak... napište mi, založíme sektu, abychom se necítili utlačovaní. Můžeme po večerech číst knihy, které nás psychicky uspokojují a běhat polonazí u táboráku... Samozřejmě, až bude teplo. Kdo by měl zájem, zašlu mu soukromě body plné nemorální zábavy při čtení. :o))






Máte-li chuť nechat se zkazit prvním dílem knižních deviantů, tak... O knižní nekrofilii a dalších úchylkách zde.

V tomto článku se pustíme do těch méně známých deviací, na které jsem si dokonce i já, známá a zkušená deviantka musela vzít pomoc v podobě tohoto blogu - prosím, pouze pro 18 + a totéž pro jistotu platí i pro tento článek, protože vím, jak někteří rádi zkouší, co nemají. Takže hurá do zakázaného ovoce a ať nám chutná! :o))

Mám tu pro vás nový nemorální článek o knižních deviacích pro čtenáře 18+ Jakou úchylkou trpíte? ,o)

Recenze: MY OSTATNÍ TU PROSTĚ ŽIJEM (Patrick Ness)

Jedinečný odpočinkový fantasy román pro náročné!


"Jsme jeden druhému hádankou, co? Otázkou, na kterou nikdy nedostaneme odpověď." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Slovart


Nakladatelství Slovart (fb)


Chci zakoupit knihu My ostatní tu prostě žijem



K tomuto neobvyklému románu mě vlastně přivedla Wish, která jej našla mezi spoustou dalších lákavých titulů nakladatelství Slovart. Nadchla mě, jak zvláštní knižní obálka, tak anotace. Ale upřímně jsem netušila, co od knihy očekávat. 

Tápala jsem i až do sté stránky, protože jsem neměla ani tušení, jak ke knize přistupovat. Co od ní očekávat. Čeho se vlastně bude týkat, protože anotace je tajemná. Až po úplném dočtení a zaklapnutí knihy mi došlo, že nejvíc o ní vypovídá samotný název, který by mě nasměroval tím správným směrem, kdybych se nad ním víc zamyslela. Takže jsem se začátkem knihy spíše probojovávala a cítila se nešťastná a zoufalá, ale pak... jsem získala pocit, že jsem v tom správném knižním světě, který mi dá to, co potřebuju, i když to tak z počátku nevypadalo. 

Pohádky a radosti pro malé i velké

Nedávno nás oslovila společnost Presco Group, a. s. s tím, zda bychom pro ně nechtěly zrecenzovat dětské pohádky. Jelikož mám dvouletého synka Mikea a jejich knihy mě zaujaly, rozhodla jsem se souhlasit. 

Přišly mi od Presco Group celkem balíčky dva, protože v jednom byly knihy a ve druhém krásný dar pro mého syna. Jako první se však vrhneme na knihy, které budu pro společnost recenzovat a rozhodně si to s Mikeym užijeme. :o)



Opravdu oceňuji jednání, protože s paní Švorcovou jsem neměla nejmenší problém a opravdu je radost s ní komunikovat ohledně spolupráce. 



Nejen, že mi společnost vyšla vstříc, ale ještě mě potěšila dárečky navíc, takže jsem při rozbalování měla na rtech široký úsměv a zdráhala se tomu uvěřit. :) Tímto bych chtěla mnohokrát poděkovat za naši začínající spolupráci s Presco Group (fb) a nyní se vrhněme na knihy i úžasné dary, které mi přišly.

Listopad s autory české fantastiky 3. - Inspirace ze Světa mezi řádky

Již potřetí pro vás mám plnou náruč inspirace ohledně projektu, který pro čtenáře vymyslelo nakladatelství Epocha - Listopad s autory české fantastiky je úžasným projektem, který můžete najít pod #Listopadsautoryceskefantastiky. A jelikož i my Podporujeme české autory, samozřejmě se nám projekt zalíbil a pustili jsme se do něj také! :)

Už jste měli možnost přečíst si můj seznam knih na listopad - aneb Chensiina intimní zpověď o knižní inspiraci. Také jsme vám předvedly české autory, kteří s námi spolupracují v rámci našeho projektu - Pustily jsme do Listopadu s autory české fantastiky i s naší podporou! A v tuto chvíli jsou k přečtení autoři české fantastiky, které jsem recenzovala na Světě mezi řádky pro nakladatelství nebo podle svého výběru. :o)



Čtivo pro dospívající

Co za titul se skrývá pod modrou knížku s jelenem v pravém dolním rohu? Napovím, že je to nová knížka od autora Volání netvora, kterou si Chensie vybrala jako recenzní výtisk u nakladatelství Slovart. Pořád nevíte? Potom mrkněte do článku. Mimo to také zjistíte, jakou četbu jsem si na zrecenzování vzala já. Nápověda: Je to (dalo by se říct, že volné) pokračování knížky, která byla naším úplně prvním recenzním výtiskem. :)

Knižní dary od Chensie

Čas od času Chensie ukáže svou milejší tvář (:-D) a vytasí se s nějakým tím překvapením. Byla jsem dost zaskočená, když mi oznámila, že mi poslala balíček, ve kterém jsem po rozbalení našla hned čtyři knížky. (Ne, ono to bylo trochu jinak, ale to není podstatné. Budeme se tvářit, že to Chensie dělá jen proto, aby viděla radost v mých očích. :D). 

První knížka je dílem americké autorky, které mě v nabídce LK zaujalo, ale pak jsem na něj zapomněla. Setkáváme se v něm s velmi zajímavým tématem a po bližším prolistování jsem se utvrdila v tom, že ne vždy to bude příjemný pohled...

Recenze: TROSEČNÍCI ŘEK (skupina autorů)

Odpočinkovka, která rozdává pozitivní energii


jsem v tomhle světě plném lidí pouhým trosečníkem 
co umírá v netečném stádu provázeným křikem 
do očí plující lodí vysílám signály smoty 
jsou stejně tak hluché, slepé a němé 
jako ty


Skupina autorů:
Jiří Nosek, Jan Valeš, Petr Waber, Jan Frána, Renáta Nová, Tomáš Nosek, 

Miroslav Valina, Věra Nosková, Martin Šlápota, Tony Anthony



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Klika


Nakladatelství Klika (fb)


Chci zakoupit knihu Trosečníci řek



Tato útlá knížečka mě hrozně bavila, až jsem se sama divila, jak je to možné. Četla jsem ji v době, kdy jsem vážně potřebovala oddech a Trosečníci řek mi dodali kýžený oraz. Ačkoliv nejsem vodák, o téhle studené a blátivé zábavě nevím zhola nic a mám o tom smyšlené hrůzné představy, protože jsem příliš rozmazlená na to, abych do toho někdy šla. :o)

Avšak autoři a autorky této knihy mě příjemně ukonejšili. Nepřesvědčili mě k tomu, abych šla někdy v jejich stopách, ale dodali mi potřebné čtení plné zábavných a nápaditých povídek! Odpočinková četba, jak má být, s plnohodnotnými a originálními příběhy. 

Rodinný psychothriller

Včera mi od nakladatelství Domino dorazila jako recenzní výtisk druhá kniha od C. L. Taylor. Po příjemné Lži, kterou jsem recenzovala na začátku července, tak přichází další psychothriller tentokrát s názvem Nehoda

Recenze: NEZAPOMĚŇ NA ZLÉ ČASY (Günter K. Koschorrek)

Dramatické zážitky vojáka wehrmachtu


Nikdy nezapomenu na kamarády z války, které jsem osobně znal.



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota (FB)


Chci zakoupit knihu Nezapomeň na zlé časy



Mám slabost pro military žánr a tato kniha byla opravdu věrným ztvárněním války, jež má brutální a děsivou podobu. Nezapomeň na zlé časy pro mě bylo trochu těžším čtivem, protože je psáno vojákem wermachtu - ale právě proto jsem si titul chtěla přečíst. Myslím, že je vhodné, když si přečteme o skutečných hrůzách i z pohledu druhé strany. Z počátku mě ovlivňovaly nesympatie, ale poté jsem se natolik vžila, že jsem nevnímala narodnosti, cítila jsem jen život pronikající mezi prsty. Smrt a něco horšího než samotnou smrt - zkázu, beznaděj a bolest tak, jak ji vnímal samotný autor.

"Je mi líto, kámo, ale u nás všichni kamarádi padli." 

Listopad s autory české fantastiky 2. - Autoři z projektu Podporujeme české autory

Jelikož je akce Listopad s autory české fantastiky na podporu českých autorů a my takový projekt máme, je samozřejmé, že nemůžeme a nechceme opomenout na ty, kteří s námi spolupracují v rámci projektu Podporujeme české autory

V tomto článku tedy vám předvedeme českou fantasy tvorbu, která se nám na projektu nastřádala. Některé knihy již máme přečtené, jiné budeme dočítat. Ale všechny mají něco společného, měly by se číst v tomto měsíci na počest akce, kterou pořádá nakladatelství Epocha. :o)




Listopad s autory české fantastiky

V rámci našeho projektu Podporujeme české autory jsme se rozhodly podpořit také projekt Listopad s autory české fantastiky, který pro své čtenáře vytvořilo nakladatelství Epocha

A tak se od nás dočkáte několika článků o české sci-fi a fantasy scéně a třeba vás inspirujeme k přečtení. :o)

#Listopadsuatoryceskefantastiky








Recenze: PRONAJMU SVĚT, ZN. VIRTUÁLNÍ (Jita Splítková)

Originální a osobité dílo, které má mnoho, co říct


Já vidím čas 
Na nebi 
ve stromě 
v každém z nás



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Klika


Nakladatelství Klika (FB)


Chci zakoupit knihu Pronajmu svět, zn. virtuální


Neobvyklé a velmi osobité dílo, které zaujme převážně čtenáře sci-fi. Jednotlivé příběhy jsou velmi autentické a zvláštní. Pokud byste v této knize hledali klasickou četbu, nenarazíte vůbec na nic. Vše je v rámci fantazie jedním velkým myšlenkovým pochodem samotné autorky, který poukazuje na svět jako takový nebo na směr, kterým se ubírá lidstvo. 

Recenze: SNUFF (Chuck Palahniuk)

Kniha, která má šokovat a předat čtenáři poselství.


Šest set frajerů. Jedna kočka. Světový rekord na věky. Holá nezbytnost pro každého soudného sběratele erotiky. 


Za recenzní výtisk děkuji Euromedia


Nakladatelství Odeon na FB


Chci zakoupit knihu Snuff


Chuck Palahniuk je autor, jenž má výrazné knihy především kontroverzními tématy, které se nebojí vytáhnout na světlo. Vkládá do nich sdělení pro své čtenáře a věří, že jej zakamuflované mezi spousty faktů, zajímavostí i nechutností a lidskosti až na dřeň najdou. U tohoto autora je nutné číst mezi řádky a poslouchat svůj instinkt. U románu Snuff to nebylo jinak. 

Nebyla jsem připravená na neobvyklý styl, jímž autor píše. Ale prostředí, ačkoliv bylo jednotvárné, mi vyhovovalo zejména proto, že bylo možné lépe poznat hrdiny, kteří jsou pro Snuff tak důležití a mají svá vlastní příznačná tajemství. Tyto lidské děsy a psychické mrzáčky čtenář objevuje v průběhu čtení, pokud mu ho nezohaví nepřeberné množství erotiky, kterou autor do své knihy nabušil ze všech různých úhlů. Cítíte sexem nabitý vzduch, vnímáte zvuky a pachy, očima sledujete neustále běžící porno s Cassie Wrightovou a do toho se vám na jazyku rozpouští jedna tabletka viagry za druhou... 

Vyhlášení výherců Halloweenské soutěže!

Kdy si přečíst nějakou temnější tvorbu než právě na podzim? :) Z toho důvodu jsme využily Svátku duchů a připravily pro vás další soutěž. Halloween podle všeho vymysleli Keltové a ne Američané. Na konci října tak slavili začátek zimy a věřili, že se v tomto ročním období plné změn vracejí nejenom duše zemřelých, ale také různí démoni, kterých se báli. A kvůli těmto démonským silám se Halloween hodil k naší soutěži mnohem více než české Dušičky. :)

To jen tak na úvod a teď už se podíváme na ceny a výherce. Vyhrát jste mohli Tmavé stěny Willardu a Vdovu. Soutěže se dohromady zúčastnilo 22 knihomilek. Dvě z nich si knížku pořídily dříve, než byly výsledky soutěže vyhlášeny, takže z tohoto důvodu jsou na níže přiloženém seznamu škrtnuté. 

Vyhodnocení zveřejňujeme podruhé, jelikož výherkyně Tmavých stěn Willardu nedodržela podmínky soutěže ani do odeslání knihy. Znovu jsme tedy losovaly a vy se můžete podívat, kdo knížku vyhrál. 

A kdo se tedy stal výhercem??? :) 

Listopad s autory české fantastiky 1. - Chensiina knižní inspirace!

Určitě znáte náš projekt Podporujeme české autory, ve kterém se snažíme podpořit českou literární scénu a předvést vám české knihy spolu s jejich autory. :o)

Když nás oslovila česká autorka Tereza Temnářka Matoušková za nakladatelství Epocha s tím, že pořádají akci na podporu českých autorů a chtěli by s námi navázat spolupráci, samozřejmě jsme byly pro! Jejich projekt Listopad s autory české fantastiky nás víc než zaujal a moc rády jsme se přidaly a začaly jej doporučovat. 


Informace o projektu: 
Přichází čas podzimních plískanic - kdo by nezatoužil vyrazit na cestu po fantastických světech? Většina z nás stále dává přednost překladové fantasy, sci-fi a hororu. Domácí tvorbě se vyhýbáme kvůli zbytečným předsudkům. Pojďme to společně změnit a tento měsíc dejme přednost českým robotům, elfům a upírům před těmi zahraničními! Tak vzhůru do knihkupectví a knihoven!
Své úlovky nezapomeňte vyfotit a snímky zveřejnit! Těšíme se také na recenze, rozhovory a všechny vaše kreativní nápady!
1.11. - 31.11. 2016
Hashtag: #listopadsautoryceskefantastiky
Nejdůležitější věci se odehrají v skrytu... ovšem občas je třeba dát o sobě vědět! Tak do toho!

Já se určitě vrhnu na některé české fantasy knižní světy, ale obávám se, že nestihnu všechny, protože toho mám docela hodně, ať už se čtení nebo běžného života týká. Ale ráda bych se s vámi podělila o seznam knih, které bych si za ten měsíc ráda přečetla, protože mě nadchly. Některé nejdříve musím dokoupit samozřejmě, takže mi držte pěsti, aby mě manžel zapomněl i s kreditní kartou v knihkupectví. :o)) 

Hurá do článku plného knižní inspirace! 

Recenze: DŘEVAŘI (Roy Jacobsen)


Zasloužíte si být odsouzeni, když pomáháte nepříteli?






Pokud by nepřítel hodlal napadnout město, ve kterém celý život žijete, jak byste se zachovali? Zůstali byste, nebo se rychle sbalili a utekli? Hlavní hrdina; finský dřevorubec Timo Vakanen má v této otázce naprosto jasno. Ve chvíli, kdy jeho zemi na konci listopadu 1939 neočekávaně napadne Sovětský svaz a v jeho rodném městě začne probíhat evakuace obyvatel, se rozhodne zůstat a jeho rozhodnutí nikdo a nic nemůže změnit.

Všichni ho považují za blázna, čehož on využívá a vlastně na to spoléhá. Chová se tak trochu jako finský Švejk, který u příchozích Rusů podněcuje myšlenku, že je jen hloupým dřevorubcem nepředstavujícím žádné nebezpečí. Právě naopak. Timo jim nabídne své služby a vnukne vidinu pravidelného dodávání dřeva, bez kterého v třeskutých finských mrazech nemají šanci přežít.

Měsíční shrnutí - Říjen 2016

A je tu zas nový měsíc. My stále usilujeme o tu správnou věc - o podporu české literární scény a podle všeho se k nám přidávají další a další. Máme z toho radost. Když jsme do blogerských skupin přišly, všude se objevovala knižní inspirace na zahraniční knihy. Obě nás to zarmoutilo a Wish přišla s nápadem, že poukážeme na české knihy a pomůžeme českým autorům. A od té doby se české knihy začaly více probírat a už nejde jen o zahraniční tvorbu, z čehož máme nesmírnou radost. :o)

Rády poukazujeme na to, že česká literární scéná má, co nabídnout! A teď bych vám ráda ukázala ty nejčerstvější novinky, které nám na projekt Podporujeme (začínající) české autory přišly. A nejen nové spolupráce, ale i recenze, ukázky z knih, soutěže a další články, které vás jistě potěší. :o)


V rámci tohoto projektu jsme také na fb založily skupinu Čteme české autory. Přidejte se k nám, přispívejte, vkládejte odkazy i knižní tipy. Jste vítání. :o)

Děkujeme, že s námi podporujete české autory. Vážíme si toho. :o)

Recenze: PRAVIDLO PĚTI A PĚTADVACETI METRŮ (Michael Pitre)

Skutečné bitvy smyšlených postav v obdivuhodném díle


"Myslete na pravidlo pěti a pětadvaceti metrů," říkával. Gunny Stout měl spoustu pravidel, ale pravidlo pěti a pětadvaceti metrů bylo ze všech nejdůležitější.




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota (Fb)


Chci zakoupit knihu Pravidlo pěti a pětadvaceti metrů


Military román s krásnou obálkou a lákavou anotací je neobvyklým a velmi autentickým dílem Michaela Pitra. Na zadním přebalu knihy jsou čtyři názory na knihu, se kterými plně souhlasím. Vidím tento román úplně stejně. Všechny ty postavy jako by skutečně žily. Hodně jsem dílo prožívala a tak není překvapení, že mě někdy čtení opravdu zabolelo. I přesty tragické osudy, drtivé porážky a malá vítězství nad válkou, smrtí i vládou spojených států je toto jedna z mála military knih, která podle mého zaujme, jak muže, tak i ženy a zůstane vrytá hluboko v srdcích čtenářů. 

Humorný román 3 v 1

Nový recenzní výtisk mi přišel z nakladatelství Jota. Ačkoliv této série již vyšlo osm dílu, nyní se vrací v novém kabátě. Kniha obsahuje ne jeden díl. ale rovnou tři! Podle hodnocení jsou romány hodně oblíbené a já jsem moc zvědavá, jak na mě zapůsobí. I když myslím, že žádné problémy s dobrodružstvím hrdiny posedlého sexem mít vážně nebudu a ještě se pořádně pobavím. :o))




Tento americký autor prý píše již od svých čtyř let a jeho prvotina měla velký úspěch, od té doby se hlavnímu hrdinovi natolik věnoval, že napsal dalších sedm dílů a dokonce vydal v roce 2001 knihu o neuveřejněných scénách v americké verzi. Mimo úspěšné série také sepsal několik dalších knih, které byly v ČR také přeloženy. 

Už tušíte, jaká kniha na mě čeká? :o)

Jak psát recenze lépe než můj dvouletý syn, paní profesorko?

Poslední dobou na blogsféře čtu častěji a častěji články o recenzích a podle všeho spousta recenzentů tápe, jak tedy ty recenze ve skutečnosti psát? Co vlastně ta recenze vůbec je? Je jasné, že začínající recenzenti v tom mají trošku nepořádek, ale občas z toho zvlčí i staří mazáci

Já bych ráda psala recenze takové, jaké mají být. Vím, že na dráhu profesionální recenzentky nejspíš nikdy nenaběhnu, protože díky občasnému nadnesenému stylu a jásavosti, když mě kniha opravdu nadchne, na to prostě nemám, i když jsem objektivní. Navíc mě nebaví hašteřit se s odbornými výrazy, které nejspíš profi recenze musí obsahovat. Opravdu nevím. 




Ale jelikož jsem nedávno potkala svou profesorku z vysoké školy, která se přednáší o své lásce (český jazyk) a dávala mi zabrat, tak jsem se s ní na téma recenzí pobavila. Pečlivě mi pročítala jakýkoliv text pokaždé, když jsem jen prošla kolem katedry. A mohlo jít klidně o smsku, že z těch prokletých básníku jsem v depresi. :o)) Zapovídaly jsme se a ptala se, zda jsem na knihy zanevřela. Samozřejmě, že ne - nikdy! Pověděla jsem jí, že ve volném čase teď píšu recenze a zeptala se jí na názor, jak správně recenze psát. Dala mi cenné informace, o které bych se s Vámi chtěla podělit. 

Říjnové knižní radosti aneb co jsem si pořídila nebo dostala darem.

Říjen byl na knižní dary i koupě pěkně bohatý. Musela jsem být asi hodně moc hodná, když jsem dostala Ježíška předčasně. :o)) Co mi udělalo ohromnou radost? Jaké knihy si, co nejdříve chci přečíst? Tak to uvidíte v tomto článku! :o)



Velké poděkování nakladatelství Brokilon

Nějaký ten pátek zpět jsem měla možnost recenzovat pro nakladatelství Brokilon úžasnou fantasy sérii Upíři z Morganville od Rachel Caine. Tato série v České republice bohužel končí u šestého dílu, ačkoliv autorka napsala i pokračování. Ale naštěstí dobrodružství nakladatelství Brokilon ukončilo ve chvíli, kdy čtenář prakticky vidí vše v poklidu a téměř dořešené. Většina konců těchto románů jsou velmi akční a nutí čtenáře pokračovat dál. Ukazují mu, že bez dalšího dílu prostě není možné pomalu ani dýchat. Ale šestý díl má příjemný konec, který mě ukonejšil.



Série se mi opravdu líbila. Tak moc, že jsem si ji chtěla u Brokilonu zakoupit. Ale byla jsem velmi překvapená, když mi nakladatelství nabídlo, že mi celou sérii zašle jako poděkování za spolupráci! Moc si toho vážím a z knih mám neskutečnou radost, protože Upíři z Morganville jsou první young adult sérií, která si mě získala se vším všudy a prakticky nic mi u ní nescházelo. Takže tímto bych moc ráda poděkovala za krásné čtivo, které si budu ráda číst znovu a znovu. Mockrát děkuji. :o)

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.