Recenze: OSUDY A BĚSY (Lauren Groff)

Mistrně sepsaná hádanka uschovaná v neobvyklém románu


Paradox manželství: nikdy nemůžete nikoho dokonale poznat; i když někoho dokonale znáte.


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Domino


Nakladatelství Domino na Fb


Chci zakoupit knihu Osudy a běsy


Trochu jsem se bála začíst, protože kniha díky obálce na mě působila chladným dojmem. Říkala jsem si, že nejspíš půjde o nějaké surové drama, na které nejspíš nejsem zrovna v tuto chvíli připravená. Netušila jsem, jak moc jsem se spletla. Uvnitř té chladné a zvláštní obálky číhá živel, který jen čeká na možnost uhranout a urvat své čtenáře z reality, aby mohl předložit neobvyklý a neskutečně působivý příběh. 

Soutěžní Halloween ve Světě mezi řádky!

Halloweenská párty Chensie a Wish zavítala do Světa mezi řádky. Ve stylu těch nejhorších strašidel jsme si namalovaly děsuplné tváře (Chensie zústala přirozená) a za zvuků písně Thriller od Michaela Jacksona začaly rozdávat knihy! 

Jak bychom vám rády zpříjemnily ten nejpříšernější (Chensiin nejoblíbenější) zahraniční svátek? No přeci knižními světy, které vás donutí se trochu bát. Jelikož nejsme zastánkyně hororů (Wish ano, Chensie je srab), budou naše darované knihy trochu méně děsivé. :o))

Jde o horké novinky, za které děkujeme nakladatelství Domino a společnosti Euromedia. Udělají vám radost? :o)


Recenze: HLEDÁNÍ PODMANIVÉ KRÁSY (Jennifer Probst)

Je na čase se ponořit do tyranství a temné minulosti v lákavém románu pro ženy!


"Když někoho miluješ, musíš být čestná. Statečná. Říct všechno na rovinu a vykašlat se na nějaká pitomá pravidla. Protože začínám věřit, že když jde o lásku, žádná pravidla neplatí."


Za recenzní výtisk děkuji společnosti Euromedia


Nakladatelství Ikar na FB


Chci zakoupit knihu Hledání podmanivé krásy



Anotace o této knize příliš nevypovídá. A také nemůže, protože by čtenáře ochudila o jedno z nejromantičtějších objevování, které jsem měla možnost přečíst. Díky tomu jsem si představovala něco jiného a trochu jsem se do knihy bála začíst. A to především po tom, co jsem zjistila, že jde vlastně o třetí díl série Hledání, jejíž předchozí dva díly jsem nečetla! Přišla jsem na to až později a byla z toho vystrašená, ale teď nejen s klidem mohu říct, že se kniha dá číst samostatně, ale že si chci dokoupit i další dva díly, protože se mi vryla do srdce. 

Nechci tu áchat, jak je Hledání podmanivé krásy úžasné, protože bych zahltila svými povzdechy a pěním zamilovaných ód celou stránku, ale pravda je, že si mě román získal a dal mi hrdinu, do kterého jsem úplný blázen. Tento knižní svět, který Jennifer Probst sepsala, je neuvěřitelný a promyšlený, až mě udivovalo kolik do něj dokázala vložit.

Vyhlášení recenzentek Pátého evangelia

Včera skončilo výběrové řízení, jehož cílem bylo původně vybrat pět recenzentů knihy Páté evangelium, kterou nakladatelství Portál nedávno vydalo. Původně píšeme záměrně, jelikož nakladatelství si nakonec vybralo recenzentů; přesněji řečeno recenzentek šest

Zdroj: Nakladatelství Portál



A kdo bude mít možnost tento thriller z prostředí Vatikánu zrecenzovat? :)

Recenze: VDOVA (Fiona Barton)


Noční můra každé rodiny...





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Domino.


Domino na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.




Vdova je příběhem manželky údajného pedofilního vraha, příběhem komisaře, který se ho bezúspěšně snaží usvědčit, houževnaté novinářky a neposlední řadě matky pohřešované holčičky. Samotný děj sledujeme hlavně z pohledu prvních tří zmiňovaných. Kromě pohledů se střídá také přítomnost s událostmi odehrávajícími se v posledních čtyřech letech. A zatímco hlavní postava; vdova Jean je psána ich-formou, ostatní postavy er-formou. 

Do knihy se nemusíte zdlouhavě začítat. Autorka vás uvrhne do víru událostí bez zbytečné omáčky okolo. Jean Taylorová na mě zapůsobila hned na prvních stranách. Je to povedeně vykreslená postava. Fioně Bartonové stačilo pár jejích myšlenek a vět k tomu, aby do ní vtiskla hloubku a osobitost. Prostřednictvím Jeaniných vzpomínek pak poznáváte také jejího manžela podezřelého ze spáchání vraždy dvouleté holčičky a naskytne se nám tak příležitost nahlédnout pod pokličku na první pohled šťastného manželství.

Recenze: NEPŘÁTELÉ A MILENCI (Simona Ahrnstedt)

Promyšlený svět elitních hrdinů...


Kdo neriskuje, jako by nežil.




Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Metafora


Metafora na Fb


Chci zakoupit knihu Nepřátelé a milenci



Když jsem požádala o recenzní výtisk knihy NEPŘÁTELÉ A MILENCI, neměla jsem absolutně tušení, co mě čeká. Upřímně jsem si vlastně myslela, že to bude jiné a kdyby bylo, nejspíš by se mi to líbilo více. Ovšem i přesto, že dílo nebylo přesně můj šálek čaje, jsem si vychutnala velmi promyšlený a krásný román s podmanivou hrůzností, který mě svým způsobem úplně odvedl od reality do světa, kde jsou jiné starosti a odlišný pohled na život. 

Moc netuším, k čemu bych toto čtivo přirovnala, protože jsem nikdy nic podobného nečetla. Byla jsem ohromena a to doslova, když jsem se na konci knihy probrala a zjistila jsem, jak moc na mě tento inteligentní román plný spletitostí zapůsobil. 

Temná minulost milenců v realistické próze

Do Světa mezi řádky přišel nový recenzní výtisk od nakladatelství Domino. Knihu, o které je zde řeč, jsme sdílely na naší Fb stránce jako knižní tip, protože nás opravdu zaujala. Tedy mě hodně, jelikož jsem si ji vybrala ze spousty úžasných titulů, které nakladatelství Domino svým čtenářům nabízí. 

Tato horká novinka mě nalákala zejéna svou anotací a podivnou obálkou, která mě zvláštně vábí. Je toho na ní řečeno tolik a přesto vím, že po přečtení tohoto románu se na ni budu dívat jinak...

Svět mezi řádky aneb Chensie tvoří

Recenze: PANKRÁC PRÁVĚ TEĎ (Jan Žáček)

Rozporuplná četba připomínající pornografický román


"Tady to nejsou lidé, vězni." Ředitelovy oči se zdají být vytřeštěné. Lesknou se vášní. "Tady jsou to domácí zvířátka. Hodná, poslušná domácí zvířátka." 





Tato kniha mě zaujala svou obálkou, protože prakticky obsahovala vulgarity. Moc jsem od ní neočekávala a toho se mi také dostalo. Ovšem kdyby PANKRÁC PRÁVĚ TEĎ byl sepsán kvalitněji, stal by se také hodnotnější četbou, protože potenciál má. 

"Vášeň je vášeň, ale člověk se má chovat jako člověk." 

Kontroverzní a romantický román

A v ten den, kdy mi dorazil jeden recenzní výtisk, se mi za dveřmi objevil i druhý balíček a tentokrát se dvěma knihami od Euromedia, pod tuto společnost spadají nakladatelství Knižní klub, Ikar, Yoli, Universum a Odeon. 

Taková spolupráce je pro nás s Wish radostí, jelikož mají opravdu knihy, ve kterých se můžeme nakrásně ztratit. Wish tedy ještě ne, jelikož jí balíček teprve dorazí, ale já své knihy již otlapkala, pomazlila, nafotila a brzy se začtu. Vybrala jsem si z velkého množství úžasných knih, které si na stránkách společnosti Euromedia můžete vybrat a zakoupit, dva romány, jež mě zaujaly na první pohled. 




Kontroverzní román, který na mě čeká, sepsal autor, kterého si chci už nějakou dobu přečíst. Vážně mě to láká a jsem zvědavá, protože anotace na mě víc než zapůsobila. Společenský román pro ženy, nad kterým jsem neváhala ani vteřinu, je od známé autorky, která se prosadila romantickými krásnými díly, od kterých jsem měla problém se odlepit. 

Tušíte copak mi přišlo? Nejspíš ne, tak se společně pojďme podívat na díla, z kterých mám velikánskou radost. :o) 

Švédský román pro ženy

Nakladatelství Metafora nedávno vyhlásila konkurz na knihu, která mě zaujala na první pohled. Líbil se mi název, obálka a anotace všechno uhrála tak, že jsem si o ni napsala. A dopadlo to velmi dobře. Podle všeho jsem ji stihla jen o fous a mám z toho velikánskou radost, protože kniha mi vážně padla do oka a já se těším, jaké knižní dobrodružství mi nabídne. 




Nalákala mě hlavně proto, že vypovídá o lásce, která není obvyklá a můžu si odnést z knihy nejen pár pomyslnýchsladkých  polibků, ale i několik drsných šrámů. A to je pro čtenářku, jako jsem já, víc než přitažlivé. ,o))

Tento švédský román známé autorky s českými kořeny se dočkal mnoha překladů. Podle anotace zahřeje a rozpálí jako oheň z krbu uprostřed chladné švédské zimy. Nuže, uvidíme... Jelikož jsem v tuto dobu dost zmrzlá, tak si pořádný hot román dám vážně líbit. :o))

Ale copak mi to vlastně přišlo? ,o))

Recenze: INFICO (Petr Heteša)

Neuvěřitelné dobrodružství s originálním průšvihem! 


„V tuhle chvíli a na tomhle kontinentě pro nás žádné bezpečné místo neexistuje.“



Za recenzní e-výtisk děkuji nakladatelství Brokilon


Brokilon na Fb


Chci zakoupit knihu Infico!



Poprvé jsem měla možnost zažít sci-fi dobrodružství českého autora, od něhož jsem knihu ještě nečetla, ačkoliv již napsal řádku velmi dobře hodnocených děl. Nevěděla jsem, co očekávat, ale byla jsem hodně natěšená, až jsem se obávala, že mé nároky budou moc vysoké a nebudou uspokojeny. 

S klidem mohu říct, že jsem si tu jízdu užila víc, než jsem čekala. Nasmála jsem se tak moc, že jsem to ani nepovažovala za možné (a to jsem čtenářka, která humor v knihách moc neoceňuje) a vážně jsem si díky autorovi připadala chvíli jako bizarní agentka ještě bizarnějšího světa...

Recenze: COPATÁ MÁMA (Barbora Bečvářová)


Příběh inspirovaný autorčiným životem




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji společnosti Euromedia.


Yoli na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.


Středoškolská léta se blíží ke konci. Luciini spolužáci řeší rychle se blížící maturitu a následné vykročení do života dospělých. V tom druhém je ale hlavní hrdinka neplánovaně předežene během jediného okamžiku... Během okamžiku, v němž se její těhotenský test zbarví dvěma modrými proužky. Najednou jsou školní starosti to poslední, co řeší. Maturita už pro ni nepředstavuje zkoušku dospělosti. Před tou skutečnou zkouškou totiž právě stojí.

Thriller a military

Ačkoliv s nakladatelstvím Jota spolupracujeme již přes měsíc, tak jsme prozatím  neměly možnost pro ně recenzovat žádnou knihu, jelikož jsme se věnovaly projektu Sirotčinec slečny Peregrinové. Ale nyní již máme volné ruce, projekt je ukončený, ceny, které pro vás nakladatelství Jota do projektu věnovalo, jsme rozdaly, a tak jsme se vrhly na nějaké ty recenzní výtisky.

Výběr je u nakladatelství Jota široký, to určitě sami víte. :o) Wish si vybrala knihu, o které jste už nejspíš slyšeli. Je to velmi zajímavá a lákavá novinka. Já zabrousila do žánru, který nadchne spíše muže, i když najdou se ženy, které si takové knihy rády počtou. :o)



Co nám od nakladatelství Jota vlastně přišlo a na jaké recenze se tedy můžete těšit?

Homosexuální tematika - zahraniční autoři II.

Kdysi před pár týdny jsem slibovala další knižní inspiraci na téma knih o homosexuálech, jejich společné náklonosti a podobně. Zkrátka romány o mužích, kteří mají rádi muže. Já jim zcela rozumím. Muži se mi také líbí, takže toho s gayi mám prakticky dost společného. :o))


Zdroj

Přiznávám se, že si o nich ráda přečtu knihu. Možná je v tom pouhé zaujetí nebo to třeba už zavání přímo fanatismem (Wish by mohla vyprávět, kdybych ji rozvázala a nechala ji chvíli běhat bez roubíku). Pravdou je, že právě Wish mě naučila tíhnout k tomuto kontroverznímu tématu a tak pokud by vás tato knižní inspirace zahltila, hurá za Wish a pořádně jí za mě dejte do nosu. :o))

Ale v tuto chvíli bych vám ráda představila knihy, které jsem pro vás dohledala a myslím, že si vyberete. :o) 

Těžké odolat Levným knihám :)

Jelikož v našem městě nejsou Levné knihy, kdykoliv tam něco objevím, musím si to objednat. A vzhledem k cenám a poštovnému se nevyplatí kupovat jeden titul. U čeho ovšem vždycky trnu, to je způsob balení. Snad jenom jednou se mi stalo, že by mi objednávka přišla precizně zabalená a trochu chráněná před vnějšími vlivy (čtěte: před Českou poštou). Většinou jsou knížky strčené v bublinkové obálce, která je často roztržená... Ale i tak to čas od času risknu... a modlím se. Stejně jako teď. :D

Temnou hru paměti okukuju už nějakou dobu. Původně jsem si ji chtěla půjčit v knihovně, ale potřebovala jsem něčím doplnit objednávku, a tak jsem po ní za těch pár korun sáhla. Původně mě odrazoval nádech sci-fi, který nemám zrovna v lásce, tím spíš při rozuzlení thrilleru, ale zlo by prý i tak mělo být z masa a kostí, tak v to doufám. Bohužel mi knížka přišla celá poškrábaná. Jako by po ní někdo z legrace přejížděl něčím ostrým... 

Recenze: CHLAPEC, KTERÉHO CHOVALI JAKO PSA (Bruce D. Perry, Maia Szalavitz)

Hrůzné dětské osudy vám dají víc, než tušíte.


"Musím vám poděkovat. Dnes ke mně Connor přišel, objal mě a řekl mi, že mě má rád." To bylo poprvé za čtrnáct let svého života, co to udělal. 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Portál


Nakladatelství Portál na Fb


Chci si zakoupit knihu! 


Publikace, která vás nenechá chladnými. Ne, nebudete plakat jako želvy, protože tohle není srdceryvná beletrie. Ale rozhodně čtenáře zaskočí a nechá ho v úžasu nad tím, jaká zvěrstva se na Zemi stávají. Je nad vaše chápání, že se něco z toho skutečně mohlo odehrát. 

Mně celá kniha přišla jako fikce a procházka peklem, ale bohužel pro všechny, především pro ty dětské hrdiny, je to podle skutečných příběhů malých a bezmocných dětí, které jsou v životě vydány napospas dospělým, jež třeba ani nemusí být zlí, ale pouze nejsou schopní se o své děti postarat...  

Levný přírůstek od CooBoo

Když se vám nakupí několik dní blbců za sebou, vaším jediným přáním je zmizet někam hodně daleko. A tak se stalo, že jsem přesně v takovém rozpoložení narazila v samoobsluze na stojan plný zlevněných knížek a mezi nimi objevila Střípky duší. Popravdě jsem je viděla poprvé. Vůbec nevím, že CooBoo něco takového vydalo. A jak jinak - je to zase první díl série Duše. Jestli u nás ovšem vyjdou i další díly, je ve hvězdách. Běžně tyhle knihy nečtu, tím spíše, když jsou ještě laděné do fantasy, jenže... kam jinam se lépe mizí než do světa, který neexistuje? :) Jo a líbila se mi ta obálka, noo... :D 

Sci-fi romány

Sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon mě zazásobilo novou knižní potravou. V Brokilonu si určitě najde svou srdcovku každý fanoušek sci-fi a fantasy. ,o) 

Já poprvé budu číst díla Petra Heteši. Ostuda, já vím. Jednu knihu jsem si vybrala sama a druhou mi doporučilo samo nakladatelství. Podle anotace a názvu by mi mohla vážně sednout. ,o)

Horká novinka, na kterou se většina z Vás těší, někteří podle všeho ji očekávali přímo nedočkavě, mi bude v nejbližších dnech dělat společnost. :o) Prozatím si tuto knihu můžete koupit pouze v elektronické formě, ale brzy vychází i tištěná!

Zdroj: Facebook nakladatelství Brokilon

Ale do jakých knižních světů mě tedy nakladatelství Brokilon zavede? ,o)

Výběrové řízení nakladatelství Portál o pět recenzních výtisků skvělého thrilleru!

Máme tu čest uspořádat pro nakladatelství Portál výběrové řízení o pět recenzních výtisků jejich  tajemné a horké novinky! My s nakladatelstvím Portál velmi rády spolupracujeme, protože vydávají knihy, které jsou opravdu zajímavé, lákavé a dovedou si nás získat. Navíc je s nimi bezproblémová a příjemná komunikace. Takže když nás oslovili, neměly jsme sebemenší obavu se do výběrového řízení pustit a připravit ho pro vás. 

VŘ končí 25. 10. ve 23:59 hod.

Zdroj: Nakladatelství Portál

Pokud toto výběrové řízení vyhrajete, získáte vybranou knihu a musíte na ni do tří týdnů sepsat recenzi. Takže podmínky jsou jako obvykle. Ostřílení recenzenti už je znají. :o) 

Od nakladatelství Portál nejenže získáte recenzní výtisk zdarma, ale vaše recenze bude trvale umístěna na e-shopu nakladatelství u knihy v sekci čtenářské recenze a tři nejlepší budou postupně uveřejněny na webových stránkách a Fb nakladatelství Portál

Chcete-li se účastnit, napište nám adresu svého blogu do komentáře! 



 A zodpovězte otázku: 

Jaký thriller je váš oblíbený? 



A nyní se již podíváme na nabízený recenzní výtisk! 

Recenze: HLUBOKÝ HROB (Steve Robinson)

Hluboký hrob skrývá temné a ironické tajemství


"Chci o ní vědět všechno," pravila Eliza. "Jaký vedla život a..." Odmlčela se. "A ráda bych pochopila, proč se mě vzdala." 


Román o nespravedlnosti, ironii i detailech, které snovají lidský osud. Tajemství, které po létá spalo, se pomalu rozplétá a autor nám dává dar poznat příběh, který vymyslel a jež je tak silný a emotivní, až čtenáře dojme, znechutí a přivede k zoufalství. 

Ani si neuvědomujeme, jak malé náhody dotvářejí náš život. Autorovi se podařilo vystihnout a to celkem bravurně, že lidství záleží hlavně na tom, jak silné jsou emoce a jak temné je mlčení. HLUBOKÝ HROB je působivý román, který dokáže šokovat.

Vyhlášení výherců závěrečných soutěž Sirotčinec slečny Peregrinové (18.)

A máme tu úplně poslední článek projektu Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme připravily pro nakladatelství Jota. Právě jim můžete vděčit za všechny ty krásné dárky, které jste získali! :o) 

A oč jste vlastně soutěžili v těchto dvou závěrečných soutěžích? O knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tématické dary! 


Na blogu stihli soutěž všichni a také všichni splnili podmínky, ale na Instagramu se nám jeden soutěžící přihlásil již po ukončení soutěže, takže proto není mezi účastníky zařazen. Ale nezoufejte, již si pro Vás připravujeme další soutěže, tentokrát o jiné knižní ceny! ,o) 

Většinou losuje Wish, ale tentokrát jsem si losování užila já a věřím, že dva z vás určitě potěším! :o) Losování proběhlo za pomoci Online generátoru náhodných čísel


A kdo vlastně vyhrál? 


Knihu i tématické dary získávají tito dva účastníci soutěže...

Finální článek projektu Sirotčinec slečny Peregrinové (17.)

Projekt Sirotčinec slečny Peregrinové, který náš Svět mezi řádky vypracoval pro nakladatelství Jota dnes končí. Jediné, co na vás, drazí knihomilci, ještě čeká, je vyhodnocení posledních dvou závěrečných soutěží, ve kterých dva z vás vyhrají knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tematické dary! 

Projekt začal 8. 9, tedy předtím, než vyšla kniha a v českých kinech byla premiéra filmového zpracování. Pravdou je, že pokud vás film nadchl, nemusíte čekat až vyjdou další díly s filmovou obálkou, ale můžete si zakoupit celou trilogii  u nakladatelství Jota. Záleží jen na vás, co vám vyhovuje více. 

Ale co jsme tedy za celý ten měsíc stihly? S Wish jsme vás zahltily články, které se týkají celé série, ale především prvního dílu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Psaly jsme je jak pro stávající, tak i nové fanoušky těchto podivuhodných a podivných dobrodružství. 

Tento článek je rekapitulací celého projektu a mě těší, že vám mohu představit vše, čím jsme se vás snažily potěšit. :o) 

Recenze: FRANKIEHO OTÁZKY PŘED SPANÍM (Kate De Goldi)


Když vám strach nedá spát




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji e-shopu Megaknihy.


Megaknihy na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Hlavní hrdina dvanáctiletý Frankie je neustále zavalen starostmi. Dalo by se říct, že nese tíhu celého světa. Je trochu hypochondr, trpí úzkostmi a různými fobiemi. Na tak malého chlapce je to problémů až dost. A jediné, co mu doopravdy pomáhá, jsou rozmluvy s maminkou, které s ní vede každý večer před spaním, a během nichž jí pokládá otázky týkající se všech možných nemocí, epidemií a katastrof, kterých se obává. 

Recenze: ROCKOVÝ RISK (Kylie Scott)

Rockoví bozi již po třetí lákají čtenářky!


"Můj heroin měl metr pětaosmdesát a nádhernou tvář."





Série Stage Dive mě zaujala ještě v době, kdy jsem vůbec netušila, zda bude u nás k dostání verze pro české knihomily. Ale překladu a vydání se zhostilo nakladatelství Baronet a rozhodně neudělalo chybu. 

Třetí díl byl opět zajímavý a hlavně originální, protože ačkoliv je série o rockerech a čtenář by si mohl myslet, že dějové linky tedy budou jako přes kopírák, tak Kylie Scott dává do každého příběhu něco jedinečného. Upřímně, já jsem čekala naprosto jinou četbu, než která se mi dostala pod ruku. Jakmile jsem se začetla, byla jsem mile překvapená, jakým směrem se autorka vydala a jak se snažila poukázat na rozmanitost, se kterou romantické romány psát rozhodně umí. :o)

"Podivné" děti slečny Peregrinové (16.)

Projekt Sirotčince slečny Peregrinové nám vrcholí a je na čase, abychom si přiblížili ty, kvůli kterým jsme vymyslely hashtag #NejsmePodivníJenNepochopení. Vynecháme hlavního hrdinu Jacoba Portmana a slečnu Peregrinovou a vrhneme se na výrazné dětské obyvatele sirotčince a jejich odlišnosti:

Pozor! Článek může obsahovat drobné spoilery právě kvůli přiblížení některých z dětí slečny Peregrinové!



EMMA BLOOM

Pyrokineze - ovládání ohně myslí.

Zdroj

Recenze: CARPE CORPUS (Rachel Caine)

Působivé rozloučení s originální sérií Upíři z Morganville! 


"Tohle je Morganville, drahá Claire. Teď už bys měla vědět, že tu není nic takové, jaké bys čekala."


Za recenzní e-výtisk děkuji nakladatelství Brokilon


Nakladatelství Brokilon na Fb


Chci zakoupit knihu Carpe Corpus



Sérii Upíři z Morganville od autorky Rachel Caine jsem prakticky zhltla, protože díly byly napínavé a pokaždé skončily tak, že jsem prostě musela pokračovat. U pátého dílu však nastal takový zvrat, že to bylo i na mě moc. Jelikož jsem dobrodružství s hrdiny opravdu prožívala, tak byl konec knihy Pán hrůzovlády pro mě tak tragický, že jsem se bála pustit do pokračování a trhnula jsem hrůzou. Nakonec, jak vidíte, jsem to překonala a jsem šťastná, že jsem se mohla začíst a užít si tak celou sérii Upíři z Morganville, která za to skutečně stála. 

Opravdu velmi na mě CARPE CORPUS zapůsobil a já od začátku až dokonce byla přikována k hlavní hrdince Claire a vnímala tu frustraci... 

Měsíční shrnutí - Srpen 2015

A jsme ve druhém měsíci působení knižního blogu Svět mezi řádky. Srpen 2015 byl svým čtenářům propěšný několika recenzemi i úryvky. Myslím, že potěšil každého, kdo rád čte a nechává se inspirovat knižními světy, které stojí za to číst. 

Samozřejmě některé knihy mě více či méně zklamaly, jiná díla mě naopak vynesla do nebes a bylo darem sledovat strhující děj, který mířil do finiše. V recenzích se dozvíte mnohem více. Jak už víte, jse docela člověk, který se vykecává (Wish by vše nejraději shrnula do tří vět, já naopak do tří stran) a tak se můžete těšit na delší recenze, i když ještě nebyly tohoto formátu a stylu jako jou ty nynější. Každý se pomalu mění a zlepšuje a my nejsme žádné vyjímky. :o) 


Toužíte-li porovnat začátky Světa mezi řádky, máte možnost. :o)) Počtěte si, jak jsem nostalgicky vzpomínala a áchala nad hrdiny, knižními světy i autory, kteří mě mnohdy opravdu překvapili.

Recenze: VE STÍNU SLUNCE (Victoria Kanakaredes)

Historický fantasy román plný spletitostí.


"Pak je přece vše tak, jak jste chtěli. Nebo snad ne?" pohlédla zpět na markýze. "Takto jste to přece plánovali, Filipe?"
"To ano," přikývl a několika doušky upil z poháru. "Ale tím vše ve skutečnosti teprve začíná."


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Pallas Victoria


Nakladatelství Pallas Victoria na Fb


Chci zakoupit knihu Ve stínu slunce


Netušila jsem, co mám od historického románu české autorky Victorie Kanakaredes očekávat, protože tento žánr obvykle nečtu. Ovšem po přečtení jsem příjemně překvapená. Ne, nepřesedlám na historické romány, ale i přesto, že kniha není pro mě, jsem schopná ocenit příběh, který byl působivý a zvláštní. Plný spletitostí, intrik a dynamického děje, který čtenáře zaujme. 

Čtenáři, které série Sirotčinec slečny Peregrinové podivným způsobem změnila... (15.)

Věřím, že o knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti jste již slyšeli. Minimálně ode mě, protože název této knihy píšu teď tak často, že se jím začínám pomalu už i podepisovat. :o)) 

Veškerá fakta, která jsme o knize a filmovém ztvárnění posbíraly a sepsaly jsou k pročtení na projektu Sirotčinec slečny Peregrinové. Informace nám podalo nakladatelství Jota a v případě, že byla data brána z jiných zdrojů, najdete odkaz. ,o) 


Proč ale píši tento článek? Rozhodla jsem se tentokrát zaměřit se na čtenáře, namísto na knihu samotnou. Protože po přečtení se dějí velmi podivné věci... Já to moc nemohu soudit, protože se mi teprve podařilo prožít si dobrodružství prvního dílu od Ransoma Riggse, ale jsou tu tací, kteří na sobě pociťují větší tlak... Něco není v pořádku. Pod povrchem se hemží cosi podivného a vsakuje se to do nás víc a víc. 


Chcete se pobavit? Děsit se a snít? Pak je tento článek právě pro vás! Vyzpovídala jsem pro vás čtenáře, kteří se po dočtení knih ze série Sirotčinec slečny Peregrinové od R. Riggse nemohou počítat mezi běžné knihomily... Moc děkuji za Vaše zpovědi. ,o)

Měsíční shrnutí - Září 2016

Vítejte u druhého shrnutí našeho projektu Podpora (začínajících) českých autorů, které se věnujeme v rámci našeho blogu Svět mezi řádky. 


Měsíc září byl pro nás na Podpoře také náročný, protože proběhly tři autorské soutěže, z nichž jedna končila až začátkem října. Takže věříme, že autoři své čtenáře více než potěšili! :o)

Navázaly jsme nové spolupráce a s radostí vám představily nové knihy. A o to všechno bychom se s vámi rády podělily! :o) 


Podporujeme (začínající) české autory

Fb: Podporujeme (začínající) české autory

#podporujemečeskéautory

Recenze: HRA S OHNĚM (Tess Gerritsen)


Skladba, jejíž noty našeptával snad sám ďábel...





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji společnosti Euromedia.


Knižní klub na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.




Už nějakou dobu se mi nestalo, abych po otevření knížky byla tak zaskočená tím, co mi nabízí. Podle anotace jsem totiž čekala odlehčený přesto napínavý thriller, ale Hra s ohněm toho má v sobě mnohem víc, alespoň co se jedné její části týče.

Ústředním tématem je záhadná skladba z římského starožitnictví, kterou při své cestě do Itálie objeví hlavní hrdinka houslistka Julie. Jelikož staré skladby sbírá a tato neznámá ji naprosto učaruje, neváhá vydat nemalé peníze na její koupi. Po návratu do států a prvním pokusu zahrát si tento složitý valčík s názvem Incendio (pozn.: italsky oheň), se v jejím životě začnou dít děsivé a jen těžko vysvětlitelné věci...

Závěrečné soutěže projektu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (14.)

Projekt Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme vytvořily pro nakladatelství Jota, už nám od 8. září dělá společnost a je tedy na čase se pomalu začít loučit. Z toho důvodu jsme si pro vás připravily dvě závěrečné soutěže! V každé budete mít možnost vyhrát knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tématickými dary! 


  


První soutěž

... se odehrává na Instagramu Světa mezi řádky. Co musíte udělat, abyste se mohli účastnit?
Pouze napsat komentář JOTA k této fotografii a poté čekat, zda Vás vylosujeme!

Druhá soutěž

... je také jednoduchá. Chcete se zapojit? Sdílejte tento článek na Google plus a napište k němu při sdílení slovo JOTA. V případě, že nemůžete nebo Google plus nepoužíváte, můžete sdílet i jinde, ale v tom případě nám vložte funkční odkaz do komentáře pod tento článek.


! Můžete se zúčastnit obou soutěží !

Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (13.)

Série Sirotčinec slečny Peregrinové je velmi originálním dobrodružstvím. Já sama jsem měla možnost recenzovat pro nakladatelství Jota první díl a byla jsem nadšená. Někomu neseděl začátek, který pro mě byl příjemnější, než druhá část, ve které jsem se trochu i bála... Já nemám zrovna pro strach uděláno a ta akčnost byla úžasná, ale díky autorově schopným popisům mi představivost jela na plné obrátky a když jsem knihu kolem půlnoci dočítala, trochu jsem se chvěla. :o))


Když jsem slyšela o tom, že věhlasný Tim Burton se věnuje režírování filmu, jež je inspirován právě prvním dílem série Sirotčinec slečny Peregrinové od Ransoma Riggse, byla jsem nadšením bez sebe. Já jsem fanynka Tima Burtona. Jeho představivost je omračující a strhující. Dokáže udělat neobyčejné i z těch obyčejných věcí. A co teprve, jak si pohraje s dílem, které je natolik neobvyklé! 


Proč jsem však sepsala tento článek? Vyzpovídala jsem Vás. Mé názory na tuto knihu znáte, ale netušíte, co si o tom myslí ostatní a jak se k celému dílu Ransoma Riggse staví. Jelikož jsem zvídavý člověk, nedalo mi to a odpovědi jsem pro vás získala. Velmi za ně děkuji všem, kteří mi odpověděli na můj dotazník. :o)


V tomto článku, stejně jako v těch předešlých, naleznete i odkazy, které jste mi zaslaly spolu s odpověďmi. ,o) 

Vyhlášení vítězů druhé soutěže projektu Sirotčinec slečny Peregrinové (12.)

A je to tu! Vítáme vás u dnešního článku, ve kterém budeme vyhlašovat dva vítěze soutěže o knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tématickými dary! 

Nakladatelství JOTA

Tato soutěž probíhala v rámci projektu Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme si připravily pro nakladatelství Jota. Právě nakladatelství Jota nám dodalo pro své čtenáře všechny dary, ale také informace, ze kterých pro vás sepisujeme články. 


Šlo prakticky o jednoduchou soutěž. Ptaly jsme se, čím jste podivní vy, drazí knihomilci, a dostalo se nám vážně zajímavých a fantastických odpovědí! Děkujeme tedy všem účastněným a věříme, že se znovu setkáme u další soutěže, protože tímto náš projekt nekončí! 

Brzy budeme pokračovat a potěšíme novými soutěžemi, protože pro vás nakladatelství Jota má ještě několik velmi lákavých cen! 

Ale v tuto chvíli se již pojďme podívat na dva výherce, kterým tímto velmi gratulujeme! 


Nakladatelství JOTA

Knihu a tématické dary získávají: 


Napínavý a dívčí román

Jak už jsem psala v předchozím přírůstkovém článku, tento týden se mi doma sešly hned tři recenzní výtisky. Jako druhý balíček přišel z Euromedia a obsahoval jednu zářijovou novinku z Knižního klubu a druhou z nakladatelství Yoli

První je thriller od Tess Gerritsen, která je známá jako autorka série případů Jane Rizzoli a Maury Isles, podle které vznikl také stejnojmenný seriál. Hru s ohněm jsem si vybrala právě proto, že nesouvisí s žádnou sérií ani předešlou knížkou a je na ní zajímavá skutečnost, že skladbu, která tvoří hlavní zápletku, složila sama autorka. Na stránkách Tess Gerritsen by měl být tento valčík v provedení mezinárodně uznávané houslistky Sussane Hou k poslechu a rovnou také ke stažení, ale uváděný odkaz na zadní straně knížky bohužel není funkční...

Najít se tak dát pouze krátká ukázka odehraná na piano samotnou autorkou. Celou skladbu si ale můžete poslechnout na YouTube: Incendio. Tato možnost dává čtení zcela nový rozměr. Už se moc těším na prohloubení čtenářského zážitku. :)

Dojmy ze Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti podruhé (11.)

Pokud byste se podívali na různé databáze knih, tak při bližším bádání přijdete na to, že u knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je neskutečné množství recenzí. A všechny hovoří o tom samém. Originální a tajemné dobrodružství, které je doladěno dobovými fotografiemi natolik, až nahání hrůzu... 

Nám přišly na Fb Svět mezi řádky další recenze na tuto knihu a my neváháme je zveřejnit a pomoci vám rozhodnout se, zda si o knihu zasoutěžíte na našem knižním blogu...


...Nebo si ji zakoupíte na stránkách nakladatelství, kde máte na výběr z obou obálek. Jak z té knižní, kde na obálce levituje hrdinka z knihy nebo z té filmové, která si své čtenáře také rozhodně získá. Upřímně... Já si nemohu vybrat! 





Já věřím, že tyto povedené recenze vás zas o něco více povzbudí. :o) V případě, že máte recenzi na tuto knihu a chtěli byste ji předložit našim čtenářům, postačí napsat do zpráv na Fb našeho Světa mezi řádky nebo ji zaslat na e-mail SvetMeziRadky@seznam.cz


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.