Psychologický thriller o manželce pedofilního vraha

Tento týden byl ve znamení recenzních výtisků. Jako první mi dorazila Vdova od nakladatelství Domino, která je přirovnávána k bestsellerové Zmizelé nebo Dívce ve vlaku. Přiznávám se, že jsem zatím nečetla ani jednu z těchto knížek, protože mě obecně značka bestselleru na obálce spíše odradí, než aby mě nalákala, takže v tomto směru nebudu moct porovnávat. Na druhou stranu všichni víme, že tyhle přirovnání nemůžeme brát doslova. :) 

Recenze: PADESÁT MINUT - Pět příběhů z terapeutické praxe (Robert M. Lindner)


Nemyslete si, že vás se to nemůže týkat





Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Portál.


Nakladatelství Portál na FB.


Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Prostřednictvím pěti příběhů má čtenář možnost nahlédnout pod pokličku psychoanalytické psychoterapie odehrávající se za dveřmi ordinace samotného autora R. M. Lindnera. Setkáváme se tak s brutálním vrahem s tváří neviňátka, impotentním zapřísáhlým komunistou, s průkopnicí bulimie s neovladatelnými záchvaty přejídání se až do úplného bezvědomí, fašistickým psychopatem a zdvořilým vědcem, který nejradši tráví čas na jiných planetách...

Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (10.)


Všude se mluví o knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Celá ta série ti přijde zvláštní a vážně nevíš, jestli to Ransom Riggs napsal přímo pro tebe nebo by ses tomu měl/a raději vyhnout. Ale když tě tolik lákají ty dobové fotografie, které za to vážně stojí, přece jen to třeba bylo to pravé ořechové... Možná jen potřebuješ další názor na tuto knihu, aby ses rozhoupal/a správným směrem.




A od toho jsme tu my! Chensie a Wish ze Světa mezi řádky. Právě pracujeme na projektu Sirotčinec slečny Peregrinové pro nakladatelství Jota! Sepsaly jsme už pár článků, ale ty si možná stále nevíš rady a pořád knihu v knihkupectví přehazuješ z ruky do ruky. No, tak teď si drž klobouk, protože jsme vyzpovídaly samotné čtenářky! 

Děkujeme, že jste se s námi podělily o své názory! Pokud máte i vy něco na srdci, odpovězte nám na naše dotazy v krátkém dotazníku, který se týká této knihy. Jako poděkování za Vaši odpověď zveřejníme odkaz na váš blog a uděláme vám malou reklamu. ,o)


A vidím, že o Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti stále je vážně veliký zájem. Z toho důvodu nám nakladatelství Jota pro své čtenáře a všechny fanoušky této série (nové i ty stávající) dodalo dvě knihy prvního dílu s filmovou obálkou. A k tomu vám přidává i pro každého výherce tři tematické dary, které by měl mít doma snad úplně každý fanda této série, jak jsou úžasné. :o)


Měsíční shrnutí červenec 2015

Nejspíš si říkáte, proč jsme tak pozdě začaly s měsíčním shrnutím, když náš blog Svět mezi řádky funguje již přes rok a bez nich. Ale my postupem času poznaly, že se začínají příspěvky opravdu kupit a podle některých čtenářů dokonce lidem i unikat. Což nás opravdu zamrzelo, protože prakticky přidáváme každý den nějaký ten článek a mají pro nás samozřejmě účel. 

A tak jsme se s Wish rozhodly, že přece jen budeme dělat shrnutí za celý měsíc, i když se nám do nich z počátku nechtělo. Abychom sobě i Vám připomněly, jakými příspěvky může Svět mezi řádky své knihomily potěšit. :o)

Přináším první měsíční shrnutí z roku 2015, které se váže k červenci. Tedy úplně prvnímu měsíci, kdy jsme s blogem začínaly. :o)

Recenze: NA KREV (Lydia Strong)

Homosexuální příběh pro nenáročné


"Já vím, ale zrada je někdy víc než láska," v tomhle prostě optimista nejsem! Já bych to taky nedokázal odpustit. Kdyby mě někdo takhle hnusně zradil, tak bych s ním už více nepromluvil! Nikdy! A je jedno, kdo to byl. Jsou prostě věci, který se nedělají. 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Pallas Victoria


Pallas Victoria na Fb


Chci zakoupit knihu Na krev



Ráda čtu homosexuální tvorbu. Obvykle od zahraničních autorů, protože v České republice tyto romány zatím víceméně ještě nejsou. Je jich opravdu pár, co jsem měla možnost číst. A proto není divu, že když jsem narazila na knihu Na krev od Lydie Strong, velmi mě zaujala. 

Román začínající autorky mě navnadil svou anotací a obálkou. Opravdu mě to nadchlo a neměla jsem tušení, co mě čeká. Ovšem podle nápaditého popisu jsem si představovala úplně něco jiného. Zajímavé u této knihy je, že anotace, kterou má autorka na svých stránkách je výraznější, nápaditější a mnohem působivější než ta, která je natištěná na zadní straně knihy. Ovšem ta, ačkoliv nezaujme tolik, je ke knize mnohem upřímnější. Líbivější anotace jako by vypovídala o úplně jiném románu.

Recenze: TMAVÉ STĚNY WILLARDU (Ellen Marie Wisemannová)

Kniha plná tragických osudů

"Copak to nevidíš? Tahle zavazadla jsou stejně důležitá jako archeologické vykopávky nebo staré malby. Tihle lidé nikdy nedostali příležitost vyprávět svůj životní příběh. Ale my můžeme pokusit o pochopení toho, co se jim přihodilo, prostřednictvím osobních věcí, které tu po sobě zanechali. Dostáváme vzácnou příležitost nakouknout do života, který vedli předtím, než se dostali do Willardu!" 


Když jsem si tuto knihu vybírala, očekávala jsem něco jiného. Snad proto jsem si prakticky vybrala četbu, kterou běžně nečtu. Ale i tak jsem schopná knihu ocenit, protože některé části byly opravdu působivé. 

Co čtenář může očekávat? Surovou realitu s příměsí tajemství, pachuti chladu a bezcitnosti. Střípky radosti, které se ztrácely v zoufalství a tvrdé bezmoci potěší, ale nedokážou přehlušit depresivní a tragické příběhy, které čtenář prostředníctvím dvou hrdinek prožívá. Kniha dokáže velmi zapůsobit a zaměnit realitu v černou díru, která pohlcuje veškerou naději...

Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (9.)

Možná už jste měli možnost setkat se s naším projektem Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme připravily pro nakladatelství Jota.


Nakladatelství Jota totiž vydává Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou! Jde o první díl série od Ransoma Riggse, který byl zfimovaný a brzy se jej můžete dočkat i v našich kinech!


Nás samozřejmě zajímalo, jaké názory ohledně této knihy máte vy! A právě o ty jde v tomto článku. V případě, že byste se chtěli podělit o svůj názor, stačí, když vyplníte tento dotazník. Pokud uvedete i svůj blog, udeláme vám za upřímnou odpověď malou reklamu. ,o)

Všem, kteří jsou uvedeni v tomto článku, velmi děkujeme za jejich odpovědi a vážíme si času, který nám věnovali. A nezapomeňte, že na našem blogu probíhá soutěž o dva výtisky knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou! Jako bonus dostanou výherci i tematické suvenýry. Dary do soutěže věnovalo nakladatelství Jota! 


Knižní devianti I.

Wish nedávno někde četla o knihomilovi, který má doma tři sta let starou knihu. Dokážete si to představit? Být to lidská mrtvola, musel by ji přechovávat jako mumii. I když tohle přirovnání je dost morbidní, ale to je v tomto článku očekávané! :o)
A právě tím mě přivedla na tento nápad. Ona ho tedy řekla první a jelikož já jsem rychlík a psavec, samozřejmě jsem neodolala a sepsala pro vás článek plný knižních deviací. I z toho důvodu je článek pro čtenáře od 18 let! 




A tak knižní úchylky někoho možná pobouří, ale já doufám, že to většina z vás bude brát s nadhledem a pobaví se přirovnáními, které běžná určitě nejsou. ,o))

Hezky se bavte. ,o)

Satirické sci-fi příběhy a série humoristických povídek českých autorů

Asi už většina z vás ví, že Wish vymyslela projekt Podporujeme české autory, ve kterém jsem ji podpořila. Jsme mile překvapeny, že je o něj takový zájem. Všiml si nás dokonce i pan Noska z rodinného nakladatelství Klika, který nás již doporučil několika českým autorům, čehož si nesmírně vážíme. Knihy, které jsme od tohoto nakladatelství měly možnost číst, byly vždy profesionálně zpracované. Krásná grafická úprava i vzhled. Je radost se do nich ponořit. Takže pokud toužíte vydat vlastní knihu, zkuste se obrátit na nakladatelství Klika, u kterého si kvalitou můžete být jistí. 




Náš projekt ho zaujal a díky němu máme tak možnost vám ukázat zajímavé knihy českých autorů, které vydalo nakladatelství Klika. Velmi děkujeme za důvěru i příležitost. 

Jsme moc rády, že knižní inspirace, kterou jsme si pro vás v tomto článku připravily pochází z řad českých autorů. Představíme vám dvě knihy z edice literární soutěže Kenyho Volej, jejichž autoři jsou vítězové literárních vodáckých soutěží. Inspirujeme vás dílem autorky Jity Splítkové a autora Pavla Pavla. 

Soutěž o dvě knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (8.)

Máme radost, že vás můžeme přivítat u 2. soutěže projektu Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme vytvořily pro nakladatelství Jota v rámci vydání knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou!


Knihy i tématické dary pro vás do soutěže věnovalo nakladatelství Jota! Tak si je užijte dosytosti a krásně si počtěte!

První soutěž, která se odehrála na Fb (výherce), je již za námi a vy se můžete postavit čelem k nové výzvě o další dva výtisky knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou! Ke každé knize získáte tři tématické suvenýry, které vám určitě udělají radost! 

Homosexualní tematika - zahraniční autoři I.


Už potřetí se setkáváme u článku s homosexuální tematikou. První i druhý článek byly o knihách českých a slovenských autorů, kteří se neváhali pustit do tohoto pro někoho kontroverzního téma. A zbývající dva - tento a čtvrtý, který připravuji - budou o knihách zahraničních autorů.

Odkaz: Homosexuální tematika I. Čeští a slovenští autoři


Zdroj

Možná jste o těchto knihách slyšeli. Třeba je máte rozečtené nebo dávno přečtené. Jedno je jisté. Všechny spojuje láska či touha po mužském těle. Mě osobně tohle téma zaujalo a ráda si o tom přečtu zajímavou knihu. :o)

Odkaz: Homosexuální tematika II. Čeští a slovenští autoři

Chcete-li nějakou vyzkoušet, mrkněte na tento seznam, který jsem pro vás připravila a snad si vyberete. :o) 

Literatura faktu o traumatizovaných dětech

Recenzní výtisk od nakladatelství Portál, za který tímto děkuji, bude pro mě opravdu neuvěřitelně silnou četbou. Tuším, že se mi vryje hluboko pod kůži, protože téma je více než drsné.

„Seznámíte se s úžasným chlapcem Justinem, který mi ukázal, jak se děti dokážou zotavit i z nepředstavitelné deprivace. Laurou, jejíž tělo nerostlo, dokud se necítila v bezpečí a milována. Pjotrem, ruským sirotkem, pro nějž se spolužáci z první třídy stali jeho „terapeuty“. Každé z nich mi pomohlo umístit další dílek do skládačky a pokročit v léčbě traumatizovaných dětí a jejich rodin.“

Autoři této knihy tragických příběhů jsou americký psychiatr Bruce D. Perry a reportérka Maia Szalavitz. Pokud o knize toužíte vědět více, na webové stránce nakladatelství Portál je zajímavý článek.



Na tuto knihu se těším, ale stejným dílem se jí také obávám, protože to bude opravdu traumatické i pro mě. Proč? Podívejte se sami. 

Recenze: NAVŽDY A VĚČNĚ (Jennifer L. Armentrout)

Hrdinové, kteří se pro vás stanou skutečnými...


"Možná jsem tě před všemi těmi lety zachránil já, ale teď jsi zachránila ty mě." 



Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet


Nakladateleství Baronet na Fb


Chci zakoupit knihu Navždy a věčně



Román Navždy a věčně je podle mého nejpovedenější dílo této autorky. Poukazuje na problémy ohledně týrání a zanedbávání dětí, které z toho mají doživotní trauma a posttraumatický stres. Autorka téma úžasně zpracovala. Celou knihu jsem vnímala tu atmosféru, která mi svírala krk a nutila mě ztěžka polykat. Naděje, láska a touha skutečně žít se mi vryla hluboko pod kůži... 

Vyhlášení výsledků Fb soutěže Sirotčinec slečny Peregrinové (7.)

Na naší Fb stránce Svět mezi řádky probíhala po celý týden (od 14. 9 - do 21. 9) soutěž o knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti! Autor Ransom Riggs sepsal netradiční trilogii, která zaujala i samotného Tima Burtona, který ji následně zrežíroval. Jak už jistě víte, na konci září se můžete těšit na filmovou premiéru. Díky tomu se nakladatelství Jota rozhodlo vydat druhé vydání, které potěší všechny čtenáře krásnou filmovou obálkou


Ovšem soutěž jsme ukončily již včera, protože došlo ke komplikacím ze strany lidí, kteří nás chtěli dostat do nepříjemností. Z toho důvodu jsme soutěž smazaly a omlouváme se vám za to. Nezoufejte, zanedlouho začne nová. A tentokrát o dvě knihy prvního dílu série Sirotčinec slečny Peregrinové samozřejmě i s bonusovými drobnostmi.




A teď už k vyhlášení výherce první soutěže! 


Knihu a bonus (vějíř, záložku, náramek) vyhrává... 


Recenze: POLIBEK KRVE (J. R. Ward)

J. R. Ward své čtenáře opět potěší!


"Nemusíš mě chránit," řekla. Po chvilce se na ni ohlédl - a tvář měl zachmuřenou."Na to kašlu. Chráním sebe." 


Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Baronet



Nad knihou Polibek krve jsem ani nemusela přemýšlet, zda si ji budu chtít přečíst. Věděla jsem stoprocentně, že v knihovně mi nebude chybět, jelikož jde o první díl spin-off série Odkaz černé dýky od autorky J. R. Ward, která se rozhodla sepsat vedlejší linii velmi oblíbené série Bratrstvo černé dýky.

Návrat domů. To pro mě znamenalo začtení do této knihy. Po delší době jsem se setkala se svými oblíbenými hrdiny v novém příběhu a musela jsem se usmívat. A to natolik, až na mě ostatní lidé z obyčejného lidského světa zírali jako na šílence. Bylo mi to jedno. Byla jsem tam, kde jsem toužila být. :o)

Světový thriller

Nakladatelství Mystery Press své čtenáře pohltilo neobvyklými detektivními romány, které jsou v zahraničí bestsellery a Českou republiku si jistě získají také. Knihovnička spousty z Vás bude k zimě naplněná spoustou úžasných knih. :o)

Já mám ohromnou radost, protože mi nakladatelství Mystery Press dalo možnost pro ně recenzovat román, na který jsem si brousila zuby, jakmile jsem ho spatřila!




Jsem na čtivo zvědavá, ale stejným dílem z toho mám trochu obavu. Jde o žánr, který obvykle nečtu, i když už jednou mě kniha z Mystery Press vystrašila a nakonec... to byla naprosto úžasná četba. Ano, mám na mysli Případ Pegasus, což je román ve stylu Dana Browna. Takové knihy jsem nikdy nečetla a přesto jsem byla dobrodružstvím pohlcená. 

Je na čase přestat se vykecávat, jak by řekla Wish, a představit Vám knihu, která mě zaujala názvem, anotací i knižní obálkou. Hurá na ni, drazí knihomilci! :o) 

Historický román a homosexuální čtivo

Jelikož naším nejdůležitějším projektem a knižním posláním, ve kterém jsme odhodlané pokračovat, číst a pomáhat, je Podpora (začínajících) českých autorů, není divu, že jsme moc rády za novou spolupráci s nakladatelstvím Pallas Victoria, které dává začínajícím autorům příležitost vydat svá vlastní díla. 

Nakladatelství Pallas Victoria nabádá české autory, aby nenechávali svá díla ležet ladem v šuplíku. Nemusíte se obávat je zkusit oslovit a vydat svou knihu. Splnit si svůj sen! :o)

Těší nás, že můžeme čtenářům ukázat české knihy, které by je mohly zaujmout a potěšit. :o)
Ale copak mi to vlastně přišlo? Je mi radostí informovat vás o historickém románu české spisovatelky, která již vydala několik svých knih u nakladatelství XYZ. Píše již od roku 2011 a hodnocení jejích děl si můžete přečíst na webové stránce Victoria Kanakaredes

Druhý román je kontroverzním počinem začínající české autorky, která se nebála pustit do homosexuálního tématu a až na dřeň odkrýt život svého hrdiny. Mám takové knihy ráda, takže oceňuji odvahu a těším se na děj, který mě možná šokuje. :o)

Navnadila jsem vás? Já věřím, že ano, protože mě samotnou knihy moc zaujaly a těším se, až si nové knižní světy užiju dosytosti. A nyní... vám je s radostí představím, drazí knihomilci. :o) 

Recenze: KRABÁCI - Totálně trapná lovestory (Tom Ellen & Lucy Ivison)


Když o trapasy není nouze




Všichni hledáme lásku. Všichni hledáme svoji druhou polovičku, ale často musíme políbit hodně žab, než se z jedné konečně vyklube ten náš princ (nebo ta naše princezna). A Hannah a Sam, hlavní hrdinové Krabáků, to nemají o nic lehčí. Střídavě tak sledujeme pohledy obou psané ich-formou a zjišťujeme, že i když na naši spřízněnou duši narazíme, může často díky okolnostem trvat, než na to přijdeme.

Ukázka ze Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti (6.)



To poslední odpoledne Předtím jsem stavěl model Empire State Building v měřítku 1:10 000 z krabic plen pro dospělé. Byla to krásná věc, opravdu, dole byla široká pět stop a tyčila se nad uličkou s kosmetickými potřebami, za základnu jí sloužily krabice plen pro těžkou inkontinenci, vyhlídkovou terasu tvořily vložky pro lehký únik moči a ikonickou věžičku pečlivě naskládané zkušební vzorky. Bylo to téměř dokonalé, až na jeden důležitý detail.
„Použil jsi značku Neverleak,“ poznamenala Shelley a  se zvednutým obočím skepticky hodnotila moji zručnost. „Ale v akci máme Stay-Tite.“ Shelley pracovala v obchodě jako vedoucí a její shrbená ramena a zarputilý výraz byly součástí její uniformy, stejně jako modré polokošile, které jsme museli všichni nosit.
„Myslel jsem, že jste říkala Neverleak,“ namítl jsem, protože to opravdu říkala.
„Stay-Tite,“ trvala na svém a lítostivě vrtěla hlavou, jako by ta moje věž byla zraněný dostihový kůň a ona tím, kdo třímá v ruce pistoli s  perleťovou rukojetí. Nastalo krátké a  trapné ticho, kdy nepřestávala vrtět hlavou a očima přecházela ze mě na věž a zase zpátky. Hleděl jsem na ni nechápavě, jako by mi vůbec nedocházelo, co chce tím potlačovaným hněvem naznačit.
„Aááách jo,“ řekl jsem nakonec. „Chcete tím říct, že to mám předělat?“
„Jenom proto, že jsi použil Neverleak,“ opakovala.
„Žádnej problém. Hned se do toho pustím.“ Špičkou předpisově černé tenisky jsem vykopnul ze základů budovy jednu krabici. V okamžení se kolem nás začala v kaskádách sesypávat celá ta velkolepá stavba, podlahou se rozlévala přílivová vlna vložek, krabice se odrážely jako kulečníkové koule od nohou překvapených zákazníků a doskákaly až k automatickým dveřím, které se otevřely a vpustily dovnitř závan srpnového vedra.
Shelleyina tvář dostala barvu zralého granátového jablka. Měla mě na místě vyhodit, ale věděl jsem, že takové štěstí mě nikdy nepotká. Usiloval jsem o vyhazov z drogerie Smart Aid po celé léto, ale ukázalo se, že je to skoro nemožné. Chodil jsem pozdě, a to opakovaně a s těmi nejchatrnějšími výmluvami; naprosto nesprávně jsem vracel drobné; dokonce jsem naschvál dával věci do špatných regálů, vody po holení jsem naskládal mezi projímadla a antikoncepční prostředky mezi dětské šampony. Nikdy jsem se zrovna nepředřel, a i když jsem se snažil předstírat, jak hrozně jsem nešikovný, Shelley mě stále tvrdohlavě vedla na výplatní listině.
Dovolte mi, abych své předešlé tvrzení upřesnil: bylo téměř nemožné, aby ze Smart Aid vyhodili . Kterýkoliv jiný zaměstnanec by letěl za mnohem menší prohřešek. Dostal jsem první lekci z  politiky. V  Englewoodu, malém a  ospalém městečku u  pláže, v němž jsem žil, byly tři obchody Smart Aid. V Sarasota County je jich sedmadvacet, na Floridě sto patnáct a šíří se celou zemí jako nějaká nevyléčitelná vyrážka. Důvodem, proč jsem nemohl dostat výpověď, bylo, že všechny ty obchody patřily mým strýcům. Důvodem, proč jsem nemohl odejít, bylo, že se stalo rodinnou tradicí, aby její členové nastoupili na své první místo v životě právě tam. Veškeré snahy o sebezničení mi přinesly jen spor se Shelley, který nebylo možné vyhrát, a  hluboký a  trvalý odpor ze strany spolupracovníků – kteří, ruku na srdce, by mě stejně nenáviděli, protože bez ohledu na to, kolik vystaveného zboží jsem shodil či kolik zákazníků ošidil, jednoho dne zdědím slušnou porci téhle společnosti, a oni ne.

Recenze: BYLA JSEM TU (Gayle Formanová)

Román mezi životem a smrtí


"Planeta bez slunce, tak jste se nazvala, že? To už je mrtvá planeta. I když pořád předstíráte, že žijete."


Za recenzní výtisk děkujeme Euromedia


Knihu vydalo nakladatelství Yoli


Chci zakoupit Byla jsem tu


Román, který mě lákal k sobě jako můru svou anotací. Sama sebe jsem nechápala, proč jsem si vybrala právě tuto knihu, když to není přesně můj styl. Ale anotace měla mezi řádky napsané cosi, co mě stravovalo touhou poznat celý příběh. Knihu jsem dostala jako recenzní výtisk od Euromedia. Zakoupila bych si ji stejně, protože mě tak silně oslovila. A teď už vím, že bych neudělala chybu. Název mi trochu vrtal hlavou, ale po dočtení věta Byla jsem tu pro mě získala svůj vlastní oduševnělý význam.

Gayle Formanové se podařilo sepsat velmi silný příběh, který mi vehnal slzy do očí a zároveň mě hřál u srdce a vykouzlil mi na rtech úsměv. V závěru knihy jsem byla osvobozená od té bezmoci, která mě při čtení trápila a... šťastná, že jsem měla možnost Meg a hlavně Cody poznat. 

Hororové fantasy a New Adult

Spolupráci s nakladatelstvím Baronet jsem začala díky knize Stínová královna, kterou jsem měla možnost recenzovat. Bylo to krásné dobrodružství plné fantazie. 


Když jde o knihy z Baronetu tak absolutně neváhám, protože toto nakladatelství píše přímo pro mě. Knižní příběhy jsou mi šité na míru a je radost se v nich ztratit. Od tohoto nakladatelství mám spousty oblíbených sérii a jedna opravdu hodně vyniká. I o té si dnes počtete, protože se objevila v balíčku, který mi ve čtvrtek přišel a udělal mi ohromnou radost. :o) Už jste mě viděli skákat radostí tři metry nad zemí? Ne? Tak to jste měli stát opodál naší zahrady v ten den. Za taková salta mortale by se nemusel stydět ani Bruce Lee. ,o)) 

Příběh o podivuhodném chlapci

Víte jaká spolupráce je nejlepší? Taková, ve které si nemusíte vybírat jen z novinek. A víte, která spolupráce je ta nejhorší? Ta samá. :D Na jednu stranu je to jako splněný sen. Máte tolik možností, tolik báječných knížek... a právě tady nastává problém. Když můžete vybírat mezi takovým množstvím knih, kterou si proboha vybrat?! :D Přesně tohle jsem řešila ve chvíli, kdy nám tuto možnost nabídl e-shop Megaknihy. Probírala jsem svoje seznamy knížek, přemýšlela, který žánr by byl nejlepší... řeknu vám, byl to pro mě záhul. Nakonec jsem si přece jen vybrala. Vyhrála to knížka o Frankiem (taky se vám vybaví písnička Frankie Dlouhán? :) )

Dramatické romány pro dívky i ženy

Máme ohromnou radost z nové spolupráce s Euromedia, protože mi od nich dnes přišli krásné knihy! Euromedia je společnost vlastnící síť nakladatelství, pod kterou patří Knižní klub, Ikar, Yoli, Universum a Odeon. Takže spousta nakladatelství, která vydávají opravdu krásné knihy. Mně v úterý přišel balíček, ve kterém na mě čekaly dvě krásky. 

Vybrala jsem si je z velkého množství knih, které mě opravdu zajímaly a myslím, že výběr byl správný. Ačkoliv jsem dnes kontrolovala hodnocení na databáziknih a překvapilo mě, jak je jedna kniha hodnocená. Trochu vyděšená jsem se pustila do čtení (však víte, jak netrpělivá čtenářka jsem, co se týče úžasných knižních světů) a naprosto mě to pohltilo! Nečekala jsem, že až takhle, protože to vlastně není přímo můj žánr, ale za dnešek jsem stihla zhltnout skoro polovinu knihy a prostě... To je čtivo, které mi neskutečně dělá radost. Je plné malých indicií, díky kterým čtenář může tápat spolu s hlavní hrdinkou! A já takové knihy přímo zbožňuji. No, více vám řeknu v recenzi, ale zkrátka a dobře, vybrala jsem si správně. :o)

A nyní se pojďme podívat, jaké krásné kousky mi z Euromedia vlastně přišly. Moc za ně děkuji a můžete si být jistí, že se o své dojmy brzy podělím, drazí knihomilci. :o)

Dojmy ze Sirotčince slečny Peregrinové (5.)

Sirotčinec slečny Peregrinové. Série s podivným názvem a ještě podivnějším dějem, o které slyšíte samé neobvyklé věci. Kniha obsahuje historické fotografie, na kterých se objevují zvláštní lidé. Fotografie patří do sbírky samotného autora, který je střádal nějakou dobu a pak dostal nápad udělat knihu! Už to je dost pofidérní a vzbuzuje to vlnu zájmu, protože... jaká kniha může vzniknout ze starých fotek? Řeknu vám to jedním slovem: Neuvěřitelná. 




Já sama jsem byla na vážkách a zvažovala, zda si knihu přečíst nebo ne. Román pro mě byl zahalený silným tajemstvím a trochu mě děsilo, co všechno se dozvím. Obávala jsem se pravdy, která se skrývala mezi řádky, ale nakonec... jsem se začetla. 


A po přečtení odhazuji masky a přestávám předstírat. Kniha je osvobozující! Ukazuje svět, který hraje všemi barvami a dokáže cokoliv se nám zlíbí. Fantazii se meze nekladou, když se stanete neobvyklými!



Přiznávám se, jsem podivná. Jsem nepochopená, možná někdy stejně jako kniha, která mi tolik dala. Ale cítím se skvěle, protože to dobrodružství bylo silné a spalující. 

Možná ani netušíte, kolik podivných lidí kolem sebe máte! Právě přináším recenze od blogerek, které se také přiznaly ke své podivnosti. Ukázaly svou pravou tvář a sepsaly pro vás své dojmy! 

Čtěte. Nechte se zlákat a nebraňte se, když vás přece jen přemůžeme a vy se do Sirotčince slečny Peregrinové propadnete jako my a už nikdy nebudete chtít být ve světě, který je obyčejný. 

Recenze: SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI (Ransom Riggs)

Tajemný svět, který vás šokuje a stráví.


"Dááámy a pánové!" zakokrhal. "S největším potěšením vás vítám na představení, jaké jste ještě neviděli! Představení odvahy, která nemá obdoby, kouzelnického umění, že prostě nebudete věřit svým očím! Dobří občané, vítám vás na představení slečny Peregrinové a jejích podivných dětí!" 


Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota na Fb


Chci zakoupit knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti



Tuto knihu jsem měla na seznamu již nějakou dobu. Pořád jsem se od ní odrazovala hlavně z toho důvodu, že patří do žánru hororů a já jsem bázlivá. Ale nakonec... Sebrala jsem veškerou svou odvahu a začetla se do naprosto famózního příběhu plného fantazie, který si mě získal. Očekávala jsem totiž něco úplně jiného, ale to, co jsem díky knize prožila, bylo neuvěřitelné... 

Začátky pro mě bývají těžké. Než se začtu, chvilku to trvá. Ale SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI je vyjímkou. Vlastně jsem se ani nemusela začítat, prostě jsem do toho spadla po hlavě díky obrovské čtivosti. 

Zajímavosti ze světa Jacoba Portmana (3.)

Setkáváme se u třetího článku, ve kterém bychom vás rády seznámily se zajímavostmi, kterých se v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti můžete dopídit. Nemusíte se však obávat, nejde o žádné spoilery, takže s naprostým klidem můžete tento článek otevřít a přečíst si, co Chensie zaujalo natolik, aby vás o tom poinformovala. :o)

Tento článek je vlastně poklad z řádků, který sepisujeme u knih,jež mají čtenářům co nabídnout. :o)

Sirotčinec slečny Peregrinové, který napsal Ransom Riggs a v České republice vydalo nakladatelství Jota, je série plná zajímavých situací, ale i informací. Máme radost, že vám můžeme tento článek předložit právě my ze Světa mezi řádky.

Odkaz: Sirotčinec slečny Peregrinové na Fb

Co už jsme pro vás v rámci projektu sepsaly? Naleznete v projektu Sirotčinec slečny Peregrinové! :o)

Jak správně psát recenze 5.

A je tu pátý článek, ve kterém se dozvíme vaše názory na konkrétní téma - Jak správně psát recenze! Tisíc a jedna návrhů, ale především jde o to najít si svou cestu, svůj vlastní systém. Možná se v tomto článku naleznete i se svým odkazem na blog, potěším vás nějakou knižní inspirací a třeba se i v rámci možností poučíte. :o)

Děkuji všem, kteří mi vyplnili dotazník plnohodnotnými odpověďmi, které mi toho daly opravdu spousty a pomohly mi utřídit si myšlenky. Snad to pomohlo i vám. :o) A také děkuji za knižní inspiraci těm, kteří mi odpověděli na zprávu.

A nyní... příjemné čtivo, drazí knihomilci. :o)


Film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2.)

Nejspíš mezi vámi není žádný fanoušek série Sirotčince slečny Peregrinové, který by nevěděl, že se na konec září chystá premiéra filmového zpracování prvního dílu. U nás v Česku to vychází na 29. 9. 2016. Podle dostupných informací se prý o tomto zfilmování šuškalo dávno předtím, než první díl série vůbec vyšel. Režie se ujal skvělý Tim Burton, takže se máme určitě na co těšit. 

Zdroj

Oficiální popis filmu na: 
Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele.

Recenze: JAK PŘEŽÍT ŠIKANOVÁNÍ (Aija Mayrock)

Kniha, která dává naději...


Možná ti připadá, jako by to byla tvoje chyba nebo se stydíš za to, že jsi obětí šikany. To je ale špatně. Není to tvoje vina. Nemáš se za co stydět! 


Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Portál


Nakladatelství Portál na Fb


Chci zakoupit knihu Jak přežít šikanování


Publikace JAK PŘEŽÍT ŠIKANOVÁNÍ mě samozřejmě zasáhla především názvem, protože s tímto problémem se člověk setkává téměř na každém kroku. Neměla jsem vůbec představu, jak bude kniha řešena, jakým způsobem dá malému i velkému čtenáři možnost pohlédnout na toto komplikované téma, ale jedno je jisté. Získala si mě natolik, že si jako rodič dovedu představit, že bych takové publikace zakoupila svému dítěti, i kdyby jen preventivně, aby můj syn věděl, jak se případně bránit. 

"Proč to tak miluješ?" zeptal se. 
A já zašeptala: "Už jsi někdy žil bez masky? Nebo sis říkal, jaké to asi je, jít cestou někoho jiného?" 

Tohle určitě nebude klasická recenze, protože také nejde o běžnou beletrii, ale opravdu impozantní publikaci, která dává (nejen) šikanovaným dětem ten největší dar - naději a rozvoj vlastní osobnosti.

Autentická young adult o rodině a smrti

Moje první oficiální knižní výhra! Když jsem si všimla, že nakladatelství Eroika pořádá soutěž o Ještě než umřu, nemohla jsem se nezúčastnit a nezkusit ji získat do svojí knihovničky. 

Kde můžu, tak tuhle knížku od Jenny Downham doporučuju. Četla jsem ji už před nějakým tím rokem a můžu říct, že mě naprosto dostala. Opravdu tak moc, že jsem ji po čtení musela ještě nějakou dobu rozdýchávat. Velmi silný příběh a přitom ne žádná cílená citová ždímačka. A ne, není to napodobenina Greenovy knihy Hvězdy nám nepřály. Ještě než umřu vyšla v Británii o pět let dříve. Dočkala se také svého filmového zpracování s Dakotou Fanning v hlavní roli. 

Po přečtení jsem neváhala a přečetla si i druhou autorčinu knížku, která u nás vyšla pod názvem Ty proti mně. A i ta rozhodně stojí za pozornost. Doufám, že Eroika vydá i autorčin třetí román, který v originále nese název Unbecoming

Série Sirotčinec slečny Peregrinové (1.)

V tomto článku vás představíme jednotlivé díly netradiční série, jíž Sirotčinec slečny Peregrinové určitě je. A přitom vše začalo na obyčejném bleším trhu, kam autor Ransom Riggs chodíval a kde nacházel různé staré fotografie. Není překvapení, že jeho nejoblíbenějšími se staly právě ty, na nichž byli podivně vyhlížející lidé. A Ransom začal přemýšlet o tom, jak tyto fotografie zasadit do knižního světa. Finální návrh nakonec vymyslel jeho redaktor, který mu poradil, aby napsal román, který nebude pouze doplněný roztodivnými fotkami, ale jenž bude příběhem lidí z přiložených fotografií. A tak pomalu ale jistě začala vznikat série slečny Peregrinové...

Podívejte se na jedno z Ransomových videí, které natočil proto, aby ostatním přiblížil, proč tak rád sbírá staré fotografie. Některé z nich doplněné většinou silným textem vám ukáže a prostřednictvím jeho kamery zavítáte i na bleší trh. Je zvláštní, jak snadno jsou lidé schopni poslat do oběhu zvěčněnou historii vlastní rodiny... Mimochodem v říjnu autorovi vyjde kniha sestavená z jeho nejoblíbenějších fotografií. Bude jich více než dvě stě.


Vyhlášení soutěže s nakladatelstvím Portál

Díky nakladatelství Portál jste měli, drazí knihomilci, šanci vyhrát horkou novinku; autobiografický román Neviditelná dívka (M. Hemingway). 

Recenze: Neviditelná dívka (M. Hemingway)



Soutěžní otázka zněla:
V jakých filmech hrála M. Hemingwayová s W. Allenem?


Správná odpověď:
Manhattan a Pozor na Harryho



Ale jelikož v článku, na který jsme odkazovaly, byl zmíněn pouze film Manhattan, braly jsme to také jako správnou odpověď. ,o) Soutěže se nakonec zúčastnilo 16 knihomilů. Výherce jsme losovaly pomocí Generátoru náhodných čísel. Jednotlivým soutěžícím byla přidělena čísla podle toho, kolikátá v pořadí přišla jejich odpověď na náš e-mail.

A Neviditelnou dívku vyhrává....

Úvodní článek - SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ

Ahoj! 
Vítáme vás u úvodního článku projektu SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ, který připravujeme pro nakladatelství Jota! 

Právě nakladatelství Jota vydalo celou trilogii, o které vás postupně budeme informovat. 

A přesně 14. 9. vychází druhé vydání prvního dílu SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI s filmovou obálkou! 


Zdroj

Brutální třetí přiznání knižního barbara!


"Ty opravdu děláš něco takového?" dívá se na mě jako na masového vraha a celá se chvěje. Těžce polknu a se studem v tvářích přikývnu.
"Že se nestydíš... ty... ty... ty nejsi ani knižní barbar, ty jsi dábel!" 




Tento článek pro mě bylo těžké sepsat, protože tohle porušení čtenářského desatera a některé knihomilce skutečně odpuzuje. Vidí v tom leckdy vraždu samotné pointy knihy. Brutální hyenismus páchaný proti čtivosti. Něco takového může provádět jen knižní odpad. Taková zvěrstva by se vůbec neměla stávat! 

Ale stávají se, drazí knihomilci... Já jsem důkaz a občas se i stydím, ale vím, že až to na mě zas přijde, půjdu a udělám to znovu. Jsem nepoučitelná...

Obohacující knihy z Portálu


Díky Chensiině výhře ve výběrovém řízení na recenzenty knihy Neviditelná dívka od vnučky Ernesta Hemingwaye, jsme dostaly možnost s nakladatelstvím Portál spolupracovat i nadále. Vybrat jsme si mohly jak z připravovaných novinek, tak z titulů, které už vyšly. Ani pro jednu to nebylo zrovna jednoduché vybírání, jelikož s Chensie obě máme rády odbornou literaturu z oblasti psychologie, pedagogiky apod. 

Chensie si nakonec s ohledem na svou roli mamuše :) vybrala rádce Jak přežít šikanování, která za pár let bude jako dělaná pro jejího syna, až začne chodit do školy. Knížka je útlá, takže ji Chensie už stihla přečíst, a vy se v nejbližších dnech můžete těšit na recenzi.

Jak správně psát recenze 4.

Počtvrté se setkáváme u článku Jak správně psát recenze, který vyvolal u někoho hotové pozdvižení a to především názvem. :o)) Ano, je zavádějící, ale mohu vás uklidnit, že zde rozhodně nenajdete rady pro začínající recenzenty, o tom jak správně psát recenze. Pokud něco takového hledáte, zkuste zabrousit na články, kde radí profesionálové.

Opět se setkáváme s menším pobouřením, které se týká přivlastňování si cizích informací... Tato kauza už se řeší nejen mezi blogery, ale také ji sledují nakladatelství, takže to nejsou bohužel jen planné stížnosti, ale skutečně se taková zvěrstva dějí. Jinak to asi nazvat nemůžu, protože mně osobně to přijde děsivé. Nejlepší je se nad tím zamyslet, dát si pozor a být originál v tom, že skutečně píšete své náměty, myšlenky a stojíte si za nimi. Je to zkrátka na každém. :o)

I v tomto článku jsou vaše názory spolu s odkazy, které jste mi do dotazníku vyplnili. Já vám za ně moc děkuji a vážím si jich, drazí knihomilci, protože díky nim vznikají tyto články a já doufám, že každému z vás aspoň maličko dají. :o)

Měsíční shrnutí projektu Podpora (začínajících) českých autorů I.

Asi všichni víte, že Wish dostala senzační nápad na projekt, díky kterému bychom mohly propagovat českou literární scénu mezi čtenáři. Samozřejmě jsme ho zrealizovaly a byl takový zájem, že už nám to náš Svět mezi řádky zahlcovalo a publikační plán byl najednou přecpaný. 

Mohly jsme udělat pár věcí. Omezit nebo přímo zrušit projekt či to risknout a vytvořit blog, kde by se propagovala pouze česká tvorba pod záštitou našeho Světa mezi řádky. A jelikož jsme odvážné, tak jsme to riskly. Očekávaly jsme, že zájem se sníží a nakonec projekt pomalu vyhasne, ale snažily jsme se dělat maximum. A světe div se, nevyhasl, ale naopak se rozhořel a my máme další a další spolupráce s autory, které rády podpoříme! 



Během tohoto roku vás čeká ještě spousta autorských soutěží. Pro nás je to trochu k neuvěření. Máme radost, že projekt přináší ovoce nejen autorům, ale také čtenářům. A velmi si vážíme důvěry, kterou v nás autoři vkládají, když nám zasílají své recenzní výtisky, ať už v tištěné či elektronické podobě. 

Rády bychom tímto poděkovaly všem, kteří s námi spolupracují, využívají všech možností, které nabízíme a nechávají se námi představit čtenářům. Děkujeme. 

A nyní... vrhneme se na novinky, které najdete na blogu projektu Podporujeme (začínající) české autory. Tento měsíc bych vás ráda upozornila na všechny příspěvky, které na blogu přibyly, i když některé jsou převzaté z našeho Světa mezi řádky. Nové příspěvky máte označené, takže věřím, že se neztratíte. ,o)

Soutěž o knihu Neviditelná dívka - M. Hemingway (Nakladatelství Portál)

Nakladatelství Portál, se kterým jsme nedávno navázaly spolupráci, nám zaslalo do soutěže výtisk krásného autobiografického románu NEVIDITELNÁ DÍVKA od autorky Mariel Hemingway! Nejde o shodu jmen. Opravdu knihu napsala vnučka slavného Ernesta Hemingwaye, o kterém se ve své knize také zmiňuje.



Já už měla čest Neviditelnou dívku číst a moc se mi líbila. Až neskutečně se mi Marielzy přiblížila a ukázala mi nejen celou svou rodinu, ale také svůj život. Měla jsem pocit, že ho skutečně prožívám s ní. Jen si říkám... Škoda, že kniha byla tak útlá, i když zase lepší, než aby obsahovala spousty zbytečných textů. 

Tato horká novinka má teprve vyjít, takže čtenáři Světa mezi řádky ji díky nakladatelství Portál mohou vyhrát přednostně! Neváhejte, drazí knihomilci! :o)


Soutěž trvá od 1. 9. do 7. 9. (23:59 hod.) 

Recenze: NALEHKO (Clara Bensen)


Když méně je více



Anotace:
Nejšílenější rande z internetové seznamky, dva lidé, tři týdny, osm zemí a žádná zavazadla...
Ona je Clara, životní krizí pošramocená mladá dáma, on je Jeff, profesor, který si libuje v podivných oděvech a v rámci experimentu se mimo jiné pokoušel bydlet v kontejneru. Poznali se na internetové seznamce. A začali opravdu neobvykle. Koupili si letenku, pro začátek do Istanbulu. Intimním tónem, který vás okamžitě pohltí, Clara líčí jejich dobrodružnou cestu. Vydali se na ni bez zavazadel, jenom s tím, co měli v kapsách a na sobě. Přesto to není cestopis.
Je to téměř „kerouackovské" vyprávění o putování nejen po cestách, ale i do vlastního nitra. O volnosti a vztazích. O kráse cestování ve stylu největších hipsterů. Žádné plány, žádné hotely. Řecko, Chorvatsko, Maďarsko, Skotsko, Anglie... Domů si vezou něco víc než suvenýry. Naději. A možná dokonce i lásku...
Ale počkejte... vy myslíte, že to je prostě jen další vymyšlený romantický příběh? Ale kdepak. A bude o nich dokonce i film. 
Seznamte se s Clarou a Jeffem.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Metafora.

Nakladatelství Metafora na FB

Knihu si můžete zakoupit ZDE.



Od této knihy jsem očekávala ideální letní četbu, která bude obsahovat dávku romantiky a vůni dálek. Lákala mě o to více, že je příběh založen na skutečných událostech a není jen pouhou fabulací. Převyprávění skutečnosti sebou nese jistá literární rizika, ale na druhou stranu se takový příběh právě díky reálnému základu může stát jedním z vašich oblíbených. Kniha sice opravdu obsahuje to, co je uvedeno v anotaci, ale ve své podstatě pro mě vyznívá trochu jinak než jako dílo, u kterého se odreagujete.

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.