Srpnové rezervace

Omezila jsem nárazové přepadání knihovny a tahání hromady knížek, které stejně nestíhám přečíst, a... rozjela jsem místo toho rezervace. :D Začínají se mi sice kupit taky, ale než se k některým z nich dostanu, bude to trvat ještě nějaký ten týden nebo měsíc, takže se to nepočítá. :) Dneska tu mám dvě naprosto odlišné knížky. Jedna jako odpočinkové čtení cílené na mladší čtenáře a naproti ní dílo s vážným tématem, které vám den svou atmosférou určitě nerozjasní.  

Na Krabáky mě nalákala blogerka Adriena Hovězáková z blogu AdrisBooks, která ji během léta četla a fotila tak často, že jsem si ji na ten knižní seznam jednoduše přidat musela. :) Prostě taková pubertální četba, úplně ideální na zpříjemněních letních dnů.

Recenze: NEVIDITELNÁ DÍVKA (Mariel Hemingway)

Četba, která se čtenáři rozdá...


Dítě, jímž jsem tehdy byla, nejspíš ani nemohla chápat všechno tak, jak to chápu teď, ale právě to je na vzpomínkách krásné: uvědomujete si vzdálenost mezi tím, čím jste byli a tím, čím jste se stali.




Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Portál 


NakladatelstvíPortál na Fb 


Chci zakoupit knihu Neviditelná dívka



Na první pohled mě na knize zaujala její obálka, která je podle mého velmi nápaditá a přímo vybízí k tomu, aby se o ni čtenář začínal zajímat více. Šedá a růžová je prostě kombinace, která přitahuje oči. Z anotace jsem nevyčetla varování, jak silná emoční četba mě čeká, a byla jsem překvapená, když na mě emoce začaly působit již při prvních stranách, během nichž jsem byla poprvé, ale nikoliv naposledy, šokována.

Mám svou rodinu, která není dokonalá, a Idaho, které dokonalé je, a je mi dobře.


Autobiografický román vnučky slavného spisovatele

Na knihu, která mi včera přišla, jsem se moc těšila. Byla jsem jako na trní a netušila, co mě vlastně čeká, ale rozhodně jsem byla hodně natěšená. Zalíbila se mi knižní obálka i anotace, která slibovala silné emotivní čtivo. Brzy dám vědět, jak na mě vlastně zapůsobila, protože jsem samozřejmě nevydržela a do knihy se začetla hned, jakmile jsem měla možnost. 

V tuto chvíli už mám knihu přečtenou. Dolaďuji recenzi a hledám místo v publikačním plánu našeho Světa mezi řádky, abych se mohla rozplývat. 

Ale copak mi to vlastně přišlo? 

Nedávno byl na Fb stránkách nakladatelství Portál konkurz o recenzní výtisk. Podstrčila mi ho Wish, která by se o knihu pokusila sama, ale má teď celkem nabitý seznam. A tak jsem neváhala a o knihu se přihlásila, protože jsem si ji prostě toužila přečíst... Tímto bych nakladatelství Portál ráda poděkovala za to, že si mě vybrali a že s námi navázali spolupráci. :o) Můžete se tedy těšit i na jiné novinky z nakladatelství Portál, které pro nás bude radostí recenzovat. 


Možná už někteří tušíte. Tak se na můj nový poklad pojďme společně podívat, drazí knihomilci. ,o)

Smrtonosná četba :)

Potřebovala jsem si zlepšit náladu, a tak jsem po delší době zaskočila do Levných knih. A aniž bych to plánovala, přinesla jsem si domů tituly, které bezprostředně odkazují na smrt. Dalo by se to říct, že můj výběr ovlivnilo momentální rozpoložení, ale pravdou je, že v mojí knihovně příliš pozitivních názvů nenajdete, i když... někdo může brát smrt jako tu nejpozitivnější věc na světě, ale... to už bychom se dostali trochu jinam - s největší pravděpodobností do zamřížované místnosti. :))

Knihy z booktuberské ruky

Booktuber Ondra z  Knižního Špajzu nedávno prodával své knihy za přijatelnou cenu, tak jsem neodolala a dvě, o které jsem měla dlouho zájem, jsem si pořídila. 

Komunikace trošku vázla, ale knihy přišly v naprostém pořádku. Je vidět, že si je opravdu opečovával a teď přišla s péčí řada na mě. V jedné knize byla záložka. Ondra mi ji dal jako milý bonus. Já mám ze záložky radost i jako knižní barbar. Z knihy už se rozhodně nehne. Zůstane v ní už napořád, protože takhle jsem knihu dostala a tak k ní i patří! :o)

O jaká díla vlastně jde? 

Jak správně psát recenze 3.

A jsem tu již potřetí s článkem, ve kterém publikuji vaše názory, které jste mi zasílali skrze tento dotazník. Moc vám za ně děkuji a doufám, že vás zaujala ta rozdílnost v názorech stejně jako mě. Jsem ráda, že mohu poukázat na to, že to vlastně každý cítí jinak a mezi blogery tak není žádná speciální a správná rada, jak psát recenze.



Ani tento článek není o tom, aby vám radil, jak správně psát recenze. Spíš abyste si něco vzali z jednotlivých názorů a vydedukovali plus mínus, co asi čtenář může chtít. :o) Pokud chcete psát profesionální recenze, je nejlepší zaboudlit na internetu a přesně si přečíst návody od těch, kteří věřím, že vědí, co nám radí. :o))

I v tomto článku jsou zveřejněny vaše názory spolu s odkazem na blog a také nějakou tou knižní inspirací, protože to je prostě podle mého vždy potřeba. :o)

Recenze: JERÚLDELGER (Ian Manook)


Mongolskou stepí s větrem o závod... a s vrahy za zády




Anotace:
Komisař Jerúldelger, rázný muž s minulostí poznamenanou krutým osobním dramatem, jehož v dětství vychovali a vycvičili v klášteře mniši ovládající bojová umění, se ujímá dvou případů plných krutosti a násilí. Pátrání se odehrává v mongolských stepích, ale zejména v hlavním městě Ulánbátaru, a autor nás při něm provádí krásnou a drsnou přírodu, připomíná mnohé dávné tradice, ale také bez příkras ukazuje dnešní Mongolsko: upozorňuje na problémy, které si země nese z minulosti, vztahy s Ruskem a pozůstatky sovětského režimu, napjaté kontakty s Čínou, korupci, bídu, nebezpečí nacionalistických a nacistických bojůvek. Jedny lákají nejmodernější technologické přístroje, motoristická a sportovní výstroj, druzí se snaží zůstat v sepětí s minulostí a udržet si duchovní bohatství předků: mniši, kočovníci, tajemní stepní jezdci a divocí koně měří síly se zkorumpovanými policisty, bohatou smetánkou, zpupnými motorkáři, mazanými překupníky, prostitutkami nebo s ubohou komunitou přežívající v městské kanalizaci. Jerúldelger ovšem zároveň musí vyřešit i různé soukromé záležitosti a je načase uspořádat si osobní život…


Za poskytnutí recenzního výtisku v rámci letní giveaway děkuji nakladatelství
Kniha Zlín.

Knihu si můžete zakoupit ZDE.


Kromě komisaře je v příběhu výraznou postavou jeho kolegyně policistka Ojún a patoložka Solongo, jejichž vzájemné vztahy nejsou příliš definované a vyvstává tak otázka, zda se na pozadí profesionálních vazeb neodehrává trochu neobvyklý vztahový trojúhelník, který si hlavní hrdina zmítaný životem snad ani neuvědomuje. Zahořklý a plný zloby je schopný soustředit se pouze na nové případě, z nichž mu hlavně jeden připomene bolestivou ztrátu a rozpad jeho osobního života. S o to větší urputností se pouští do vyšetřování, ve kterém není radno se mu stavit do cesty, a to i v případě jeho nadřízených...

Druhé přiznání knižního barbara...

Mnoho pozdravů pro knižní barbary i kompetentní čtenáře, kteří na nás hledí s hrůzou. Setkáváme se u druhého článku, kterým bych chtěla poukázat na rozdíly mezi běžnými vášnivými čtenáři a těmi, které je možné považovat za katy čtenářského desatera.



Knižní barbar totiž nejenže namísto záložek používá obyčejný papír, utržený kus novin nebo podle inspirace z vašich komentářů také klidně mobilní telefon, propisky a jízdenky, ale je hříšný i ohledně své knihovničky!

Nejspíš vás v tomto článku vyděsím, protože vám ukážu knižní horory, před kterými budete chtít zavírat oči! Jen silní dokážou dojít až na konec. :o))

Hezky se bavte. ,o)

Recenze: ADAPTACE (Miroslava Varáčková)


Dechberoucí dystopický román slovenské autorky.


"Časy, kdy jsme chodily po diskotékách, flákaly se s kámoškama, nechávaly se klukama zvát do kina nebo na drink, už skončily. S tím nic neudělám ani já, ani ty. Čím dřív to pochopíš, tím líp." 



Slovenské autorce Miroslavě Varáčkové se podařilo napsat něco, co mi po dočtení způsobuje bolest. Neskutečně se mi stýská po příběhu, který jsem dva dny prožívala a hltala. Dystopický poválečný svět, který vytvořila byl plný zrůdnosti lidí, vyvolával bezmoc a lámal srdce... 

Očekávala jsem od této knihy mnoho a také mi toho spousty dala. 

Tajemný dárek od Wish

Destrukce je mé druhé jméno! Trochu nadsázka, ale občas v nejhorších případech mé nešikovnosti to tak je. Musím se přiznat, že po Destrukčním deníku jsem tajně pokukovala už od té doby, co vyšel a pořád jsem zakrývala, že mě to k němu táhne, protože je těžké se obhájit, když čtenář likviduje svou knihu. 

V této době už jsem starší a moudřejší a tudíž vím, že se nemám za co stydět, když si na knihu beru manželovo kutilské náčiní a zavrtávám do vazby jeden vrut za druhým. 

Wish totiž nedbala na můj stud a řekla mi, že mám ukázat svou pravou tvář ničitelky. Zaslala mi k tomu Destrukční deník, který byl pro mě ohromným překvapením. Vůbec nic mi totiž o zasílaném daru neřekla a tak jsem neměla připravené ani kladívko, abych se do něj pustila. Což bylo štěstí, protože díky tomu mohu ukázat fotografie, když byl ještě krásný. 

Teď je také speciálně kouzelný. Přesně podle Chensieka a ráda vám občas hodím ty nejkrutější choutky umělce na instagram nebo Facebook Světa mezi řádky, abyste mou dřinu mohli ocenit nebo se naopak zhrozit. 

Takže tímto děkuji své knižní kolegyni za nádherný dar. Jsi skvělá, i když jsi pomalá. :o))

Destrukční deník - Keri Smith



Jak správně psát recenze 2.

A jsem tu podruhé s článkem, jehož zavádějící název může někoho naštvat nebo přivést do rozpaků. Nebojte se. Nejde o žádné mé chytrolínské rady, kterými bych vás chtěla začít bombardovat. Od té doby, co jsem vyrobila dotazník na míru ohledně recenzí, se s podobnými články doslova roztrhl pytel a najdete je na každém kroku. Hovoří o recenzích, o recenzentech samotných a poukazují na nedostatky. V tomto článku nic takového není. ,o)

Bez zlých úmyslů bych ráda poukázala na vaše názory, co se recenzí týče. Protože ačkoliv na internetu najdete spousty návodů, jak správně psát profesionální recenze, tak názorů ohledně toho je sice spousty a běžně se pohybují kolem nás jako hmyz, ale já se rozhodla je sepsat, abychom se z nich mohli třeba poučit nebo se inspirovat. :o)

Vaše názory jsem získala za pomocí tohoto dotazníku. Už je vyhlášený Stop Stav, takže prosím, další odpovědi mi nezasílejte. Mám jich tolik, že bych z nich mohla vydat i knihu. :o))

V případě, že jste můj dotazník vyplnili slušně a dali mi důvod, abych ho zveřejnila, se zde objeví v tomto nebo příštím článku spolu s odkazem na váš blog, aby si čtenář mohl udělat názor sám za sebe a třeba díky nám/vám našel knihu, která ho skutečně zaujme. 

A jelikož jsem blázen, co se knižní inspirace týče, vyzvídám pro vás knihy, které by vás mohly zaujmout. Do dotazníku jsem ji nedala proto, abych ji mohla obměňovat a ukázat vám tak širší okruh knih. :o) Snad se nikdo za malé vyptávání nezlobí. :o)

Musím jen varovat, že už se to trochu začíná přiostřovat a byli tací, kteří poslední dotaz vzali jako možnost poukázat na něco, co by se v blogové sféře asi dít nemělo. Myslím, že se nad tím asi všichni zamyslíme a upřímně mě mrzí, co se slečně stalo, protože to by zasáhlo a zamrzelo každého. 

Československá dvojka z Brna

Před několika dny nás (stejně jako pár dalších blogerů) oslovilo nakladatelství Větrné mlýny, o kterém teď možná čtete poprvé, přestože funguje už od roku 1995 a mimo jiné stálo u zrodu literárního festivalu Měsíc autorského čtení (MAČ), jenž se rozšířil i do několika evropských zemí. Letos probíhal denně od 1. 7. do 4. 8. v Brně, Wroclawi, Ostravě, Košicích a Lvově. Každý rok festival také hostí určitou zemi. Tento rok na již 17. ročníku MAČu bylo čestným hostem Španělsko.

A teď ke knížkám, které mi nakladatelství poslalo. Myslela jsem si, že přijde jen ta, již jsem si v rámce spolupráce vybrala, ale nakonec jsem v balíčku objevila knížky dvě, z nichž jedna je taková menší bichlička. :) 

První přiznání knižního barbara...


Nejsem jako ostatní knihomilci. Zřejmě patřím k té ironické a hloupě zírající menšině, která na vás kulí oči, když sténáte nad novými záložkami, které prostě musíte mít! Ehm, na co? Je to kus papíru s nápisem a obrázkem! 

Tento článek je pro pobavení. Nechci jím urazit nikoho a nic, ale toužím poukázat na nás - ty podivné lidi, kteří si neskládají knihovničku podle barvy (Je to moje knihovnička, nikoliv omalovánky!) nebo se nerozbrečí nad škrábanečkem na přebalu. (Cože? Je to škrábnuté? A kde?)

Já, jako vášnivá knihomilka, se přiznávám, že nejsem zrovna typická čtenářka, protože se s těmi typickými občas sejdu a podle jejich pohledů jim připomínám mimozemšťana. Jen nejspíš nejsem tolik zelená. 

Ráda bych poukázala na několik případů, kdy na mě moji přátelé zírali v nepochopení a ohrnovali nade mnou nos. Samozřejmě i přes ty rozdíly se se mnou stále baví a možná ještě raději, protože se mnou nezažijí knižní nudu, ale naopak jim zpestřím čtecí maraton. :o))

Zdroj


Přináším první přiznání knižního barbara... :o))

Recenze: PÁN HRŮZOVLÁDY (Rachel Caine)

Méně uvěřitelný, ale více akční díl Upírů z Morganville


"Máš pocit, že je to konec světa."



Anotace: 
V univerzitním městě Morganville v Texasu žili upíři a lidé v relativní harmonii bez krveprolití... až do příjezdu Bishopa, vyššího upíra, jenž vyhrožuje rozbitím křehkého příměří a jehož vinou opět získá pojem upír svůj hrůzný význam. Bishop však není jedinou hrozbou...

Divoká tmavá oblaka slibují bouři ničivých rozměrů. A zatímco se studentka Claire Danversová a její kamarádi připravují bránit Morganville proti přirozeným i nepřirozeným elementům, stane se, co nikdo nečekal: morganvillští upíři se začnou jeden po druhém ztrácet. A Claire musí přijít na to proč. Odpověď ji však může zahnat do spárů Bishopa... nebo smrti.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2008
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi a fantasy
Ze série: Upíři z Morganville (5)
Orig. název: Lord Of Misrule
Počet stran: 250


Za recenzní e-výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon


Nakladatelství Brokilon na Fb


Chci zakoupit knihu Pán hrůzovlády

Jak správně psát recenze 1.

Ačkoliv je název trochu zavádějící, tak tento článek není o tom, že bych vám radila, jak správně psát recenze, protože na to je tisíc a jedno doporučení od profesionálů a já nejsem recenzentka, která by měla někomu říkat, jak má psát či nemá. Sama píšu recenze teprve rok a je stále co zlepšovat. Psaní je proces, při kterém bychom se všichni měli učit z vlastních chyb a pracovat na sobě.

Ale většina z nás spolupracuje s různými nakladatelstvími a podle mého je tedy potřeba psát recenze na úrovni. Jak ty recenze podle vás mají vypadat? Tak to mě opravdu zajímalo. Každý na to má svůj názor a právě o to mi šlo! :o)

Když tento článek není tedy plný mých chytrolínských rad, tak o čem tedy bude? O názorech na recenze. O tom, jak vy si myslíte, že by se recenze psát měly nebo neměly. Pouze názory, které jsou mnohdy rozdílné, ale dá se z nich najít něco pro každého. Někdo objeví, kde se dělají opakované chyby, jiný si třeba poupraví názor na recenze takové či makové. Uvidíte sami, co vám článek dá. :o)

Vaše názory na toto téma jsem získala za pomocí tohoto dotazníku. A že to nebylo snadné, to asi nemusím povídat. Vždy se najde někdo, kdo musí dát najevo svůj názor rebelsky, a tak ho napíše do komentáře - tím, že bojkotuje dotazník mi dává najevo, že pro něj je absolutně zbytečný, a tak mi vlastně neumožňuje, abych si jeho názor zapsala a mohla s ním pracovat. A jelikož jsem za rebelské úsilí dát názor veřejně najevo, nepoděkovala, tak to dopadlo tak, jak to dopadlo. Ne moc hezky pro některé a dost zábavně pro mě, protože když někdo na základě našeho blogu Svět mezi řádky a mé poklidné reakce, nikoliv toho, že by mě znal, mluví o lítosti, je to k popukání, drazí knihomilci. ,o)

Nenechala jsem si zkazit den a ani touhu článek napsat a uveřejnit vaše reakce! Ani vy si ho nikdy nenechte zkazit někým, kdo za to nestojí. ,o) A tak přináším první tři názory na to, jak by se podle vás recenze měly psát. Možná se najdete dnes, třeba příště, ale pokud jste mi dotazník slušně vyplnili bude váš příspěvek přijat s poděkováním a zveřejněním vašeho blogu, aby si čtenář mohl udělat názor sám za sebe. :o)

Recenze: THE DARKEST NIGHT (Gena Showalter)

Lordi z podsvětí si podmaňují čtenářky...


„Dokud jsem tě nepoznal, byl můj život pustý. Existoval jsem, ale doopravdy jsem nežil.“

 

Anotace: 
Jeho síla - nelidská…

Jeho vášeň - za hranicí nesmrtelna…

Celý svůj život byla Ashlyn Darrow sužována hlasy minulosti. Aby ukončila tuto noční můru, vyrazila do Budapešti hledat pomoc od lidí, o kterých se říkalo, že mají nadpřirozené schopnosti. Netušila však, že bude smetena do náruče Madoxxe, jejich nejnebezpečnějšího člena - muže, uvězněného ve vlastním pekle.

Ani jeden z nich nemůže odolat temnému hladu, dokud neuklidní své trápení… a zapálí tím neodolatelnou vášeň. Ale každý hřející dotek a spalující polibek je postrkuje blíže k sebezničení - a duši otřásajícímu testu lásky…

Ze série: Lords of dhe Underworld
Vydání v ČR? Pouze amaterské překlady.

Výhra z Levandulové komnaty

Tak i mně se začalo vracet štěstí. Po celý rok se mi nepovedlo vyhrát nic a teď, čím víc se blížily narozeniny našeho blogu, se mi začalo dařit. Chcete-li vidět, jak moc (nebo jak málo), stačí mrknout na Knižní úlovky

Ale proč píšu tento článek? Abych vám mohla ukázat svou výhru! Účastnila jsem se soutěže Prvních narozenin blogu Levandulová komnata a podařilo se mi vyhrát první místo! 


Moc děkuji Phaidře, která mi mimo hlavní výhry (dvou krásných knih) vložila do balíčku i drobnosti, které mě potěšily. Zasmála jsem se u dopisu, který na mě vypadl. Bylo to moc milé a já, ačkoliv dopisy moc nepíšu, jsem si s radostí početla. Děkuji za krásný dopisní papír a obálky. Za gumu ve tvaru želvy, kterou ukořistil můj malý synáček Mikey. A jako bonus za úžasné Mandaly, na těch si smlsnu. :o) 


Radost mám opravdu velikou. Takže blogerce Phaire z Levandulové komnaty moc děkuji, přeji spousty a spousty čtenářů, k přečtení nespočet kouzelných knih a zkrátka, ať se tomuto sympatickému človíčku moc daří. :o) 

A všem, kdo se snaží také vyhrát v soutěžích, držím pěsti! 

A nyní... mrkneme na to, drazí knihomilci! :o) 


Recenze: SLAVNOST BLÁZNŮ (Rachel Caine)

Promyšlené pohlcující drama už po čtvrté! 


"Tenhle Bishop přináší velké trable. Takové, jakým jsme ještě nikdy nečelili. A to mě zneklidňuje. Takže si navzájem hlídejte záda." 




Anotace: 
Ve městě Morganville žijí upíři a lidé spolu v relativním klidu. Studentka Claire Danvers tomu ale nikdy neuvěřila - obzvlášť , když se objevil Bishop, starý upír, který ohrožuje křehkou harmonii mezi živými a mrtvými. Co požaduje od města živých a mrtvých je nepředstavitelně zlověstné. Má to být pouze obyčejný ples, kterého se zúčastní upíři i lidé. A pouze Claire si uvědomuje hrozící nebezpečí a past, která číhá na Morganville...

Nakladatelství: Brokilon
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2008
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy
Ze série: Upíři z Morganville (4)
Orig. Název: Feast Of Foods
Počet stran: 240


Za recenzní e-výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon


Nakladatelství Brokilon na Fb


Chci zakoupit knihu SLAVNOST BLÁZNŮ

Recenze: VŠUDE KOLEM ČERNÝ LES (Ruth Ware)


Značně pokulhávající kostlivci ve skříni...




Anotace:
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…

Leonora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti? 


Jak už napovídá anotace, v knize se prolínají dvě časové osy. Krátké kapitoly z nemocnice, ve které Leonora leží se zraněním, se střídají s těmi obsáhlejšími, jež popisují událost předcházející její nehodě. Přestože jde o rozlučku, těch, kteří se jí doopravdy zúčastní, je málo, takže nehrozí, že byste se v jednotlivých postavách nevyznali. Navíc každá z nich je účelově něčím výrazná, což orientaci jenom usnadňuje. Ovšem nějakou hlubší psychologii a propracovanost charakterů nečekejte.

Slizké desatero knižního blogera

Zdroj
Sepsala jsem pro pobavení knižní desatero blogerů. Některé rady se ke mně dostaly náhodou, jiné jsem zaslechla a další mi dokonce někteří vnucovali. Já mám však vlastní hlavu, a tak jsem se rozhodla poukázat na desatero, kterým by se podle mého knižní bloger řídit neměl. 
Pokud jsem vás článkem pobavila, mám úsměv od ucha k uchu, protože právě k tomu je určen. Je psaný s nadsázkou, ale zároveň ponouká k zamyšlení.
Upozorňuji, že podobnosti s mrtvými či živými jsou čistě náhodné! Tento článek nemá nikoho  zdiskreditovat. Pokud jste se v některém bodě poznali, mrzí mě to, ale víc by to mělo mrzet vás...



Navštivte také náš projekt Podporujeme české autory! :o)


Série: Upíři z Morganville

RACHEL CAINE je americká autorka, vlastním jménem Roxanne Longstreet Conrad. Narozena 27. 4. 1962 na vojenské základně White Sands v Novém Mexiku. Vystudovala účetnictví a dnes pracuje v dceřiné společnosti firmy Lufthansa. Vedle psaní se ve volném času věnuje filmu a televizi, z čehož plyne i její účast na tvorbě celé řady knih věnujících se rozmanitým televizním seriálům nejen fantastického zaměření. Uvést lze především průvodce Stepping Through The Stargate (2004), což je soubor rozmanitých esejů ze světa seriálu Hvězdná brána, sestavený ve spolupráci s přítelem P, N. Elrodem.

U nás byly vydané dvě její série - Správci počasí (nakladatelství Triton) a Upíři z Morganville, za jejicž vydání můžeme poděkovat nakladatelství Brokilon. Měla jsem opravdu štěstí, že jsem mohla dobrodružství Rachel a jejích kamarádů recenzovat. Neskutečně mě bavilo a když jsem si ho chtěla zakoupit, jelikož Upíři z Morganville jsou první young adult sérií, ve které mi absolutně nic nechybělo, nakladatelství Brokilon mě potěšilo neskutečným způsobem - zdarma jako poděkování mi zaslalo celou sérii! Moc si toho vážím. :o)

Zdroj

Výhra v Dobrých knihách

Konečně jsem se dostala k tomu, abych pro vás nafotila svou výhru! Poslední dobou je to docela chaotické u nás ve světě. Recenzní výtisky létaly vzduchem, občas nás trefily. Neposedné prsty klapou po klávesnicích a píšou recenze, články a radostné výkřiky do tmy. A do toho všeho pobíhám já a Wish s otevřenými knihami, které si chceme přečíst na vlastní pěst.

Nám to upřímně nevadí, ale čas je bohužel neúprosný a nestíháme všechno. Ale teď se pochlubím, protože z výhry mám radost. Jde o knihu, kterou si také vložím jako četbu do projektu Podpora (začínajících) českých autorů. 

Nedávno na fb Dobré knihy.cz byla soutěž o knihu, kterou už pár let vlastně znám. Občas zajdu na autorův blog a pokochám se, pobavím anebo i zešílím, když občas vidím ty fotografie. :o)) Zkrátka s malými dětmi to není vůbec jednoduché. Vím to sama, protože mám dvouletého malého modrého trpaslíčka jménem Mike, kterého miluji k zbláznění a občas vrtím hlavou nad tím, jak mi dokáže zpestřit den. :o))

Ano, určitě jste poznali, že jde o knihu Deníček moderního fotra - Dominik Landsman, která poukazuje na to, jak dítě dokáže zdevastovat vše, co se mu jen dostane pod ruku. :o)) Samozřejmě počítám, že je kniha psaná s nějakou tou nadsázkou a že se při čtení pobavím a porovnám, co vyváděl malý Čenda a co dokáže náš Mikey. :o))

Tímto moc děkuji za krásnou výhru nakladatelství Dobré knihy.cz. Mám z ní opravdu radost a těším se, jak si při četbě odpočinu. :o)

Vyhodnocení narozeninových soutěží

Rychle uběhlo deset dní, kdy probíhala knižní narozeninová párty našeho Světa mezi řádky, po kterou jsme vám s Wish servírovaly mimo běžných článků také pivo, víno a jiné lihoviny soutěže o knižní ceny. 

Po celém našem Světě mezi řádky, ať už na naší Fb stránce, instagramu nebo zde na blogu, se potulovaly balónky, létaly vzduchem, ležely ladem, obtěžovaly sexuálně kolemjdoucí a zakrývaly knihy! 

Není tedy divu, že mimo hlavní narozeninové oslavy prvních narozenin se na Fb objevilo i několik minisoutěží s kinder překvapením, protože se před knihu vždycky navezl nějaký ten vyžraný obtloustlý balónek a celou ji zakryl. Podle všeho vám to nevadilo a já jsem ráda, že můžeme s Wish teď vyhlásit výherce! 

Losování probíhalo za pomoci Generátoru náhodných čísel a vážného šnečího pohledu mé sokyně, zatímco já popíjela poslední narozeninové frisco trpělivě čekala u notebooku a všem vám držela pěsti. Ale všechny jsme bohužel obdarovat nemohly. Ovšem mám radost, že můžeme vyhlásit sedm výherců, které věřím, že potěšíme. :o)

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.