České romány pro ženy

S radostí mohu ukázat dva nové recenzní výtisky, které nám přišly od autorky Adriany Macalíkové. Adrianu známe ještě z dob, kdy jsme s Wish fandily (a posloucháme dál, jen už ne tolik) jedné nu-metalové kapele. 

Vůbec jsem netušila, že Adriana je začínající spisovatelkou, takže mě mile překvapilo, když jsem ji mezi autory našla. Mám radost, že s námi začala spolupracovat na projektu Podpora (začínajících) českých autorů, protože na její dvě knihy se s Wish těšíme...

Uvnitř knih jsou také ilustrace od samotné autorky, které povzbudí atmosféru při čtení. Mrknout se na ně můžete na autorčině webové stránce

Proč? Protože anotace přesně odpovídají tomu, co jsme kdysi psaly a četly na literárním serveru, který jsem vedla. A tak se těšíme na návrat mezi rockovou scénu a věříme, že si obě knihy užijeme. :o) Děkujeme Adrianě Macalíkové za romantickou potravu a krásné věnování, které nám vždy moc potěší. :o) Tím se ještě pochlubíme. ,o))

Žena s uzamčeného pokoje a její pokračování Žena z uzamčeného pokoje - Příliš vysoká cena se dá možná považovat za takový český ekvivalent rockové série Stage Dive, která k nám  ze zahraničí dorazila. Uvidíme po přečtení. Recenze vás nemine, drazí knihomilci.

Recenze: DOTEKY ŽIVOTA (Barbora Dvorecká)

Při otevření knihy se otvírá i srdce samotného čtenáře...


Obtáhla jsem stíny na zdi
Vyšel mi kůň
Černej
Jak cválá
Chtěla jsem mu přimalovat jezdce
Slunce zašlo
Kůň si oddychl



Anotace: 
Kolikrát musí člověk utíkat před rozzuřeným býkem, nabrat si močůvku do bot nebo spadnout z koně, než usoudí, že je čas změnit zaměstnání? Jak chytá zloděje nešikovný detektiv? Kolik lásky potřebuje týraný pes, aby znovu začal věřit lidem, jak se jezdí kamionem s ohařem, vyjednává s počítačem nebo zavařuje dýně, a proč někdo vždycky najde zvíře - o tomhle všem vypráví příběhy autorky, žijící na šumavské samotě.

Příběhy plné smíchu i bolesti vás pobaví, dojmou a přesvědčí, že i obyčejném životě se dějí neobyčejné věci.

Nakladatelství: Klika
Rok vydání: 2015
Žánr: Romány, Literatura česká
Počet stran: 168

Za recenzní výtisk děkujeme autorce Barboře Dvorecké

Knihu DOTEKY ŽIVOTA lze zakoupit přes e-mail: barboradvorecka@seznam.cz, přes www BarboraDvorecká nebo Fb-Barbora Dvorecká


Homosexuální tematika II. - čeští a slovenští autoři

Někdo tento žánr určitě neocení, protože je to o dvou mužích, které k sobě vážou nějaké emoce nebo jen chtíč. Může to být surové a plné reálných podnětů nebo naopak olepené romantikou, jak už to s romány pro ženy (tady muže) bývá. Jedno však mají společné. Muže, kteří chtějí muže. 


Já se tomu vždycky bránila. Říkala jsem si, ať je to věc každého, ale nebudu o tom číst. Nebudu o tom psát a v žádném případě se na to nebudu koukat. Ale to bych nemohla mít za sokyni Wish, aby mě nevytáhla za vlasy, neukázala mi realitu ve všech barvách a... od té doby je ze mě čtenář, který si v takových knihách libuje. :o)



Hledala jsem pro sebe knihy, které jsou takového žánru a Wish napadlo (navrhla to tak ostře, že se země zachvěla), že bych mohla sepsat články s inspirací i pro ostatní čtenáře, kteří toto rádi čtou.


A tak jsem tu s druhým článkem o českých a slovenských autorech, kteří se nebojí vydat do světa dílo s homosexuálními prvky. #podporujemečeskéautory Článek není v rámci projektu Podpora (začínajících) českých autorů, ale beztak bych na českou tvorbu ráda poukázala. :o)

Zdroj

New Adult upíří fantasy

Jak již určitě víte, jsem fantasy nadšenec, který neodolá pomalu žádné upířině. A jelikož tuto sérii mám již rozečtenou, moc mě potěšilo, že vám mohu ukázat další tři e-výtisky z nakladatelství Brokilon, na které se třesu! 

Série Upíři z Morganville, kterou je mi radostí recenzovat, má šest dílů, z nichž tři již mám zrecenzované a to velmi kladně. Upřímně nechápu negativní komentáře nebo recenze, protože mně se tahle young/new adult série stala srdcovkou. 
Neskutečně si mě získala parta přátel, kteří společně zažívají ta nejnapínavější dobrodružství. Promyšlenost hraje v těchto knihách prim a to je pro ostatní možná kámen úrazu. Čekáte-li odpočinkovou četbu, nad kterou nebudete muset používat hlavu, jste na velkém omylu. U této série od autorky Rachel Caine se přemýšlet musí a to mě na tom bavilo nejvíce. Bezduchá četba mi nic nedá, ale když mohu tápat po tajemství a snažit se autorce nadbíhat, to je to pravé vzrušení! :o) 

V prvním díle jsem měla možnost poznat hlavní hrdinku Claire. Nepřišla mi příšerná, ba naopak si mě získala - což nechápe ani Wish, protože já mám s hlavními hrdinkami opravdu problém. Valná většina z nich mi vadí nebo mi není sympatická. U Claire jsem se obávala a naprosto zbytečně. 


Ve druhém díle už čtenář ví, v jakém průšvihu se ocitl a všechno začíná nabírat na otáčkách. Tajemství se postupně každý dovídá a já osobně prahla po dalších odpovědích na otázky až zoufale, jak to bylo vzrušující. Autorka si mě opět získala! 


Třetí díl jsem dočetla nedávno a říkala jsem si, že už ten svět upírů znám a sotva mě v něm překvapí něco nového. Spíše jsem věřila, že autorka předvede nějaké tajemství, které se týká hrdinů. Ale naprosto mě převezla a ukázala mi, že myslet znamená houby vědět. Dostala mě. Pokaždé, když si myslím, že autorčiny taje a kličky a indicie vyřeším hravě, pokaždé mě překvapí a to na tom zbožňuji. 


Přiznám se, že tohle prostě neberu už jako recenzák - tedy čtení, u kterého musím sbírat informace pro čtenáře a být ve střehu. U těchto knih házím povinnosti za hlavu a užívám si to. Jako by to prostě byla kniha, kterou mám někde u sebe v knihovničce, zastrčenou mezi svými knižními diamanty. U které se mohu naprosto uvolnit a přemýšlet jen o tom světě, který mi autorka nabízí. Tuto sérii je pro mě prostě radost číst. :o)

A copak mě brzy potěší při čtení? Mrkněte se mnou na další díly, které mi nakladatelství Brokilon zaslalo a já jsem za ně šťastná, protože bez Claiřina světa by mi vážně něco chybělo. :o) 

Recenze: PRISCILLA - DOST SVÉVOLNĚ SE KOŠATÍCÍ OSUD (Ota Ulč)

Kniha se zavádějícím názvem i anotací


"Jestliže teď už nejste dostatečně confused (popletení, zmatení), nedávali jste dost pozor." 


Anotace: 
Ota Ulč napsal pozoruhodný životní příběh své čínsko-švýcarské manželky Priscilly Lim. Její dědeček založil čtyři banky, obchodní komoru a stal se ambasadorem císařského dvora, ale prosperitu rodiny rozvrátil jak Mao Ce-tung, tak Čankajšek a Priscilla se jako úplně chudá princezna vydala do New Yorku, kde pracovala pro UNICEF. Tam se poznala s plebejským emigrantem z Plzeňska Otou Ulčem. Pro Číňany byla málo žlutá a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a nejvíc se jí dotklo, když ji někdo označil za Japonku. Není divu, že Priscilla vstoupila do rasově smíšeného manželství s Otou Ulčem, s kterým se nikdy nenudila. Třikrát spolu objeli celý svět a přesvědčili se, jak je rozmanitý a bohatý a kolik v něm vře nesnašenlivosti, kolik absurdit člověka obklopuje a co všechno ho může obohatit, a na těch cestách se s nimi nebude nudit ani čtenář.

Nakladatelství: Šulc-Švarc
Žánr: Romány, Literatura česká
Rok vydání: 2016
Počet stran: 304

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Šulc-Švarc


Nakladatelství Šulc-Švarc na Fb


Zakoupit knihu
Priscilla - Dost svévolně se košatící osud


Homosexuální tematika I. Čeští a slovenští autoři

Wish dostala nápad! Ano, je trochu zvláštní začínat článek takhle, ale ona je vážně úžasná a kreativní, i když o ní většinou mluvím jako o zpomaleném filmu. :o))

A navrhla mi (začala mi bušit hlavou o notebook a násilnicky mě držela za vlasy, zatímco na mě ječela vulgární slůvka), abych sepsala článek na téma homosexuální knihy, protože je tak ráda čtu. 

Byla jsem z toho zrpvu trochu nejistá, protože jsem jich mnoho neznala a každý od toho dával ruce pryč, ale nakonec... světe div se, ono jich existuje celkem pěkná řádka a já jsem je pro vás i pro sebe nasbírala! :o)


Ať vítězí inspirace ke čtení, vrhneme se na české a slovenské autory, drazí knihomilci! :o) #podporujemečeskéautory v rámci projektu Podpora (začínajících) českých autorů. (#podporujemečeskéautory)

Minimalistický příběh o lásce a putování

Minulý týden jsem v jedné knižní skupině na FB narazila na nabídku recenzovat červencovou novinku od nakladatelství Metafora. Popravdě jsem knížku viděla poprvé. Úplně mi mezi těmi všemi novinkami unikla. Vypadala netradičně a lákavě. A jelikož byl příspěvek starý sotva pár minut a nabídka zahrnovala deset výtisků, zkusila jsem štěstí... a měla ho! :) 

Do čtení se hodlám pustit hned tenhle týden. Myslím si, že tahle romantika podle skutečných událostí bude ideální volba v tomhle horkém (a pro mě značně úmorném) letním počasí. (Taky vám tyhle teploty lezou na mozek??)

Recenze: BÍLÝ OCEÁN (Roy Jacobsen)


I přes všechny těžkosti, které přináší, je ostrov jejich domovem...




Román Bílý oceán čtenáře přivádí po šestnáctileté pauze zpět na severonorský skalnatý ostrůvek Barrøy, dějiště předcházející autorovy knihy Ostrov. Dramatické osudy Ingrid, jež na ostrově vyrůstala od malička, jsou v posledních měsících druhé světové války tak strhující, že tvoří samostatný, uzavřený příběh. Válka krutě poznamená i místo, kde život dosud plynul v téměř harmonickém bezčasí jakkoli nelehkého sepětí života rybářské rodiny s drsnou přírodou. Oceán na ostrov vyplaví stopy tragédie lodi válečných zajatců, zcela nečekaně však zažehne i prudký plamen beznadějné lásky. Ingrid na čas ztratí paměť, po návratu z nemocnice se vrací na ostrov, který se s koncem války znovu zalidňuje, a ona i svět se pomalu probouzejí z černého snu. Vyprávění mistrně kombinuje odkazy na málo známé skutečné události závěru válečného běsnění na dalekém Severu s téměř impresionistickým zachycením vnitřního světa hrdinky, která pomalu sbírá síly, aby dokázala žít.


Recenze na knihu Ostrov

Roční shrnutí Světa mezi řádky

Tato narozeninová oslava a soutěž není jen moje nebo Wish, ale je Vás všech, kteří do našeho Světa mezi řádky zabrousíte, sem tam si něco přečtete (a možná se to i zalíbí) a třeba nám napíšete hezký komentář, který nás potěší.

Obě doufáme, že se Vám u nás líbí, protože my jsme se v tomhle Světě zabydlely úžasně. Každá tu máme své vlastní doupě (Sue má hnízdo někde vysoko na větvích a já se snažím ji sestřelit knihami) a společně nebo každá zvlášť píšeme o knihách, které zbožňujeme.

Recenze: STÍNOVÁ KRÁLOVNA (C. J. Redwine)

Je čas pokořit zlo a účastnit se té nejpůsobivější fantasy bitvy! 


"Do bitvy se nechodí proto, že jsi si jistá vítězstvím," upozornil Gabril. "Bojuješ, protože víš, že je to správné."






Anotace:
Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morcantu se Lorelein otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.

Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky. Lorelei, která po své matce zdědila magické schopnosti, poznává v mocichtivé maceše silnou soupeřku. Poté, co Irina krále zabije a zmocní se trůnu, Lorelei a jejímu bratrovi nezbývá než utéct a žít ve vyhnanství. Postupně získává na svou stranu nejen vesničany sužované Irininou krutovládou, ale i mladého krále Kola, vládce Eldru, obývaného Dračím lidem.

Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly a černou magií. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Ze série: Havraní říše (1)
Orig. Název: The Shadow Queen
Počet stran: 360


Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Baronet


Baronet na Fb


Chci zakoupit STÍNOVOU KRÁLOVNU

První narozeniny ve Světě mezi řádky!

A je to tu! Rok se s rokem nešel náš blog slaví svoje 1. NAROZENINY! :) A jako správné narozeniny se ani ty naše nemůžou obejít bez dárků. Chtěly bychom tak poděkovat všem našim 36 pravidelným čtenářům knihomilcům, kteří náš blog odebírají a nenechají si díky tomu uniknout žádný článek, který zveřejňujeme. Tahle soutěž je pro vás. Jako dík za vaši přízeň. :)

V případě, že jste náš blog objevili teprve nedávno nebo přes tuto soutěž a tudíž nepatříte mezi 36 vyvolených, nezoufejte. Pokud se vám náš blog líbí a chcete ho navštěvovat, přidejte se mezi knihomilce a jednoduše soutěžte. :) Udělejte to ale opravdu jen v případě, že máte zájem se formou čtení a komentářů na našem blogu podílet. Nehrajeme na čísla a nestojíme o ty, kteří se přihlásí před soutěží a jakmile vyhrají, odejdou. V takovém případě raději přenechte šanci na výhru těm, kteří se k nám rádi vrací. :)

Velká knižní výhra s Baronetem!

Mé nejoblíbenější nakladatelství Baronet mi udělalo obrovitánskou radost! 



  


Nejenže letos vydá další díl (již čtrnáctý) z mé Top série Bratrstvo černé dýky a k tomu první díl Odkazu černé dýky, ale ke všemu uspořádalo konkurz na recenzní výtisky Stínové královny.

Jistě jste o ní slyšeli. Je to fantasy pohádková tvorba, kterou sepsala autorka C. J. Redwine. Jde o první díl série Havraní říše. Nalákala mě anotace a také touha alespoň se maličko dotknout nakladatelství, které pro mě tolik znamená. A Světe mezi řádky div se, redakce mě z velikého počtu zájemců vybrala a dala mi pocit, že umím lítat. Bylo mi neskutečně. :o)) A hlavně jsem tomu nemohla věřit! 

A za třetí... teď pořádali úžasné soutěže, kterých jsem se samozřejmě účastnila. Proběhly bez úspěchu. Tedy až na třetí soutěž, kde můj milý Baronet rozdával tři knih podle vlastního výběru pro první výherní místo. Pro Vás i pro mě je k nepochopení, že se mi opět podařilo redakci zaujmout (šlo totiž o dovyprávění konce pohádky Šípková Růženka) a vyhrát tři knihy dle mého výběru! Ano, to už bylo na infarkt. :o))) 

Jistě chápete, že jsem tomu absolutně nemohla uvěřit - že zas z ohromného množství soutěžících jsem dokázala zaujmout já. Ještě teď, když vedle mě odpočívá Stínová královna, se na ni vždy rychle mrknu, jestli tam opravdu je. Jestli se mi to všechno jen nezdálo a pro jistotu jdu přepočítat i všech třináct dílů Bratrstva, jestli ten dvanáctý a třináctý tam opravdu je. :o))

Zkrátka jsem v sedmém nebi a moje kolegyně Wish se mnou mou radost sdílí, i když už mě za to áchání asi musí mít plné zuby.



Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství Baronet, že mi dovolilo téměř zkolabovat tím nejsladším způsobem. Poslalo mi čtyři nádherné knižní světy a dali mi pocit, že jsem na chvíli propojená malou spoluprací s lidmi, kteří vydali neskutečně moc knih, jež mi rozsvítily fantazii a odvedly mě z reality tak, jak žádné jiné. Děkuji. 

A jak už bylo řečeno, vybrala jsem si tedy tři knihy, které Vám nyní představím. :o)

Recenze: PŮLNOČNÍ ULIČKA (Rachel Caine)

Město upírů, ze kterého čtenář neodejde...


"Vím, jak máš ráda výzvy."
Jo, teď jich přede mnou leží, pomyslela si Claire.
 



Anotace: 
Město, kde Claire Danversová studuje na univerzitě, sice ovládají upíři, ale příměří mezi živými a mrtvými poskytuje relativní bezpečí. Na chvíli. V okolí se objevují mrtvá lidská těla, pronásleduje ji psychopat a starověká pijavice jí nabídla soukromé vyučování. Claire brzy zjistí proč. A pojem večerní škola získá zcela nový význam.

Nakladatelství: Brokilon
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy
Ze série: Upíři z Morganville (3)
Orig. Název: Mignight Alley
Počet stran: 256

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon


Brokilon na Fb


Zakoupit knihu PŮLNOČNÍ ULIČKA

Politická satira

K autorům, kteří s námi spolupracují prostřednictvím Projektu Podpora (začínajících) českých autorů, se přidal i Jiří Votoček, který nám nabídl ke zrecenzování svou knihu Operace Sněžná Bouře. Více o knize najdete na blogu Jiřího Votočka nebo na Fb stránce.

Tato kniha patří do žánru romány, ale podle všeho půjde o politickou satiru, kterou jsme ještě neměly možnost číst. Já osobně se do těchto témat nepouštím, ale Wish je takový ten intelektuální typ a tak není divu, že ji to zaujalo a nabídla se, že si dílo přečte. 

Kdyby si někdo nebyl jistý, v čem tkví politická satira, tak je to prakticky o tom, že autor při psaní čerpal inspiraci z politické scény. Ve svém díle tak poukazuje na nedostatky, klady a zápory politického jednání. Díky humorným prvkům vytvoří parodii nebo spíše zábavný román, protože politika je přeci jen vtipná sama o sobě. ,o))

A v tuto chvíli se již pojďme podívat na neobvyklé dílo, které do Světa mezi řádky přibylo. :o)

Operace Sněžná bouře - Jiří Votoček


Pohádková fantasy

Nakladatelství Baronet na svých stránkách nedávno vyhlásilo konkurz o několik recenzních výtisků sci-fi a fantasy knihy STÍNOVÁ KRÁLOVNA od autorky C. J. Redwine. 

Samozřejmě mě to zaujalo. Nejenže šlo o knihu, kterou bych si přečetla normálně, ale navíc jsem měla možnost malé spolupráce s mým oblíbeným nakladatelstvím a to jsem si nemohla nechat ujít.

Já totiž Baronet obdivuji , protože i přes počáteční neúspěch některých knih, jsou schopní pokračovat v sériích a dokončit ji, ať už má kolik dílů. Mám v knihovně několik neukončených sérii, kdy se nakladatelství prostě rozhodlo, že knihy nadále už vydávat nebude, i když je to nefér ke čtenáři, který má zakoupenou prakticky jen necelou část příběhu. Od Baronetu mám spousty sérií (já série zbožňuji) a nestalo se mi, že by některá zůstala otevřená. Můj top Bratrstvo černé dýky zřejmě z počátku nemělo takový úspěch a bylo čtenářům neznámé, některé jeho díly se dokonce objevily i v LK, kam se dostanou výprodejové knižní světy, a Baronet pro své čtenáře i přesto vydává další díly a dokonce začalo i spin-off sérii Odkaz černé dýky. Díky tomu si nakladatelství Baronet vážím a vděčím jim knihy, které prostě naprosto zbožňuji. :o)


Není tedy divu, že mě recenzní výtisk více než zaujal a toužila jsem si ji přečíst a pomoci Baronetu pro ni najít ty nejvhodnější čtenáře. Sen se mi splnil a mně domů spolu s výhrou z jejich soutěže (Odkaz: více v článku Velká knižní výhra z Baronetu...) přišel i vymazlený výtisk Stínové královny, na který jsem se třásla. 

Kniha je velmi nápaditá díky tmavému jablku, ze kterého odkapává zlo. Co si mě získalo, byla vnitřní část obálky, na které je rozprostřená mapa knižního světa Stínové královny. Při prolistování jsem na konci knihy před poděkováním narazila také na zaklínadla, což mě hned zaujalo. Je to takový pocit, jako bych v rukou držela střípek černé magie, který se do mě bude zabodávat čím dál víc podle postupného propadávání se do jiného světa.

Nemohu se dočkat, až mě kniha zcela pohltí! Chci si prožít tuhle fantasy temnou pohádku až na samý konec! A nyní, drazí knihomilci, anotace knihy, kterou střežím jako oko v hlavě. :o)



Stínová královna - C. J. Redwine

Polovánoční objednávání :)

V týdnu mi dorazila objednávka z Knihcentra. Mají tam poštovné zdarma od 500 Kč, čehož se v málokterém e-shopu dočkáte. Ale jelikož jsem kupovala jenom jednu knížku k Vánocům (Jo, čtete dobře. Někdo honí dárky na poslední chvíli, já nakupuju v průběhu celého roku a jsem v klidu. :)), bylo jasné, že budu muset objednávku něčím doplnit, abych se dostala nad tu minimální hranici. Pro mě samozřejmě žádný problém. :D No, i když... vybrat si jen jednu knížku, to byl očistec. Jakou si vybrat? Jaké z toho mého nekonečného seznamu dát přednost? Nakonec jsem na to vyzrála. Probíhala zrovna (opět) slevová akce, takže jsem to zkombinovala a ve výsledku z toho pro mě vyšly tři krásné kousky (a pohled s minisušenkou jako dárek k tomu, hehe). Mrkněte na ně. :)

Český biografický román

Recenzní výtisk, o kterém chci mluvit, už nejspíš znáte, protože nedávno prošel blogsférou. Na knihu byl vypsán konkurz od nakladatelství Šulc-Švarc a já v rámci zvědavosti a našeho projektu Podpora (začínajících) českých autorů jsem o výtisk zkusila zažádat. 

Jak to dopadlo, již víte, když Vám sem servíruji fotografii knihy Priscilla - Dost svévolně se košatící osud od autora Oty Ulče. 

Spisovatel Ota Ulč začal vydávat své knihy již po roce 1989 a od té doby má na kontě 26 knih. Priscilla vyšla v tomto roce spolu s dalším autorovým románem. 

A nyní, drazí knihomilci, Priscilla... :o)

Priscilla - Dost svévolně se košatící osud

Recenze: ROK NA STATKU

Kniha plná zvířátek ze statku


 

Anotace: 
Jak se žije na statku? Děti a zvířátka tam čeká nejen práce, ale i zábava a dobrodružství.

Příběhy slepice Adély, krávy Ryšulky, jehňátek Flipa, Flapa a Flopa, ale i lišky Bystroušky, žížaly Dany a jejich kamarádů, dětí Sebastiána, Cecila a Emílie, doplňuje množství pestrých ilustrací, které zaujmou právě ty nejmenší čtenáře.

Nakladatelství: Ottovo nakladatelství
Rok vydání: 2014
Žánr: Pohádky pro děti
Počet stran: 116

Recenze: PLES MRTVÝCH DÍVEK (Rachel Caine)

Úžasné dobrodružství úspěšně pokračuje! 



"Pokud k tomu dojde, Claire, musíš být připravená na krutou realitu, že tento svět není fér, a žádné tvé přání ho nezmění." 




Anotace: 
Před Claire leží několik výzev. Musí obstát ve škole, která upřednostňuje krásu před chytrostí, a potýkat se s vraždícími spolužačkami na koleji. Navíc zjistila, že univerzitnímu městu Morganville vládnou živí mrtví. Na druhou stranu má nového přítele, jehož otec je lovec upírů. Když však místní studentské bratrstvo uspořádá Ples mrtvých dívek, rozpoutá se peklo na zemi.

Nakladatelství: Brokilon
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2007
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi a fantasy
Ze série: Upíři z Morganville (2)
Orig. Název: The Dead Girl´s Dance
Počet stran: 247

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon


Nakladatelství Brokilon na FB


Zakoupit knihu PLES MRTVÝCH DÍVEK

Rychlý knižní TAG

Narazila jsem na knižní TAG, který mě zaujal svou jednoduchostí. Zalíbilo se mi, že ho lze jednoduše a kreativně vyplnit. Že otázky jsou zas o trochu jiné, než jsem zvyklá. A jelikož jsem milovnice TAGů (W: Joo? A odkdy, prosím tě? K tomu prvnímu jsem tě skoro nemohla dokopat. :D ), neváhala jsem a půjčila si ho z blogu Kate-Story

Otázky mi přímo sedly, takže jsem nad nimi nemusela sáhodlouze přemýšlet, což bylo přesně to, co jsem v tu chvíli potřebovala a příjemně jsem si u toho rozjitřila mysl. Třeba tě nadchne nějaká kniha, kterou jsem zmínila nebo mi naopak řekneš, jaké knihy bys do daných otázek vložila ty. (W: Bla, bla, bla... Nezdržuj. :D Jdeme na to!) :o) 



Za knižní inspiraci budu moc ráda! :o) (W: *protáčí oči*)

Recenze: WILL GRAYSON, WILL GRAYSON (David Levithan, John Green)

Skutečný svět Willa Graysona plný emocí a překážek. 


Čirá a prostá pravda lidských dění
je zřídka čirá a ani prostá není.
Spoléhat musíš na zázraky,
když lež je hřích a pravda taky.

      



Anotace: 
Will Grayson a Will Grayson jsou dva naprosto rozdílní kluci, kteří spolu (kromě jména) nemají vůbec nic společného. Dokonce se ani neznají. Pak se jednoho dne náhodou setkají...


Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká. Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude… Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství. 



Nakladatelství: Knižní Klub, Yoli

Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2010
Žánr: Romány, Pro děti a mládež, Young Adult
Počet stran: 280 


   

Úryvky z knihy



Červencová rezervace

Původně jsem si říkala, jestli tenhle přírůstek z knihovny vůbec dělat, protože danou knížku určitě všichni znáte, ale nakonec proč ne, že jo? Někdy máte pocit, že daný titul zná úplně každý a přitom se vždycky najde někdo, kdo o něm slyší poprvé v životě a má radost (nebo si zoufá :D ) z dalšího tipu do knižního seznamu. 

Navíc já jsem nadšená z toho, že se mi ke knížce konečně podařilo dostat (nemusím dodávat, že veškeré soutěžení o ni mi bylo na dvě věci...) a můžu si tak udělat vlastní názor. Vlna nadšených ohlasů opadla a teď, jak se tak dívám, přicházejí na řadu střízlivější názory. 

Mimochodem... myslela jsem, že ji budu vozit v kabelce, ale teda... to jsem ještě netušila, že je to taková bichle. :D

Recenze: UVĚZNĚNI (Dana Šimková)

Když jde o život...



Anotace: 
Skupina českých novinářů se vydává na horskou chatu ve Švýcarských Alpách, aby zde oslavila silvestra. Oslavu však znemožní lavina, která hrozí, že chatu každým okamžikem zavalí. Jedinou možnou záchranu jim nabízí jeskyně Naděje, která v sobě ukrývá převýšení 700 metrů a šestnáct propastí, mezi nimiž je jedna z nejnebezpečnějších v celé oblasti - Dračí chřtán. I přes to všechno se vydávají na cestu vstříc téměř jisté smrti. V jejich stopách už jdou záchranáři. Podaří se jim dostat amatérské speleology ven živé?

Sledujte hrdinské činy i zbabělé jednání, prolézejte úzkými chodbami a zdolávejte nebezpečné propasti, zažijte pocit beznaděje a sílu opravdového přátelství!

Nakladatelství: Jiří Šandera
Rok vydání: 2014
Žánr: Dobrodružné, Literatura česká
Počet stran: 200

Za recenzní výtisk děkujeme autorce Daně Šimkové


Dana Šimková na fb


Zakoupit knihu Uvězněni


Recenze: RADEK - Mistr v komplikování vlastního života (Katka Heřmanová)


Jednohubka, která vás zahřeje... u srdce ;)




Anotace:
Jmenuju se Radek. Žiju životem, co by se snad dal označit za naprosto normální a spokojený, jen kdyby nebylo pár malých detailků. Jako třeba toho, že jsem gay. Že moje rodina to ví. Že je s tím povětšinou smířená, což není vždycky tak výhodné, jak by si každý mohl myslet. Že moje vztahy, když už se mi je podaří navázat, jsou většinou založené pouze na postelových hrátkách. Že můj nejlepší přítel není gay, ale je zatraceně hezký. Že moje babička je zapřísáhlá křesťanka. A že jsem tak nějak obecně... Mistr v komplikování vlastního života.



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji autorce Katce Heřmanové.




Radek je krátkou novelou začínající české autorky, ve které hlavní hrdina čtenáře prostřednictvím vyprávění provází událostmi svého života poté, co jeho nejbližší zjistili, že je homosexuál, a jeho rodina se tak musí smířit s tím, že v zachování rodu s ním už rozhodně nemůžou počítat.

Recenze: ANDĚLÉ NAD TEHERÁNEM (Gina B. Nahai)


Rozhodně žádná young adult



Anotace
Jedné hvězdné íránské noci spatří pětiletá Lili svou matku Anděla Roxanu, jak vychází na balkon, narostou jí křídla, vzlétne a zmizí na noční obloze nedotčená zákony přitažlivosti. Anděl Roxana zmizí bez rozloučení, beze slůvka vysvětlení. Jádrem fascinujícího výpravného románu je Liliino pátrání po matce.



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Slovart.




Příběh je rozdělen do několika částí, z nichž první, poslední a části týkající se Lili jsou psány ich-formou v přítomném čase.  Kniha prakticky začíná jejím koncem a nejlépe ji pochopíte až po přečtení celých Andělů. Na první pohled se totiž úvodní část psaná z pohledu téměř dospělé Lili může zdát jako zmatená a nedávající smysl. Jakmile si ovšem zvyknete na prvky magického realismu a projdete jednotlivými částmi příběhu, které nám Lili předkládá díky vyprávění své tety (sestry Roxany) Miriam, jenž probíhá v minulém čase er-formě, vše uvidíte v jasnějším světle.

Úryvky z knihy WILL GRAYSON, WILL GRAYSON

Recenze WILL GRAYSON, WILL GRAYSON (David Levithan, John Green) 



Anotace:
Will Grayson a Will Grayson jsou dva naprosto rozdílní kluci, kteří spolu (kromě jména) nemají vůbec nic společného. Dokonce se ani neznají. Pak se jednoho dne náhodou setkají...

Chicago je dost velké město a dva středoškoláky z jeho opačných konců může dohromady svést leda náhoda. A aby se navíc ti dva jmenovali úplně stejně, totiž Will Grayson, musí ta náhoda být hodně veliká. Jenže opravdový spád věci naberou teprve tehdy, když se do všeho vloží ještě někdo třetí – kamarád jednoho z Willů zvaný Drobek, tornádo v lidské podobě. Drobek je střední útočník školního týmu amerického fotbalu, autor, skladatel, producent, režisér a hlavní hvězda nejlepšího muzikálu všech dob, a především věčně zamilovaný gay. A když ten se do něčeho pustí, můžete si být jistí, že při zdi se držet nebude… Oba Willy čeká řada příjemných i méně příjemných překvapení a postupně si budou muset znovu přebrat všechno, co si mysleli o sobě, o lásce i o přátelství.

Young Adult upíří fantasy 2. a 3. díl

Sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon mi udělalo ohromnou radost, protože nám zaslalo pokračování série Upíři z Morganville! Děkuji! 

První díl této série s názvem Prokletý dům nemá zrovna nejlepší hodnocení, recenze jsou povětšinou děsivé a komentáře se přebíjejí v kladných a záporných názorech, takže jsem do čtení vstupovala po špičkách a obávala se začíst. Ale všechny mé obavy byly naprosto zbytečné, protože si mě tato kniha získala natolik, že ač jde o žánr YA, nic mi nechybělo. 

Proto jsem byla nadšená, když dorazil druhý a třetí díl, do kterého bych se nejraději pustila hned, ale potřebovala jsem trochu odstup, abych se do knih nezblbla natolik, že bych byla neschopná napsat recenzi. :o))

Obálky opět vypadají úžasně, nemohu se vynadívat. Prostě krásně si s tím autor české obálky, Lukáš Tuma, vyhrál. Podle mého na české verze originál nemá. 


 


A teď už šup na to, copak na mě tento měsíc čeká! :o) 

(Ne)oblíbené knihy

Zaujal mě TAG na blogu Bohemistky, který píše Leňa. Je to TAG o (ne)oblíbených knihách, který našla na Životě s knihami a původní verzi má na triku anglická blogerka TheBookArcher.

Proč mě to zaujalo? 
Na otázky nejsou snadné odpovědi, a tak se nad nimi musí člověk zamyslet. A jelikož já ráda přemýšlím o knihách, řekla jsem si, že tento originální TAG vyzkouším na vlastní kůži a pěkně se v tom vyráchám. 

Půjde do toho Wish? 
Moje rivalka a spřízněná duše mě za ty TAGy asi bude proklínat, protože přes tohle moc není (Už zase kecáš? Víš, že chorobné lhaní je i diagnóza? W.), ale možná ji jednou přemluvím. A možná (buďme optimističtí) se jí to bude i líbit! :o)) A když ne, tak mi to dá aspoň pořádně sežrat a bude nějaká legrace v tom našem Světě mezi řádky. XD

Recenze: RADEK - MISTR V KOMPLIKOVÁNÍ VLASTNÍHO ŽIVOTA (Katka Heřmanová)

Vtipná a romantická jednohubka


"Věř a nevzdávej se. Bojuj. Vždycky se snaž. Neber ´ne´ jako odpověď. Nepřipouštěj si neúspěch. Dokážeš všechno, co si zamaneš!" 



Anotace: 
Jmenuju se Radek. Žiju životem, co by se snad dal označit za naprosto normální a spokojený, jen kdyby nebylo pár malých detailků. Jako třeba toho, že jsem gay. Že moje rodina to ví. Že je s tím povětšinou smířená, což není vždycky tak výhodné, jak by si každý mohl myslet. Že moje vztahy, když už se mi je podaří navázat, jsou většinou založené pouze na postelových hrátkách. Že můj nejlepší přítel není gay, ale je zatraceně hezký. Že moje babička je zapřísáhlá křesťanka. A že jsem tak nějak obecně... Mistr v komplikování vlastního života.

Nakladatelství: Nová Forma
Rok vydání: 2013
Žánr: Novely, Literatura česká
Počet stran: 90

Za recenzní výtisk děkujeme autorce Katce Heřmanové


Autorčin blog Arvari píše


Zakoupit knihu

Úryvek z připravované prvotiny, ve které nebude o zvrhlosti nouze


Panský klub - Daniel Kapča



Anotace:
O čem že je Panský klub? Rozhodně ne o diskuzním kroužku sešlých pánů při skleničce whisky a doutníku.

Dominik a Robert provozují luxusní Panský klub, který se drží jediné zásady, "Náš zákazník, náš Pán". Lilian Ganonová, mladá a zhýčkaná nezbednice, k tomu nevlastní dcera kandidáta na prezidenta, okusí tuto zásadu na vlastní kůži. Celý její svět se rázem převrátí vzhůru nohama, když se jednoho dne nedobrovolně ocitne v klubu a je nucena projít výcvikem na Společnici, aby byla následně doručena zákazníkovi. V ten samý moment se rozjede doslova hra o přežití a není vůbec jisté, jestli se jí podaří dostat pryč. Ve světě, ve kterém je lidstvo postihnuto nemocí, která zabraňuje rozkladu mrtvol a morálka lidstva je na svém absolutním minimu, není jisté absolutně nic.

Panský klub je příběh odehrávající se v brutálním a zvráceném světě, ve kterém je hlavním uměleckým směrem Nekrotismus a sexuální touhy nabývají těch nejbizarnějších podob. A byť k tomu název svádí, rozhodně neočekávejte, že v rukou držíte erotický román, po kterém se budete červenat až za ušima. Na takové něžnosti není v Panském klubu místo.

Pokud jste si mysleli, že jste již viděli a četli vše a nic Vás již nedokáže překvapit či šokovat, Panský klub Vás donutí tento názor přehodnotit.

Recenze: LEŽ (C. L. Taylor)


Nikdy nevěřte (cizím) lidem, kteří to s vámi myslí příliš dobře...




Anotace:
Jane Hughesová je se svým životem naprosto spokojená. Bydlí v malé vesnici ve Walesu, má milujícího partnera a zajímavou práci ve zvířecím útulku. Taková idylka, řeklo by se. Věc má ale háček: celý její život je lež. Jane Hughesová ve skutečnosti neexistuje.

Před pěti lety se společně s přáteli vypravila na cestu do Nepálu. Od pobytu ve svobodomyslné komunitě vysoko v horách si každý z nich sliboval něco jiného, ale pro všechny to měl být důležitý životní milník. Vlastně se jím stal, ale v docela jiné podobě, než si představovali. Brzy po příjezdu začnou pozorovat znepokojivé věci a události gradují až k okamžiku, kdy začnou umírat lidé.

Jane se podařilo přežít. S novou identitou se snaží na děsivé události zapomenout, ale kdosi jí v tom chce zabránit. Ten člověk ji pronásleduje a děsí: zjevně ví, co se tenkrát v Nepálu stalo. A nenechává Jane na pochybách, že nepřestane, dokud nebude její život v troskách.




Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Domino.




Čtyři kamarádky, čtyři zcela odlišné mladé dívky poznamenané minulostí, které na záchranu jedné z nich naplánují několikatýdenní cestu po Nepálu. Cestu, která má být jejich nejlepší dovolenou. Jenže od samého začátku se zdá, že něco není v pořádku. A nejde jen o podivnou komunitu lidí, mezi kterou se ocitnou při návštěvě nejmenovaného duchovního centra. Pod povrchem kamarádství jsou trhliny, které se při společné cestě nevyplní, ale naopak se začnou zvětšovat a prohlubovat.

Recenze: PROKLETÝ DŮM (Rachel Caine)

Young Adultka, které nelze nic vytknout! 


"Vítej v domě Glassových, Claire Danversová."




Anotace: 
Vítejte v Morganville. Po západu slunce ale raději zůstaňte doma. Městu začínají vládnout ti, kdo nejsou úplně mrtví… Claire přijela do Morganville studovat a dobře se bavit. Nepředpokládala, že spolužačky z koleje jí budou už od začátku ztrpčovat život. Ani pronájem pokoje ve velkém starém domě však vůbec není změnou k lepšímu. Noví spolubydlící mají svá temná tajemství… ale přijmou Claire mezi sebe, když se ulice města začnou hemžit zlem žíznícím po čerstvé krvi… 


Nakladatelství: Brokilon
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2006
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy
Ze série: Upíři z Morganville (1)
Orig. Název: Glass Houses
Počet stran: 250


Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon


Nakladatelství Brokilon na Fb


Zakoupit knihu v nakladatelství Brokilon


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.