Detektivní román z prostředí Mongolska

Minulý týden jsem narazila na letní giveaway od nakladatelství Kniha Zlín. Stačilo vyplnit formulář, vybrat si jednu ze tří nabízených knížek a pak už jen doufat, že budete vylosování. Kniha Zlín chtěla pouze zpětnou vazbu - fotku s knihou a pár řádků o tom, jak se vám knížka líbila. Ty nejlepší by se pak měly na jejich webu. Různé soutěže apod. zkouším často, ale nikdy nemám štěstí. Ale teď jsem měla! Samotnou mě to překvapilo. A samozřejmě moc potěšilo! Vybírala jsem z následujících titulů:



A který z nich mi dneska dorazil domů? :)

Recenze: BEZ DUŠE (Eva Molíková)

Historický román, který sotva budete pokládat za prvotinu


Jsem vina, když činím to, co je pro mě přirozené? 
 Jsem vina, když volím svůj život na úkor cizích?




Anotace: 
Historický román pro ženy s prvky fantasy. Susan Lerrisová si nikdy nemyslela, že je dítě štěstěny. Ovšem když ji o ruku požádal muž, kterého nadevše milovala, zdálo se tak snadné tomu uvěřit. Stačil ale pouze jeden večer, aby přišla o všechno. Její nejbližší byli najednou mrtví a ona nechápala důvod. O to horší bylo zjištění, že právě ona je z jejich smrti obviněna. Jenže udělala to? Sama moc dobře věděla, že potom, co se z ní stalo, se dalo uvěřit jenom jediné odpovědi. 

James Rogers by za svou snoubenku dal i život. Tak velká byla jeho láska, a přesto se otřásla v základech během jediného večera. Je možné někoho nenávidět a zároveň milovat? James věděl, že ano. Jenže chuť po pomstě mu nedala zapomenout a už vůbec ne odpustit. Co na tom, že ji miluje?! Člověk by neměl milovat stvůru a právě tou se ona stala!

Nakladatelství: Nová Forma
Rok vydání: 2010
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Počet stran: 355



Za recenzní výtisk děkujeme autorce Evě Molíkové (pseudonym Molly Crow)


Knihu BEZ DUŠE můžete zakoupit u samotné autorky nebo i jako e-book na Databook 

Cestopisné romány s dávkou dobrodružství

A stále s radostí pracujeme na Projektu Podpora (začínajících) českých autorů, která jak doufáme pomáhá čtenářům najít si mezi našimi spisovateli a spisovatelkami přesně ty, které pro ně píšou tu nejvhodnější tvorbu. :o) 

Spisovatelka Dana Šimková se nám sama ozvala  a nabídla nám do našeho projektu své dvě knihy nebo spíše dva dobrodružné romány. S věnováním nejen pro mě, ale dokonce i pro Wish! :o))) Obě jsme z toho nadšené, není divu, že se chlubíme! :o)) (W: Heč, já mám lepší! :D )

Anotace nás zaujaly, takže jsme neváhaly a nabídku přijaly a čtení si hezky rozdělily. Já se vrhnu na první knihu této autorky a Wish si užije její volné pokračování. Pro mě to má jedno velké plus, budu muset své drahé polovičce spoilerovat a ona za to bude ještě ráda! Víte, jak miluji spoilery a často jí o nich vyprávím, tak konečně nedostanu vynadáno, ale možná mi i poděkuje. ,o)) (W: No jo, to si zase vyslechnu nepodstatných věcí, než se dobereme k tomu, co potřebuju vědět...)

Věřím, že jste samozřejmě zvědaví, copak nám to vlastně do toho našeho Světa mezi řádky přišlo... Tak mrkejte, knihomilci. ,o)



Recenze: RUDÉ PAPRSKY SEVERNÍHO SLUNCE (Markéta Hejkalová)



Tenká linie mezi Severem a Jihem




Anotace:
Česká žena Monika neví, co si dál počít se životem. Pak odjede s manželem, badatelem blíže nejmenovaného ústavu pro zkoumání totalitní minulosti, na několik měsíců do Jižní Koreje. Tam se bezhlavě zamiluje do muže, o němž ví jenom to, že v něm potkala svoji druhou polovinu. Zrovna tak dobře ví, že jejich veliká láska jednoho dne skončí, protože v obyčejném lidském světě nepřežije. Věčné štěstí a muže na celý život hledají i další hrdinky románu: paní Song, již manžel přiměl k útěku ze Severní Koreje, úspěšná česko-finská podnikatelka Kamila, která už nevěřila, že potká toho pravého, i tajemná slečna Lee. Která z nich nepřežije? Kruté paprsky severokorejské diktatury dopadají až do Soulu, do univerzitního kampusu, ztracených zákoutí i purpurového pokoje hodinového hotelu Ben Hur. Ale nejen tam. Ženy netuší, že jsou jen loutkami v podivné hře a jejich pohyby řídí neznámé vzdálené ruce. Nebo až příliš blízké? Kniha Rudé paprsky severního slunce je originálním spojením tklivého milostného příběhu a napínavé detektivky a čte se jedním dechem



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji autorce Markétě Hejkalové.




Děj začíná na letišti hlavního města v Severní Koreji, kde sledujeme několik osob, které se v jednom okamžiku míjejí, v dalším náhodně setkávají, sdílí stejnou odletovou hlavu, stejné letadlo bez toho, aby se znali mezi sebou a navzájem ovlivňovali své životy. Tedy zatím. Čtenář hned od začátku tuší, že nic není jen tak náhodou. A přestože na se na první pohled může zdát, že je postav a příliš a vy se v nich musíte jednoznačně ztratíte, jde opravdu jen o ten prvotní dojem.

Úryvky z knihy PŘÍPAD PEGASUS (G. Loomis)

Recenze PŘÍPAD PEGASUS (Gregg Loomis)



Napínavý thriller, ve kterém se autor nebál zabřehnout do církevního bahna a porochnit se v něm se vší grácií. Promyšlenost se pere s napětím a zajímavostí nad vším, co do knihy vložil. 
Hlavní hrdina Lang je obdivuhodný, pozorný a dokáže logicky uvažovat nad vším, co se mu dostane pod ruku. Nejlepší typ na vyřešení této zapeklité hádanky! 

Kniha nebyla mým obvyklým čtenářským soustem a přesto jsem si ji vychutnala až do poslední chvíle. Je to první takové čtivo, které se mi dostalo pod ruku a nemám, co bych vytkla. Byla jsem ohromená i nadšená tím, co autor sepsal a jakým způsobem to čtenáři dokázal naservírovat. Ani v tomto těžkém tématu se nevyhýbal emocím a o to více si mě získal.

* Zveřejněno se souhlasem nakladatelství. 

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Mystery Press

Recenze: ROCKOVÉ SÓLO (Kyllie Scott)

Romantický a vtipný příběh s bubny za zády


"Život je píseň, Anne. Tak si ji pojďme zahrát!" 


 

Anotace: 
Co uděláte, když si zrovna potřebujete vylepšit image? Najdete si slušnou a hezkou dívku, z níž uděláte svou snoubenku. O bubeníkovi oblíbené rockové skupiny Stage Dive Mallu Ericsonovi se v poslední době v novinách nepíše zrovna lichotivě, a zdá se, že nejlepším řešením je usadit se a najít si vhodnou přítelkyni. Aspoň na nějakou dobu, aby utichly pomluvy. Jenže to by nesměl potkat tu pravou…

Když se Anne vydá na večírek se svými přáteli, netuší, že se tu setká s idolem, jehož plakáty měla v mládí vylepené po zdech pokojíčku. A už vůbec nečeká, že by se s ní tenhle sexy kluk začal bavit – natož, aby jí pomohl vyřešit problém, do něhož se ne vlastní vinou dostala. Nápad, že bude hrát roli jeho nové přítelkyně a snoubenky, se jí zdá docela zábavný. I když ví, že trávit čas ve společnosti sexy bubeníka, který obráží jeden bouřlivý a divoký večírek za druhým, nemůže skončit dobře!

Jejich nespoutané rockové sólo, které jim život nabízí, je plné zvratů – jednou nahoře, podruhé dole. Podaří se jim ustát všechny nástrahy, které jim okolní svět připraví?

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2014
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Ze série: Stage Dive (2)
Orig. Název: Play
Počet stran: 304

Young Adult upíří fantasy

Je to teprve včera, co se mi do rukou dostal recenzní výtisk od české autorky a dnes nám do Světa mezi řádky přilétl recenzní e-výtisk od nakladatelství Brokilon!

Je to první díl série Upíři z Morganville... Ano, žánr sci-fi a fantasy, protože tomu se nakladatelství Brokilon věnuje nejvíce, takže úplná pastva pro mé oči a duši knihomilky! :o)

A copak nám to vlastně přišlo? Nebo spíše mně, protože Wish se do tohoto žánru moc nehrne. :o)) 

Zkrátka kniha s lákavou obálkou (ta zahraniční mě tedy moc nezaujala), jak sami vidíte, která je plná nadpřirozených bytostí a podle všeho nejen upírů! Fascinuje mě, že podle všeho městu vládnou upíři a lidé žijí v neustálém strachu... Více se jistě dozvím při čtení, ale mnu si ruce. Tohle by mohl být skvělá četba! Uvidíme, jak moc se autorce povedlo okouzlit své čtenáře. :o)


Prokletý dům - Rachel Caine

Historický román pro ženy s prvky fantasy

Náš Svět mezi řádky se rozhodl podpořit české autory - ty začínající i značně rozepsané. Ale zkrátka chceme poukázat na to, že česká literární scéna také obsahuje knihy, které by klidně mohly těm cizojazyčným nejen konkurovat, ale rovnou je převálcovat! 

Poslední dobou jste si jistě všimli, že nám ve Světě přibývají knihy od začínajících autorů. Pár už jich tu máme (ty pro mě jsou zrecenzované, ty Wishiny ještě tápou a netuší, jakou recenzi k nim vrchní šnek napíše) a dneska přišla další, tentokrát od začínající spisovatelky Molly Crow




Váže se k tomu taková zajímavá historka... A nebudu si ji nechávat pro sebe. 

Když mi balíček přišel, předávala mi ho sama paní pošťačka, byla jsem překvapená, jak je měkký a tedy... to mě dost děsilo. Říkala jsem si, že se Molly asi spletla a zaslala mi jen nějaké papíry nebo si ze mě udělala legraci a poslala mi bůhvíco. 
A tak jsem balíček nadšeně rozbalila přímo na zahradě, v přítomnosti členů rodiny, kteří ihned vyvalily oči na rudá pánská tanga, která jsem třímala v dlani. 
Šok na jejich i mé straně... Přece jen, čekáte knihu a přijde spodní prádlo. Hned mě napadlo, že autorka Molly Crow bude asi pěkné kvítko anebo se stal velký omyl. Ale naštěstí...
Brzy se to vyřešilo, dostala jsem ten správný balíček (přihlížející členové rodiny si neskutečně oddechli) a z něj na mě vykoukla krásná kniha! 

A copak dnes budu číst? Tedy hned potom, co dočtu pár posledních zbývajících stránek nyní rozečtené knihy, jejíž recenze tu bude brzy. ,o) 

Bez duše - Eva Molíková 

(pseudonym Molly Crow)

Recenze: PŘÍPAD PEGASUS (Gregg Loomis)

Loomis nabízí prozření v napínavém thrilleru! 



"Pegas," pronesl Jacob mezi obláčky dýmu, "Pegas byl samozřejmě okřídlený kůň z řecké mytologie, který úderem kopyta způsobil, že z hory Helicon vytryskl pramen Hippocrene." 


Anotace: 
Řád Templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí…

Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení.

Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna?

Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.

Nakladatelství: Mystery Press
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2005
Žánr: Literatura světová, Thrillery
Ze série: Lang Reilly (1)
Orig. Název: The Pegasus Secret
Počet stran: 304

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Mystery Press


Nakladatelství Mystery Press na fb


PŘÍPAD PEGASUS k zakoupení na stránkách Mystery Press

Podpora (nejen začínajících) českých autorů a autorek




Zdravíme Vás! :)
Přinášíme výzvu pro všechny, kteří píší a nenechávají si svá díla pouze schovaná v pomyslném šuplíku. Vydali jste e-knihu nebo klasickou knihu, ať už prostřednictvím nakladatelství nebo samonákladem? Chcete ji zviditelnit a zjistit, v čem jste dobří a v čem byste se mohli nadále zlepšovat? Neváhejte a zašlete nám ji na zrecenzování. :)

Nabídka platí i pro zavedené spisovatele pohybující se na našem malém knižním trhu. Ať už máte pocit, že vaše kniha nespravedlivě zapadla, nebo chcete jednoduše ostatním představit svoji novinku, popřípadě připomenout nějaké Vaše starší dílo

Pokud byste naši výzvu chtěli využít, neváhejte nás kontaktovat na našem:

Projekt M6: Pátý článek (Hazel Jane Marion)

Hlavní korektorka Spolku literárních fanatiků je takové mé zlatíčko, protože stejně jako Wish, když najde v té mé slátanině nějakou chybu, bez řečí ji opraví. Jsem moc ráda, že si udělala čas (povinně) jako všichni ostatní a vyplnila mi dotazník do projektu Magická šestka! :o)

Další várka inspirace. Doufám, že si najdete něco, co vás zaujme natolik, že budete toužit si to přečíst. :o)


Recenze: JAK TO VIDÍ MILO (Virginia Macgregor)


Když dva vidí totéž, nemusí to být totéž




Anotace:
Obyčejný devítiletý kluk? To tedy Milo rozhodně není. Je kromobyčejný. Čím to, že vidí mnohem víc než jeho vrstevníci? Mnohem víc než jeho rodiče? Milo trpí vzácnou oční vadou, kvůli níž sice postupně slepne, ale současně také vidí věci, kterých si ostatní vůbec nevšimnou. Vidět víc ho učí prababička, na kterou se po odchodu otce upne a která pro změnu nemluví. Ta jednou zrána podpálí kuchyň a za trest se stěhuje do domova důchodců. Milo si při svých návštěvách začne všímat jistých podivností. Spolu s kuchařem Tripim a svým prasátkem Hamletem, které mu tatínek zanechal doma namísto sebe, se pouští do pátrání, jehož cílem je odhalit tajemství domova důchodců a usvědčit zlotřilou sestru Thornhillovou! Tento na první pohled bláznivý debut britské autorky je mnohem víc než jen příběh o malém klukovi. Je to příběh o rodině - o té, do které jsme se narodili, a o té, kterou tvoříme -, je to příběh o světě a o lásce, o toleranci a předsudcích, o ochotě poslouchat a slyšet, vidět, všímat si a chápat. Milo nám svým neposkvrněným a upřímným pohledem na svět ukazuje vše, co my přes svou narůstající zaslepenost vidět nemůžeme. 


Jak slibuje anotace, Milo je neobyčejný chlapec, kterého si jen málokdo neoblíbí. Chlapec, který ví, co je důležité, který místo svých vrstevníků tráví nejradši čas se svým miniprasátkem Hamletem (úžasným domácím mazlíčkem) a prababičkou, o kterou se navzdory své oční vadě dost obětavě stará. Dokonce tak moc, že to vypadá, jako by byl on tím zodpovědným dospělým, zatímco jeho maminka se utápí ve smutku ze ztráty Milova otce. Ani její vztah s Milem není ideální. Milo má pocit, že ho nikdy nevnímá a dává jí za vinu tatínkův odchod. A když pak maminka nechá prababičku kvůli (ne)úmyslnému založení požáru umístit do domova důchodců, všechno se ještě zhorší.

Objednávka z Levných knih

Tenhle týden mi přišel balíček z LK. Dohromady devět knížek, i když ne všechny byly pro mě. Dobře - dvě třetiny ano. :D Trochu jsem se hrozila, jakého balení se u takového množství knížek dočkám... A bohužel jsem byla opět nemile překvapena. Všechny přišly pouze v obálce s bublinkovou folií. Papírová část obálky byla celá potrhaná... No, nakonec to dopadlo lépe, než to na první pohled vypadalo. Všechny rohy a přebaly sice nepřežily bez úhony, ale ve výsledku nešlo o nic zásadního. Naštěstí. A co mi tedy přišlo?

Psychothriller připomínající Pláž

Včera mi dorazil recenzní výtisk od nakladatelství Domino, na jehož vydání jsem se těšila už více jak měsíc. Tohle by mohl být přesně můj žánr! Děsivá minulost, temné tajemství a osoba, která si nic z toho nehodlá nechat pro sebe... Už se na to moc těším. :) Jinak zhodnocení obálky si nechám do recenze, ale už teď můžu prozradit, že plastické provedení na pevném papíře se mi moc zamlouvá. :)

Světový thriller ve stylu Dana Browna

Z nakladatelství Mystery Press nám přišel nový recenzní e-výtisk, na který jsem tedy opravdu zvědavá, jelikož je svým způsobem podobný knize Šifra Mistra Leonarda. Musím se přiznat, že jsem viděla jen film, který se mi moc líbil, ale knihou jsem si v té době nebyla jistá.

A nyní, když mám před sebou PŘÍPAD PEGASUS, se nemohu dočkat, až se do toho světa plného tajemství a napětí ponořím a prožiju si to až na samý konec.

Jelikož se do toho teď pouštím a absolutně nevím, co mě čeká, protože jsem nic podobného nečetla, tak myslím, že mě čeká neuvěřitelné dobrodružství plné napětí a tajemství, které tolik zbožňuji.. Držte mi pěsti, jdu se ponořit do četby. Uvidíme se za pár dní u recenze, knihomilci! :o)

A teď už honem na anotaci, která si mě získala! :o)


Recenze: PODFUK (Janet Evanovich, Lee Goldberg)


Když spolu kočka a pes musí pracovat




Anotace:
ON JE LUPIČ-GENTLEMAN. ONA AGENTKA FBI. EXTRÉMNĚ VÝBUŠNÁ KOMBINACE!

Těžko si představit nesourodější dvojici, než je Nick Fox a Kate O’Hareová. On je prvotřídní podvodník a zloděj, ona zvláštní agentka FBI, která mu posledních pět let šla po krku.
Jenže právě když se Kate podaří Nicka konečně zatknout, vytasí se Nick se svým nejlepším švindlem vůbec – přesvědčí FBI, aby ho tajně zaměstnala, a navíc mu za parťáka přidělila Kate.
Ve spletitém podfuku si budou muset společně poradit s fingovanými únosy, falešnými identitami a zběsilými honičkami s policií i indonéskými piráty. Pokud se dřív nezabijí navzájem.



Za poskytnutí recenzního e-výtisku děkuji nakladatelství Mystery Press.




Tím největším podfukem, na kterém Kate musí spolupracovat s Nickem, se týká chycení hledaného investičního bankéře, který vytuneloval vlastní společnost a zmizel neznámo kam. A jen jedna osoba ví, kde se skrývá - jeho právník. Z toho ovšem danou informaci nemají šanci dostat žádným legálně uznávaným způsobem. A na ty nelegální nebudou stačit jen sami dva. A tak Nick začne sestavovat tým...

Recenze: KLETBA OSUDU (Tereza Mikulová)

Zmatenost v pohádkovém světě


"Možná tyhle věci neexistují jen v pohádkách." 



Anotace: 
Také jste jako malé děti milovaly pohádky? A co ta O Šípkové Růžence? Co kdybychom vám řekli, že se něco podobného stalo ve skutečném světě, věřili byste nám? Že ne? No, tak to si přečtěte tento příběh…

V den, kdy má Fran oslavit své osmnácté narozeniny, se píchne do prstu. Nikoliv však omylem, nýbrž úmyslně. V tom okamžiku se u ní projeví kletba, kterou na ni uvrhla nevlastní sestra její matky. Její tělo však neusne a stane se něco, co by asi nikdo nečekal… Velmi zajímavý a neobvyklý příběh, který je žánrově řazen do Fantasy, dokáže vtáhnout každého z vás. 

Nakladatelství: Má kniha.cz
Rok vydání: 2015
Žánr: Povídky, Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež
Ze série: Kletba osudu
Počet stran: 52


Za recenzní výtisk děkujeme Tereze Mikulové


Blog Terezy Mikulové


Kletbu osudu zakoupíš zde



Pohádková young adult fantasy

Znáte Terezu Mikulovou Z novinářského deníčku? Pokud ano, možná i víte, že na webu podporujícím začínající autory vydala e-knížku s názvem Kletba osudu. Nedávno ji nabízela k recenzování a jelikož my s Chensie moc rády podporujeme všechny, kteří mají chuť psát a zlepšovat se v tom, Terce jsme napsaly. A teď už se pojďte podívat, o čem - vzhledem k počtu stran spíše povídka - je. :)

Vyhodnocení: Soutěž s medvědem Wrr!

Ahoj všem, 
přinášíme výsledky ze soutěže s medvědem Wrr! Jak víte, jeho tvůrci do této soutěže věnovali vystřihovánky s medvědem Wrr. A Svět mezi řádky se rozhodl, že vás odmění ještě třemi novými knihami a nějakými drobnostmi navíc! 

Šlo o jednoduchou soutěž, jak poznal každý, kdo se zúčastnil. Důležité bylo soutěž sdílet a nám do formuláře vložit odkaz. Zprvu jste byli nejistí v tom, zda máte zaslat odkaz či jen napsat místo sdílení a tak jsme to ve formuláři upřesnily. Ale i přesto se zkrátka některým nepodařilo podmínky soutěže splnit, ať už proto, že nedodali odkaz či nám (natož Medvědovi Wrr) nedoporučili knihu... Ano, to byla druhá podmínka soutěže - doporučit nám do Světa mezi řádky jednu knihu, kterou bychom si s Wish měli podle vás přečíst.

A nyní nebudu dlouho napínat a honem na výsledky! 

Já, knižní recenzent

Narazila jsem na zajímavý TAG týkající se namísto knih samotného recenzenta, který se snaží knihy se svým nejlepším svědomím a vědomím ukázat společnosti v dobrém i špatném světle. (Asi to nikoho nepřekvapí, protože tenhle TAG je teď všude, protože je vážně výborný!)

Jelikož mám takové články ráda a TAG se mi zalíbil, řekla jsem si, že si ho z blogu Wellet of Infinity vypůjčím a vyplním podle svého, abyste věděli, jak to s recenzemi, které vyšlu ze světa k vám, vlastně je.

Netuším, jestli se mi podaří přesvědčit i Wish, jelikož ona přes takové věci přímo není (Už si zase vymýšlíš? W.) a teď má celkem dost práce s recenzováním a čtením recenzních výtisků (Aspoň v něčem píšeš pravdu... W.), ale třeba se k tomu časem dokope a svým šnečím způsobem to ke spokojenosti mé i vaší vyplní. :o))

Ale teď prozatím čistě mé (Nefandi si. Odhodila jsem recenzák a jsem tu s plnou polní, abych ti trochu zacpala pusu. :P :) W.) odpovědi s malými rýpnutími si do mé sokyně i spřízněné duši ve Světě mezi řádky i mimo něj. :o)

Recenze: DRAČÍ PRINCEZNA (Eliška Richterová)

Vítej v dračí říši...


V tu chvíli jsem přísahala, že udělám všechno proto, abych je zničila. Přijmu svůj osud a stanu se tím, koho ze mě chtějí mít ostatní.



Anotace: 
V jiném světě, plném magie a zázraků, začíná nelítostná válka. Bojují proti sobě dvě velmi silné rasy, ale i přesto, jedna z nich je silnější. Jenže zrovna ona prohrává. V tu chvíli si prohrávající strana vzpomene na starodávné proroctví o jedinečném potomkovi, jehož čas se právě naplnil. Podaří se najít a přesvědčit onoho potomka včas? Nebo kvůli jeho rozmaru vymře celá jedna rasa? 

Mladá dívka Tenesie si žije v poklidu svůj skvělý život. Na škole je oblíbená, má milující rodiče a bezvadného přítele. To vše se ale změní v okamžiku, kdy Brian při tragické nehodě zemře. V tu chvíli do Tenesiina života vpadne tajemný mladík, který jí obrátí život vzhůru nohama a odhalí jí dlouho střežené tajemství… 



Nakladatelství: Nová Forma
Rok vydání: 2016
Žánr: Sci-fi a fantasy
Ze série: Dívka v ohni (1)
Počet stran: 245

Za recenzní výtisk děkujeme autorce Elišce Richterové


Blog Elišky Richterové


Dračí princezna k zakoupení zde!


Recenze: OMYL (Elle Kennedy)

Když sukničkář najde smysl života...


Lži, jen lži a samý lži, protože ve všech případech stojí pravda za hovno, a to poslední, co chci, je, aby mě moji kámoši a spoluhráči litovali... 


Anotace:
John Logan může mít kteroukoli holku si zamane. Pro hvězdu univerzitního hokejového týmu je život jeden velký večírek. Za jeho sexy úsměvy a okouzlujícím šarmem se ale skrývá stále rostoucí zoufalství, že se po promoci dostane do slepé uličky. Rychlovka s Grace Iversovou měla jen na okamžik rozptýlit jeho chmurné myšlenky. Poté co ji ale od sebe kvůli jednomu hloupému omylu odehnal, je Logan odhodlaný obětovat poslední ročník vysoké, poslední rok své svobody, aby ji přesvědčil, že by mu měla dát druhou šanci. Grace se po letních prázdninách vrací zpátky na Briarovu univerzitu, starší, moudřejší, a bez myšlenek na toho arogantního hokejistu, kterému málem věnovala své panenství. Už není ta uťápnutá chudinka, jako když se setkali poprvé. Jestli Logan očekává, že se za ním připlazí a bude žadonit o pozornost jako jiné holky, tak se vážně plete. A že ji chce zpátky? To se tedy bude muset pořádně snažit...

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult
Ze série: Off-Campus (2)
Orig. Název: The Mistake
Počet stran: 344

Recenze: KDYŽ PADNE NOC (Jenny Milchman)


Minulost vás vždycky dožene ve chvíli, kdy to čekáte nejméně...





Anotace:
JEDNA RODINA. DVA MUŽI ZBROCENÍ KRVÍ. A NOC, KTERÁ VŠECHNO ZMĚNÍ...

Sandy Tremontovou by nenapadlo, že právě dnes se její život otřese v základech. S nadcházejícím soumrakem sice v domě panuje neklidná nálada, není to ale nic, s čím by si Sandy neuměla poradit.
V tu samou chvíli se ubývajícím světlem ženou dva zoufalí muži v oblečení potřísněném krví. Téměř dvě desítky let spolu sdíleli vězeňskou celu a za tu dobu se z nich stal smrtelně výkonný tým.
Když rozrazí dveře domu Tremontových, přinášejí s sebou odkaz dlouholeté hrůzy. Sandy teď musí bojovat za záchranu rodiny, kterou miluje, přestože ji děsivé tajemství hrozí stáhnout do temnoty.



Za poskytnutí recenzního e-výtisku děkuji nakladatelství Mystery Press.



Anotace přesně vystihuje děj celého příběhu, který ve své podstatě není nijak složitý, za to vás rozhodně nenechá chladnými, ať už emoce, které ve vás vyvolá, budou jakékoliv. Na rozdíl od jiných thrillerů, kde většinou viníky zločinu odkrýváte postupně, se tady ocitáte přímo v ohnisku dění, což je určitě příjemným oživením tohoto žánru, a nezbývá vám nic jiného než bezmocně přihlížet.

Hudební poklady ze Solitaira

Přináším vám poslední tematický článek pokladů mezi řádky, které jsem posbírala v knize Solitaire od Alice Oseman. Pokud máte svůj playlist už oposlouchaný, třeba si podle uvedených písniček vytvoříte nový, anebo ho v nezměněné podobě budete poslouchat právě při čtení Solitaira, abyste si navodili tu správnou atmosféru. :) Pozn.: Některý kousky jsou pořádný retro. :))

Recenze

Citáty



Star Wars Imperial March - Darth Vader's Theme

Nervozita při nákupech knih

Tak nebylo tolik času, abych ukazovala každou knihu zvlášť, takže jsem se rozhodla udělat příspěvek knižních přirůstku cca za tři týdny. Jsou to různé žánry z různých knihkupectví, od různých autorů a také mě to ke každé táhne jinak. 

Také každá kniha má svůj vlastní příběh při nakupování... 
Jednu knihu jsem téměř musela bránit vlastním tělem, když mi byly cpány jiné, jež jsem nechtěla. Skončila jsem zaškatulkovaná jako čtenářka erotických románů, ačkoliv jde o jiný žánr. U další jsem se bála, že jsem vyhodila peníze a kniha vůbec nepřijde. Nervovala jsem se deset dnů, zatímco paní do toho pokaždé "něco" přišlo. Ty poslední tři byly jednoduché. Chytit, zaplatit, utéct. :o))


U některých doufám, že se mi zalíbí. U jiných se nemohu dočkat, až se v tom světě mezi řádky ztratím a nevylezu, dokud nebudu na samém konci knihy. :o)) 


Trilogie z Levných knih

Po prvním dílu jsem v Levných knihách pokukovala už před nějakou dobou, ale nakonec jsem ho tam nechala. Váhala jsem, jestli by se mi ten příběh vůbec líbil, jenže před pár dny jsem na FB narazila na fotku od jedné slečny/paní (?), na které zvěcnila všechny tři díly vedle sebe... A to byl konec. :D U prvního dílu jsem si říkala, že si přece nebudu kupovat knížku jen kvůli obalu, ale když jsem je pak viděla všechny tři vedle sebe... s těmi úžasnými obálkami a vysokým hodnocením na databázi... No, jednoduše jsem neodolala a pár hodin na to si tuhle norskou trilogii z webu LK objednala. Posuďte sami. Nejsou to krasavice? :) 

Soutěž s Medvědem Wrr!

Soutěž se Světem mezi řádky a Medvědem Wrr




Znáte toho rozkošného medvídka, který brzy bude mít svou vlastní knihu? Bude se jmenovat Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít. Ukázku z ní už předčítám svému synkovi a vypadá spokojeně. Je plná krásných obrázků, které vytvořila dvojice šikovných grafiků z Hradce Králové.

The Wrr nám do soutěže věnovalo krásné vystřihovánky, takže po složení můžete mít Medvěda Wrr doma!



A to není vše. Svět mezi řádky k vystřihovánkám věnuje: 


TŘI NOVÉ KNÍŽKY

Zábavný thriller

Připadá vám, že slovo thriller automaticky vylučuje slovo zábavný? A pokud ne, jedná se jedině o parodii? Možná ano. A možná jenom moc škatulkujeme. :) Před pár dny mi totiž jeden takový dorazil z nakladatelství Mystery Press na zrecenzování. Já ho mám jako e-knihu, ale vy si ho samozřejmě můžete koupit v klasické vazbě.

Kniha Podfuk má být psána ve stylu TV seriálů jako je Sběratelé kostí, Castle na zabití či Na doživotí. Má ji na svědomí úspěšná zámořská autorka Janet Evanovich a televizní scénárista Lee Goldberg, který napsal scénáře mimo jiné k seriálům jako je Můj přítel Monk nebo Diagnóza vražda


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.