Recenze: KOHO MILUJEŠ (Jennifer Weiner)

První láska...


Bolí to tak moc, až si myslíš, že se to nedá vydržet, řekla bych tehdejší holčičce a chlapečkovi, dětem ztraceným v lese, a nikdo tomu neunikne... ale bude to hezčí, než si dovedeš představit. 



Anotace: 
Někdy se bojíme uskutečnit svůj sen ze strachu, že bychom přišli i o to málo, co máme nyní.

Bylo jim osm let, když se setkali v čekárně na pohotovosti. Rachel Blumová je v nemocnici jako doma, má totiž vrozenou srdeční vadu. Andy Landis potřebuje jen zasádrovat zlomenou ruku. On se jí představí. Ona mu povypráví svůj příběh. A pak se rozejdou v domnění, že se vidí naposledy. Mýlí se.

Rachel vyrůstá v honosném domě, rodiče ji zbožňují a udělali by pro ni první poslední. Není divu, že Rachel postupem času zjistí, že vlastně ani neví, co by od života měla chtít. Naproti tomu Andy žije na chudém předměstí se svou osamělou mámou. Jedinou šancí na vymanění z mizérie takového života je jeho neobyčejný sportovní talent. Ano, Andy se má stát jedním z nejlepších běžců své generace.

Rachel a Andy se náhodně setkávají po celá tři desetiletí. Oba v tom čase vystudují střední i vysokou školu, projdou si manželstvím i peklem rozvodu, zažijí chvíle sladkých vítězství i rozčarování z porážek. Celou dobu jeden o druhém vědí, ale přesto se pokaždé rozcházejí s pocitem, že tentokrát se už opravdu vidí naposledy. A pokaždé se znovu mýlí.

Jejich příběh je totiž jedním z nejsilnějších milostných příběhů, jaké jste kdy četli. 

Nakladatelství: Domino
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, Inteligentní romány pro inteligentní ženy
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Orig. Název: Who Do You Love
Počet stran: 408

Za poskytnutí recenzního výtisku děkujeme nakladatelství Domino



Výhry, které nikdy nepřijdou...


Už je to více jak měsíc, co jsem na stránkách nakladatelství Omega narazila na výběrové řízení k zrecenzování - v té době horké novinky - Deník fejsbukové matky od Lucie Nachtigallové. Netradiční forma, kterou je knížka psaná, mě nalákala, a já se rozhodla zkusit štěstí. Za pokus nic nedám, že jo. Jaké bylo moje překvapení a následná radost, když mi na začátku května z Omegy napsali, že jsem jako recenzentka byla vybrána a abych obratem zaslala svoji doručovací adresu. Odepisovala jsem prakticky okamžitě...

Romantický výtisk od Domina

V pátek nám do Světa mezi řádky přišel recenzní výtisk od nakladatelství Domino. Jde o knihu s krásnou něžnou obálkou, která uvnitř skrývá romantický příběh Andyho a Rachel. Samozřejmě jsem neodolala a začetla se hned, jak to bylo možné a už mi chybí poslední část knihy, kterou věřím, že si užiju jako ty předchozí. :o) Brzy se můžete těšit na recenzi! 

Ale teď už informace o knize! :o)

Koho miluješ


Jennifer Weiner




Filmové poklady z knihy Solitaire

Máme tu druhý článek pokladů mezi řádky, kterými byla kniha Solitaire od Alice Oseman přímo nabitá. Pokud sháníte nějaké nové filmy, snad vám v tom následující článek pomůže. :)

Pozn.: * = podle knižní předlohy



Amélie z Mortmartru

Amélie žije v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe. Je číšnicí v místním bistru, nakupuje u místního zelináře, zdraví sousedy jako na malém městě. V jejím životě se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž Améliin tatínek stále truchlí. Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým údělem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka. Nejenže se Amélie rozhodne po letech doručit krabici jejímu majiteli, ale dospěje současně k poznání, že může pomáhat zlepšit a napravovat okolní svět. Když pak jednoho dne objeví člověka sbírajícího u nádražních fotoautomatů zahozené podobenky cizích lidí, Amélie se zamiluje. Trvá to ale ještě nějaký čas, než se seznámí s Ninem a než mu dovolí rozšifrovat její tajemné zprávy.

Recenze: KOUŘ A POPEL (Sue Tanya Huff)

Tony potřetí zachraňuje svět! 

Hrdinové povstávají, když je potřebujeme.


Anotace: 
Mladý čaroděj Tony Foster se stal asistentem režiséra v zácviku u syndikovaného upířího seriálu Nejtemnější noc a jeho filmařská kariéra se slibně vyvíjí. Je ale těžké soustředit se na natáčení poslední epizody, když ve městě probíhá démonická konvergence, díky níž se do našeho světa pokoušejí dostat démoni, aby zavraždili kaskadérku Leyu, která – jak se ukáže – rozhodně není obyčejnou smrtelnicí. Zdá se, že má Tony před sebou dosud nejtěžší úkol: musí se vypořádat s démony, šéfem, bulvárním novinářem, důstojníkem Kanadské jízdní policie, s nevyřešeným vztahem k upíru Henrymu Fitzroyovi a herci Leemu a v neposlední řadě musí zůstat naživu. Protože pokud by zemřel, invazi démonů už by neměl kdo zastavit…

Nakladatelství: Brokilon
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2006
Žánr: Horory, Sci-fi a fantasy
Ze série: Kouř (3)
Orig. Název: Smoke And Ashes
Počet stran: 435

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon


Nakladatelství Brokilon na fb


Kouř a popel můžete zakoupit ZDE


Recenzní kouzelná young adult

Tenhle týden je plný překvapení. Některých tedy méně příjemných, ale určitě ne tak hrozných, aby to nespravila nová knížka. :) A právě jedna taková mi dorazila v balíčku od nakladatelství Slovart

A že je to krasavice, o tom se můžete přesvědčit sami. Přebal a hlavně samotná knížka jsou těžce mazlící. Tyhle matné hladké záležitosti já moc ráda. Navíc po grafické stránce je také velmi povedená. Úplně vystřižená jak z Pohádek tisíce a jedné noci. :)

Květnové rezervace

Poslušně hlásím, že předsevzetí nehromadit knížky z knihovny, které nakonec stejně nestíhám číst, se mi daří. Sama nemám ráda, když někdo zbytečně brzdí knížku, na kterou netrpělivě čekám, takže o to víc se to sama snažím dodržovat. :)

Tentokrát na mě čekaly dva kousky. První je volné pokračování knížky Ostrov od norského spisovatele.

Recenze: OSTROV (Roy Jacobsen)


Boj o přežití na Bohem zapomenutém místě...




Anotace:
Drama rodiny žijící osaměle na malém ostrově ihned zaujme čtenáře archetypální silou vyprávění o lidech zápasících s drsnou přírodou. Hlavní hrdinkou románu, opírajícího se o skutečný příběh, je Ingrid, dcera rybáře Hanse Barrøye. Hans se svou ženou Marií, sestrou, stárnoucím otcem Martinem a malou Ingrid jsou zpočátku jedinými obyvateli ostrůvku Barrøy u severozápadního pobřeží Norska. Aby obstáli, musejí využít každou příležitost, kterou jim jejich domov a vody, jež jej obklopují, nabízejí. Hans se nechává najímat na nebezpečný sezónní lov tresek u pobřeží Lofot, ostatní chytají a suší ryby, sbírají kajčí peří a racčí vejce, starají se o nevelké stádo dobytka. A v tomto osamělém a zamlklém světě se v letech 1913–1928 odehrává Ingridino dětství a dospívání. Když příběh začíná, jsou jí pouhé tři roky…

Recenze: KOUŘ A ZRCADLA (Sue Tanya Huff)

Nechte se uvěznit, stojí to za to! 


„Ten dům si možná vzal větší sousto, než dokáže zvládnout.“



Anotace: 
Původně mělo jít o nenáročný týden, lokace byla dokonalá, štáb na místě a scénář připravený. Vyskytl se ovšem zádrhel, s nímž nikdo nepočítal. V Caulfieldově domě skutečně strašilo! V této vile došlo v průběhu desetiletí k mnoha strašlivým vraždám. A žádné z obětí se evidentně nepodařilo uniknout do posmrtného života… Vše začalo neškodným žertíkem – koneckonců, někteří z duchů byli pouhými dětmi. Následovaly potíže s technikou, podivné zvuky a Tonyho zjištění, že vidí a slyší mrtvé. S tím by se pravděpodobně dokázal vyrovnat. Každopádně už zažil mnohem děsivější a nebezpečnější situace. Ale to jen do chvíle, než kdosi prolil v domě krev. Byla to pouze drobná nehoda, ale úplně to stačilo. Tony a většina herců i štábu se náhle stali vězni v domě, který již mnohokrát dokázal, že umí zabíjet. Jelikož Henry Fitzroy a Chester Bane nemohou proniknout bariérou, kterou kolem sebe dům vytvořil, nestojí mezi nimi a šílenstvím či smrtí nic než Tonyho zanedbatelné čarodějnické schopnosti…

Nakladatelství: Brokilon
Žánr: Horor, Sci-fi a fantasy
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2005
Ze série: Kouř (2)
Orig. Název: Smoke and Mirrors
Počet stran: 434

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Brokilon




Knižní veletrh "Svět knihy" 2016

Ne, nebojte se. Nehodlám zveřejňovat stý článek na toto téma. Vezmu to jen tak letem světem, protože hlavní nejsou moje dojmy, které by se stejně moc nelišily od těch uveřejněných na jiných knižních blozích, ale knižní přírůstky! :)

Je pravda, že jsem se hodně držela. A finance nebyly jediným důvodem. Nejsem z Prahy a představa, že budu tři hodiny cestovat a přestupovat a mačkat se s hromadou knížek, které nemám pořádně kam dát, budu je různě mačkat, lisovat a hrozí, že domů dorazí obouchané a se zničenými rohy, pro mě byla naprosto sebedestruktivní. Pokud mě něco má odradit od nákupu, je to zaručeně představa poničených knížek (a věřte, že já si známku poničení najdu vždycky :D). A další důvod, a ten převažoval, byly ty mraky lidí, které s přibývajícími hodinami zaplňovaly prostory Průmyslového paláce. Nebyl klid, nebyl prostor a já tak "lehce" ztrácela drahocenné nervy. :D 

Takže pojďte kouknout, cože jsem si to nakonec koupila. Víc veletrh rozmazávat nechci, protože až po příjezdu domů jsem zjistila, co jsem všechno propásla, na co dalšího jsem se chtěla podívat, jaký knížky jsem vlastně chtěla koupit... Ale tak... Byl to můj první Svět knihy. Navzájem jsme se tak nějak oťukali a jelikož jsme si ve finále sedli, věřím, že příští rok už to rozhodně vychytám lépe! :)

Opět v Kouři z Brokilonu!

Ve Světě mezi řádky opět zavládla radost (především moje), protože ze sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon nám v elektronické podobě dorazily dva recenzáky! Žánr je Vám nejspíš jasný, že? Ano, jde o sci-fi a fantasy, které patří mezi mé oblíbené, a horor, z čehož mám trošku strach. :o)) Wish má ráda jiné žánry, takže proto je potěšení na mé straně. :o)

A copak k nám dorazilo? 
Pokračování originální trilogie Kouř od autorky S. T. Huffové! 

Já se na knihy velice těším, protože jsem měla možnost díky nakladatelství Brokilon recenzovat první díl s názvem Kouř a stíny. Pokračování má podle všeho ještě lepší hodnocení, než první díl, takže teď jsem opravdu zvědavá, s jakou neotřelostí na mě autorka zaútočí v následujících dílech! :o) 

Recenze prvního dílu: Kouř a stíny - Sue Tanya Huff

A víte, že s mým stylem hltání knih, se brzy můžete těšit i na recenze následujících dílů! :o) 





Recenze: ČERNÉ LŽI (Alessandra Torre)

Černé lži tě pohltí...


Tenhle chlap by mohl být moje smrt. Věděla jsem to, ale bála jsem se, že stejně neodolám. Jedna bitva, strávená s ním, mi stála i za prohranou válku.



Anotace: 
Layana Fairmontová vyrostla obklopená luxusem. Životním stylem svých rodičů sice odjakživa pohrdá, bohužel je ale na nejlepší cestě propadnout se do stejného snobského stereotypu. Dokud nepotká Branta, jenž obrátí její svět vzhůru nohama.
Brant Sharp je počítačový génius a miliardář, skrývá však temné tajemství. Tajemství, které by mohlo ohrozit nejen jeho vztah a budoucnost s Layanou, ale i vše, co za svůj život vybudoval. Když Layana procitne z pohádky a odkryje Brantovu masku, přijde o vše, čemu věřila.
A tehdy vstupuje do jejího života Lee. Bezstarostný, mnohdy hrubý a zároveň neskutečně sexy. Lee je Brantovým pravým opakem. Dohromady tvoří dokonalou bytost a Layana rozehrává nebezpečnou hru. Může doufat v budoucnost s mužem, kterého miluje, a zároveň získat i toho, po němž touží?

Nakladatelství: Fantom Print, Mystery Press
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. Název: Black Lies
Počet stran: 288

Recenzáky z Mystery Press

Do Světa mezi řádky přišly dva elektronické recenzní výtisky z nakladatelství Mystery Press, které vydává především žánr: detektivky, thrillery a krimi. Takže něco pro mou pravou ruku Sue Wish (Jojo, to máš pravdu. To já ráda. Hlavně pořádné thrillery. :), ale i já, romantická duše, jsem našla knihy, které mě zaujaly. (W: Ehm, myslíš ten erotický thriller? :D)

Pozn. Wish: Jsem na Když padne noc vážně natěšená. Zaujala mě hned jak vyšla, takže se na ni co nejdřív vrhnu. :) Chensie si hraje na romantičku, a proto si vybírá knížky s temnými sexy týpky, kteří vás ohnou přes první lavičku, na kterou narazíte, a následně vás podříznou. :D


Když padne noc 


(Jenny Milchman)

Projekt M6: Čtvrtý článek (Aya Watanabe)

A jsme u další členky Spolku literárních fanatiků. Můžete se těšit na další várku inspirace ke čtení. Já už si pár knih vybrala a toužím se na ně vrhnout, jak jen to půjde. :o) A také nezůstáváme pozadu jakožto komentátorky.

Jsem si jistá, že se všem líbí, jaké mi Wish dává smeče. Ale věřte mi, kdyby psala první komentáře ona, také by dostávala pořádně na pr... zadeček. XD




Vyhlášení výsledků MÁJOVÁ SOUTĚŽ

Májová soutěž nám protekla mezi prsty a pátek 13. nám ji krásně ukončil. Nezoufejte, rozhodně to není poslední soutěž ve Světě mezi řádky. Čeká na vás soutěž s medvědem Wrr a také párty soutěž na počest prvních narozenin našeho blogu. To se pořádně rozšoupneme. Já vytáhnu své oblíbené frisco, po jednom budu zpívat jako slavík a pocestní si budou zacpávat uši... :o))

Ale vraťme se k vyhlášení soutěže! Určitě na to netrpělivě čekáte a já se tu vykecávám. :o)) Soutěže se zúčastnilo celkem sedm soutěžících. Čísla jim byla přiřazena podle toho, kolikátý byl jejich komentář. Losování proběhlo přes Generátor náhodných čísel, žádné tahání králíků z klobouku, ale hezky jsme zodpovědnost přehodily na techniku. :o)

Děkujeme všem za účast! :o)

Recenze: KOUŘ A STÍNY (Sue Tanya Huff)

Zachraňte s Tonym svět a prožijte dobrodružství ve stínech! 


Chtěl, aby to jediné, co mu dělalo starosti, byla beznadějná zamilovanost do heterosexuálního kluka. Nechtěl mít na starosti záchranu – když už ne světa, tak alespoň svého blízkého okolí a všech lidí, kteří kdy mohli mít co do činění s Arrou Pelindrakovou. Ale zdálo se, že to, co chce on, nikoho nezajímá.




Anotace: 
Až na neopětovanou lásku k fešáckému herci Lee Nicholasovi byl Tony víceméně spokojený. Přinejmenším do chvíle, kdy to ve filmovém studio začalo jít od desítí pěti.
Začalo to stíny - stíny, které se nacházely na místech, kam nepatřily, stíny, které jako by si žily vlastním životem...
Tony se je snažil ignorovat, říkal si, že jsou jen výplodem jeho fantazie - dokud jednoho dne nenašel tělo Nikky Waughové a nepocítil dotek stínu.
Ale když se stín rozhodl ovládnout Leeho a když se z nepochopitelných důvodů při natáčení automobilové nehody málem zabil jejich kaskadér, Tony už to déle přehlížet nemohl. Musel zjistit, co ohrožuje lidi, kteří se na natáčení "Nejtemnější noci" podílejí. A k tomu samozřejmě potřeboval Henryho pomoc.
Netrvalo dlouho a stopa ho zavedla k čarodějce mající u CB Productions na starosti speciální efekty, Aře Pelindrakové, která mu poskytla děsivé vysvětlení, jež mohl přijmout pouze mladík s tak neobvyklými zkušenostmi, jakým byl Tony. Ale vědomí toho, čemu čelil, tvořilo jen polovinu bitvy - skutečná výzva spočívala v tom, jak přežít něco, co přežít nelze, a jak porazit neporazitelné!

Nakladatelství: Brokilon
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2004
Žánr: Horory, Sci-fi a fantasy
Ze série: Kouř (1)
Orig. Název: Smoke and Shadows
Počet stran: 413

Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství BROKILON 


Sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon na fb


Knihu si můžete zakoupit ZDE!

Projekt M6: Třetí článek (Martin Lerelin)



Náš Martin je takový šikula a kutil v jednom, protože díky němu má Spolek literárních fanatiků spousty věcí na webu i v redakci. Není tedy divu, že jsem se na vyplněný dotazník od našeho chytrolína těšila a doufala, že u něj získám inspiraci k dalšímu čtivu. Nejsem si totiž jistá, ale mám pocit, že k mé milované sérii Cherub mě přivedl právě Martin. :o) 

Třeba i na vás v tomto článku čeká nějaká kniha, která vás potěší. Dotazník je od admina Spolku literárních fanatiků, tak ho můžete také náležitě okomentovat, jestli si dal záležet tak, jak byste si představovali. :o)) Na můj vkus se mohl trochu víc rozpovídat, ale chápu, že ne každý je takový grafoman jako já. :o))

Projekt M6: Druhý článek (Alexeia Lilian Moorová)



V tomto článku se to rovněž hýří inspirací. Alespoň já už jsem si díky Alex (další členky Spolku literárních fanatiků) našla sérii, kterou bych si chtěla přečíst. Jelikož Alex je také fanynka série Cherub, jako já, myslím, že bych jí mohla přijít na chuť. 

Projekt Magická šestka tedy pokračuje tímto druhým článkem a mohu říct, že vás čeká ještě pěkná řádka inspiračních článků, které odhalí knižní světy, jež jste před tím neznali. Alespoň v to s Wish doufáme, protože nejhorší je, když čtenář nemá, co by si přečetl... :)

Poklady z knihy Manželský sex III.

A v tomto třetím a naštěstí posledním článku se můžete setkat se zbytkem zajímavých osobností i uměleckých děl, o kterých se autor ve své knize Manželský sex zmínil. Jelikož postupuji podle toho, jak jsem v knize informace nacházela, tak tato poslední várka spadá na poslední třetinu knihy. Myslím, že určitě nebudete zklamaní, kniha je opravdu nabytá informacemi. 

Za poskytnutí recenzního výtisku děkujeme nakladatelství Domino


Recenze knihy Manželský sex


Poklady z knihy Manželský sex II.

Říkala jsem, že pokladu z knihy Manželský sex je opravdu hodně a zkrátka to je příliš na jeden článek. A možná i na dva, uvidíme. Vše je seřazeno podle toho, jak jsem se to postupně dočítala v knize. Takhle to nevypadá nic moc, ale v knize to získává své vlastní kouzlo a možná, když knihu budete číst, se pak můžete řídit tímto seznamem a budete vědět, kdo je kdo a jakou píseň či obraz má autor na mysli. Nejsem studnice vědomostí, takže jsem rovněž neznala každou osobnost - především jde o americkou kulturu v letech, kdy ještě na světě nebyli ani moji rodiče. ,o)) Ale musím uznat, že je to opravdu kulturní bohatství. :o)



Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství Domino

Recenze knihy Manželský sex

Recenze: MANŽELSKÝ SEX (Jesse Kornbluth)

Davidovo prozření...


"Na sex určitě dojde, lásko. A snad taky na povídání. A... porozumění. A... růst."



Anotace:
Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků...

David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat.

I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa.

David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu... Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?

Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. Název: Married Sex
Počet stran: 216


Za recenzní výtisk děkujeme nakladatelství DOMINO


Nakladatelství DOMINO na fb

Knihu můžete zakoupit ZDE


Poklady z řádků I.   Poklady z řádků II.   Poklady z řádků III.

Poklady z knihy Manželský sex I.

Společenský román pro ženy, který napsal Jesse Kornbluth. Autor se může pyšnit tím, že se mu podařilo do své tvorby vložit umění i osobnosti, které chtěl svým čtenářům ukázat v případě, že by je neznali. Rozhodně to byl velký bonus. A mě překvapilo, kolik kýžených pokladů kniha Manželský sex obsahuje! Sepsat je do článku mi dalo trochu zabrat, pevně doufám, že vás osloví tak, jako mě. :o)


Za poskytnutí recenzního výtisku děkujeme nakladatelství DOMINO


Recenze knihy Manželský sex

Projekt M6: První článek (Zoraida Boyer)



Rozhodla jsem se, že tento projekt by měl začít článkem, ve kterém budou odpovědi největší ranařky ze Spolku literárních fanatiků.

Zoraida Boyer nad námi drží ochranou ruku, povzbuzuje nás a rozveseluje, když se nám pletou písmenka a kolem létá zelený přízrak jako temný ďábel. Je to zkrátka holka do nepohody, která ráda zasedne ke knize a ještě nás u toho dokáže cepovat tím nejlepším způsobem. Díky tomu také všechno ve Spolku klape přesně tak, jak má. :o)

A teď se podíváme na odpovědi, které mi zaslala do projektu Magická šestka.

Kouř a stíny z Brokilonu!

Včera do Světa mezi řádky dorazily dva recenzní výtisky. O prvním jsem vás informovala. A tento druhý recenzní výtisk, který také budu recenzovat já, protože Wish má raději jiné žánry, mě okouzlil svou anotací. A také tím, že jde o žánr sci-fi a fantasy, což patří mezi mé nejoblíbenější.

Recenzní výtisk ve formátu PDF dorazil ze sci-fi a fantasy nakladatelství BROKILON! Moc za něj děkujeme a já se nemohu dočkat, až se na něj vrhnu.

Kniha Kouř a stíny je prvním dílem z trilogie Kouř od autorky Tanyi Huffové. Je to velmi originální téma, hlavně díky tomu, že hlavním hrdinou je Tony. Na tom by nebylo nic neobyčejného, ale Tony je gay. Tuším, že někomu to nemusí být po chuti, ale já mám pro takovou literaturu slabost, takže se velmi těším. :o)

Svět mezi řádky má výtisk ve formě e-book, vy si ho můžete objednat také, ale nejen v PDF, ale i jako tištěnou knihu v nakladatelství BROKILON!

Recenze se určitě dočkáte brzy. Víte, jaká jsem vášnivá čtenářka. :o)) A prozatím, pojďte se se mnou mrknout na bližší informace o knize Kouř a stíny. ,o)

Citáty z Na půl cesty do hrobu

Na půl cesty do hrobu 


Jeaniene Frost





Anotace: 
Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem – pomstít se. Doufá totiž, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce, které nemilosrdně zabíjí, bude její otec. Muž, který zničil život milované matce.
Na jedné ze svých nočních "loveckých" výprav však narazí na upíra, který ji snadno přemůže. Cat netuší, že se pokusila zabít Bonese, profesionálního lovce odměn. Ten jí místo smrti překvapivě nabídne pomoc při pátrání po otci. Má ale zásadní podmínku. Cat s ním musí trénovat a rozvíjet tak své mimořádné schopnosti polovičního upíra - genetický dar nenáviděného otce...
Ale dřív, než Cat dokáže plně využít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, se jí i Bonesovi vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. I když o její volbě není pochyb, protože Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem…

Nakladatelství: Fantom Print
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy
Rok vydání v ČR: 2012
Ze série: Noční lovci (1)
Počet stran: 272

Tato kniha má na databázi hodnocení kolem devadesáti procent, což mě opravdu zaujalo. Bohužel však pro mě tahle kniha vhodná asi nebyla, jelikož už od začátku mě nijak zvlášť nezaujala a já se při čtení docela nudila. A to po celou dobu. Dočetla jsem do poloviny knihy, kdy jsem se opravdu musela nutit a pak jsem si řekla, že přece nemá cenu číst něco, co mi nesedlo, ačkoliv kniha není napsaná špatně. Má zajímavou zápletku i hlavní postavy. Ale zkrátka nebyla pro mě. Ale jelikož jsem si připravovala citáty na recenzi, myslím, že by byla škoda neukázat vám, že v knize byl i humor a třeba se vám na rozdíl ode mě zalíbí. :o) 

Recenzní výtisk od nakladatelství DOMINO

  

Druhý recenzní výtisk Světa mezi řádky je od nakladatelství DOMINO. Přišel neočekáváně a o to větší radost z něj mám. Na knihu Manželský sex jsem se již dívala, přemýšlela jsem, zda si ji pořídit nebo ne, protože anotace se mi líbila. Řekla jsem si, že si počkám na recenzi a pak uvidíme! Nenapadlo mě, že budu mít takové štěstí, že recenzi na tuto knihu budu dělat sama! 

Nakladatelství DOMINO děkuji za recenzní výtisk! Brzy se můžete těšit na recenzi. Víte, že pokud mě kniha zaujme a netrápí mě po večerech žádné povinnosti, jsem schopná vám své nadšení servírovat již druhý či třetí den. Myslím, že toto bude ten případ, protože anotace se mě trochu dotýká. Proč? To se dozvíte v tomto článku včetně anotace, která stojí za to! :o) 

Recenze: NOORA (J. K. Johansson)


Když na severu značně taje...



Anotace:
Druhá část trilogie Prokletí městečka Palokaski.
Noora, hlavní hrdinka druhé části trilogie Prokletí Městečka Palokaski, je zoufale osamělá dívka bez přátel. Když policisté objeví na pláži v Palokaski mrtvé tělo její spolužačky Laury, nejoblíbenější dívky ve škole, rozhodne se Noora využít situace. Bedlivě sleduje vyšetřování Lauřina zmizení a je připravená podniknout téměř cokoli, aby získala jen zlomek pozornosti, která je i po smrti věnována Lauře. Na internetu si vytvoří druhou identitu a čtenáře svého blogu zásobuje informacemi ze smyšleného luxusního života. Miija Pohjavirtová se mezitím snaží posunout se dál, ale sužují ji nová podezření. Lidé kolem ní se chovají divně a stará traumata vycházejí na povrch…
Den po nalezení Lauřina mrtvého těla navštíví Noora Miinu kancelář a svěří jí, že má strach o svůj život. Miia Nooře nedůvěřuje, ale brzy obě zjistí, že zlo, s nímž se Laura setkala, je blíž, než si vůbec uměly představit… 


Pokračování série o městečku Palokaski je opět psáno z pohledů několika osob, mezi kterými se objevují jak stálé postavy z prvního dílu (preventistka Mia, její bratr psycholog Nikke či komisař Korhonen), tak postavy zcela nové. Z těch nejvíc prostoru dostává dospívající dívka Noora, která nezapadá mezi své vrstevníky a je takovým opakem zesnulé Laury, jejíž smrt policie vyhodnotí jako nehodu a případ uzavře. Mia ani Korhonen se ovšem s tímto řešením nespokojí. A nejen oni.

Knižní projekt MAGICKÁ ŠESTKA

Přichází projekt, který mě napadlo zrealizovat jako maraton inspirace, aby těm, kteří opravdu rádi čtou, přihrál nové a zajímavé knihy. 

Na bedrech ho mám já, Chensie Ips/Chester Mikeyskovitá, a tak jsme se rozhodly pro spolupráci Spolku Literárních Fanatiků a našeho knižního blogu Svět mezi řádky


Dětský svět a čarodějnice

Zdroj
Pálení čarodějnic se samozřejmě týká i děti. Wish už jako malá čarodějnice létala na koštěti, obtěžovala kosy v celém okolí a házela lidem na hlavu králičí bobky, jak se na rebelku sluší a patří. Já nebyla lepší. :o))

Ale vraťme se k těm pohádkovým knihám, které jsme si pro vás připravily. Wish pod pohrůžkou násilí nadšeně vyhledávala a pídila se po všech knižních titulech pro děti. A já to pro vás seskládala do snad přijatelného článku, ve kterém si můžete rozšířit obzory.

Možná tam najdete něco, co naladí vaše sluníčko (pozn. Wish: myšleno prý vaše mrně) podobně jako Harry Potter. My se zaměřily na méně či více děsivé čarodějnice, o kterých s láskou předčítáme našim dětem. (W. mluv za sebe :D) Nebo i sobě, proti gustu žádný dišputát. :o)) (W: jo, to spíš)

A teď už dost mého tlachání, vrhněte se na článek. Přeberte ho, rozeberte a vyberte si pro sebe ty nejlepší kousky. Nezapomeňte se nám pochlubit se svým skórem, budeme rády. :o)

Májová soutěž!

Ahoj všem čtenářům a čtenářkám, 
kteří mají rádi romantiku, lásku, nevěru, prudký iracionální chtíč, něžnou touhu, neúměrné perverze a sladké poblouznění stejně jako my! V neděli byl den zamilovaných... český den zamilovaných, ne nějaký menstruační krvavý Valentýn, ale nádherný český Máj, lásky čaj. Květen nás vítá s otevřenou náručí. Těším se, až bude všechno kvést. I květiny nebožtíkům na hrobech.

A jelikož tento měsíc lásky, kdy se prý rodí nejvíce mláďat i dětí, protože na podzim se lidé i zvířátka začínají soulo... společně zahřívat, je nutné oslavit, řekly jsme si s mou pravou rukou Wish, že by bylo třeba udělat jednoduchou soutěž! 

Jsem romantická duše a proto jsem navrhla jednu z nejromatičtějších knih, které znám. Bude hlavní výhrou, ovšem kdyby to na někoho bylo až moc drastické romantické, může se spokojit s těmi něžnějšími. ,o))

(Pozn. od Wish: Omlouvám se všem za lehce zdrogovaný úvod, který Chensie předvedla, ale pravděpodobně se pod rozkvetlou třešní zfetovala pylem...)


Série (ne)šťastných upálení... II.

Zdroj
Wish vážně nelenila, když mi sepisovala seznam všech knih s čarodějnickou tématikou. Díky tomu mě zahrabala do takového množství knižní inspirace, že než jsem dala tyto články dohromady, chvilku jsem v tom plavala. 

Ale díky ní (a taky díky mně) máte možnost shlédnout další série, které vás možná zaujmou stejně jako nás. Mrkněte se na výsledné skóre, které si počítáme a nezapomeňte nám napsat, jak na tom jste vy! :o)

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.