6. den: Pět emocí

Projekt: Deset knižních dní




Tak tento námět na článek je opravdu kreativní a originální. Emoce jsou v knihách nutné. Alespoň pro mě. Jakmile ve mně četba nevyvolá vůbec žádný pocit, tak  to podle mého není to správné čtivo. 

Mám štěstí na knihy, které ve mně něco vyvolají. A mám emoce opravdu ráda. Se svými nejoblíbenějšími se tu svěřím, ale bude to jen mezi námi, ano? ,o))

Takže nikomu ani muk. Jdu se zpovídat. Emoce jsou seřazené, jak jinak, než podle abecedy.

VÝZVA PRO ILUSTRÁTORY



Ahoj,
rozhodly jsme se, že bychom chtěly propagovat a podporovat české začínající ilustrátory i fotografy! Stojíš si za svými díly a chtěla bys je propagovat na našem blogu? Rády ti pomůžeme! Zveřejníme tvé obrázky u recenzí knih nebo článku vždy se zdrojem

Spolupráce s námi ti zajistí reklamu. Budeme tvoje obrázky sdílet i na fb a pomůžeme ti dostat se do povědomí našich čtenářů. Je to jedinečná šance od Světa mezi řádky, protože obě zbožňujeme originální obrázky. :o)

Pokud se cítíš na propagaci své tvorby na na našem blogu, napiš na e-ail SvetMeziRadky@seznam.cz nebo popřípadě na fb profil Chensie Ips nebo Wish Sue, kam nám můžeš zaslat odkaz na svou tvorbu nebo ukázky ze své tvorby.

Těšíme se! :o)

Chensie a Wish

Dodatek ze dne 12. 4. 16


Výzva stále platná! 



Dotazník pro ilustrátory či fotografy: 

Jméno (přezdívka) ilustrátora/ilustrátorky: 
Název stránky, blogu nebo fb: 
Kontakt: (nepovinné)
Něco o sobě: (Nepovinné)


5. den: Šest oblíbených autorů

Projekt: Deset knižních dní


Rozhodnout se, jací autoři jsou ti nejlepší, není jednoduché. Sepsala jsem šest českých a světových, ale nakonec jsem ty české škrtla. Ne proto, že bych nepodporovala české autory, ale protože věřím, že je každý zná a ví, proč jsou jejich díla natolik úspěšná. 

Ale u těch světových jsem samozřejmě svá nejoblíbenější díla, která napsala, přidala jako obrázek. Protože ty podle mého přeci jen tak známí nebudou. O českých autorech se učíme ve škole, ale sotva tam narazíme na spisovatele této doby, kteří se teprve rozvíjejí a tvoří si historii, aby do ní sami mohli patřit. 

Takže pátý článek s autory, jejichž knihy by se vám mohly zalíbit. Snad se na nějakou chytíte. - směje se a rybaří - Autoři jsou seřazení podle abecedy. ,o)


Velikonoční nářez II.

Druhý Velikonoční článek aneb pokračujeme ve Velikonočním masakru! :o))




Věřím, že v tuhle chvíli se kluci cpou sladkostmi nebo vyspávají, zatímco my holky si ledujeme zadky a odpočíváme s nějakou bezva knihou, která by nám zahojila potlučenou zadnici. :o))

Co takhle se podívat na knihy o mužích, kteří jsou sice tyrani, sadisti a hrubiáni, ale ženy jim i přesto leží u nohou a ještě si to užívají. Ano, tentokráte půjde o články ve stylu BDSM. Ovšem tentokrát bez Padesáti odstínů, protože ty jsou tak známé, že je mohou i děti přednášet zpaměti.

4. den: Sedm filmových verzí

Dá se to pojmout jakkoliv, že? A proto jsem si vybrala, že se začnu zajímat o filmy podle knižní předlohy, které jsem ještě neviděla a které by se mi mohly líbit. Některé jsou už léta natočené, jiné teprve mají vyjít. Možná najdete v některém inspiraci a také se na něj mrknete nebo si rovnou přečtete knihu. 

Jsem toho názoru, že kniha má v sobě mnohem víc. Do filmu se prostě všechno. Filmy jsou seřazené podle abecedy. ,o)

Velikonoční nářez I.

Velikonoce jsou svátky radosti a lásky... I když vlastně proč? Muži chodí s pomlázkami, které fest štípou a sadisticky jimi bičují ženy, které jim za to ještě musí poděkovat a dát jim za to dárek.

Nikdy jsem to úplně nepochopila. Proč mám někomu dávat odměnu za to, že mi namlátí zadek? Proč já naopak nemůžu šlehnout těmi pentlemi jeho, aby viděl, jak je to příjemné, když má člověk na zadku jelita. Musím uznat, že mám kolem sebe hodné kluky, kteří mi nikdy jelito neudělali, ale stejně to občas pěkně štíplo.

Když se na to tedy podíváme kolem a kolem, Velikonoce jsou tudíž spíš svátky sadistických mužu, masochistických žen a zaslouží si proto svou vlastní provokativní četbu. Ne tu, ve kterých skáče bílý zajíček a nosí vajíčka, ale pořádný nářez!

V tomto článku se podíváme na knihy o sadistických mužích, drsných a hrůzných, a ženách, které jim to musely trpět. Některé knihy jsou podle skutečnosti a o to silnější emoce vyvolají. Není to čtení pro každého, ale pokud chcete otevřít oči (nebo jste úchylní), myslím, že vás to potěší.


Odvážný Harry Potter TAG

Nedávno jsem narazila na Harry Potter TAG, který mě doslova odzbrojil. Autorky Myanmar a eM. se rozhodly pro opravdu odvážnou verzi, která si získá nejspíš každého. Je to opravdu kreativní a já poznávám, že TAGy se dají psát i jinak, než obyčejným způsobem, ale mohou být nabušené kreativitou. Jelikož jsem blogový nováček a teprve se TAGy učím, rozhodla jsem se, že s dovolením slečen z blogu book-lords si tento vypůjčím a spolu s mou pravou ručkou Wish ho vyplníme.

Jelikož já jsem grafomanka a Wish takový ten nerozhodný šneček, nebylo snadné ji k tomu donutit, ale pod výhružkou násilí (kousnu tě do paty a seberu ti lízátko, jak zpívá Drak z pohádky Hotel Transilvania) jsem ji přeci jen udolala a nyní se můžete pokochat půjčeným TAGem s našimi vlastnoručními odpověďmi. :o)

Pozn. Wish: Ta Chensie ale tak kecá! :D

3. den: Osm obálek

Projekt: Deset knižních dní



Upřímně, nemohu stoprocentně říct, že jsem vybrala ty nejkreativnější a pro mě nejlepší, protože neznám všechny knihy na světě, i když jsem projížděla hrozně moc dlouho na knižních databázích, než jsem si byla jistá, že právě tyto obálky jsou ty pravé, zvláštní, podivné a zkrátka mě zaujaly. 

Ono je to potíž, některé obálky jsou krásné. Ale něco je kazí. Maličkosti, hloupostičky, které tam nastrčí, aby to nějak vypadalo a nakonec je z toho hrozný slepenec, který sice dává význam, ale vypadá katastrofálně. Viz. obálky mé oblíbené série Cherub. Nebo když z další mé zbožňované série udělají díky obálkám nechutnou červenou knihovnu, ačkoliv je to velmi originální téma a typická červená knihovna to rozhodně není. Navíc ty obálky ani mnohdy vůbec neodpovídají ději, takže je zřejmě tvoří někdo, kdo knihu nečetl a nejspíš ani číst nebude, když se jí tak pomstil. 

Takže jsem vejrala po netu, prohledávala svou knihovničku a hledala obálku, která by mě bodla do očí, ať už tím, že by byla vyjímečná, zvláštní, podivná, odporná, úchylná, depresivní, romantická nebo prostě jen mě neskutečně zaujala a myslím, že se povedlo. Některé knižní obálky jsou mé oblíbené. Jiné mě skutečně zbodaly zaujaly. 

Možná vás některá nadchne anotací a přiměje k přečtení. To by bylo opravdu super, protože potom by tento knižní projekt měl důvod a cenu. Já si tak pořád říkám, proč to psát, ale dělám to hlavně proto, abych řekla o nových knihách, které třeba ještě neznáte a mohly by se vám líbit. To je můj důvod, proč píšu tyto články. Proč se tomu oddávám a snažím se najít to, co podle mého do toho článku patří. A pokud byť jen jediný čtenář díky tomu najde knihu, která se mu zalíbí nebo se dokonce stane jeho srdcovkou, pak tyto články smysl mají. :o) 

Knihy jsou seřazené podle abecedy (jako vždy v tomto projektu). ,o)

Knižní poklady z knihy Solitaire

V knize Solitaire od Alice Oseman bylo tolik pokladů mezi řádky, že jsem se rozhodla některým zajímavostem věnovat samostatný článek. Prvním z nich jsou knihy, se kterými se během čtení můžete setkat. Snad některé z nich rozšíří váš seznam knih, které si jednoduše "musíte přečíst". :)

Recenze

Citáty



Čekání na Godota
(Samuel Beckett)
Anotace:
Dva přátelé tuláci Estragon a Vladimír se sejdou na mýtině, kde čekají na Godota, který jim má něco důležitého sdělit. Nevědí ale dokonce, jestli opravdu mají čekat zde, v jakou hodinu, prostě nic. Jak tak čekají, krátí si dlouhou chvíli povídáním o hloupostech, přením se o to, zda-li ještě půjdou dále spolu, i nahlížením do bot a klobouků, aby v nich nezjistili nic. V jejich stereotypním chování, za nímž můžeme vidět klidně mnohé další dny, jenž pobíhaly stejně, je vyruší příchod bohatého Pozza a jeho otroka Luckyho...

Série The Maddox Brothers

JAMIE MCGUIRE Jamie McGuire se narodila v Tulse ve státě Oklahoma. Navštěvovala Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma a Autry Technology Center, kde promovala s titulem v oboru Radiografie.

Jamie nyní žije v Enid, ve státe Oklahoma, se svými třemi dětmi a manželem Jeffem, který je skutečný, živý kovboj. Sdílejí svých 30 akrů s pěti koňmi, třemi psy, kohoutem a kočkou.

Tuto snad prozatím necelou báječnou sérii vydalo nakladatelství Fortuna Libri. 




Série Padesát odstínů

Zdroj
E. L. JAMES  je pseudonymem Eriky Mitchellové Leonardové (1963), televizní produkční a manželky scenáristy a režiséra Nialla Leonarda, s nímž je více než dvacet let a má s ním dva pubertální syny. Studovala historii na University of Kent, psát chtěla už od dětství, snila o tom, že jednou napíše román, který způsobí poprask, ale kvůli rodině a kariéře své sny na čas odložila. Nakonec ale sebrala odvahu a pustila se do psaní svého prvního románu, Fifty Shades od Grey. Původně je psala jako fanfiction ságy Stmívání pod jménem Snowqueens Icedragons, to bylo v roce 2009. 

Tuto sérii vydalo nakladatelství XYZ


Zdroj

Série Hon

Zdroj
ANDREW FUKUDA se narodil v Manhattnu a byl vychován v Hong Kongu. Poté co získal bakalářský titul z historie na Cornellově univerzitě, Fukada začal pracovat v Manhattonském "čínském městečku" spolu s dalšími imigranty. Tato zkušenost vedla k napsání Crossing, jeho debutu který byl vybrán ALA Booklist jako Top 10 First Novel a Top 10 Crime Novel v roce 2010. Jeho druhá kniha Hon, první kniha v nové sérii, byla koupena St. Martin's Press a vydaná v květnu 2012. Předtím než se Fukada stal autorem na plný úvazek, byl sedm let prokurátorem. Momentálně se svojí rodinou žije na Long Islandu.

Tuto napínavou sérii v ČR vydalo nakladatelství Fragment. Skvělý výběr! 


Zdroj

2. den: Devět plánovaných knih

Projekt: Deset knižních dní




No, vybrat si ze svého dlouhého seznamu devět knih, na které se těším nejvíc, bylo znovu tak těžké. Některé ty knihy na mě čekají už celou věčnost, na jiné zas téměř zoufale čekám já.

Začínám si říkat, že autorka projektu Deset knižních dní je trochu trpitelka a ráda se asi mučí, protože těch knih je takové neuvěřitelné množství. A já nechci ani jednu, která mě očekává a na kterou se těším, nijak znevýhodňovat nebo naopak vyzdvihovat, protože třeba mě potom ta, které dám přednost zklame a ta, kterou si nechám mezi posledními v seznamu mě zas naopak vynese do výšin. 

Ale podařilo se mi sepsat seznam. Většina z vás má nejspíš tyto knihy už přečtené, protože nejde povětšinou o ty, které teprve vyjdou, ale které už vyšly a já se k nim pomalu prokousávám svým tempem. A vždycky mi do toho skočí nějaká novinka, která mě zrovna zaujme. 

Jak už tu několikrát naznačila Wish, tak nemám ráda seznamy a přiznám se, že vlastně tak trochu sabotuju i ten svůj vlastní. Ale není to nějak přímá ignorace, spíš se vždy nadchnu pro něco, co mě najednou osloví a musím si to přečíst, zatímco na mě z knihovničky nevěřícně kouká ta, pro kterou jsem měla sáhnout...

A tak, i když se na tyto knihy těším a chci si je přečíst dlouho, obávám se, že před nimi je ještě dlouhý seznam těch, které si přečtu, aniž o nich prozatím vím nebo dokonce nejsou ještě ani vydané. :o)) Knihy v tomto článku jsou řazené podle abecedy. ,o)

Poklady z knihy Artyčoková srdíčka

Kniha žánru young adult, která však skrývá dosti pokladů a mně by bylo líto, kdybych je tu nezveřejnila a neukázala, co v sobě mimo čtivého děje, skrývá. Právě jsem ji dočetla a myslím, že vkládat informace za čerstva bude asi nejvhodnější. Jsem toho ještě plná a mám v živé paměti ty, kterých se poklady týkají. A tak snad nebude vadit, když prozradím hrdinův oblíbený basketbalový tým nebo oblíbenou malířku babičky Josie. Komu by něco takového vadilo, tak nedoporučuji číst dál. ,o) Ale rozhodně nejde o spoiler, spíše o malé dodatky k postavám, které díky nim získávají na životě. 

Recenze Artyčoková srdíčka


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Slovart

Recenze: ARTYČOKOVÁ SRDÍČKA (Sita Brahmachari)

Svět plný emocí pro děti a mládež


"Srdce se často chová záhadně..." Potom otevře oči a usměje se, jako když skrze šedivý mraz zasvítí sluníčko. "Život jde dál, Miro." 

  

Anotace: 
Dvanáctiletá Mira pochází z chaotické, umělecké a přímočaré rodiny, kde je někdy těžké získat si pozornost. Zatímco se zdraví její milované babičky Josie zhoršuje, Mira začíná objevovat tajemství svých blízkých a zároveň získává tajemství vlastní. Přitahuje ji záhadný Jide, kluk, který zjevně skrývá problematickou minulost a stejně jako artyčok si kolem srdce vypěstoval tvrdý ochranný obal. Mira sice prožívá svůj první žal, ale také poznává podivuhodný a často tajuplný okolní svět. Tento neobyčejně poctivě a vnímavě napsaný román zkoumá křehkou rovnováhu - která se někdy mění v nespravedlnost - mezi životem a smrtí, ale především oslavuje přátelství, kulturu a život.

Nakladatelství: Slovart
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2011
Žánr: Young Adult, Pro děti a mládež
Orig. Název: Artichoke hearts

Za poskytnutí recenzního výtisku děkujeme nakladatelství Slovart

Nakladatelství Slovart na fb

Knihu můžete zakoupit ZDE



1. den: Deset skvělých knih

Projekt: Deset knižních dní




Wish, zdá se, zbožňuje projekty a pořád se chce něčeho účastnit, takže mě samozřejmě do všeho naveze. A tak se tedy vezu, ale řeknu vám, není to žádná rovná cestička. Všude samý hrbol, protože vymýšlet články na daná témata je sice krásné, ale není to taková legrace, jak to vypadá.

Jak mám sepsat pouze deset skvělých knih, když znám takové množství úžasného čtiva, bez kterého bych se neobešla? Je hromada knih, které jsou podprůměrné, průměrné, ale i nadprůměrné. Každý máme ty své oblíbené knihy, na které nedáme dopustit. A pro mě rozhodně nebylo jednoduché vybrat jen deset z nich, i když jich mám více. Nechtěla jsem žádné křivdit, ale dokázala jsem to. Sepsala jsem Top deset Chensiiných skvělých knih. :o)

Jsou seřazené podle abecedy, nikoliv podle oblíbenosti. ,o) Vyhnula jsem se skvělým knihám z mých oblíbených sérií:  Škola noci, Bratrstvo černé dýky a Cherub, protože u nich je těžké vybrat jen jednu nejlepší knihu, která by celou sérii propagovala.

Deset knižních dní

Na tenhle projekt jsme narazily na blogu Knižní brloh. A jelikož nám přišel jako zajímavé oživení, díky kterému budete moci načerpat další tipy na čtení a zároveň nás samé donutí se zamyslet nad tím, co jsme četly a jaké to v nás zanechalo pocity, rozhodly jsme se projektu zúčastnit.

Jak to bude probíhat? Po dobu deseti dní budeme zveřejňovat článek na dané téma. Nejspíš články nebudou vycházet každý den, ale v nějakém krátkém časovém rozmezí, ale na druhou stranu se můžete těšit na dvojitou dávku; tedy článek ode mě i od Chensie.

Doufáme, že vám projekt zalíbí a bude vás bavit stejně jako nás. :)

Poklady z knihy Návrh

Musím se přiznat, že jsem si nezapsala všechno z téhle knihy. Něco mi rozhodně uniklo, když jsem se zabrala do čtení, ale myslím, že to nebude problém. Protože jde o žánr New Adult, romantiku a lásku, není tam nic, co by nutně muselo být mezi poklady. Spíš je to jen taková první pomoc pro čtenáře, aby si pod jednotlivými hesly dokázali představit to, co si autorka přála. 

Dá se to vyřešit jednoduše. Stačí najet na google a naházet tam jednotlivá jména, která se v příběhu objeví. Tak jsem to udělala já a díky tomu mám možnost sepsat tyto víceméně povrchní poklady s porovnání s těmi hlubšími, kdy jsem opravdu čerpala až ze dna a utápěla se v autorově dokonalosti a sečtelosti. 


Ale u New Adultky to není potřeba. U toho si má člověk odpočinout a myslím, že to se autorce víc než povedlo. Takže hurá na ně, ať máte představu. :o) 

Recenze knihy Návrh

Recenze: NÁVRH (Elle Kennedy)

KENNEDY PŘEDLOŽILA SKVĚLÝ NÁVRH! 


Včera v noci jsem odešla z toho večírku s tím, že na něj už zapomenu, a místo toho
jsem dovolila Garrettu Grahamovi, aby mi do hlavy zasel semínko té nejničivější emoce známé lidstvu – naděje. Naděje, že si mě Justin možná všimne. Naděje, že mě možná bude chtít. Naděje, že jsem možná konečně našla někoho, díky komu zas začnu něco cítit.


  


Anotace: 
Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu.
Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám svého snu nedosáhne. Když mu jeho spolužačka předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka, dvakrát se nerozmýšlí.
Stačil ale jediný polibek, který vedl k tomu nejdivočejšímu sexu v životě, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult
Ze série: Off-Campus (1)
Orig. Název: The Deal
Počet stran: 360

Náš první recenzák!

Jasně, víme, že nejsme první ani poslední, ale když ono to tak potěší. :) Tím spíš, když vás nakladatelství, v tomto případě Slovart, osloví samo od sebe. Prvního března jsem na e-mailu Světa Mezi Řádky našla nabídku z PR oddělení zrecenzovat knížku Artyčoková srdíčka. Knížka sice spadala do young adult literatury (ze které jsme už obě odrostlé), ale anotace se zalíbila mně i Chensie, a přestože by se mělo jednat o oddechovku, něco v popisu nám říkalo, že by v tom mohlo být i něco víc. A tak jsme do toho šly. (Samozřejmě předtím jsme ještě tři dny a tři noci slavily náš první úspěch :D). 

A dneska nám knížka konečně přišla. (A má přesně ten příjemně matný obal (s lesklými detaily), který u knížek hrozně ráda hladím, ale to už bychom zabředávali do mých knižních úchylek. :) 

Citáty Solitaira

SOLITAIRE


Ať už si na tuhle rozporuplnou knížku utvoříte jakýkoliv názor, jedno se jí upřít nedá - je v ní dost zamyšleníhodných vět. :)



Březnové rezervace

V březnu jsem chtěla knihovnu vynechat, protože mám doma ještě nějaký knížky z února, ale pak mi během jednoho dne přistály v mailu zprávy o tom, že na mě čekají hned čtyři rezervace! Cože?? Tolik? Kdy jsem je rezervovala? Ztrácím přehled. :D A cože tam na mě čekalo? Hned první dvě pro mě byly překvapením. :)


Úryvek z knihy Upírova fotografie


Upírova fotografie


Kevin Emerson




Anotace:
Co se stane, když vyfotografujete upíra? Emalii, tvrdohlavé holce s prapodivnou minulostí, se to podařilo. Úplnou náhodou vyfotila Olivera Nocturna a vůbec netušila, co tím všechno rozvíří. Oliver je totiž jiný než jeho krvežízniví upírští spolužáci, milující rodiče a jeho zákeřný starší bratr, který si nechává říkat Zlocius. Oliver je zkrátka o trochu víc člověkem než všichni ostatní. A to může být problém...
Upíři žijí mezi námi, mají svoje města, svoje školy a uzavřenou skrytou komunitu...

Tato kniha je ze série Oliver Nocturno a podle všeho jde o žánr sci-fi a fantasy, ale spíš to podle čtenářek spadá pod young adult. Poslední dobou se nad těmito knihami dá docela dobře odpočívat, takže to zkusím. Snad mě kniha zaujme, protože upíři jsou mým oblíbeným tématem a dočkáte se recenze. :o)  

Recenze: SVŮDNÉ ZLO (Wendy Higgins)

PRŮMĚRNÁ YOUNG ADULT S ORIGINÁLNÍM NÁPADEM


„Chci slyšet všechno, co víš o démonech."





Anotace: 
Anna, šestnáctiletá středoškolačka z maloměsta v americké Georgii, má podobné starosti jako většina dívek jejího věku: příliš drobnou postavu, příliš starostlivou adoptivní matkou nebo to, že jako vzorná studentka a horlivá abstinentka není mezi spolužáky moc oblíbená. Má ale i starosti, se kterými se nikomu nesvěřuje. Například vnímá aury lidí, není nikdy nemocná, vidí a slyší na neobvykle velké vzdálenosti...
Teprve když se na rockovém koncertě v klubu seznámí s atraktivním mladým bubeníkem Kaidanem, začíná krůček za krůčkem objevovat pravdu o sobě a o svém původu, ale i o světě skrytém před zraky obyčejných smrtelníků. O existenci rasy nefilů - potomků lidí a padlých andělů, do níž Anna i Kaidan patří. Bytostí s nadpřirozenými schopnostmi, které mají pod hrozbou trestu smrti od svých démonických otců nařízeno šířit mezi lidmi sedm smrtelných hříchů. Jak vzorně vychovanou a úzkostlivě slušnou Annu promění sblížení s otcem?

Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Žánr: Sci-fi a fantasy, Pro děti a mládež, Young Adult
Ze série: Svůdná trilogie
Orig. Název: The Sweet Evil

Od mužů pro ženy k MDŽ

MDŽ neboli Mezinárodní den žen je vlastně svátek, který byl ustanovený roku 1908 k výročí stávky newyorských švadlen, ale proslavil se až po roce.

Češi nad tímto svátkem spíše mávnou rukou, i když většina českých žen rády dostávají blahopřání, kytičku nebo dokonce i nějaký hmotný dárek. 

Jelikož je to svátek žen, zákonitě jsem se musela zaměřit na muže. A zajímala mě nelehká otázky - jakou knihu by své přítelkyni nebo mamince dali k tomuto svátku? 

Některým mužům jsem musela nejdříve vysvětlit, co MDŽ je. Dá se to považovat trochu za ostudu, ale co naděláme. Ostatní mi rovnou řekli, že takovou hloupost slavit nehodlají, jiní řekli, že jen popřejí, ale pár se jich přece jen našlo a odpověděli mi. 

Myslím, že odpovědi vás mile pobaví i překvapí. 

Recenze: PÁD ANDĚLŮ (Susan Ee)

Strhující dobrodružství mezi anděly!


„Od začátku jsem věděl, že tě tvoje oddanost zničí. Jen mě nikdy nenapadlo, že se ti to stane z oddanosti ke mně.“

   


Anotace: 
Je to šest týdnů, co andělé apokalypsy sestoupili na zem a zcela ovládli dosavadní poklidný chod moderního světa. Ve dne jsou lidé v San Francisku, kde žije i Penryn a její rodina, zastrašováni pouličními gangy, v noci tu panují strach a podezření. Penryn se snaží v chaotickém městě přežít a ochránit svoji rodinu, ovšem do té doby, než je její sestra Page unesena anděly. Penryn je ochotná pro záchranu sestry udělat cokoli... 

Nakladatelství: Motto
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2012
Žánr: Romány, sci-fi a fantasy
Ze série: Penryn a Konec dní (1)
Orig. Název: Angelfall

Výhodné nakupování (ostatně jako vždy:)

Když se někomu z vašich nejbližších blíží narozeniny, jaký lepší dárek, než je kniha, mu můžete dát? Samozřejmě tady píšu o těch, kteří rádi čtou. :) A pokud objednáváte přes internet, nevyplatí se objednávat dvě knížky, když si k tomu připočtete všechny ty poplatky. To víme všichni. A tak jsem využila příležitost a ke dvěma narozeninovým dárkům jsem přihodila ještě pár úlovků pro sebe... Na mou obranu nutno podotknout, že všechny byly ve výprodeji nebo ve slevě! :)

Objednávku jsem uskutečňovala na webu Dobrých knih a musím jenom chválit. Pečlivě zabaleno a samotné knížky jako ze škatulky. Po zkušenostech s Českou poštou a některými e-shopy, vždycky obavami zadržuju dech, když krabici otevírám, takže tentokrát jsem byla mile překvapena. A teď už k samotným knížkám, které zase o něco rozšíří mou sbírku.

Spoilery: Černý led - Becca Fitzpatrick

Becca Fitzpatricková vymyslela opravdu bravurní román, ve kterém se napětí dalo krájet. Skutečný thriller, který byl rozšířen o lásku a romantiku. Dobrodružství v žádném případě neutrpělo. 

Pokud chcete číst dál, rozhodněte se pečlivě, protože by byla škoda přijít o konečné rozuzlení, jež stojí za to. Pokud jste román četli, směle do toho, můžeme o tom vést debatu, protože bych si ráda o knize popovídala. Byla skvělá! :o)

Pozor, tento článek obsahuje SPOILERY! 
Pokud nechcete číst informace, které vám odhalí děj knihy, neotevírejte tento článek. 

Pokud jste knihu četli, nic nečekaného neobjevíte a můžeme si o této knize podebatovat bez omezení. :o) 




Recenze: ČERNÝ LED (Becca Fitzpatrick)

Fitzpatricková opět nezklamala! 


Nikdy jsem mu neměla důvěřovat. 


   


Anotace: 
Někdy je nebezpečí sotva patrné – až dokud není pozdě.
Britt Pfeifferová se připravovala na výlet do Tetonských hor, ale nečekala, že se k ní bude chtít přidat její bývalý přítel Calvin, který ji stále pronásleduje v myšlenkách. Jenže než stačí Britt zpracovat své city ke Calvinovi, nečekaná bouře ji přinutí vyhledat přístřeší v osamělé chatě u dvou velmi hezkých obyvatel – jenže tito muži jsou uprchlíci a uvězní ji jako rukojmí.
Britt výměnou za svůj život souhlasí s tím, že muže převede přes hory. Ví, že musí zůstat naživu dost dlouho na to, aby ji Calvin našel. Všechno je ještě horší, když Britt objeví mrazivé důkazy o vraždách, ke kterým došlo v okolních horách. Tento objev z ní však může udělat vrahovu příští oběť.
Jenže v horách není nic takové, jak se zdá, a všichni něco tají, včetně Masona, jednoho z Brittiných únosců. Jeho laskavost Britt mate. Je Mason nepřítel, nebo spojenec?
Černý led je romantický thriller Beccy Fitzpatrickové zasazený do zrádných kulis Tetonských hor ve Wyomingu. Zamilovat se by nikdy nemělo být takhle nebezpečné.

Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2015
Vydání Originálu: 2014
Žánr: Literatura světová, Thrillery
Orig. Název: Black Ice
Počet stran: 392

 

Recenze: BRATRSTVO ČERNÉ DÝKY - PRŮVODCE (J. R. Ward)

Průvodce světem originálních válečníků


"To jsou ty správné odpovědi," řekla. "Všechny." 


  


Anotace: 
Nejnovější svazek série Bratrstvo černé dýky by si neměl nechat ujít žádný z fanoušků proslulých caldwellských upírů! Autorka J. R. Wardová v něm nabízí pestrou všehochuť bonusů, jaké v žádném z jejích románů nenajdete. Kromě zbrusu nové novely Otec ze života Zsadista, Belly a jejich dcerky, naleznete v Průvodci také řadu scén, které spisovatelka musela z dosud vydaných románů s těžkým srdcem vynechat, aby dodržela rozsah a zachovala sevřenost děje – to ovšem neznamená, že jsou méně poutavé než ty, které se na stránkách knih nakonec ocitly. J. R. Wardová také vybrala z prvních šesti knih série nejlepší hlášky a svoje oblíbené pasáže, které předkládá čtenářům ve zhuštěné formě. S udatnými členy Bratrstva černé dýky se můžete blíže obeznámit v jejich „osobních spisech“, ale také v dotaznících, které vlastnoručně vyplnili, a prostřednictvím interview, která poskytli autorce osobně v prostorách svého tajného sídla. A konečně – J. R. Ward, autorka světových bestsellerů, nechá čtenáře nahlédnout do své kuchyně: nesobecky se s nimi podělí o návod, jak napsat knihu a jak ji dostat na trh – a prozradí také některé specifické detaily, které pomáhají při psaní jí osobně.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Žánr: Romány, Sci-fi a fantasy
Ze série: Bratrstvo černé dýky
Orig. Název: The Black Dagger Brotherhood: An Insider
Počet stran: 520

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.