Jamie McGuire v LK!

Jamie McGuire je v Levných knihách! Tedy, ne, že by se tam procházela a nakukovala do regálů, pózovala s fanoušky a dávala podpisy, ale dostaly se tam její knihy. Její nádherné a báječné knihy, které já osobně mám už v knihovničce a rozhodně za takovou cenu, za kterou je nyní můžete koupit v LK. 

Tedy, pokud tyto skvosty ještě nemáte. V kamenných obchodech možná najdete i Nádhernou svatbu, která už v e-shopu není.



Další únorové půjčování

Původně jsem šla do knihovny pro úplně jiný knížky, ale tak už to bývá. :) Nakonec jsem ale ráda, že jsem ve výběru přibrzdila na minimum, protože nevím jak vy, ale já snad nikdy nestíhám všechny ty knížky přečíst. A tak jsem jen tak jedním okem přelétla novinky a zjistila jsem, že přibyla nová kniha od Barbory Šťastné. 

Valentýn zvrhlé romantičky

Valentýn je svátkem zamilovaných... Vlastně podle mého je to spíš svátkem všech kýčovitých věcí, které kdy na světě byly. Tyto věci se prostě sejdou a udělají fádní mejdan, kterého se někteří lidé s nadšením účastní. Naneštěstí pro ně se však lidé rozhodli tento svátek buďto ignorovat nebo slavit po svém. 

A to tak, že si zajdou na své oblíbené jídlo. Zajdou dělat něco vyjímečného - třeba navštíví striptýzový klub a nechají si od necudné baletky nakreslit srdíčko na čelo. A pro nás čtenářské maniaky to je stejné. Vyhledáváme na Valentýna romantické knihy... Pro někoho více romantické, pro někoho méně. 

Mezi typické sladké romanťárny, které vyhledává většina čtenářek (možná i nějaký ten čtenář) patří jistojistě Sparks. Četba, sladší než med, je ve velkém listována, okupována, oslintávána a já tu ty nejvíce čtené proberu, ale zaměřím se hlavně na ty, které nejsou až tak konvenční. Někteří lidé v těchto knihách romantickou část nevidí, další se jí přímo sytí. A od toho tu jsem. Ukázat druhou stranu Valentýnského čtení, tu temnější, vášnivější a sladkou jako krev, nikoliv med. ,o)

České upířiny (autoři)

...pro všechny, kteří nečtou o upírech jen tehdy, když je to "cool" a "in" :)

Zdroj

...pokračování PRVNÍ části

České upířiny (autorky)

...pro všechny, kteří nečtou o upírech jen tehdy, když je to "cool" a "in" :)

Zdroj

Připadá vám, že téma upírů, ať už to původní či moderní pojetí, se objevuje pouze v zahraniční beletrii a v našem malém rybníčku podobné úlovky nemáme šanci najít? Omyl. Jak sami uvidíte ve článku, autorů, kteří někdy napsali knihu s upíří tematikou, se mi podařilo shromáždit celkem dost. Zmiňovat budu jak amatérské a začínající, tak zavedené autory, jak tištěné knihy, tak e-knihy. Nejdřív se podíváme na autorky, v DRUHÉM článku na autory.

Kuriozní místa na čtení III.

Třetí díl Kuriozního čtení. Vše, co se mi podařilo nasbírat máte k přečtení ve třech článcích a pokud by vás to inspirovalo kupříkladu k tomu, abyste si na čtení Batmana vzali ten superhrdinský obleček, dejte mi vědět. Rozhodně by mě to potěšilo. Právě sháním obrovského psa s velikánskou boudou, abych si s ním mohla přečíst Psa Baskervillského. :o))

Chcete se pobavit a třeba se i inspirovat? Začtěte se do tohoto článku. Dlouhou dobu jsem sbírala informace o tom, jak lidé, které znám nebo jsem je potkala na chatu či jen venku na procházce, čtou. A jsem ráda, že vám o tom můžu napsat. :o)

Pochlub se i Ty, na jakém místě čteš! :o) Budeme rády. ,o)

Únorové půjčování

Ne, že bych měla všechno z Lednového půjčování už přečtené, ale znáte to... :) Objeví se nějaká ta rezervace a na vašem seznamu přibudou další knížky, které byste si rádi přečetli (a že se ten seznam rozrůstá neskutečnou rychlostí :D ), a byli byste neradi, kdyby vám je někdo v knihovně vyfoukl pod nosem. 

Musím říct, že jsem se držela hodně zkrátka, když jsem šla první polovinu lednových výpůjček vrátit. Pomohl mi v tom taky fakt, že plno knížek v tý naší knihovně vždycky nemůžu najít, přestože mám zapsáno i číslo knížky. Občas ten systém úplně nechápu. No, nic... :) Konec okecávek. Pojďte kouknout, co jsem si to teda půjčila.

Série Deníky sukuby

Zdroj
JILL MYLES píše i pod pseudonymem Jessica Clare nebo Jessica Sims a její alter ego je Jessica Sims. S rodinou žije v Texasu. Už od dětství byla nevyléčitelně romantická. Úplně nejdříve četla v knihách jejich hanbaté části. Po zhltnutí stovek romancí, knih o mytologii a „bichlí“ o archeologie, se rozhodla napsat několik vlastních knih: divoké dobrodružné příběhy s ostrým škádlením a spoustou neskutečně dráždivých situací.

Deníky sukuby: 
0. Slave To Her Desires 
0.5 Foreplay (povídka) 
1. Páni mají radši sukuby 
2. Sukuby to rády horké 
2.5 Zane´s Tale (povídka) 
3. My Fair Succubi 
4. Succubi are Forever

Tři knihy ze série Deníky sukuby vydalo nakladatelství Levné knihy a poslední díl nakladatelství SGS pouze v ebook formě. 

   

Kuriozní místa na čtení II.

A máme tu druhou část článku, ve kterém se mi několik čtenářů svěřilo (nepoužila jsem na ně žádné hrubé násilí, většinou), kde rádi čtou své oblíbené knihy. 

Chcete se pobavit a třeba se i inspirovat? Začtěte se do tohoto článku. Dlouhou dobu jsem sbírala informace o tom, jak lidé, které znám nebo jsem je potkala na chatu či jen venku na procházce, čtou. A jsem ráda, že vám o tom můžu napsat. :o)

Pochlub se i Ty, na jakém místě čteš! :o) Budeme rády. ,o)

Série Bratrstvo černé dýky

Zdroj
J. K. WARD (vlastním jménem Jessica Bird) je oblíbenou autorkou erotických paranormálních romancí, které se umisťují mezi bestsellery v New York Times a USA Today. Psaní bylo jejím koníčkem od útlého mládí a před nástupem na univerzitu se pokoušela publikovat svůj první román.
Studovala historii a historii umění se zaměřením na středověk. Poté přešla na studium práv na Albany Law School, kde získala titul. Po studiích začala pracovat v centru lékařské péče v Bostonu a mnoho let strávila ve vedoucích pozicích lékařských středisek.
V roce 2001 se vdala za Johna Nevilleho Blakemorea, který ji přesvědčil, aby se pokusila svou tvorbu publikovat. V následujícím roce vychází první román Leaping Hearts. Až později se začala věnovat paranormálním romancím, které úspěšně vydává pod pseudonymem J. R. Ward.
Za román From the First obdržela cenu RITA a za Lover Awakened (z cyklu Bratrstvo černé dýky) cenu Romatic Times.



Ocenění
2011 - Romantic Times (Best Vampire Romance) - Milenka pout zbavená
2007 - Romantic Times (Best Vampire Romance) - Nespoutaný milenec
2006 - Romantic Times (Best Vampire Romance) - Probuzený milenec...

Tuto originální sérii vydalo nakladatelství Baronet a za to jim budu vždy vděčná. 


Část Chensiiny knihovničky

Série Bavettovi



KATEŘINA PETRUSOVÁ se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu, dokud nenarazila na plno stějně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska. V současné době žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma dcerami.Série od české autorky, která se odehrává v New Yorku.

Tuto sérii vydalo nakladatelství Fragment.

Zdroj

Série Cherub

Zdroj
ROBERT MUCHAMORE
se narodil v roce 1972 v Londýně a třináct let pracoval jako soukromý vyšetřovatel.
Oblíbená série CHERUB má dvanáct dílů a získala četná ocenění, včetně ceny Red House Children’s Book 2005, a setkala se s velkým čtenářským ohlasem.

Více informací naleznete na stránkách: www.cherubcampus.com

V ČR vydalo tuto sérii nakladatelství BBart a já jim za to mohu jenom poděkovat. 


Zdroj

Úryvek z knihy Ostrov

Ostrov


Robert Muchamore




Anotace: 
Dvanácté a poslední pokračování úspěšné série napínavých příběhů o dětských hrdinech z CHERUB – jednotky pod MI5, která cvičí děti pro role špičkových špionů, kteří mají tu výhodu, že dospělí je z podobné činnosti nepodezírají. Po skončení mise soustředěné na likvidaci motorkářského gangu se sedmnáctiletý James i jeho sestra Lauren vracejí do tábora, kde Kyle, bývalý agent a nyní už vysokoškolák, nabídne Jamesovi účast nikoliv na misi, ale na akci, kterou připravil on sám. Kyle Jamesovi vypráví, jak se během výcviku v CHERUB dostal na tropický ostrov v Malajsii, kde se seznámil s místním chlapcem Aizatem. Od něho se dozvěděl, že člen vlády Tan Abdullah zneužil zkázu po vlně tsunami, aby zdemoloval původní domorodé vesnice, vyhnal obyvatele a místo jejich domovů budoval luxusní hotely. James je rozhořčený, odmítne jinou, oficiální misi, a jde s Kylem do akce. Postupně se k nim přidá ještě Jamesova sestra Lauren, Bruce a další Cherubové.
James si uvědomuje, že jeho život v kampusu CHERUB pomalu končí, protože ho čeká odchod na vysokou školu a dospělé starosti. Teď ale usiluje o potrestání zla a vítězství dobra…

Ihned poté, co vlna tsunami způsobí na tropickém ostrově závažné škody, jeho guvernér pošle buldozery, aby zničily pobřežní vesničky a udělaly tak místo na výstavbu luxusních hotelů.
Ostraha guvernérovy rodiny nesplňuje Jamesovu představu ideální mise – a navíc bývalý agent Kyle přijde s vlastním ďábelským a vysoce nebezpečným plánem.
James se musí rozhodnout mezi oddaností k organizaci CHERUB a povinností k svému nejlepšímu příteli a také vlastním svědomím.

Recenze zde

Recenze: OSTROV (Robert Muchamore)


VZRUŠUJÍCÍ ROZLOUČENÍ S CHERUB


„Ty jsi vážně dílo, Kyle. Už pět let se kámošíme, ale tohle tajemství z tebe vypadne až teď!" 


  

Anotace: 
Dvanácté a poslední pokračování úspěšné série napínavých příběhů o dětských hrdinech z CHERUB – jednotky pod MI5, která cvičí děti pro role špičkových špionů, kteří mají tu výhodu, že dospělí je z podobné činnosti nepodezírají. Po skončení mise soustředěné na likvidaci motorkářského gangu se sedmnáctiletý James i jeho sestra Lauren vracejí do tábora, kde Kyle, bývalý agent a nyní už vysokoškolák, nabídne Jamesovi účast nikoliv na misi, ale na akci, kterou připravil on sám. Kyle Jamesovi vypráví, jak se během výcviku v CHERUB dostal na tropický ostrov v Malajsii, kde se seznámil s místním chlapcem Aizatem. Od něho se dozvěděl, že člen vlády Tan Abdullah zneužil zkázu po vlně tsunami, aby zdemoloval původní domorodé vesnice, vyhnal obyvatele a místo jejich domovů budoval luxusní hotely. James je rozhořčený, odmítne jinou, oficiální misi, a jde s Kylem do akce. Postupně se k nim přidá ještě Jamesova sestra Lauren, Bruce a další Cherubové.
James si uvědomuje, že jeho život v kampusu CHERUB pomalu končí, protože ho čeká odchod na vysokou školu a dospělé starosti. Teď ale usiluje o potrestání zla a vítězství dobra…

Ihned poté, co vlna tsunami způsobí na tropickém ostrově závažné škody, jeho guvernér pošle buldozery, aby zničily pobřežní vesničky a udělaly tak místo na výstavbu luxusních hotelů.
Ostraha guvernérovy rodiny nesplňuje Jamesovu představu ideální mise – a navíc bývalý agent Kyle přijde s vlastním ďábelským a vysoce nebezpečným plánem.
James se musí rozhodnout mezi oddaností k organizaci CHERUB a povinností k svému nejlepšímu příteli a také vlastním svědomím.

Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 201O
Žánr: Literatura světová, Romány dobrodružné
Orig. Název: Shadow Wave
Ze série: Cherub (12)

Úryvek z knihy


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.