Recenze: KEČUPOVÁ MRAČNA (Annabel Pitcher)


Když nebe krvácí, hejno ptáků vzlétá...



Anotace:
Středoškolačka Zoe tráví noci neobvyklým způsobem: v zahradní kůlně píše dopisy Stuartu Harrisovi, usvědčenému vrahovi odsouzenému k trestu smrti, toho času v texaské věznici. Je přesvědčená, že jen on ji může pochopit. Zatímco Stuart čeká ve své cele na popravu, v dopisech se začíná rozplétat složitý příběh lásky, ale i osudového nedorozumění. Příběh zrady a viny. Dokáže se Zoe svěřit s tíživým tajemstvím? A dokáže pak také sama sobě odpustit?

Recenze: LAURA (J. K. Johansson)

Pomalý, ale slibný rozjezd



Anotace:
Co se stalo Lauře Andersonové? Miia Pohjavirtová, bývalá policistka se specializací na internetový zločin, začíná novou kariéru jako metodička prevence na střední škole, kterou dříve sama navštěvovala. Těsně před začátkem školního roku zmizí během školní zábavy v sobotu večer studentka Laura Andersonová, klientka Miina bratra, školního psychologa Nikkeho. Když Lauřini rodiče založí facebookovou stránku za účelem lokalizovat svou dceru, Pandořina skřínka se otevírá a ovlivní jindy poklidný chod městečka Palokaski… 


Laura je první část trilogie o finském městečku Palokaski, ve kterém, jak to tak už bývá, není všechno tak, jak na se může na první pohled jevit. Mám ráda tenhle typ příběhů o malých městech, která jsou pod zdánlivě poklidným povrchem prolezlá hnilobou skrz naskrz. Je to ovšem i tenhle případ? Tato část toho čtenářům příliš neprozradí.

Recenze: KRÁTKÝ DRUHÝ ŽIVOT BREE TANNEROVÉ (Stephenie Meyerová)

STMÍVÁNÍ Z DRUHÉ STRANY...


„Seattle byl kdysi jejich, ale odešli z něj už velmi dávno. Dozvěděli se o nás a žárlí na snadno získanou krev, kterou tu mívali. Vědí, že teď patří nám, ale chtějí ji zpátky. Přijdou si vzít, co chtějí. Jednoho po druhém nás uloví. Při jejich hostině všichni shoříme!“




Anotace: 
Novela k románu Zatmění. V další neodolatelné kombinaci nebezpečí, tajemství a romatiky rozehrává Stephenie Meyerová strhující příběh Bree Tannerové, členky armády novorozených, kteří se připravují k útoku na Bellu Swanovou a Cullenovy a na nevyhnutelný střet, jenž přinese tragické vyvrcholení.
Bree Tannerová si život, který žila předtím, než získala dokonalé smysly, nadlidské reflexy, ohromnou sílu a neodolatelnou touhu po krvi, sotva pamatuje. Zato ví, že život, který žije s ostatními novorozenými upíry, má několik jistot a několik pravidel: hlídej si záda, nepřitahuj na sebe pozornost a hlavně to stihni domů do úsvitu, jinak zemřeš.
Bree získává mezi novorozenými nečekaného spojence a přítele v Diegovi, který se stejně jako ona snaží zjistit něco víc o jejich stvořitelce. Jakmile si oba uvědomí, že novorození jsou jen figurky v partii větší, než si vůbec dokázali představit, musí se Bree a Diego rozhodnout, na kterou stranu se postaví a komu budou věřit. Ale když je všechno, co víš o upírech, založeno na lži, jak poznáš pravdu?

Nakladatelství: Egmont
Žánr: Sci-fi a fantasy
Rok vydání: 2010
Ze série: Stmívání
Orig. Název: The Short Second Life of Bree Tanner

Velká kniha o velkých dinosaurech

Není nic krásnějšího, než koupit knihu dítěti a udělat mu tak radost. Přiznám se, že tuto knihu jsem našla v Levných knihách na poličce se slevami. Lacině na mě hleděla a já neodolala. Já i můj maličký syn totiž máme diníky v oblibě a jakmile jsem knihu zahlédla, problesklo mi hlavou, jak se nad ní spolu s mým Mikeym budeme sklánět a prohlížet si krásné obrázky.

Poklady z knihy Nocte

Nocte... Recenzi na tento příběh už jsem udělala. Dočetla jsem knihu včera na večer a musím říct, že se mi vlila do krve víc, než jsem čekala. Ani jsem nezpozorovala, že se mě tolik dotkla, dokud se mi o Finnovi v noci nezdálo. Překvapilo mě, jak silné ty emoce jsou... K této neobyčejné knize. Uznávám, že se do mě vryla, aniž bych si toho všimla. Pomalu, zlehka a nepozorovaně a snad proto si myslím, že si zaslouží, abych ukázala pár jejích pokladů, které jsem si stačila zapsat. :o) Věřím, že jich je tam mnohem víc, ale některé musíte objevit sami. O to krásnější poklady budou. :o)



Recenze zde

Úryvek z knihy zde



Recenze: NOCTE (Courtney Cole)

NOCTE A JEJÍ NEUVĚŘITELNÝ PŘÍBĚH


Nic není tak děsivé, jako když se lidská mysl propadá do šílenství.
- Calla Priceová

Tajemství. Má je každý.
- Dare DuBray




Anotace: 
Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí. 

Nakladatelství: CooBoo
Žánr: Pro děti a mládež, Dívčí romány
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014

Úryvek z Nocte

Nocte 


Courtney Cole



Anotace:
Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.



***


Dívám se nahoru na oblohu, na její azurovou modř a na bílé obláčky, které spolu skotačí, vrážejí do sebe a rozprostírají se ve vzduchu. Přemýšlím, jestli tam nahoře mezi nimi je nebe a jestli nebe vůbec existuje. Hloubám nad tím samozřejmě kvůli mámě. Protože je neustálé přítomná na pozadí mojí mysli. A protože Finn z téhle otevřené rány dnes ráno strhnul náplast.

„Možná je nebe jiná dimenze,“ zauvažuju nahlas. „Možná ti, kdo jsou v nebi, existují tady a teď, pohybují se mezi námi a mluví, a my je jenom nevidíme. A možná nevidí ani oni nás.“

Finn si lehne, složí si ruce za hlavu a zavře oči. „Já myslím, že nás vidí.“

„Takže ty si myslíš, že nebe určitě existuje?“ zeptám se ho pochybovačně. „Jak si můžeš být tak jistý?“

„Jistý si být nemůžu,“ odpoví, „ale věřím tomu. Máma tomu taky věřila.“

To zaujme moji pozornost a já se na něj upřeně zadívám. „A to víš jak?“

Recenze: KUKAČKA (Karolína Limrová)

Young adult počesku



Anotace:
Sedmnáctiletá Marie žije na ulici a živí se, čím se dá – především krádežemi. Při jedné z nich je chycena, ale místo, aby byla předána policii, dostane na výběr. Když se bude vydávat za Pamelu Kingovou, dědičku sítě čerpacích stanic King Petroleum, získá bohatství, o jakém se jí ani nesnilo. Pokud odmítne, čeká ji život ve zdech důvěrně známého žaláře… Marie zvolí první možnost, aniž tuší, že Pamela byla zasnoubená s Aaronem Collinsem, mladým naftovým magnátem. Má jít o sňatek z rozumu, o obchod s jasně danými pravidly. Jenže Aaron je v soukromí úplně jiným mužem, něž o jakém Marie četla v novinách, a mladá dívka postupně zjišťuje, že se ocitla v pasti, ze které vede jen jedna cesta – a ta ji může stát život…


Marie je Pamele nápadně podobná, což je samozřejmě hlavní důvod, proč si ji matka Pamely vybere pro svůj plán. Tím druhým důvodem je skutečnost, že jako dítě ulice ji při případné smrti nikdo nebude postrádat (matku má toho času ve vězení, biologického otce nezná a ten nevlastní je kdoví kde) a její skon tudíž nebude chutným soustem pro média. Přesto musí projít drobnými plastickými zákroky, aby byla od Pamely k nerozeznání.

Pamela má neoperovatelný nádor na mozku a při životě jí udržují už jen přístroje. Po její smrti je zaměněna s Marií a její tělo končí zohaveno kdesi v popelnici. Až poté Marie pomalu zjišťuje, kdo byla Pamela Kingová vlastně zač. Nesnesitelná dědička dokázala odradit i naftového magnáta Aarona Collinse, přestože jejich sňatek byl od začátku brán pouze jako obchodní smlouva. A přesně tento fakt chce její matka Helen změnit a Pamelu (teď už Marii) za Collinse provdat.

Úkolem nové Pamely je přesvědčit Collinsem, že se po vážné nemoci, ze které se zázračně začala uzdravovat, změnila (přispět k tomu má i údajná ztráta paměti). Pro Marii je to šok. Netuší, že součástí smlouvy je i sňatek. Nejdřív se bohatého Collinse bojí, jenže pak se s ním konečně setkává a zjišťuje, že to jak se magnát prezentuje veřejnosti neodráží jeho skutečnou povahu. A samozřejmě se do něj začne zamilovávat. Collins je ze začátku zmatený a příliš nevěří té náhlé změně, ale po čase začne podléhat také...

Můj devítikorunový úlovek


Jako vždy jsem neodolala, když jsem byla v LK koupit pár třpytivých gelových lepidel a musela jsem se podívat také na knihy. U nás jsou Levné knihy poměrně střední krámek v Albertu, kde je radostná a domácká atmosféra. Krása pohledět na hromady knih v regálech, na regálech a prostě všude, kam se horlivý čtenář jen podívá. 

Ale jelikož mě tlačil čas, zahlédla jsem ve spěchu jen kovový regálek se slevami. Tedy, přesněji řečeno, s knihami, které byly nějakým způsobem poškozeny. Nutno podotknout, že jsem si tohoto regálu všimla poprvé. Buď byl nový anebo musím s hrůzou přiznat, že svůj oblíbený obchůdek neznám tak dobře, jak jsem si představovala... Nicméně, vraťtme se k mé knize. V tomto článku se o mém devítikorunovém úlovku dozvíte více. :o)

Úryvek z knihy Hry na bolest

Hry na bolest


Petra Neomillnerová




Anotace: 
Hra... to je slovo významy přímo těhotné. Dětské ruce svírající bábovku, noha stojící na plynovém pedálu auta, bojové linie, tajná jednání, těla spletená v milostné křeči i dopadající bič, to všechno může být hra. Rádi si hrajeme. Něžně, krutě, s dobrou vůlí i s jedem v srdci. Bezpečně i nebezpečně, dobře i špatně. Někdy při tom působíme bolest a někdy toho dokonce ani nelitujeme. V Hrách na bolest se sešly povídky, točící se tak či onak kolem tělesných žádostí. Už to samo o sobě je činí trochu podezřelými, protože, málo platné, dodnes lidé soudí, že sex je činnost sice zábavná, ale duchovně nepříliš povznášející. Snad mají pravdu, jenže touhy těla mají své horké prsty úplně všude, ve všech našich rozhodnutích, plánech, přáních, rvát se a ukájet touhy těla, to je imperativ, který stojí nad většinou živočichů, které naše planeta nese na svých zádech, a u lidí ho nevymýtilo ani náboženství, pokrok, posty, dechová cvičení, ani tresty tělesné i duševní. Naštěstí. Pojďte tedy nadzvednout pokrývky mokré slzami i krví, zabořit hlavu do polštářů, které tlumí výkřiky bolesti, nářek touhy i slova, která mají být vyřčena. Pojďte a nesuďte příliš přísně ty, kdož v nich chybují, milují a nenávidí. Možná, že jinak nemohou.
Pro čtenáře od 18 let.

Recenze zde

Poklady z knihy Srdce netvora

Kniha Srdce netvora (A. Davidson) je skvost a nabízí toho opravdu spousty. Já se snažila to nejdůležitější pro mě i pro vás zachytit, abych si to případně mohla vyhledat a dočíst, protože takhle mi Netvor snad bude připadat ještě hmatatelnější a nikdy na něj už nezapomenu. Je to taková má pojistka, aby mi v srdci zůstal navždy. :o)

Recenze Srdce netvora zde

Úryvek z knihy srdce netvora

Úryvek z knihy Netvor

Srdce netvora 

Andrew Davidson



Anotace: 
Román vypráví příběh muže, který byl po autonehodě převezen do nemocnice s rozsáhlými popáleninami. Z bohatého pornoherce, jenž svůj úspěch postavil na dokonalém vzhledu, se najednou stává netvor. Uvědomuje si, že život, který před nehodou vedl, je nenávratně pryč a veškeré léčebné procedury podstupuje s jediným úmyslem: až se uzdraví, spáchá sebevraždu. Jeho plán však zpochybní pacientka pro duševně choré, Marianne Engelová, která ho začne navštěvovat. Vypráví mu příběh jejich lásky, který se měl odehrát ve 14 stol. a postuně přidává i milostné příběhy svých přátel z různých koutů svět. Hrdina postupně zjistí, že se do bláznivé umělkyně zamiloval...

Recenze zde

Poklady z knihy Srdce netvora

Recenze: SRDCE NETVORA (Andrew Davidson)

Netvor je skvost a čtenáře obohatí! 


Všechno hoří, když je oheň dost horký. Svět je jenom velká výheň.

   


Málokdo tuší, že pod prazvláštním názvem Srdce netvora a s ještě podivnější anotací se skrývá emocemi a znalostmi nabušený skvost o lásce, která je svým vlastním způsobem mnohem obšírnější, než láska samotného Romea a Julie. Možná vás kniha nezaujme na první pohled, nejspíš si po přečtení anotace zamumláte něco o odporném nápadu. A možná vás odradí i první kapitola, plná surových popisů a bolesti, ale pokud vytrváte... povím vás, co na vás bude čekat. 

Lednové půjčování

Když jdu knížky vracet, málokdy odcházím s prázdnou. Nejinak tomu bylo i dneska. Už dopředu jsem si udělala seznam knížek, které bych aspoň na ten jeden měsíc chtěla ubytovat u sebe v knihovničce. Nevyšlo to sice na sto procent, ale na druhou stranu jsem si odnesla i pár kousků i zcela neplánovaně. :)

Recenze: GIGOLO (Greg Golden)

ZPOVĚĎ GIGOLA


Jeho práce je vaše potěšení...


    


Anotace: 
Autorem tohoto autobiografického románu je Golden, mladý muž, jenž si zvolil poněkud neobvyklou, nicméně vzrušující kariéru. Pracuje jako úspěšný gigolo, jehož služeb využívají ženy z lepší společnosti. Ačkoli je jeho povolání výstředního rázu, ke svým závazkům přistupuje jako skutečný profesionál: na prvním místě u něho vždy stojí schopnost odvést dobrou práci a zároveň se pobavit. Vyznává volnou lásku a zásadně se řídí heslem „užívej dne“. Proplouvá náručemi bohatých žen, jejichž osamělosti využívá ve svůj prospěch, a stává se tak zasvěceným průvodcem po zákulisí světa, do něhož smí proniknout jen hrstka vyvolených. Jeho příběh strhuje svou svěžestí i vzletnou košilatostí, je plný vzrušení a lehkomyslné zábavy. Golden upřímně a bez přikrašlování líčí život gigolů i žen, které využívají jejich služeb. Vtipně vše glosuje a zároveň si klade otázku, zda život plný pozemských rozkoší dokáže člověka skutečně naplnit a učinit ho šťastným.

Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2008
Vydání originálu: 2008
Žánr: Literatura světová

Vánoční nadělení


Sice trochu se zpožděním, ale přece. Ten čas hrozně letí, ani bych neřekla, že už to jsou tři týdny od vánočních svátků! Ježíšek mi tenhle rok (s mou pomocí :) ) naježil opravdu dost knížek, takže to nebudu zdržovat dlouhým úvodem a vrhneme se na to. 

Kuriozní místa na čtení I.

Většina čtenářů má svá vybraná místa, kde si nejlépe počtou a odpočinou si ve světě mezi řádky.  Já a Wish na tom nejsme jinak. Já mám nejraději, když se mohu stulit s nějakou dobrou knihou u krbu a nebo ve vaně. 
Zdroj
Ale jsou i kuriozitní čtenáři, kteří si čtou hlavou dolů nebo dokonce při čtení i poskakují! A právě na ty jsem se zaměřila. Jsou mezi námi. Jsou to čtenáři jako ty a já. Není na nich vidět žádná odlišnost, mimo toho, že rádi čtou na zvláštních místech, aby zažili tu správnou atmosféru, kterou jim kniha nabízí.

Chcete se pobavit a třeba se i inspirovat? Začtěte se do tohoto článku. Dlouhou dobu jsem sbírala informace o tom, jak lidé, které znám nebo jsem je potkala na chatu či jen venku na procházce, čtou. A jsem ráda, že vám o tom můžu napsat. :o)

Pochlub se i Ty, na jakém místě čteš! :o) Budeme rády. ,o)

Cherub TAG - Chensie

Série Cherub je plná dobrodružství a napětí. Stala se mou oblíbenou spolu s jejím hlavním hrdinou Jamesem. A tak jsem si řekla, že když jsem dokázala udělat TAG na svou milovanou sérii Bratrstvo černé dýky, tak Cherub od Roberta Muchamora si to zaslouží také! :o) 



Novinky z Levných knih!




Skoro po dvou měsících jsem se opět dostala do Prahy a mohla tedy naběhnout do Levných knih, abych zjistila, jaký novinky se v nich objevily. Jak už jsme zmiňovala v Povánočním nákupu, mám teď opět své období shromažďování nových a nových knížek, a tak i když jsem předem nestudovala recenze a hodnocení, musela jsem si něco z návštěvy LK odnést. Popravdě už dlouho jsem si nekoupila knížku, na kterou bych poprvé narazila právě až v obchodě a netušila o ní prakticky nic. :)

Spoilery: Dvojí tvář - Kathrin Lange

Dvojí tvář - Kathrin Lange


Dnes jsem dočetla knihu z Levných knih za 39 kč. Jak už jsem říkala v recenzi, tak ty peníze za to rozhodně stály, protože kniha byla moc hezká. Ne nejlepší, ale hezká a dokážu si představit, že se k ní jednou vrátím znovu, abych si ji s klidem a úsměvem na rtech přečtla. 

Jde o thriller pro náctileté, kde není žádná erotika, žádné brutální násilí, ale vše je hezky v mezích. Ovšem hlavní myšlenka se autorce povedla. Závěr byl skvělý a pro mě rozhodně překvapující. 

A pro některé, kteří jsou jako já, a neradi tápají, ale naopak jsou rádi za to, když jim někdo hlavní zápletku prozradí, je tento článek. 

Pozor, tento článek obsahuje SPOILERY! 
Pokud nechcete číst informace, které vám odhalí děj knihy, neotevírejte tento článek. 


Pokud jste knihu četli, nic nečekaného neobjevíte a můžeme si o této knize podebatovat bez omezení. :o)   

Recenze: DVOJÍ TVÁŘ (Kathrin Lange)

SKVĚLÝ THRILLER NEJEN PRO NÁCTILETÉ!


Milostné trápení Na křídlech

Zabij mě něžně, můj nejmilejší.
Neb až k druhému břehu v tu noc věčnou
studenou šachtou nekonečnou
klikatí se tunel nejtemnější.

Od chvíle, kdy žhnoucí žluté oči prudce
v nejčernější uhel zčernaly
a nehlučné tlapy se ohnaly
vlčí dráp proklál mé nemocné srdce. 

Jelen, němý svědek tajemství mých, 
stín rychlý zahlédnout stihl
blanitými křídly posel se mihl
a překryl mé tělo smrtí chladnou jako sníh. 


  


Anotace: 
Když se patnáctiletá Kim seznámí se záhadným a přitažlivým Lukasem, nemá ani tušení, že chodil s její starší sestrou Ninou, kterou před dvěma lety našli mrtvou – s třpytivou vážkou na obličeji. Kim se do Lukase zamiluje. Neustále ale pochybuje o tom, zda mu může důvěřovat. Ve chvíli, kdy chce na svoje obavy zapomenout, zmizí další dívka. Rozum jí napovídá, aby byla opatrná… Co když je ale všechno jinak, než si myslí?

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Žánr: Literatura světová, Thrillery, Young Adult
Orig. Název: Schattenflügel

Romantička

Romantička


(Inspirace: Hry na bolest - autorka P. Neomillnerová)


Recenze Hry na bolest - P. Neomillnerová




Jsem romantička, jak se patří, 

když láska a bolest jsou bratři. 

Cožpak jsem svou něhu nedokázala dosti, 

když odkryla jsem emoce až na holé kosti? 

A svíjen týrán světem bezbřehým už ví, 

že láska je krásná a překrásně zabolí. 

Recenze: HRY NA BOLEST (Petra Neomillnerová)

Kniha, která si nebere servítky!


Provlhlé hedvábí studí na zbité kůži a šedovlasý se na mě dívá s malátným úsměvem.
"Pojď," vztáhnu k němu ruku. "Ještě nejsme úplně mrtví."




Anotace: 
Hra... to je slovo významy přímo těhotné. Dětské ruce svírající bábovku, noha stojící na plynovém pedálu auta, bojové linie, tajná jednání, těla spletená v milostné křeči i dopadající bič, to všechno může být hra. Rádi si hrajeme. Něžně, krutě, s dobrou vůlí i s jedem v srdci. Bezpečně i nebezpečně, dobře i špatně. Někdy při tom působíme bolest a někdy toho dokonce ani nelitujeme.
V "Hrách na bolest" se sešly povídky, točící se tak či onak kolem tělesných žádostí. Už to samo o sobě je činí trochu podezřelými, protože, málo platné, dodnes lidé soudí, že sex je činnost sice zábavná, ale duchovně nepříliš povznášející. Snad mají pravdu, jenže touhy těla mají své horké prsty úplně všude, ve všech našich rozhodnutích, plánech, přáních... Rvát se a ukájet touhy těla, to je imperativ, který stojí nad většinou živočichů, které naše planeta nese na svých zádech, a u lidí ho nevymýtilo ani náboženství, pokrok, posty, dechová cvičení, ani tresty tělesné či duševní. Naštěstí.
Pojďte tedy se mnou nadzvednout pokrývky mokré slzami i krví, zabořit hlavu do polštářů, které tlumí výkřiky bolesti, nářek touhy i slova, která mají být vyřčena. Pojďte a nesuďte příliš přísně ty, kdož v nich chybují, milují a nenávidí. Možná, že jinak nemohou...

Nakladatelství: Netopejr
Rok vydání: 2007
Vydání originálu: 2005
Žánr: Sci-fi a fantasy, Dirty Fantasy, Horory a Thrillery
Počet stran: 245

Novinky v LK!

Ano, kdekdo by si řekl, že v Levných knihách nenajde nic dobrého, ale... to se tedy náramně plete, protože už se tam objevují i skvosty od nakladatelství typu Fragment nebo Baronet a hlavně za výhodné ceny. Ano, jde o knihy z výprodejů, které zbyly a po kterých okamžitě sáhly LK. Takže mimoto, že se mi podařilo v Levných knihách dokoupit některé díly z Bratrstva černé dýky, které jinak stojí kolem tří stovek, za řekněme hubičku, se zde začaly objevovat i thrillery a romance žárru Young Adult a New Adult. Mé oblíbené. A tak, když jsem se zas dostala do toho vstřícného, milého a knihami nabušeného knihkupectví Levné knihy, hned jsem si tři novinky pořídila. :o)

Kdo chodí do našeho Světa mezi řádky si jistě všimnul, že se ze mě stal fanoušek série Cherub od autora Roberta Muchamora. A právě v LK jsem koupila kdysi jedenáctý díl Motorkáři, který mě k celé sérii dostal. (V té době jsem vůbec netušila, že mě to tak zaujme. Hlavně se mi líbil název, protože jsem zarytá motorkářka, a lákavá anotace. Až později jsem si řekla, že bude skvělé přečíst celou sérii.) Poslední díl s názvem Ostrov jsem si tudíž nemohla nechat ujít. Jakmile jsem ho tam zahlédla, přeskočila jsem stoly plné knih, děti s bambulkami na čepičkách a odstrkávala stranou vše živé i neživé, jen abych se k tomuto skvostu dostala. Přitiskla jsem si ho na hruď a cítila se blažená... Cherub, moje droga, si získal v mé knihovničce místo. :o) 

Úryvek z knihy Srdce netvora

Srdce netvora


Andrew Davidson




Anotace: 
Román vypráví příběh muže, který byl po autonehodě převezen do nemocnice s rozsáhlými popáleninami. Z bohatého pornoherce, jenž svůj úspěch postavil na dokonalém vzhledu, se najednou stává netvor. Uvědomuje si, že život, který před nehodou vedl, je nenávratně pryč a veškeré léčebné procedury podstupuje s jediným úmyslem: až se uzdraví, spáchá sebevraždu. Jeho plán však zpochybní pacientka pro duševně choré, Marianne Engelová, která ho začne navštěvovat. Vypráví mu příběh jejich lásky, který se měl odehrát ve 14 stol. a postuně přidává i milostné příběhy svých přátel z různých koutů svět. Hrdina postupně zjistí, že se do bláznivé umělkyně zamiloval...

Musím uznat, že kniha mě opravdu láká, takže se do ní brzy pustím. Hned, jak to půjde, nechám se tím svést, protože tato ukázka z první kapitoly se čte opravdu náramně. Líbí se mi, jakým stylem autor vše líčí. Má takový vlastní styl psaní, který mě opravdu zaujal. Slovní spojení i hříčky jsou velice originální. A nepopiratelná čtivost slibuje, že čtenář knihu spolkne, nikoliv zhltne. :o)) Tak uvidíme. 

Recenze: GENERÁL (Robert Muchamore)

Dobrodružství pod taktovkou Kazakova


„Dvacáté století zažilo nejvétší a nejkrvavéjší vojenské konflikty v celé historii lidstva, ale na počátku třetího tisíciletí se na světě zrodil zcela nový typ války.“


   


Anotace: 
Las Vegas bere dech Po řadě náročných misí se James, jeho sestra Lauren a řada mladších agentů CHERUB těší na čtrnáctidenní cvičení v pouštním vojenském výcvikovém středisku. Čtyřicet britských agentů si má změřit síly s celým americkým praporem. Britský velitel má však eso v rukávu - rozhodne se propašovat do střediska deset agentů z CHERUB a rozehrát velkolepou bitvu, v níž pro vítězství udělají všechno. Agenti z CHERUB mají jednu obrovskou výhodu: dospělí nikdy nedostanou podezření, že je špehují děti.

Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2008
Žánr: Literatura světová, Dobrodružné romány
Ze série: Cherub (10)
Orig. Název: The General


Povánoční nadílka

Jak to tak bývá, po vánočních svátcích přicházejí rapidní slevy, výprodeje a miliony výhod při nákupu přes internet. Pamatuju si čas, kdy bylo slovo "sleva" synonymum ke slovu "senior" a skloňovalo se ve všech pádech. Dneska by slovo "sleva" mohlo být synonymum leda tak ke slovu "člověk". :) A ano, i já jsem podlehla povánočním výhodným nákupům. Má to ale svoje logické opodstatnění:

1. poštovné zdarma bylo již nad 300 Kč a neprudilo u toho žádné balné!
2. šlo o autora, jehož knížky si chci už pár let koupit a stále jsem se k tomu nedostala
3. ty knížky byly za naprosto neskutečnou cenu!
4. konečně jsem měla důvod nakoupit u Martinusu. :)


Náladu mi kazil akorát fakt, že jsem měla na objednávku čekat AŽ do 14. ledna (objednávala jsem 28. 12.)! Chápejte. Mám momentálně zase své období, kdy bych nejradši knížky nakupovala pořád. Celkem dlouho se mi dařilo držet se na uzdě a opravdu si vybírat, do čeho investuju nebo ne (i když musím říct, že ta nákupní horečka se z knížek přesunula do jiného sortimentu, takže peníze lítaly tak jako tak :D ), a o to větší mám teď chuť pokračovat ve své sběratelské mánii, takže představa, že na objednávku budu čekat víc jak dva týdny byla zničující. Jaká byla ovšem radost, když mi z Martinusu na začátku týdne napsali, že se jim podařilo objednávku zkompletovat už teď. A tramtadáá, dneska dorazila! 

A knížky přežily! Byly hodně dobře zabalené a musím pochválit Mira H. který balíček balil, protože konečně někoho napadlo dávat knížky hřbetem k sobě, aby si navzájem neničily listy a rohy, pokud by se v balení náhodou nějak pohnuly! Malý krok pro svět, ale velký v boji proti neponičeným knihám. :)

Úryvek z knihy Generál

Generál


Robert Muchamore




Přináším krásnou kapitolu, která nic zásadního o ději neprozradí. To se nebojte. Ale příjemně naladí a poukazuje na dva zajímavé hrdiny. Muchamore si s charakterem Kazakova opravdu vyhrál, je to jeden z mých oblíbených. A samozřejmě se v této kapitole objevuje James, hlavní hrdina, který není vůbec dokonalý. Je to zábavný průšvihář, kterého si prostě oblíbíte. :o) V této kapitole se jedná o akci, jak už napovídá anotace, na kterou se James chce dostat. Je zábavná, naláká na další čtivo a hlavně potěší. Já si tuto kapitolku oblíbila. Je vidět, že Muchamore má svůj vlastní styl psaní, který stojí za to si přečíst. :o) 

Las Vegas bere dech Po řadě náročných misí se James, jeho sestra Lauren a řada mladších agentů CHERUB těší na čtrnáctidenní cvičení v pouštním vojenském výcvikovém středisku. Čtyřicet britských agentů si má změřit síly s celým americkým praporem. Britský velitel má však eso v rukávu - rozhodne se propašovat do střediska deset agentů z CHERUB a rozehrát velkolepou bitvu, v níž pro vítězství udělají všechno. Agenti z CHERUB mají jednu obrovskou výhodu: dospělí nikdy nedostanou podezření, že je špehují děti.

Recenze zde

Kuchařka pod stromečkem!

Aneb Vánoce 2015


Musím se přiznat, že jelikož jsem vybíravá, tak mi knihy nikdo moc nekupuje a raději to nechávají na mně. Ale vědí, že když mi koupí kuchařku, rozhodně se mi do chuti trefí. Mám takové knihy velmi ráda, často experimentuji a není chvíle, kdy by mě kuchařská kniha nepotěšila. :o)

Letos jsem dostala pod stromeček krásnou knihu plnou zajímavých receptů a krásných fotografií. Přiznám se, že jsem o Koko do té doby nikdy neslyšela. Ale díky vánočnímu dárečku jsem se hned mrkla na její stránky MenuDomu.cz, kde jsem se už zabydlela. :o) Najdete tam mimo receptů spousty zajímavého čtení, já si nemohu vynachválit články o restauracích. To mě opravdu nadchlo. :o)

Ale zpátky ke knize! Přináším, jak malé info, tak také nějaké fotografie, které by vás mohly nalákat. Trochu mě zaráží nadpis: Kniha plná videí. Protože, věřte nebo ne, ale v knize se bohužel žádná videa pustit nedají. XD A nenašla jsem prozatím ani odkazy, které by si čtenář našel na internetu. Ale na webové stránce Koko jistě budou. ,o) Ještě jsem se do žádného receptu od Koko nepustila, ale už jsem si jich pár vyhlídla a těším se na ně!


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.