Říjnové knižní radosti aneb co jsem si pořídila nebo dostala darem.

Říjen byl na knižní dary i koupě pěkně bohatý. Musela jsem být asi hodně moc hodná, když jsem dostala Ježíška předčasně. :o)) Co mi udělalo ohromnou radost? Jaké knihy si, co nejdříve chci přečíst? Tak to uvidíte v tomto článku! :o)






Určitě znáte sci-fi a fantasy nakladatelství Brokilon, se kterým spolupracujeme. Tedy knížky z tohoto nakladatelství recenzuji jen já, Wishin žánr to není, ale já jsem nadmíru spokojená krásnými knižními světy, které vám mohu ukazovat. V Brokilonu jsem si zamilovala při recenzování sérii Upíři z Morganvill a nakladatelství se rozhodlo mi ji zaslat jako poděkování! Hrozně moc si toho vážím a jsem z toho úplně paf. Knihy jsou úžasné a obálky krásné. Pokud bych tu sérii rozebírala, tak by byl článek kilometrový, z toho důvodu si o krásném překvapení a daru z Brokilonu můžete přečíst v článku: Velké poděkování nakladatelství Brokilon.




A teď se vrhneme na knihy, které jsem si zakoupila! Jelikož jsem velká fanynka Jamie McGuire, nemohla jsem odolat knize SLADKÉ NIC, kterou jsem si trochu začala pročítat a obávám se, že budu zklamaná. :o/ Hodnocení na databázi knih vypovídá o průměru a mně osobně to bez jiskry tedy přišlo, uvidíme, jak to na mě zapůsobí, až to začnu číst. Nicméně i tak jsem za knihu ráda, ve sbírce mám od Jamie všechno, co vyšlo v Čechách nebo na Slovensku. :o)




Anotace:
Život se může změnit ve vteřině ...
Každý zažívá zklamání a ztráty. Patří to k životu a brzy se naučíme vážit si těch několika málo vzácných okamžiků, co jsme prožili předtím, než jsme o všechno přišli. Možnost, že něco ztratím ještě před tím, než mi to patřilo, jsem si nikdy neuměl ani představit. Pohled na to, jak vám něco uniká dřív, než jste to drželi v ruce, stačí člověka zlomit. Ale taky mi to poskytlo příležitost vykoupit se, získat v jejích očích cenu pro případ, že by naše chvíle nakonec přece jen přišla…
Všimla jsem si ho na semaforech. Seděl v autě ve vedlejším jízdním pruhu. Když se naše pohledy setkaly, věděli jsme, že ten naproti je ten pravý. Už nikdy nebudu jako dřív. Bylo mi jasné, že to je ON, kterého budu milovat celý život. Byl to mžik, ve zlomku vteřiny jsme se zamilovali a začal náš společný život a ve zlomku vteřiny všechno skončilo ...

Další román Jamie McGuire, tentokrát napsaný spolu s Teresou Mummert je chytrý vtipný, dojemný a plný lásky. Skutečná lahůdka pro náruživé čtenářky! 


Když už jsme u Jamie McGuire, nesmím opomenout sérii The Maddox Brothers, která je u nás spíše známá jako Krásná katastrofa. Jde o nový díl SLADKÉ VYKÚPENIE, které v České republice nevyšlo. Také jsem se již stihla začíst, přečetla jsem knihu do poloviny za tu dobu, co ji mám (pročítám u toho spousty dalších) a zatím jsem naprosto nadšená. Thomas Maddox si mě získal. Upřímně nechápu, proč nakladatelství Fortuna Libri vydává takové průměrné knihy od této autorky, které skončí v Levných knihách a sérii The Maddox Brothers se vyhýbá, když ta je i podle hodnocení mnohem úspěšnější. No, díky díky díky alespoň za slovenské vydání. To je již druhá slovenská kniha, ta první byla Sladké zabudnutie - díl s Trentonem. ,o) 

  


Anotace:
Pragmatická LIIS LINDYOVÁ agentka FBI. Práci je oddaná telom i dušou, o čom svedčí aj to, že zruší zásnuby a dá sa preložiť zo Chicaga do San Diega. Zbožňuje svoj pracovný stôl a večne hľadí na obrazovku laptopu. Sníva o povýšení a o tom, že si bude potriasať ruku s riaditeľom vždy, keď vyrieši náročný prípad.
Špeciálny agent THOMAS MADDOX je arogantný, prísny a nepozná zľutovanie. Aj preto patrí k najlepším zamestnancom úradu. Jeho úlohou je klepnúť po prstoch najväčším svetovým kriminálnikom. Hoci už zachránil množstvo životov, na jeden akoby nemal dosah. Jeho mladšiemu bratovi Travisovi hrozí, že pôjde do väzenia, lebo sa zaplietol do udalosti, pri ktorej zahynulo niekoľko vysokoškolákov. Travisa môže v tejto situácii zachrániť iba jeho nezvyčajné prepojenie na mafiu. Thomas pre svojho brata vydobyl dohodu, no musí ho presvedčiť, aby sa dal naverbovať do FBI.

Liis a Thomas sa tvária, že sú pár, a odcestujú na sobáš na pláži, kde Travis a Abby znova zložia manželský sľub. Práve tam majú Travisa zasvätiť do svojich plánov.

Spolu s těmito dvěma knihami jsem neodolala a zakoupila si volné pokračování knihy Můj život u sousedů. Huntley Fitzpatrick napsala nádhernou knihu a bylo těžké odolat. Vlastně jsem ani odolávat nechtěla, když jsem si román KLUK MÉHO SRDCE objednala. Díky tomuto volnému pokračování nás čeká život u Garretů a není to tak růžové, jak to Samantha viděla. :o)




Anotace: 
Překvapivé a nečekané pokračování Mého života u sousedů!

Tim Mason je kluk, na kterého se můžete spolehnout, když budete potřebovat najít otevřený bar, když budete sjíždět schody na lyžích nebo když budete chtít jezdit na motorce po školních chodbách. Alice Garretová je… no určitě to není vhodná holka na nezávazné rande, zvlášť když kolem sebe má smečku ochranitelských bratrů. A i ona tuší, že Tim není zrovna vhodná volba. Nicméně někdy volbu nemůžeme příliš ovlivnit.

Nádherný román o selhání, o zklamání i o tom, zda se vyplatí všechno ještě jednou risknout. 

Tak tyto tři krásky jsem si objednala z eshopu a román, můj poklad, jsem si nakonec objednala z bazaru databáze knih, jelikož novou knihu zakoupit nelze a je opravdu těžké ji najít. Ale v jednu chvíli jsem měla několik nabídek, z kterých jsem si vybrala knihu, jež nemá ani škrábnutí. Je nádherná navenek a především dokonalá uvnitř. SRDCE NETVORA (Andrew Davidson) je můj naprostý top mezi knihami a jsem šťastná, že nyní už mi konečně patří a nemusím ji vracet do knihovny. Bude ozdobou mé knihovničky. :o) (recenze)




Anotace: 
Román vypráví příběh muže, který byl po autonehodě převezen do nemocnice s rozsáhlými popáleninami. Z bohatého pornoherce, jenž svůj úspěch postavil na dokonalém vzhledu, se najednou stává netvor. Uvědomuje si, že život, který před nehodou vedl, je nenávratně pryč a veškeré léčebné procedury podstupuje s jediným úmyslem: až se uzdraví, spáchá sebevraždu. Jeho plán však zpochybní pacientka pro duševně choré, Marianne Engelová, která ho začne navštěvovat. Vypráví mu příběh jejich lásky, který se měl odehrát ve 14 stol. a postuně přidává i milostné příběhy svých přátel z různých koutů svět. Hrdina postupně zjistí, že se do bláznivé umělkyně zamiloval... 

A po čtyřech zakoupených knihách se dostáváme k daru od nakladatelství Jota, kterému tímto moc děkuji za krásné dvě knihy, které jsem si mohla vybrat jako poděkování za projekt Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme pro ně s Wish připravily. 

Jelikož mám ráda grafické romány, neodolala jsem a vybrala jsem si knihu SOCHAŘ od Scotta McClouda. Uvidíme, jak se mi bude líbit. Zatím jsem jen nakoukla a to nemůžu moc hodnotit. Ale recenze se časem stoprocentně dočkáte na všechny knihy, jež jsem si pořídila nebo dostala. :o)




Anotace:
David Smith je ochoten vyměnit svůj život za umění, a to doslova. Podepíše smlouvu s Ďáblem, který mu splní jeho dětský sen: získá schopnost vytvořit jakoukoli sochu pouhýma rukama. Zbývá mu však jenom 200 dnů života a on najednou zjišťuje, že se nedokáže rozhodnout, co vytvořit. A když potká lásku svého života, dny, které mu zbývají, nemohou být pohnutější a komplikovanější.
Grafický román, který vám zlomí srdce.

Jako druhé jsem neodolala new adultce LOSING IT od Cory Carmack. Hodnocení není nejvyšší, ale osobně si s tím starosti nedělám. Sama jsem zvědavá, jak na mě kniha zapůsobí. :o)




Anotace: 
Jak to, že jsem pořád ještě panna?, ztrápeně si opakuje každý den při pohledu do zrcadla Bliss Edwardsová, na první pohled úspěšná a bezproblémová studentka herectví obklopená množstvím přátel, kteří však absolutně netuší, čím se jejich pohledná a inteligentní kamarádka užírá. Hodlá skoncovat s panenstvím – jenže ten pravý stále ne a ne přijít.

V okamžiku, kdy se její sexem protřelá kamarádka Kelsey dozví, že Bliss není ani lesbička, ani nehodlá odejít do kláštera, navleče ji do úzkých šortek a trička s tak velkým výstřihem, jaké by si samotná Bliss nikdy neoblékla. A potom ji s prohlášením konečně si vrzneš odtáhne do blízkého baru, kde ji po konzumaci několika panáků na kuráž vybízí, aby si našla kvalitního milence na jedno použití. Bliss prchá zbaběle na záchod, ale cestou narazí na zajímavého mladíka jménem Garrick, zabraného do čtení Shakespeara. Neplánovaně přeskočí jiskra a Bliss má tu noc skutečně šanci prožít pohádkový sex…, ze kterého však na poslední chvíli s mnoha nepodařenými výmluvami vycouvá.

Další den ráno, první hodinu posledního semestru, Bliss málem omdlí: zjišťuje, že Garrick, který před necelými osmi hodinami ležel nahý v její posteli, je jejím novým profesorem! 

Jak už jsem referovala na naší Fb stránce Svět mezi řádky, měly jsme s Wish první setkání téměř po třinácti letech, co se známe. Proběhlo skvěle, padly jsme si do oka a hned si šly po krku, jak to u nás bývá. :o)) Wish mi přivezla darem krásné knihy. Ona moc dobře ví, jakou mi udělala radost! Už jsem jí děkovala a pěla ódy. Dokonce jí skočila kolem krku. Jsem za ně moc moc ráda, Wish, děkuji Ti, vílo. :o)

A o jaké knihy vlastně jde? Takže obě jsme si zamilovali román KDYSI (Morris Gleitzman), ačkoliv jsme ho ještě nečetly, tak nám přirostl k srdci. Jde o takový náš soukromý vtípek, který chápeme snad jen my dvě a pan Felix Bowdell. :o))


  


Anotace: 
Každý si zaslouží zažít něco dobrého. Alespoň jednou v životě. Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix v odlehlém katolickém sirotčinci v horách, ačkoli není katolického vyznání. Jeho rodiče nejsou mrtví. Přivedli ho k matce Mince, představené jeptišek, aby se měl dobře. A určitě si pro něj brzy přijdou, jak Felix věří, jen co vyřeší potíže, které mají se svým knihkupectvím. Protože židovští knihkupci to mají v Polsku roku 1942 těžké. Jak moc, to Felix pochopí, až když se v sirotčinci objeví muži s podivnými páskami na rukávech a začnou vyhazovat a pálit knihy z místní knihovny. Felix uteče, aby našel rodiče a před těmi muži je varoval. Cestou zachrání z hořícího domu malou Zeldu, jejíž rodina byla zavražděna, a pomalu mu dochází, co mají tihle spalovači knih za lubem. A co to znamená pro něj, Zeldu a všechny ostatní Židy. Morris Gleitzman líčí v prvním dílu z čtyřdílné řady život v okupovaném Polsku z dětsky naivní perspektivy malého hrdiny, jeho výpověď je však o to silnější. 

A jako další jsem od Sůvičky dostala knihu, nad kterou jsem slintala, když ji zakoupila sama pro sebe. BOXER, BROUK od Neda Beuamana mě prostě dostal svou anotací. Už tenkrát, když mi o něm Wish vyprávěla, jsem se zamilovala k zbláznění a přemýšlela o tom, co na knihu Wish řekne. A teď si ji mohu díky Sůvičce přečíst sama! Jsem v sedmém nebi. Přečtěte si anotaci a pochopíte proč. :o)



Anotace:
21. století: Nenápadný sběratel nacistických kuriozit Kevin Broom, trpící vzácnou nemocí a nejraději komunikující přes chat, najde mrtvolu soukromého detektiva a dopis od Adolfa Hitlera ze 4. října 1936 adresovaný jakémusi Philipu Erskinovi... 
Anglie 1934: Sledujeme podivný vztah entomologa Erskina, podivínského mladíka z vyšší společenské vrstvy, a šestnáctiletého nadějného židovského boxera Setha Hříšníka Roache, alkoholika a homosexuála se sadistickými sklony. Muži k sobě pociťují neodolatelnou přitažlivost, ale Erskine ji sublimuje do vědeckého zájmu: nabídne Hříšníkovi peníze, když mu odkáže své tělo pro posmrtný výzkum. Boxer však náhle záhadně zmizí. Erskine zároveň pokračuje v entomologickém bádání - pracuje se zvláštními brouky z Polska, kteří mají na krovkách kresbu připomínající hákový kříž. 
21. století: Kevin se stává nedobrovolným společníkem záhadného nájemného vraha zvaného Velšan, které na zakázku anonymního klienta usilovně pátrá po Hříšníkově mrtvole.
Román je bizarní a šokující a jistým zvráceným způsobem zábavný. Autor si pohrává s britským předválečným fašismem, současnou fascinací nacistickou mytologií, s homosexualitou a různými druhy výstřelků, postižení a úchylek. Ned Beauman se zjevně inspiroval technikami a postupy grafického románu a japonské mangy - vyprávění je místy překotné, důrazně vizuální, plné detailů a ostrých střihů.

Páni, jsem vyčerpaná. Nikdy bych netušila, že sepsat článek o knihách za celý měsíc, co mi přiběhly do knihovničky a nejsou to recenzáky, mi dá natolik zabrat. A to jsem si pro vás nafotila ještě fotografie, takže je jdu upravit a nastrkat na místo. A než skončím, budu totálně grogy. :o)) Ale i tak doufám, že se vám článek bude líbit. Že vás třeba zaujmu knižní inspirací. Nebo mi povíte něco hezkého o knize, která vás nadchla, když jste ji četli. Děkuji za vaší pozornost, bylo to tvrdé. :o))



Tak co na mé nové miláčky říkáte? ,o)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.