Finální článek projektu Sirotčinec slečny Peregrinové (17.)

Projekt Sirotčinec slečny Peregrinové, který náš Svět mezi řádky vypracoval pro nakladatelství Jota dnes končí. Jediné, co na vás, drazí knihomilci, ještě čeká, je vyhodnocení posledních dvou závěrečných soutěží, ve kterých dva z vás vyhrají knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tematické dary! 

Projekt začal 8. 9, tedy předtím, než vyšla kniha a v českých kinech byla premiéra filmového zpracování. Pravdou je, že pokud vás film nadchl, nemusíte čekat až vyjdou další díly s filmovou obálkou, ale můžete si zakoupit celou trilogii  u nakladatelství Jota. Záleží jen na vás, co vám vyhovuje více. 

Ale co jsme tedy za celý ten měsíc stihly? S Wish jsme vás zahltily články, které se týkají celé série, ale především prvního dílu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Psaly jsme je jak pro stávající, tak i nové fanoušky těchto podivuhodných a podivných dobrodružství. 

Tento článek je rekapitulací celého projektu a mě těší, že vám mohu představit vše, čím jsme se vás snažily potěšit. :o) 


Úvodní článek


Ahoj! 
Vítáme vás u úvodního článku projektu SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ, který připravujeme pro nakladatelství Jota! Více informací.




Série Sirotčinec slečny Peregrinové 1. 


V tomto článku vás představíme jednotlivé díly netradiční série, jíž Sirotčinec slečny Peregrinové určitě je. A přitom vše začalo na obyčejném bleším trhu, kam autor Ransom Riggs chodíval a kde nacházel různé staré fotografie. Není překvapení, že jeho nejoblíbenějšími se staly právě ty, na nichž byli podivně vyhlížející lidé. A Ransom začal přemýšlet o tom, jak tyto fotografie zasadit do knižního světa. Finální návrh nakonec vymyslel jeho redaktor, který mu poradil, aby napsal román, který nebude pouze doplněný roztodivnými fotkami, ale jenž bude příběhem lidí z přiložených fotografií. A tak pomalu ale jistě začala vznikat série slečny Peregrinové... Více informací.

Film Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 2.


Nejspíš mezi vámi není žádný fanoušek série Sirotčince slečny Peregrinové, který by nevěděl, že se na konec září chystá premiéra filmového zpracování prvního dílu. U nás v Česku to vychází na 29. 9. 2016. Podle dostupných informací se prý o tomto zfilmování šuškalo dávno předtím, než první díl série vůbec vyšel. Režie se ujal skvělý Tim Burton, takže se máme určitě na co těšit. Více informací.



Zajímavosti ze světa Jacoba Portmana 3. 


Setkáváme se u třetího článku, ve kterém bychom vás rády seznámily se zajímavostmi, kterých se v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti můžete dopídit. Nemusíte se však obávat, nejde o žádné spoilery, takže s naprostým klidem můžete tento článek otevřít a přečíst si, co Chensie zaujalo natolik, aby vás o tom poinformovala. :o) Více informací.


Recenze: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Ransom Riggs) 4. 


Tuto knihu jsem měla na seznamu již nějakou dobu. Pořád jsem se od ní odrazovala hlavně z toho důvodu, že patří do žánru hororů a já jsem bázlivá. Ale nakonec... Sebrala jsem veškerou svou odvahu a začetla se do naprosto famózního příběhu plného fantazie, který si mě získal. Očekávala jsem totiž něco úplně jiného, ale to, co jsem díky knize prožila, bylo neuvěřitelné... Více informací.


Dojmy ze Sirotčince slečny Peregrinové 5. 


Sirotčinec slečny Peregrinové. Série s podivným názvem a ještě podivnějším dějem, o které slyšíte samé neobvyklé věci. Kniha obsahuje historické fotografie, na kterých se objevují zvláštní lidé. Fotografie patří do sbírky samotného autora, který je střádal nějakou dobu a pak dostal nápad udělat knihu! Už to je dost pofidérní a vzbuzuje to vlnu zájmu, protože... jaká kniha může vzniknout ze starých fotek? Řeknu vám to jedním slovem: Neuvěřitelná. Více informací.




Ukázka ze Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti 6. 


To poslední odpoledne Předtím jsem stavěl model Empire State Building v měřítku 1:10 000 z krabic plen pro dospělé. Byla to krásná věc, opravdu, dole byla široká pět stop a tyčila se nad uličkou s kosmetickými potřebami, za základnu jí sloužily krabice plen pro těžkou inkontinenci, vyhlídkovou terasu tvořily vložky pro lehký únik moči a ikonickou věžičku pečlivě naskládané zkušební vzorky. Bylo to téměř dokonalé, až na jeden důležitý detail. Více informací.


Vyhlášení výsledků Fb soutěže Sirotčinec slečny Peregrinové 7. 


Na naší Fb stránce Svět mezi řádky probíhala po celý týden (od 14. 9 - do 21. 9) soutěž o knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti! Autor Ransom Riggs sepsal netradiční trilogii, která zaujala i samotného Tima Burtona, který ji následně zrežíroval. Jak už jistě víte, na konci září se můžete těšit na filmovou premiéru. Díky tomu se nakladatelství Jota rozhodlo vydat druhé vydání, které potěší všechny čtenáře krásnou filmovou obálkou. Více informací.


Soutěž o dvě knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 8. 


Máme radost, že vás můžeme přivítat u 2. soutěže projektu Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme vytvořily pro nakladatelství Jota v rámci vydání knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou! Více informací.



Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné dětí 9. 


Nás samozřejmě zajímalo, jaké názory ohledně této knihy máte vy! A právě o ty jde v tomto článku. V případě, že byste se chtěli podělit o svůj názor, stačí, když vyplníte tento dotazník. Pokud uvedete i svůj blog, udeláme vám za upřímnou odpověď malou reklamu. ,o) Více informací.


Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné dětí 10. 


Všude se mluví o knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Celá ta série ti přijde zvláštní a vážně nevíš, jestli to Ransom Riggs napsal přímo pro tebe nebo by ses tomu měl/a raději vyhnout. Ale když tě tolik lákají ty dobové fotografie, které za to vážně stojí, přece jen to třeba bylo to pravé ořechové... Možná jen potřebuješ další názor na tuto knihu, aby ses rozhoupal/a správným směrem. Více informací.


Dojmy ze Sirotčince slečny Peregrinové po druhé 11. 


Pokud byste se podívali na různé databáze knih, tak při bližším bádání přijdete na to, že u knihy Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je neskutečné množství recenzí. A všechny hovoří o tom samém. Originální a tajemné dobrodružství, které je doladěno dobovými fotografiemi natolik, až nahání hrůzu... Více informací.




Vyhlášení vítězů druhé soutěže projektu Sirotčinec slečny Peregrinové 12.


Šlo prakticky o jednoduchou soutěž. Ptaly jsme se, čím jste podivní vy, drazí knihomilci, a dostalo se nám vážně zajímavých a fantastických odpovědí! Děkujeme tedy všem účastněným a věříme, že se znovu setkáme u další soutěže, protože tímto náš projekt nekončí! Více informací.


Vaše názory na knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné dětí 13. 


Série Sirotčinec slečny Peregrinové je velmi originálním dobrodružstvím. Já sama jsem měla možnost recenzovat pro nakladatelství Jota první díl a byla jsem nadšená. Někomu neseděl začátek, který pro mě byl příjemnější, než druhá část, ve které jsem se trochu i bála... Já nemám zrovna pro strach uděláno a ta akčnost byla úžasná, ale díky autorově schopným popisům mi představivost jela na plné obrátky a když jsem knihu kolem půlnoci dočítala, trochu jsem se chvěla. :o)) Více informací.



Závěrečné soutěže projektu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti 14.


Projekt Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme vytvořily pro nakladatelství Jota, už nám od 8. září dělá společnost a je tedy na čase se pomalu začít loučit. Z toho důvodu jsme si pro vás připravily dvě závěrečné soutěže! V každé budete mít možnost vyhrát knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tématickými dary! Více informací.


Čtenáři, které série Sirotčinec slečny Peregrinové podivným způsobem změnila... 15.


Věřím, že o knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti jste již slyšeli. Minimálně ode mě, protože název této knihy píšu teď tak často, že se jím začínám pomalu už i podepisovat. :o)) 

Proč ale píši tento článek? Rozhodla jsem se tentokrát zaměřit se na čtenáře, namísto na knihu samotnou. Protože po přečtení se dějí velmi podivné věci... Já to moc nemohu soudit, protože se mi teprve podařilo prožít si dobrodružství prvního dílu od Ransoma Riggse, ale jsou tu tací, kteří na sobě pociťují větší tlak... Něco není v pořádku. Pod povrchem se hemží cosi podivného a vsakuje se to do nás víc a víc. Více informací.




"Podivné" děti slečny Peregrinové 16.


Projekt Sirotčince slečny Peregrinové nám vrcholí a je na čase, abychom si přiblížili ty, kvůli kterým jsme vymyslely hashtag #NejsmePodivníJenNepochopení. Vynecháme hlavního hrdinu Jacoba Portmana a slečnu Peregrinovou a vrhneme se na výrazné dětské obyvatele sirotčince a jejich odlišnosti:

Pozor! Článek může obsahovat drobné spoilery právě kvůli přiblížení některých z dětí slečny Peregrinové! Více informací.




A tímto se loučíme s celým projektem, nikoliv však se Sirotčinec slečny Peregrinové. Na fb stránce budeme i nadále sdílet zajímavosti a klidně se k nám přidejte, sdílejte a povídejte si s námi o knize i filmu. :o) A neloučíme se ani s nakladatelstvím Jota, pro které nyní začneme recenzovat! Do této doby nebyl díky projektu  moc čas, ale brzy vás potěšíme recenzemi na knihy, které pro knihomily České republiky vydává právě Jota!


Vyhlášení výherců závěrečných soutěž Sirotčinec slečny Peregrinové 18.


A máme tu úplně poslední článek projektu Sirotčinec slečny Peregrinové, který jsme připravily pro nakladatelství Jota. Právě jim můžete vděčit za všechny ty krásné dárky, které jste získali! :o)

A oč jste vlastně soutěžili v těchto dvou závěrečných soutěžích? O knihu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s filmovou obálkou a tématické dary! Více informací.



A na závěr pro vás máme ukázku z připravované audio knihy prvního dílu Sirotčince, kterou ve spolupráci s OneHotBook načetl herec Viktor Dvořák.




Oficiální stránky: 


Sirotčinec slečny Peregrinové


Nakladatelství Jota


Sirotčinec slečny Peregrinové (fb)



Brzy se uvidíme u vyhodnocení závěrečných soutěží. Všem vám držíme pěsti a věříme, že se na nás do Světa mezi řádky zas přijdete podívat. 


Vaše podivná Wish a ještě podivnější Chensie



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.