Příběh o podivuhodném chlapci

Víte jaká spolupráce je nejlepší? Taková, ve které si nemusíte vybírat jen z novinek. A víte, která spolupráce je ta nejhorší? Ta samá. :D Na jednu stranu je to jako splněný sen. Máte tolik možností, tolik báječných knížek... a právě tady nastává problém. Když můžete vybírat mezi takovým množstvím knih, kterou si proboha vybrat?! :D Přesně tohle jsem řešila ve chvíli, kdy nám tuto možnost nabídl e-shop Megaknihy. Probírala jsem svoje seznamy knížek, přemýšlela, který žánr by byl nejlepší... řeknu vám, byl to pro mě záhul. Nakonec jsem si přece jen vybrala. Vyhrála to knížka o Frankiem (taky se vám vybaví písnička Frankie Dlouhán? :) )


Anotace:
Dvanáctiletý Frankie je sice nejmladší ze tří dětí manželů Parsonsových, ale přesto má v rámci své rodiny největší zodpovědnost. Je totiž přesvědčený, že se o ni nikdo jiný nedokáže postarat lépe než on. A tak dbá třeba na to, aby byl v domě dostatek zásob, kdyby přišla ptačí chřipka (je ostatně velkým odborníkem na ptáky a orientuje se vůbec ve spoustě oborů) nebo nějaká živelná katastrofa. Frankie je taky trochu hypochondr, s nejlepším kamarádem mluví čilunštinou, vlastním vymyšleným jazykem, a má spoustu rituálů, které mu dodávají pocit bezpečí. Například každý večer před spaním navštěvuje milovanou maminku v ložnici a klade jí různé prapodivné dotazy. Zaběhlou rutinu naruší až nová spolužačka Sydney. Nosí ulítlé oblečení, má dredy a jmenuje se podle města, kde se narodila – Frankieho Sydney naprosto fascinuje. Co mají ti dva společného? Oba trpí tím, že jejich rodiny nejsou tak úplně normální... Dojemný, ale také velmi vtipný komorní příběh novozélandské autorky Kate de Goldi se doposud dočkal už 29 vydání. 



Znáte Frankieho? Na to, že knížka vyšla v minulém roce, jsem ji totiž v knižní blogosféře zrovna nevídala. Mimochodem, taky se vám tak moc líbí její grafické zpracování? :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.