Minimalistický příběh o lásce a putování

Minulý týden jsem v jedné knižní skupině na FB narazila na nabídku recenzovat červencovou novinku od nakladatelství Metafora. Popravdě jsem knížku viděla poprvé. Úplně mi mezi těmi všemi novinkami unikla. Vypadala netradičně a lákavě. A jelikož byl příspěvek starý sotva pár minut a nabídka zahrnovala deset výtisků, zkusila jsem štěstí... a měla ho! :) 

Do čtení se hodlám pustit hned tenhle týden. Myslím si, že tahle romantika podle skutečných událostí bude ideální volba v tomhle horkém (a pro mě značně úmorném) letním počasí. (Taky vám tyhle teploty lezou na mozek??)



Anotace:
Nejšílenější rande z internetové seznamky, dva lidé, tři týdny, osm zemí a žádná zavazadla...

Ona je Clara, životní krizí pošramocená mladá dáma, on je Jeff, profesor, který si libuje v podivných oděvech a v rámci experimentu se mimo jiné pokoušel bydlet v kontejneru. Poznali se na internetové seznamce. A začali opravdu neobvykle. Koupili si letenku, pro začátek do Istanbulu. Intimním tónem, který vás okamžitě pohltí, Clara líčí jejich dobrodružnou cestu. Vydali se na ni bez zavazadel, jenom s tím, co měli v kapsách a na sobě. Přesto to není cestopis.

Je to téměř „kerouackovské" vyprávění o putování nejen po cestách, ale i do vlastního nitra. O volnosti a vztazích. O kráse cestování ve stylu největších hipsterů. Žádné plány, žádné hotely. Řecko, Chorvatsko, Maďarsko, Skotsko, Anglie... Domů si vezou něco víc než suvenýry. Naději. A možná dokonce i lásku...

Ale počkejte... vy myslíte, že to je prostě jen další vymyšlený romantický příběh? Ale kdepak. Seznamte se s Clarou a Jeffem: http://www.clarabensen.com/

A bude o nich dokonce i film.

PŘEČTĚTE SI VTIPNOU UKÁZKU :)


Už jste slyšeli o románu Nalehko, nebo jste o jeho existenci neměli tušení? A jestli jste mezi těmi deseti šťastlivci, kteří získali recenzní výtisk stejně jako já, určitě se přihlaste dole v komentářích. :)


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.