Série (ne)šťastných upálení... II.

Zdroj
Wish vážně nelenila, když mi sepisovala seznam všech knih s čarodějnickou tématikou. Díky tomu mě zahrabala do takového množství knižní inspirace, že než jsem dala tyto články dohromady, chvilku jsem v tom plavala. 

Ale díky ní (a taky díky mně) máte možnost shlédnout další série, které vás možná zaujmou stejně jako nás. Mrkněte se na výsledné skóre, které si počítáme a nezapomeňte nám napsat, jak na tom jste vy! :o)



Čarodějka - Blanka Jehlíková


 

Nakladatelství: Deus

Anotace prvního dílu: 
Kouzla z Prahy nezmizela jen proto, že po ulicích jezdí auta. Křišťálovou kouli nenahradí sebechytřejší mobil, a když vám začne vyhrožovat duch mrtvého manžela, musíte hledat pomoc u čarodějnice. Čarodějnice Johana už nebydlí v chatrči za hradbami, žije v krásném bytě na Starém Městě, ale lektvary dokáže uvařit stejně účinné jako její předchůdkyně. Pomocí kouzel se pomstila zlodějům, co jí vybílili byt, vyléčila alkoholika, rodičům našla ztracenou dceru a policii pomohla chytit vraha dítěte. Jenže nic na světě není zadarmo. Jednoho pozdního večera nastoupila do autobusu plného oživlých mrtvol, aby tou jízdou vyrovnala účty. Buď vystoupí s povolením provozovat živnost čarodějnice několik dalších let, nebo cestu nepřežije a už ji nikdo nikdy neuvidí.

Seznam dílů: 
Čarodějka
Sabat

Názor Chensie: 
Tak tohle mě nezaujalo. 

Wish: 
Mám ráda české reálie, ale nejsem si jistá, jestli v téhle knížce vůbec budou. Ta jízda autobusem s mrtvolami mě zrovna nenalákala, i když na druhou stranu by mě zajímalo, v čem ta jízda vůbec bude spočívat jak velkou část knížky bude tvořit. Nevíte? Jestli jste četli a víte, s označením SPOILER klidně povídejte v komentářích. :)



Čarodějka a čaroděj - James Patterson, Gabrielle Charbonnet


  

Nakladatelství: Albatros

Anotace prvního dílu: 
Strhující vyprávění o sourozencích Wisty a Whit Allgoodových. Wisty je patnáct a bratrovi sedmnáct. Uprostřed noci jsou z domova odvlečeni tajnou policií “Nového pořádku”, zločinného režimu, který se ujal moci. Stejně tak se ocitly ve vězení i tisíce patnáctiletých dětí, mnoho jich je nezvěstných. Nový režim zakazuje hudbu, knihy,umění - a také kouzla. V hierarchii mocných je nejvyšší “Jediný, který je Jediný”. Oba sourozenci jsou obviněni z čarodějnictví a obvinění nerozumí. Nikdy na sobě  nepozorovali něco zvláštního a neobyčejného. V nejvyšším rozčilení nočního přepadení  se Wisty najednou rozzáří zeleným světlem a z prstů jí šlehají blesky.  Aby rychle smazal úkaz, který svědčí proti ní, Whit způsobí silný vítr, který plameny uhasí.  Do té doby o svých schopnostech netušili. Stanou se vůdci hnutí odporu, s kouzly však nemají zkušenosti a teprve se je učí zvládat...

Seznam dílů: 
Čarodějka a čaroděj
Dar
Oheň

Názor Chensie: 
Tak do tohohle bych se i pustila, ale opět žánr Young Adult, který já prostě už nedokážu plně ocenit. První díl této série je ještě dobře hodnocený, ale ostatní dva díly už klesají na šedesát procent, což je trochu zarážející, takže se této sérii raději vyhnu. 

Wish:
Hm, tak tohle naopak nijak nezaujalo mě...



Písně čarodějky - Petra Neomillnerová 


  

Nakladatelství: Fantom Print

Anotace prvního dílu: 
Válka čarodějů začíná… Zvítězí-li ve volbách do Velké rady opět Ignácius, půjde o život nejen čarodějce Moiře, ale i jejím nejbližším přátelům. Ignácius ve své touze po moci a bohatství se neštítí použít jakýchkoli prostředků. A nepohodlné svědky je nejjistější umlčet… Zkáza je, zdá se, neodvratná a zničujícím způsobem zasáhne cech čarodějů i celé království. Přežijí jen ti nejsilnější… Po sérii povídek o čarodějích Moire a Desmondovi přichází Petra Neomillnerová s prvním, opět značně temným románem Nakažení, který je zároveň úvodní částí trilogie Písně čarodějky.

Seznam dílů: 
Nakažení 
Hon na lišku
Zjizvení

Názor Chensie: 
Tak nad tímhle skutečně dumám, ale nevím nevím... Netuším, jestli bych zvládla autorčin styl po tři knihy. Ale možná to bude jiné, než v knize, kterou jsem od ní četla, takže jo, zkusím si to přidat a uvidíme, co z toho bude. :o)

Wish:
Anotace mě příliš nezaujala, ale na druhou stranu vím, že Neomillnerová je chválená autorka s příběhy, které se s nikým příliš nemažou, takže by to možná za zkoušku stálo.



Válka čarodějek - Maite Carranza


  

Nakladatelství: CooBoo

Anotace prvního dílu: 
Čas vyvolené přichází a odvěká válka čarodějek znovu vzplane po celém světě. Mladá Anaid ale do poslední chvíle netuší, že i ona bude na téhle šachovnici hrát důležitou roli. Neví nic o čarodějkách Odiš a Omar, dávných proroctvích, ani o přízračném světě. Trápí ji hlavně vlastní vzhled a osamělost. Připadá si jako ošklivé káčátko ve stínu své krásné a výstřední matky. Ale v den, kdy její matka zmizí, se Anaid náhle octne na cestě do neznáma. Troufne si přijmout svůj osud?

Seznam dílů: 
Klan vlčice
Ledová pustina
Odina kletba

Názor Chensie: 
Tak určitě by to mohlo být zajímavé. I hodnocení vypadá dobře. Čtenářům se série líbí. Proč ne, ale mě anotace ničím nenadchly. 

Wish:
Obávám se, že tohle nebude nic pro mě...



Dějiny sachakanské války - Trudi Canavan



Nakladatelství: Zoner Press


Anotace prvního dílu:
Román o vzniku Společenství čarodějů a o dějinách sachakanské války, jež se odehrála stovky let před událostmi Trilogie o černém mágovi.

Tessia se touží stát léčitelkou a zachraňovat lidské životy, stejně jako to dělá její otec, vesnický léčitel v Mandrynu na jednom z okrajových panství Kyralie. Její velký sen se však rozplývá v jediném okamžiku. Při ošetřování pacienta v domě lorda Dakona, místního čaroděje, se jí pánův host, sachakanský mág Takado, pokusí násilně zmocnit. Tessia se brání a instinktivně při tom použije magii – ukazuje se, že je předurčená…
Stává se Dakonovou učednicí a stěhuje se do jeho přepychového domu, nosí překrásné šaty a k dispozici má početné služebnictvo. Nové poslání však s sebou nese také dlouhé hodiny studia a tvrdé sebekázně. Přináší jí velký díl zodpovědnosti, a jak se později ukáže, také bolesti. Takado se totiž hodlá za ponížení, které mu uštědřila, mstít. Události nezadržitelně směřují k válce mezi dvěma zeměmi – k magické válce, jež navždy změní životy všech zúčastněných.
Dobrodružný a poutavý příběh o sachakanské válce je plný nečekaných zvratů a událostí, o nichž kyralijské kroniky dosud mlčely nebo lhaly: Co se stalo se Zásobním kamenem, zdrojem nepředstavitelné ničivé síly, a kdo má na svědomí vznik pustin na sachakansko-kyralijské hranici? Jak ve skutečnosti vzniklo Společenství čarodějů? Především se však ukazuje, že nejtěžší nemusí být porazit nepřítele, ale vyhrát nad sebou samým.

Seznam dílů:
Tessia: Zrození čarodějky

Názor Chensie:
Anotace je opravdu moc hezká. Myslím, že by to mohlo být zajímavé, ale musela bych si o tom zjistit víc. Zjistit si nějaké recenze a názory lidí, protože když se nemohu rozhodnout, tak mi to dost pomáhá. I když samozřejmě není nad vlastní názor, každému se přeci jen líbí něco jiného. :o)

Wish:
Tyhle válka mezi klany a rody mě nikdy moc nelákaly, takže si nechám ujít i tuhle knížku...



Trilogie o černém mágovi  - Trudi Canavan


   

Nakladatelství: Zoner Press

Anotace prvního dílu:
Každý rok se čarodějové města Imardin vydávají očistit ulice města od tuláků, darebáků a ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo nemůže postavit, ale jejich ochranný štít není tak neproniknutelný, jak se domnívají. Když vyhánějí lůzu z města, jedna mladá dívka z ulice, rozzuřena způsobem, jakým se úřady chovají k její rodině a přátelům, mrští proti magickému štítu kámen a spolu s ním pošle i veškerý svůj vztek. K údivu všech okolostojících kámen prorazí ochrannou bariéru a jednoho z čarodějů srazí do bezvědomí. Něco takového se dosud nestalo a představuje to nejhorší obavy Společenství – někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Musí ji najít a to rychle, ještě předtím, než její nekontrolované síly uvolní moc, která zničí jak ji, tak město, které je jejím domovem.

Seznam dílů: 
Společenství čarodějů
Sonea - Novicka
Sonea: Nejvyšší lord

Názor Chensie: 
Hodnocení to nemá vůbec špatné. Mě tohle přímo nezaujalo, ale anotaci to má líbivou. :o)

Wish:
Hm, tohle mě moc nevzalo...



Zrádkyně - Trudi Canavan


   

Nakladatelství: Zoner Press

Anotace prvního dílu:
Jak se žije černé čarodějce několik let po bitvě, již vyhrála, ale v níž přišla skoro o všechno? Na napínavou Trilogii o černém mágovi navazuje neméně dobrodružná Trilogie Zrádkyň. Sonea rozhodně ještě neřekla své poslední slovo… Život plný dobrodružství a hrdinských činů – přesně to očekává okolí od Lorkina, syna černé čarodějky Soney a Akkarina, bývalého nejvyššího lorda. Proto když se mladému čaroději naskytne příležitost stát se asistentem Dannyla, nového velvyslance Společenství čarodějů v Sachace, neváhá a o místo se uchází. V zemi černých mágů mu však může hrozit a hrozí nebezpečí. Byli to totiž právě Sonea s Akkarinem, kteří porazili armádu sachakanských ichanů, kteří kdysi napadli Kyralii. Budou se chtít rodiny poražených mstít?

Seznam dílů: 
Sonea - Vyslancova mise
Sonea - Čarodějova zrada
Sonea - Královna Zrádkyně

Názor Chensie: 
Stejný jako u předchozí série. 

Wish:
Ne, jak už jsem psala. Tyhle magický bitvy, společenství apod. nejsou zrovna nic, co bych vyhledávala.


A o co jsme rozšířily náš knižní seznam?

Chensie
Písně čarodějky - Petra Neomillnerová 


Wish
O nic. :D



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.