Květnové rezervace

Poslušně hlásím, že předsevzetí nehromadit knížky z knihovny, které nakonec stejně nestíhám číst, se mi daří. Sama nemám ráda, když někdo zbytečně brzdí knížku, na kterou netrpělivě čekám, takže o to víc se to sama snažím dodržovat. :)

Tentokrát na mě čekaly dva kousky. První je volné pokračování knížky Ostrov od norského spisovatele.

Anotace:
Dramatické osudy Ingrid, jež na ostrově vyrůstala od malička, jsou v posledních měsících druhé světové války tak strhující, že tvoří samostatný, uzavřený příběh. Válka krutě poznamená i místo, kde život dosud plynul v téměř harmonickém bezčasí jakkoli nelehkého sepětí života rybářské rodiny s drsnou přírodou. Oceán na ostrov vyplaví stopy tragédie lodi válečných zajatců, zcela nečekaně však zažehne i prudký plamen beznadějné lásky. Ingrid na čas ztratí paměť, po návratu z nemocnice se vrací na ostrov, který se s koncem války znovu zalidňuje, a ona i svět se pomalu probouzejí z černého snu. 



Na druhou jsem narazila díky jednomu televiznímu pořadu, ve kterém vystupoval autor knihy a spolu se spisovatelem Josefem "Pepsonem" Snětivým procházeli pražskými zákoutími malostranských uliček. Všude tam, kde se pohyboval sám Karel Jaromír Erben. Vyprávění o něm bylo tak zajímavé, plné tajemna, že jsem si autorovu knížku musela hned v knihovně zarezervovat. 

Anotace:
Kdo by neznal tajemné, strašidelné balady z legendární sbírky Kytice! Co však víme o životě jejich autora Karla Jaromíra Erbena? Málokdo tuší, že pod maskou seriózního, tichého muže se skrýval vášnivý romantik, jenž si do deníků zapisoval děsivé sny, žil ve stínu smrti, vedl hovory s duchem mrtvého bratra-dvojčete, trpěl problematickými vztahy k ženám a skrýval hrůzné tajemství Záhořova lože. Vřeteno osudu se otáčí a černá sudice Morjana šeptá Erbenovi z temnot: „Propadl jsi smrti! Čím se vykoupíš, aby sis zasloužil život?“





Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.