Náš první recenzák!

Jasně, víme, že nejsme první ani poslední, ale když ono to tak potěší. :) Tím spíš, když vás nakladatelství, v tomto případě Slovart, osloví samo od sebe. Prvního března jsem na e-mailu Světa Mezi Řádky našla nabídku z PR oddělení zrecenzovat knížku Artyčoková srdíčka. Knížka sice spadala do young adult literatury (ze které jsme už obě odrostlé), ale anotace se zalíbila mně i Chensie, a přestože by se mělo jednat o oddechovku, něco v popisu nám říkalo, že by v tom mohlo být i něco víc. A tak jsme do toho šly. (Samozřejmě předtím jsme ještě tři dny a tři noci slavily náš první úspěch :D). 

A dneska nám knížka konečně přišla. (A má přesně ten příjemně matný obal (s lesklými detaily), který u knížek hrozně ráda hladím, ale to už bychom zabředávali do mých knižních úchylek. :) 


Anotace:
Dvanáctiletá Mira pochází z chaotické, umělecké a přímočaré rodiny, kde je někdy těžké získat si pozornost. Zatímco se zdraví její milované babičky Josie zhoršuje, Mira začíná objevovat tajemství svých blízkých a zároveň získává tajemství vlastní. Přitahuje ji záhadný Jide, kluk, který zjevně skrývá problematickou minulost a stejně jako artyčok si kolem srdce vypěstoval tvrdý ochranný obal. Mira sice prožívá svůj první žal, ale také poznává podivuhodný a často tajuplný okolní svět. 

Tento neobyčejně poctivě a vnímavě napsaný román zkoumá křehkou rovnováhu - která se někdy mění v nespravedlnost - mezi životem a smrtí, ale především oslavuje přátelství, kulturu a život.


4 komentáře:

  1. Úplně chápu tvoji radost ;) taky jsem z toho byla úplně nadšená :) knížka vypadá hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to skvělej pocit. :) A jakou knížku jsi na první recenzi dostala ty?

      Vymazat
  2. Gratuluj k prvnímu recenznímu výtisku, musí to být super pocit :) Jsem zvědavá, jak se knížka bude líbit a těším se na recenzi :) A přeji, ať se blogu daří čím dál tím víc - zasloužíte si to :) Hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme za tak milý komentář! :) Recenze budou po domluvě dvě. Ode mě i od Chensie, takže je na co se těšit. Jsme na knížku taky zvědavý, takže ostatní četba jde teď stranou a vrháme se na ni.:) Tobě taky hezký večer. :)

      Vymazat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.