České upířiny (autorky)

...pro všechny, kteří nečtou o upírech jen tehdy, když je to "cool" a "in" :)

Zdroj

Připadá vám, že téma upírů, ať už to původní či moderní pojetí, se objevuje pouze v zahraniční beletrii a v našem malém rybníčku podobné úlovky nemáme šanci najít? Omyl. Jak sami uvidíte ve článku, autorů, kteří někdy napsali knihu s upíří tematikou, se mi podařilo shromáždit celkem dost. Zmiňovat budu jak amatérské a začínající, tak zavedené autory, jak tištěné knihy, tak e-knihy. Nejdřív se podíváme na autorky, v DRUHÉM článku na autory.




Milena Durková



Tyrano, dobrodružství českého upíra

Škodit lidem mu moc nejde, špičáky mu nenarostly. Tyrano se prostě jako upír moc nevyvedl…

Na jednom v zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý měsíc hlásit, kolik zlých skutků udělal. 

Jednoho dne Tyranovi bratři omylem unesou lidského kluka Kryštofa. A protože neví co s ním, hodí ho na krk nemehlu Tyranovi, který mu má pomoct najít rodiče a vrátit se domů. Chlapec ale z nějakého důvodu nechce prozradit, kdo jsou jeho rodiče a kde bydlí... 




***



Iva Hüttnerová



Jak upír Uršulín o zuby a ke štěstí přišel

Půvabně ilustrovaná pohádka o upírovi, který přišel o své upíří zuby a tím i o svou zlověstnou moc a stal se obyčejným majitelem bistra a manželem hezké a šikovné Andulky.






***



Gabriela (Gauri) Chrastilová


Smrtí život začíná

Katrina Wolfová je neúspěšná pojišťovací agentka, která to přehání s kofeinem a nikotinem, má pár kil navíc a komplikované vztahy s muži. Katrina Wolfová je prostě obyčejná třicátnice. Její problémy ovšem nejsou obyčejné, poněvadž Katrina-Rina je upírka. A někdo se snaží ukončit její poklidnou posmrtnou existenci zabodnutím osikového kolíku do srdce. Rina musí uhájit svůj ne-život a zjistit, kdo stojí za spiknutím, které má za cíl změnit poměr sil v upírské populaci Metropole.

Rina je sice upírka, ale není tajemná a uhrančivá a nemá ambice stát se erotickým symbolem mládeže. Spíše osloví obdivovatelky Bridget Jonesové, kterou připomíná svou prostořekostí, zmateností a smyslem pro humor.




***



Jana Jordánová


Upíři pro Emu

Jedna rodina, jedna kletba. Dvě dívky, dva osudy. Dva bratři a jedna láska.


I Upíři pro Emu by měli mít pokračování, ovšem jestli se ho čtenáři dočkají, to je ve hvězdách. Knížku si zdarma můžete opět sáhnout na eBookEater nebo eKnihaZdarma.




***




Karolina Kekrtová


série: Upíří krev



Upíří krev I - Vyvolení

Na zemi existují světy žijící svůj samostatný život, ale v podstatě do sebe propletené a navzájem se ovlivňují. Prvnímu světu říkejme lidský. Existují lidé dobří a lidé zlí, dokonce i lidé šílení a zvrácení, ale jsou to pořád lidé. Dalšímu svět říkejme podsvět. Ten má jiná pravidla. Patří do něj tvorové, kteří se lidem velmi podobají, ale jsou mnohem vyspělejší. Od pradávna jim říkáme upíři. Stvoření noci a démoni zla. Na pomezí těchto dvou světů existuje ještě jeden. Svět Vyvolených, kde žije rasa s původem člověka s genem, který ve věku sedmnácti let umožní přeměnu ve tvora se schopnostmi upíra. Vyvolení jsou jako jediní schopní upíra nenávratně usmrtit.

Jmenuji se Alexa Straginy a jsem Vyvolená. Zbývá mi už jen jediné. Musím podstoupit křest a stát se pravou Vyvolenou. Nemůžu se dočkat, až zabijí prvního upíra. Prvního z mnoha. Je přeci mým posláním chránit svět před podsvětem. Tato cesta pro mne byla vybrána, ještě před mým narozením a já se jí zhostím jak nejlépe dovedu. Ale co když je všechno trochu jinak? Co když ten, jehož mám zabít, abych sama mohla přežít není nestvůra? Co když má duši a není zlý? Učili mne, že budu zabíjet zlé nestvůry a tím chránit nevinné a nyní stojím před situací, kdy nejspíš budu muset sama zabít nevinného, abych sama mohla žít. Dokážu to?



Upíří krev II - Královští

Jmenuji se Alexa Straginy a byla jsem adeptem Vyvolených. Byla jsem připravena na práci pro Klan Straginy, jež měla hlavní náplň vyhledávání jakýchkoli upírů a jejich zničení. Svému poslání jsem věřila a nedokázala si představit, že budu v životě dělat cokoli jiného. Když jsem však potkala svého upíra-křtitele, tedy zrozeného upíra, díky jehož krvi se ta má měla přeměnit a dát mi tak upíří vlastnosti a nesmrtelnost, nedokázala jsem křest dokončit. Křest se zakončuje zabitím upíra-křtitele. Já jsem však potkala svou spřízněnou duši a lásku svého života. Odjela jsem za ním. Naše štěstí však netrvalo moc dlouho.Na začátku jsem onemocněla, když nakonec přišli na příčinu i lék na moji nemoc unesli mne neznámo kam. Ale kdo je skrytý nepřítel, který mne unesl a proč? Dokážeme k sobě najít cestu zpět? Dokážeme vyzrát nad pravým nepřítelem?



Upíří krev III - Stínová dáma

Jmenuji a Alexandra Straginy a kdysi jsem si myslela, že jsem Vyvolená. Jak naivní jsem tehdy byla, když jsem si myslela, že život je daný a neměnný. Domnívala jsem se, že osud, který mi byl předurčen, znám a budu se jím řídit. Jak směšná si nyní připadám, když se dívám zpět na své dětské představy o světě a mém budoucím životě. Již dávno nejsem ta samá Alexa Straginy, která řešila, zda přežije a obětuje spřízněnou duši nebo sama zemře ve jménu lásky. Tehdy se mi tyto problémy zdály nejdůležitější a nejhorší na světě. Pletla jsem se. Není to ani pár měsíců a já jsem zjistila, že existují mnohem závažnější problémy. Uvědomuji si, že mým nepřítelem není osud. Můj nepřítel má jméno a je skutečný až moc. Jeho plány, jeho skutky i činy jeho početné armády mne přesvědčily, že bude velice těžké, ne-li nemožné, jej porazit. Jsem tak mladá a už jsem zažila tolik utrpení, k němuž se postupně přidají i zrada a ztráta těch nejbližších. Čeká nás nemilosrdný boj a my nemáme ani tu nejmenší představu, jestli jsme schopní jej vyhrát. Jediné, co víme, že Isaac je vždy o krok napřed a neštítí se ničeho. Jak ho porazit? Nejsem si ani jistá, zda jsme schopni jeho síly vůbec vyrovnat. Isaac mi chce ukrást vše, co mi bylo drahé, a je dost pravděpodobné, že se mu to nakonec doopravdy podaří. Možná je na místě říci: „Alespoň už být nemůže hůř,“ ale… co když může?



I v tomto případě si můžete všechny tři díly stáhnout bezplatně na eBookEater nebo eKnihaZdarma.



***



Karolína Limrová



série: Dvě zrcadla



1. díl - Dvě zrcadla

Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve.

Joshua spatří Katinu tvář poprvé v prastarém zrcadle, které objeví na půdě chátrajícího sídla. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho duši se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu to nestačí? Co když víc než po lidské krvi začne toužit po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít něco víc než její úsměv?

V romantickém příběhu s prvky fantasy se v rychlém sledu událostí střídají promluvy obou hlavních hrdinů a my sledujeme napínavý děj ze dvou úhlů pohledu. V knize najdeme všechny atributy spojené s tímto žánrem; především však rozehrává odvěké téma o síle lásky a boji dobra se zlem.



2. díl - Dva meče

V ulicích Minneapolis řádí chladnokrevný vrah. Zanechává po sobě oběti, které nesou zjevné stopy mučení. Zatímco policie marně hledá jakoukoli stopu, lovci upírů vědí velmi dobře, s kým mají tu čest. Ví to i Daniel Phillips, ve dne řidič taxíku, v noci neúnavný lovec samotář, jehož do Minneapolis zavedla nešťastná láska. A ví to také Selena Torresová. Je silná, neohrožená a její touha po spravedlivé odplatě je účinnější než jakákoli zbraň. Selena Torresová však porušuje po staletí dodržované tradice. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena, která je slepá. Lovcem se přece nikdy nemůže stát žena, která je… upír.



Obě díla původně vznikla jako fan fiction na ságu Stmívání, takže různé podobnosti nejsou náhodné. Druhý díl dává možnost pokračování, ale jestli se ho čtenáři dočkají, není jisté.



***




Martina Kastlová



Střípky minulosti 

Megan Smith, je lidská dívka, která má děsivou a bolestnou zkušenost ze svého dětství a později i dospívání. Jejím největším přáním, bylo utéct a ukrýt se před svým pronásledovatelem, jimž byl její největší nepřítel Dominik deLuca, který v té době byl shodou okolností vůdce obrovského upířího klanu.

Marcus a Dominik deLuca, byli bratři a přesto synové dvou otců. Jednoho lidského, druhého upířího. Po vzájemném boji, Marcus z pozice vůdce klanu Dominika vyhnal. Jeho prioritou se stala ochrana Megan Smith, do které se zamiloval.

Podaří se mu ochránit Megan a její spolubydlící Daru, nebo padne do léčky Dominika, který se nechce upířího klanu a hlavně Dary vzdát? Nebo je v tom něco více, než pomsta...




***



Petra Klabouchová 


série: Upíří storky (dříve Upíří kronika)



1. díl - Prokletí upírů

Skoro obyčejný upíří kluk Vlady žije se svým tatínkem hrabětem Drákulou na hradě Špičáku v Horním Transilburgu. Chodí do školy, kamarádí s obyčejnými kluky a díky zázračným tabletám nemusí pít lidskou krev. Stačí mu obyčejný kečup. Jednoho dne ale hrabě Drákula nečekaně zmizí a od toho okamžiku začne velké dobrodružství. Vlady se svými kamarády začnou pátrat po tom, kdo hraběte Drákulu unesl. Na své dobrodružné cestě se dostanou až do Bermudského trojúhelníku, kde jim velký Praupír sdělí tajemství o dávném prokletí, kvůli kterému musí dodnes všichni upíři pít lidskou krev. První díl neskonale zábavného trháku o upírech.



2. díl - Nebezpečná výprava (dříve Cesta do minulosti)

Hrabě Drákula odjíždí na tři týdny za oceán přednášet americkým upírům na Univerzitu ve Wamp Yorku. Nový spolužák, upír Paulus, využije nepřítomnosti hraběte Drákuly, začaruje Vladyho a lstí přinutí ostatní kamarády, aby s ním podnikli zakázaný výlet do minulosti. Cestou v čase nedobrovolně zažívají různá dobrodružství – potopení Titaniku, objevení Ameriky, bitvu u Stalingradu a řadu dalších. Bohužel se jim také podaří změnit část historie a hrozí jejich zmizení ze současnosti! 




***



Petra Neomillnerová



série: Tina Salo


1. díl - Sladká jak krev

Praha je příjemným místem pro celkem početnou skupinu upírů, kteří dodržují tradiční životní styl. Hlavní hrdinka je ovšem trochu zvláštní i na upíra – kupříkladu jí nevadí denní světlo a slunce. Ne všichni jsou ovšem věrni upířím zásadám. Někdo začal zabíjet ve velkém a to pro komunitu nevypadá dobře. Pro případ kritické situace mají upíři pojištěnou i policii a v jejích řadách svého bližního. Ve městě přesto hrozí vypuknout válka mezi umírněnými upíry a těmi druhými. A upírka Tina stojí v předních řadách nevyhnutelného konfliktu.



2. díl - Doušek věčnosti

Tina Salo má problémů nad hlavu. Motorkáři, mezi něž patří skupina vlkodlaků, umírají při bouračkách jako na běžícím pásu. Gothel zuří, protože chce zpátky svého syna Kaye, a je přesvědčená, že jí ho chce Tina ukrást. A co je ze všeho nejhorší, Tinin otec Dyre už není jen nepříjemnou součástí nočních můr, ale velice reálnou hrozbou ohrožující upírstvo v celé Evropě...



3. díl - Past na medvěda

Ruka zákona si nevybírá a tentokrát tvrdě dopadla na medvědodlaka Konráda. Je obviněn z vraždy pornoherečky a na Tině Salo je, aby vše uvedla do pořádku. Naneštěstí ani v Polsku, kam se rozhodla svého komplice ukrýt, není zrovna bezpečno, naopak, zdá se, že Tina a její přátelé vpadli do rodící se upírské války. Brzy se ukáže, že tentokrát jde o krk (nebo jiné části těla) opravdu všem.



4. díl - Smrt u archanděla

Kdo spí v kostele Svatého Michaela archanděla? V okolí odsvěceného kostela umírají turisté a Tinu opouštějí přátelé. Horké léto v rozpálené Praze přinese mnohým netušenou bolest. 



5. díl - Vlci Sudet

Tentokrát Kayovýma očima Vraždou Kayovy příležitostné milenky začíná na Šumavě masakr, který má kořeny v časech dávno minulých. Tina je momentálně pryč a vyšetřovat zločiny jen v noci je zatraceně těžké...



6. díl - Tanec s carevnou

Velké Rusko, matička Moskva a tundra kolem Norilska, tam se ztratí víc, než jen jedna upírka. Tina s Kayem musí opustit vlídnou náruč města na Vltavě, a tak se vydávají na Sibiř hledat uneseného Timoteje. Na Sibiř míří i Dyre a za polárním kruhem se Tina setká s rodinou - s celou rodinou. 




***



Jenny Nowak



série: Čelákovice



1. díl - Jiná rasa

Legenda z úsvitu českých dějin, příběh o touze, lásce, krvi a nesmrtelnosti, inspirovaný skutečným archeologickým nálezem upírského pohřebiště v Čelákovicích.

Nerudný vladyka Ješek si na svou čelákovickou tvrz odváží Graen, osiřelou dceru své příbuzné. V kraji však není bezpečno a za nocí se kolem plíží krvelačný Stín… Když se Graen náhodou seznámí s uhrančivým mužem, netuší, že je jedním z nich, jedním z dravčích vampýrů, kteří přežívají v nedalekém podzemním labyrintu a zoufale se snaží o záchranu své rasy. Po brutálním znásilnění mu Graen porodí syna, Adreena. Spolu s ním je držena v podzemí, ale místo nenávisti začíná své věznitele chápat. V Dakhovi, otci jejího dítěte, i v ní se nesměle ozývá cosi podobného vzájemné náklonnosti. Obě rasy jsou však tak odlišné, že si nikdy nemohou doopravdy porozumět.

Graen umírá a Dakhova upíří sestra se s malým Adreenem vydává do Francie, aby tam na břehu moře v ruinách pradávného chrámu dovršila jeho zasvěcení a definitivní proměnu. 



2. díl - Noční lovci

Vampýr Adreen pobývá ve Francii s uprchlou řeholnicí Ulrikou, která ho jako dítě zachránila před strašlivou smrtí z ruky inkvizice. Jejich cesty se však nečekaně rozejdou. Když se po bouřlivých událostech znovu potkají, přichystá jim osud další překvapení...

Adreen však míří do svého nepoznaného domova, do Čelákovic. Tajemné podzemní síně, kde přišel na svět, už ale hostí jiné obyvatele a stranou nezůstane ani místní čarodějka. Krajem se zase plíží noční Stíny...

Staletí plynou jako mraky po obloze. Píše se šestnácté a čelákovická tvrz má nového majitele, svérázného pana Konráda z Krajku. Když je na své noční toulce postřelen neznámými útočníky a přitom ještě stačí zachránit tajemnou dívku, naberou události nečekaný spád. Zvlášť když do kraje přibudou další nesmrtelní návštěvníci...





série: Transylvánie


Jednotlivé díly autorka psala na přeskáčku. Tady jsou seřazeny chronologicky.


1. díl - Dračí krev

Revidované znovuvydání. Pojďme a vydejme se na cestu zpět časem, do Transylvánie na počátku 15. století, kde rod vládnoucího knížete právě očekává narození vytouženého dědice. Vlad Dracula, vladař, jehož krutost a krvežíznivost vešla do dějin, tedy vstupuje do děje poněkud netradičním způsobem: jako milovaný novorozený syn v náruči své mladé matky. A právě proto, že jej provázíme dětstvím až k dospělosti, náhle zjistíme, že ustálený obraz zavrženíhodné stvůry se nám rozpadá před očima a místo něho vidíme muže, který se přes všechno, čím se stal, za cenu osobního utrpení snaží bojovat se svými démony a zůstat alespoň zčásti lidskou bytostí.

Napínavý a hluboce lidský příběh o lásce silnější než smrt a právě tak veliké nenávisti, o vině a odpuštění je barvitou mozaikou rytířského středověku.



2. díl - Trůn pro mrtvého

Po podivném konci Vlada Draculy vládne v Transylvánii kníže Michail a po dlouhé době také klid. Mocichtiví bojaři se však brzy zrádně chápou zbraní a zosnují únos knížecího syna Mihney. Při pokusu o jeho osvobození je Michail zajat a sedmihradský trůn osiří. Mnozí však vědí, že předešlý vladař není tak mrtvý, jak by měl po svém okázalém pohřbu být…

Stačí málo a nemrtvý kníže se opět ujímá vlády nad svou zemí, aby potrestal ty, kdo na ni vztáhli ruku, a alespoň na čas se vrátil k těm, kdo jej milují…

Román nás zavede daleko do časů, kdy se nad bojišti rozléhal třesk zbraní a rytířská čest velela umírat pro věrnost a slávu...


3. díl - Komnata bez oken

Nemrtvý kníže Vlad, rozhodnutý stáhnout se z lidské společnosti a opustit dvorský i válečný život, netouží po jiném, než uchýlit se do samoty na své milované dračí hnízdo - Poenari.

Brzy ho však stihne zpráva, že knížecí kurýr je na smrt poraněn, takže dědičný úřad musí přejít do rukou nejmladšího potomka rodu. Nikdo však netuší, jak brzy a jak velice jeho příchod zamíchá poklidnou hradní atmosférou. Nestává se tak často, aby byl i sám vojvoda Vlad nadobro vyveden z rovnováhy… Do toho všeho přijme – ne tak docela dobrovolně – pohostinství na jeho horském sídle medikus samotného arcibiskupa, aby se zde zhostil jistého delikátního úkolu. Panu Minzillovi, Vladovu věrnému strážci, z toho jde hlava kolem. Zvlášť když se ještě nečekaně objeví knížecí stavitel, starý italský mistr, který kdysi pozvedl Poenari z trosek…




4. díl - Krvavé býlí

Po vraždě mladého vladaře, potomka Draculova rodu, zavládne v zemi bezpráví. Vladův nejhorší nepřítel usiluje o život všech jeho blízkých. Hrdinové, známí z předešlých příběhů i zatím neznámí, nasazují životy pro čest a slávu – a jak jinak? – také pro lásku. Drsný středověk zní třeskem mečů a cvalem rytířských koní, voní medovinou a páchne krví.



5. díl - Vlčí píseň

Vysoko v Karpatech, na Poenari, vyrostl poslední potomek Draculova rodu, Xandra. Když přijde čas, aby se vdala, požádá o její ruku pro svého syna kyjevský kníže. Xandru čeká dlouhá cesta a Vladovi dělá potíže zůstat pouze jejím poručníkem. Navíc se zdá, že kyjevský vladař taky leccos skrývá.

Tento příběh je v celé draculovské sérii nejpodobnější romantické platformě. Historie se smrskla, dobrodružství sice zůstává, ale děj se točí převážně kolem milostného dilematu. Přesto si drží svou čtivost a temnotu ve stejné míře jako romány předešlé.




6. díl - Pozdní host

Po napadení mocnějším vampýrem se Vlad, těžce zraněný, doplazí do skal a spustí hluboko pod zem, kde ve smrtícím spánku setrvá skoro čtyři století. Když se probudí, píše se rok 1874...  Po počátečním zděšení z nepochopitelného světa se pokouší nějak obstát a žít dál... V městečku Ploješti, kde se ocitne, se seznámí s místním lékařem a jeho sestrou, ale vztahy se nevyvíjejí tak, jak si kdokoli z nich zpočátku představoval. Pověsti o mladé čarodějce Rhiannon, které se v okolí vyprávějí, ho pak přivedou k zneklidňujícímu podezření a vyšlou na cestu do minulosti...

Posléze Vlad odjíždí a zanechává za sebou – jak už je jeho zvykem – několik zlomených srdcí stejně jako pár rozvrácených a zničených životů. Hodlá jet k ruskému carovi, ale aby to vůbec mohl podniknout, musí absolvovat ještě tesknou i dobrodružnou pouť po zříceninách svých bývalých hradů ve snaze dostat se ke svým někdejším pokladům...




7. díl - Rozesmátá smrt

Nekonečná životní pouť zavede knížete Draculu až do Petrohradu, ke dvoru ruského cara, kde hodlá získat důstojnickou hodnost, aby v nadcházející válce mohl pokračovat v boji proti nenáviděným Turkům.

Po válce, která vůbec nedopadne podle jeho představ, a po tragicky neúspěšném pokusu žít zase jednou mezi lidmi, kupuje v náhlém popudu středověké opatství a odjíždí do Londýna… A pokud by vám další události něco připomínaly, vězte, že ve skutečnosti to bylo úplně jinak, než jak to ve svém slavném románu vylíčil pan Stoker.

Ten se ostatně sám stává jednou z postav v příběhu, v němž se ustrašená Mina mění v mile nekonvenční dívku a neohrožení bojovníci s temnotou v bandu nelítostných fanatiků…




8. díl - Nemrtvý

Tajemství života a smrti vzrušuje snad každého myslícího tvora od počátku věku. Kolem nás stále zůstávají záhadné, netušené a neuchopitelné...

Toto je příběh o nesmrtelné vášni. Prokletý transylvánský hrabě má v celém svém životě jediné útočiště - lásku k ženě, která ho mnoha podobách provází staletími. Její návraty na svět jsou stejně neodvratné, jako jeho osud.




9. díl - Stín anděla

Hollywoodská hororová hvězda Boris Karloff je na vrcholu své slávy. Je však pronásledován mučivými vizemi, které začaly po záhadné smrti jeho podivného přítele Bely Lugosiho. Všechno ustane poté, co se Boris ožení se svou dávnou láskou Dean a narodí se jim dcera Sanni. Když dospěje, na svých toulkách narazí na zlověstnou zříceninu, kde na zdi visí obraz záhadného muže. Její svět se hroutí, ona sama se nezadržitelně mění a zbývá jí jen nepřirozená, nelidská láska k přízraku z obrazu... Atmosféra starého Hollywoodu s jeho erotickými výstřelky, večírky, shonem natáčecích hal a leskem filmové slávy se mísí s nádechem černobílých upírských hororů, které jsou skutečnosti mnohem blíž, než si kdokoli myslí.

Bela „Dracula“ Lugosi – nebo přinejmenším jeho tělo – tedy spočívá pod chladným náhrobkem a zdá se, že tomu tak zůstane navěky. V srdcích, těch, kdo jej milovali a milují, však nikdy žít nepřestane.





***



Daniela Mičanová



série: Modrá krev



1. díl - Alexander (dříve Modrá krev: o upírech a lidech)

Účastníci vědecké konference zasvěcené vampyrismu by patrně nečekali, že se na jejich setkání vetře podezřelý mladý muž pozoruhodných společenských i stravovacích návyků. Zatoužil totiž převyprávět příběh, který se začal psát roku 1623 v moravském Mikulově. Záhadný pan Alexander Ambrose sice nalezne pár spřízněných duší, zároveň však odhalí nepříjemnou skutečnost. Některé vzpomínky zůstávají živé. Přesněji řečeno, zůstávají nebezpečně nemrtvé. A pověrečné obranné prostředky na ně neplatí. Morava na pokraji třicetileté války, snová Florencie, rozmařilý Řím, katakomby při via Appia či temná zákoutí helénistických chrámů se stanou místem překvapivých setkání, věčných útěků, návratů i palčivých vzplanutí. Cesty všech zúčastněných hrdinů se však osudově protnou teprve v současném Brně. Alexander, první díl upírské série Daniely Mičanové, pamatuje časy, kdy upír nemusel vypadat jako úhledný americký středoškolák. Mohl se docela dobře podobat lehce rozervanému baroknímu kavalírovi.



2. díl - Lucius

Lucius Caecilius Pulcher je římský občan zamilovaný do egyptských mystérií. Stane se sice nejvyšším zasvěcencem tajemného Isidina kultu, ovšem za podstatně jiných okolností, než si představoval. O dvě tisíciletí později jeho pozoruhodná proměna osudovým způsobem zasáhne do života moravské dívky, traumatizované nástrahami postmoderního života. 



3. díl - Orlando

Vánoční příběh o svobodě k poznání, lásce i hříchu začíná na tajemném sídle španělského granda počátkem sedmnáctého století a vrcholí v adventním Brně současných dní. Drsná realita Třicetileté války se prolíná s příběhem o čarodějnickém učni, který skrze zakázanou lásku přijal dar, s jehož pomocí dokázal přemoci královnu temnot. Dobro sice vítězí nad zlem, ovšem i tentokrát jen za cenu naprostého sebezničení.



4. díl - Jakubovy housle

I dospělou ženu může milovat upír, dokáže se však dospělá žena zamilovat do upíra?

Podle prastaré pověsti nejmoudřejší ze staroegyptských bohů svěřil veškeré vědění papyrovému svitku, jejž ukryl před lidskou zvědavostí na bezpečné místo. Když si po dlouhých tisíciletích našel vzácný artefakt dílem náhody cestu do orientálního obchůdku v srdci jihomoravské metropole, dal se do pohybu řetěz nadpřirozených setkání, bouřlivých milostných vzplanutí a zběsilých dobrodružství.

Nemrtví hrdinové nejnovějšího upírského románu Daniely Mičanové musí spojit síly s křehkými smrtelníky, aby společně završili poslání, které si vyžádá značnou dávku odvahy, osobního nasazení a upřímného citu v kulisách současného Brna, moderní Káhiry i šerého dávnověku. V cestě jim totiž stojí čiré, černočerné zlo, a to nelze nikdy snadno pokořit...
  



***



Nicky Perry 


Spojení krve

Život sedmnáctileté Soni Generové, které všichni říkají Gee, plyne celkem normálně. Až do chvíle, kdy se k nim do města přistěhuje rodina z Anglie. Otec ji začne učit angličtinu, Flor s ní začne chodit do třídy, s Thomase se spřátelí a Gary… Do Garyho se zamiluje. Vášnivě, hluboce a osudově. Pak si ale začíná všímat, že s rodinou není něco v pořádku. Jsou až nadpozemsky krásní, bledí, stále studení a moc toho nesnědí… Ano, jsou to upíři. To ovšem není největší šok, který Gee zažije. Postupně se totiž dozvídá, že je potomkem vlkodlaků a že je podle věštby ta, která má celé pokolení upírů včetně svého milovaného vyhladit…





***



Jana Rečková



Věčný čas zubů 1

Lesy na pomezí Spojených států a Kanady možná nejsou tak docela neprobádané, ale jsou... velké. Možná se v nich děje lecos, o čem snad neslyšeli ani ti, kteří žijí jenom o pár desítek kilometrů dál. A jestli slyšeli, nevěří. Pro jiné je však těsné soužití vlků a lidí skutečností, už proto, že si ho nesou v krvi. Kdysi se nejsilnější z nich spojili proti mnohem většímu zlu - a když bylo toto spojenectví zapomenuto, zlo se znovu probudilo...



Věčný čas zubů 2

Mytičtí tvorové, kteří žili s lidstvem odnepaměti, jsou najednou blízí, důvěrně známí a zachovávají určitá pravidla. Proti netvorovi, který pravidla nemá, a kdyby je měl, vysmál by se jim, vyrážejí proto spolu s lidmi vlkodlaci i upíři. Kdo se narodil pod temným měsícem a kdo povstal z podivného děstě? Jak zničit bytost, jíž stačí k přežití pár kostí? A pokud všechno dobře dopadne, jak se asi povede realitní kanceláři, kterou vedou upírka a vlkodlak? 



***



Monika Šnaiberková 


Upíří žezlo

Když Sáru napadne upír, dívka zjistí, že je součástí legendy o záhadném upířím žezle, které dává svému držiteli obrovskou sílu a moc. A právě po něm touží Jorik, vůdce zlých upírů. Sára ho má k žezlu dovést. Jorik a Sára se do sebe zamilují – tím jako by začal souboj zla a dobra. Bude Sára tak silná, aby dobro uhájila? Co všechno bude muset obětovat? 


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.