Recenze: PADESÁT ODSTÍNŮ SVOBODY (E. L. James)

Cukr až v trenkách


''Dva můžou hrát tuhle hru,'' zašeptám.
Jeho prsty se provokativně začnou sunout nahoru po mém stehně. ''Tak to zkuste, paní Greyová.''
Jeho úsměv se ještě zvětší.
Zvednu jeho ruku a dám mu ji zpět na jeho koleno. ''No, můžeš si své ruce nechat pro sebe.''
Usměje se. '' Jak si přejete, paní Greyová.''
Sakra. Tahle hra se mi moc nevyvede.




Anotace: 
Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností.

Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2013
Žánr: Literatura světová - romány
Ze série: Fifty Shades (3)
Orig. název: Fifty Shades Freed


Recenze: PADESÁT ODSTÍNŮ TEMNOTY (E. L. James)

Pan Grey ztrácí glanc


Zalapám po  dechu a  on se na  mě vrhá a  začíná mě neurvale
líbat. Zuby nám o sebe vzájemně křísnou a hned nato mi vráží jazykem
do pusy. Touha ve  mně vybuchuje jako ohňostroj na  Den nezávislosti. 




Anotace: 
Ana již není nezkušenou mladou dívenkou, jak jsme ji poznali v prvním díle Padesát odstínů šedi. Poté, co se rozhodne Christiana opustit, začíná svoji kariéru jako asistentka v místním nakladatelství. Vzpomínky na něj ji však pronásledují na každém kroku, a nedokáže proto odolat jeho opětovnému volání. To však ještě netuší, že kromě Christianových vnitřních démonů se bude muset vypořádat také se závistí a hněvem ženy, která se v jeho životě objevila dříve než ona. Dochází však ještě k jedné podstatné změně. Zatímco první díl se nesl zcela ve znamení Christianových sadistických sklonů, nyní dochází v jejich milostném životě k výraznému zjemnění. Oba dva jsou připraveni udělat spoustu kompromisů, díky kterým by mohl jejich vztah znovu fungovat. Christian objevuje dosud nepoznanou stránku své osobnosti. Nemůže se sice zcela zbavit potěšení, které mu přináší fyzické ubližování ženám, na druhé straně se však nedokáže smířit s představou, že by měla Ana trpět. Ana začíná pro změnu zjišťovat, že některé věci, které od ní Christian vyžaduje, jí nejsou zase tak úplně proti mysli… Objevuje, že v ní dřímá „vnitřní bohyně“, která se projevuje často velmi nepředvídatelným způsobem. Více se dozvíme také o Christianově otřesném dětství, které je klíčem k pochopení jeho nezvyklých tužeb. Všechna tato odhalení jsou okořeněna neskrývanými popisy sexuálních scén – tentokrát jsou však prostoupené větší něhou, než tomu bylo v předchozím díle. Do divokého živočišného sexuálního vztahu nyní začíná vstupovat také romantika… 

Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2013
Žánr: Literatura světová - romány
Ze série: Fifty Shades (2)
Orig. název: Fifty Shades Darker

Recenze: PADESÁT ODSTÍNŮ ŠEDI (E. L. James)

Bolavá romantika podle E. L. James


"Tohle dělám pro radost, Anastasie, mou i tvou," šeptá.
Zvedá ruku a s hlasitým plesknutím ji nechává dopadnout zpátky, hodně dolů,
vlastně přímo do mého rozkroku.




Anotace: 
Padesát odstínů šedé je první díl erotické trilogie, kterou napsala E. L. Jamesová a zaujala tak čtenáře po celém světě. Studentka literatury Anastasia Steel má za úkol zpracovat rozhovor s úspěšným a bohatým podnikatelem Christianem Greyem (Grey = angl. šedý, odtud název knihy 50 odstínů šedé) Na domluvenou schůzku přijde muž, který Anastasii neuvěřitelně přitahuje. Je okouzlující, krásný, neuvěřitelně chytrý, svůdný a hrozivý. Nezkušená a nevinná dívka poprvé zažívá pocit, že nějakého muže chce. Z jedné strany ji odrazuje jeho záhadná rezervovaná osobnost a z druhé strany se mu strašně touží přiblížit. Starší a zkušený Christian není schopen odolat klidné kráse, důvtipu a nezávislému duchu mladé dívky. Ať chce nebo ne, musí si přiznat – touží po ní, chce ji... ale za svých vlastních podmínek. Anastasia je šokovaná i vzrušená Christianovými nezvyklými erotickými chutěmi. Váhá, ale není schopná mu odolat. Vášnivý živočišný vztah odkrývá jejich tajemství i temné sexuální touhy. 

Nakladatelství: XYZ
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura světová - romány
Ze série: Fifty Shades (1)
Orig. název: Fifty Shades of Grey


Recenze: AGATHA RAISINOVÁ A ZLÝ VETERINÁŘ (M. C. Beaton)


Koňská dávka nenávisti



Anotace:
Agatha Raisinová nemůže přivyknout životu na venkově, kde jedinou vyhlídkou na vzrušující večery jsou schůze dámského spolku. Když neuspěje se sbližovacími manévry u souseda Jamese Laceyho – plukovníka na odpočinku – chopí se Agatha příležitosti a navštíví nového, pohledného a nezadaného veterináře. Ačkoli Agatinu mourovatému kocourovi vůbec nic neschází, Hodge musí v rámci milostného dobrodružství vytrpět drsné vyšetření. Jeho oběť je naneštěstí zbytečná, neboť zakrátko se najde zvěrolékař mrtvý.



Druhý díl série o Agathě Raisinové začíná jejím návratem z dovolené, na kterou se vypravila v naději, že se bude moci více sblížit se svým novým sousedem, který ji učaroval. Ten je ovšem klasickým starým mládencem a na všechny Agathiny pokusy o bližší kontakt reaguje stejně - útěkem. 

Recenze: PAST (Andrew Fukuda)

Božské finále pro Gena a Sis


Někdy tě pravda neosvobodí. Někdy tě naopak vyděsí. A pak si přeješ, aby ses ji raději nikdy
nedozvěděl.


Anotace: 
Gen, Sisy, David a Epap společně se zbylými dívkami z Misie ujíždějí vlakem neznámo kam. Bojují o holý život a snaží se zachránit jeden druhého a současně svoji jedinou naději: lék. Vědí, že šance na uzdravení jejich blízkých a na lepší svět pro všechny existuje. Stačí jen dostat se k cíli a nevběhnout do pasti.
Osud Genovi chystá i další překvapení – znovu se setkává se Září, jeho první láskou a současně tím nejnebezpečnějším protivníkem… 

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2015
Žánr: Literatura světová, Horory
Ze série: Hon (3)
Orig. název: The Trap


To nejlepší z krvelačných bestií dle Chensieka!

Kult upírů v dnešní době sice polevil, ale pořád je v kursu Stmívání, kde se citlivý upír Edward snaží držet dál od naivního jehňátka. Mnozí však raději sáhnou po něčem temnějším a krvelačnějším. Co však byl první upíří román a které romány o krvesajích byste měli mít v knihovničce?

Podzim klepe na dveře

Zítra je podle kalendáře první podzimní den, a tak by se ho slušelo přivítat s plnou parádou! :) Ano, já vím, že mnoho z vás nemá podzim rádo, ale pro mě je podzim jedno z nejhezčích období, tak to moje nadšení budete muset pro dnešek vydržet. :) 

Tenhle článek ale není o tom, abych vám tu vypočítávala všechny důvody, proč je podzim skvělý, a snažila se vás přesvědčit, abyste se na něj začali dívat i z trochu jiného pohledu, než který momentálně máte. Jo, v tomhle momentě by se ve mně mohly začít prát dva protichůdné pocity: potřeba osvěty a bojování za lepší vztah k podzimu versus ponechání odpůrců tohoto období v jejich smutné nevědomosti, v duchu je politovat a sama si podzim užít. :) 

Naštěstí nic takového nenastane, protože dnešní článek bude o podzimních knihách, přesněji řečeno o podzimních obálkách. Člověk se až diví, na jaké novinky a zajímavé knižní tipy narazí při vyhledávání tematických obálek. Doufám, že vás na některou z níže uvedených navnadím, nebo alespoň rozšířím vaše knižní obzory. Tak jdeme na to! :)

Recenze: ASPOŇ TROCHU NORMÁLNÍ (Trish Dollerová)

Dojemný pohled do vojákovy duše



"Co ti to ti mariňáci udělali, Trave?" zeptá se. "Bývala s tebou o moc větší legrace." 



Anotace: 
Když se Travis vrátí domu z mise v Afghánistánu, zjistí, že jeho rodiče se rozvedli, bratr mu přebral přítelkyni a ukradl auto. A navíc ho pronásledují noční můry, v nichž stále dokola vidí smrt svého nejlepšího přítele. Zdá se, že jeho život je úplně v troskách. Pak ovšem potká Harper, svou dávnou kamarádku ze střední školy, s kterou se začne prodírat minovým polem rodinných problémů i posttraumatické poruchy. A konečně se zdá, že život by mohl být aspoň trochu normální. Travis suchý humor, smysl pro čest a povinnost i schopnost věřit v životě v to dobré, z něj dělají neobyčejného a neodolatelného hrdinu. Trish Dollerová, autorka knihy Kde hvězdy stále září, se tentokrát pustila do neobyčejně aktuálního tématu. Ale z pozice mužského vypravěče se jí ho podařilo uchopit poutavě, zajímavě, ale ne pateticky. Příběh o tom, že i v sebehorší situaci nesmíme ztrácet naději a že život je vlastně krásný. 

Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Rok vydání: 2015
Žánr: Pro děti a mládež, Dívčí romány, Young Adult
Orig. název: Someting like normal

Recenze: HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ (J. K. Rowling)

Harry Potter poprvé v Bradavicích!


„Abych nezapomněl, Harry,“ řekl obr a otočil se k Dursleyovým zády, „všecko nejlepší k narozeninám. Tadydle jsem ti něco přines – možná jsem si na to cestou někde sednul, ale určitě ti příde k chuti.“





Anotace knihy: 
Harry Potter si myslí, že je obyčejný kluk. Když byl ještě malý, zemřeli mu rodiče a on zná jen těžký život u strýce, tety a jejich tlustého a rozmazleného synka Dudleyho. Vše se ale změní ve chvíli, kdy mu poštovní sova přinese záhadný dopis – pozvánku ke studiu na Škole čar a kouzel v Bradavicích, a obr Hagrid mu prozradí, že je kouzelník! Harry neváhá ani vteřinu a odjíždí do Bradavic, kde potká své nejlepší kamarády – Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou, naučí se ovládat své kouzelnické schopnosti, stane se členem školního týmu famfrpálu – populárního kouzelnického sportu na košťatech, a především svede bitvu s Voldemortem, Pánem zla. 

Nakladatelství: Albatros
Ze žánru: Sci-fi a fantasy, Romány, Literatura pro děti
Ze série: Harry Potter (1)
Orig. název: Harry Potter and the Philosopher´s Stone

Měním, měníš, měníme...

Stránky jsme sice rozjely na nové adrese, ale to je teprve začátek. Už brzo se začne měnit jak jejich vzhled, tak samotný obsah. Máme plno nápadů a doufáme, že vás zaujmou aspoň z poloviny tak jako nás. Ani tak ale nekončíme. Vymýšlíme dál a moc se na ty změny těšíme. Pokud byste sami měli nápad na zlepšení nebo změnu, stačí nám napsat komentář. :)



 https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ec/d6/8b/ecd68b12ac5f5ba7e462c88f2151375e.jpg

Ch. a W.

Recenze: KOŘIST (Andrew Fukuda)

Napětí od začátku až do konce!


Díváš se, ale nevidíš.
Někdy máš odpověď přímo před nosem.





Anotace:
Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi? Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí… Druhý díl strhující trilogie od Andrewa Fukudy. 

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Žánr: Sci-fi a fantasy, Horor, Thrillery, Young Adult, Dystopie
Ze série: Hon (2)
Orig. název: The Prey

Recenze: PROKLETÝ MILENEC (J. R. Ward)

Pořádně rozjetá jízda!


Děkuju ti, má královno. Tohle jsme potřebovali. 




Anotace: 
Trez, upír z národa Temných, je už mnoho let na útěku. Vzbouřil se proti osudu, který mu v rodném Teritoriu předpověděly hvězdy, a uprchl odtud. Jediný, na koho se může spolehnout, je jeho bratr iAm, jenž mu věrně stojí po boku – oba však vědí, že pronásledovatelům, vyslaným královnou Temných, nevydrží unikat věčně. Trez by snad nakonec i přijal povinnost, předurčenou hvězdami – jenže je tu láska k Seleně, jíž se nemůže a nechce ubránit. A Selenina nemoc ho v jeho zarputilém odhodlání jen povzbuzuje. iAm je připraven přinést bratrovi nejvyšší oběť, ale i jemu vstoupí do cesty láska. K dovršení všeho hrozí upírům válka s novým nepřítelem. Série Bratrstvo černé dýky neztrácí dech!

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2015
Žánr: Sci-fi a fantasy, Romány pro ženy
Ze série: Bratrstvo černé dýky (13)
Orig. název: The Shadows

Recenze: HLAD JAKO ŽÁDNÝ JINÝ (Kresley Cole)

Nezkrotný vlkodlak a bojácná upírka v zápalu vášně. 


Vytrhla mu psaní z ruky, rozložila je na volant, zběžně se podívala na silnici, jestli se nic neděje, a pustila se do čtení:

Ťuk, ťuk…
Kdo je tam?
Emma…
Jaká Emma? Jaká Emma? Jaká Emma? Jaká Emma?





Anotace: 
Vlkodlak Lachlain MacRieve je už víc než sto let týraným vězněm upírů. Jednoho dne vycítí, že se objevila žena, která byla stvořena pouze pro něj. Využije chvilkové nepozornosti trýznitelů, vysvobodí se z okovů a vydává se na cestu do Paříže. Tam sice stopu ztrácí, ale nenechá se odradit a hledá svou vyvolenou ženu dál. S hrůznou zjišťuje, že je jí upírka Emmaline Troyová. Lachlain ovšem netuší, že Emma je napůl upírka, napůl valkýra. Unese ji k sobě domů, do Skotska. Při společném životě pak poznávají nejen jeden druhého, ale i každý sám sebe. Plachá a bázlivá Emma se proměňuje v silnou ženu, která ví, co chce. Lachlain je původně odhodlaný, že ji prostě přiměje k tomu, aby žila po jeho boku, ale ve hře zdaleka nejsou pouze jeho přání. Upíři navíc zjistí, kdo Emmaline je, a chtějí ji získat pro sebe…

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2012
Žánr: Sci-fi, Fantasy, Romány pro ženy
Ze série: V říši Lorů (1)
Orig. název: A Hunder Like No Other

Recenze: VOJEVŮDCOVA VĚČNÁ TOUHA (Kresley Cole)

Majetnický válečník a svůdná valkýra v mystickém světě


„Wrothe, když vezmeš moc rozhodovat svobodomyslnému stvoření, které za poslední dva tisíce let nic jiného nepoznalo, nemůžeš se divit, že ji bude chtít zpátky za každou cenu.“





Anotace: 
Valkýra Myst Toužebná sedí v hradním vězení a čeká, jak dopadne boj dvou upírských armád o strategicky důležitý ruský hrad. Lepší než televize,  protože pro ni jsou všichni upíři nepřátelé, ale vůdce dobyvatelů upoutá její pozornost. Estonského generála armády upírů (přezdívaných Zdrženci) Nikolaja Wrotha krásná dívka, kterou našel ve vězení, naprosto okouzlí. Dokonce se zdá, že zájem není jednostranný. Ve velice nevhodnou chvíli se na scéně objevují další valkýry a Nikolaj může být rád, že vyvázne životem. Po pěti letech Nikolaj záhadnou ženu opět objevuje v New Orleans...

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2012
Žánr: Sci-fi, Fantasy, Romány pro ženy
Ze série: V říši Lorů (0,5)
Orig. název: The Warlord wants forever

Pozn. Novela nevyšla samostatně, ale je k přečtení v prvním díle Hlad jako žádný jiný. 

Recenze: ČERNÝ ANDĚL (John Connolly)

Černý anděl Tě pohltí! 


Zlo žije.
Zlo dýchá.
Zlo se probouzí.


  


Anotace:
V ulicích New Yorku zmizí mladá žena. Ti, kdo mají na svědomí její smrt, se domnívají, že na ní nikomu nezáleží a že ji nikdo nebude hledat. V tom se mýlí. Se zabijákem Louisem ji váže pokrevní pouto. Louis je pravou rukou soukromého detektiva Charlieho Parkera. A Louis roztrhá na kusy každého, kdo se mu postaví do cesty v pátrání po ztracené příbuzné.
V průběhu Louisova zběsilého pátrání si však Parker začíná uvědomovat, že Alicino zmizení je součástí záhady mnohem starší. Té, která je spojena s jednou kostnicí ve Východní Evropě, ale také s krveprolitím ve francouzském klášteře v roce 1944 a v pátrání po mytické metě, již po staletí hledají ti, kdo propadli zlu: po Černém andělu.
A přesto je Černý anděl něco víc než pouhý mýtus. Je při plném vědomí. Sní. Je živý. A lidé nejsou ti jediní, kdo po něm pátrají…

Nakladatelství: BB art
Rok vydání: 2006
Vydání originálu: 2005
Žánr: Sci-fi a fantasy, Detektivky světové
Ze série: Charlie Parker (5)
Orig. název: The Black Angel
Počet stran: 408

  


Recenze: AGATHA RAISINOVÁ A OTRÁVENÝ KOLÁČ (M. C. Beaton)

Je libo anglický "kiš"?




Anotace:
Agatha Raisinová, úspěšná londýnská podnikatelka, se ze dne na den rozhodne skoncovat se svým dosavadním životem. Prodá nejen svou PR firmu, ale i londýnský byt a odstěhuje se do poklidné anglické vesničky Carsely, kde si chce užívat předčasný důchod. Jenže po krátkém čase si uvědomí, že Carsely je na ní až moc poklidné a že se jí nedaří navázat přátelské vztahy s místními. Rozhodne se proto zúčastnit tamější soutěže o nejlepší koláč, a to přestože za celý život tak nanejvýš ohřívala jídlo v mikrovlnce. Aby měla šanci vyhrát, koupí koláč v jednom z nejlepších londýnských lahůdkářství a hodlá ho vydávat za svůj výtvor. Jenže soutěž se nakonec nevyvine podle jejích představ, arbitr se na ni dívá skrz prsty a po ochutnání jejího koláče navíc zemře. Agatha je tedy najednou podezřelá z vraždy, a nadto musí přiznat, že podváděla. Aby mohla očistit své jméno, nezbývá jí nic jiného než sama vypátrat, kdo skutečně vraždil.


Agatha Raisinová třiapadesátiletá manažerka PR firmy si rozhodně splnit svůj sen z dětství o malebném domečku na anglickém venkově. Stěhuje se tedy do malé vesničky jménem Carsely, kde si hodlá užívat předčasné penze. Jenže věci se nějak nezačnou vyvíjet podle jejích představ. A zfalšovaný koláč na místní soutěži, která pro arbitra soutěže skončí smrtí, tomu rozhodně nepřidá...

Recenze: MOŘE KLIDU (Katja Millay)

Moře klidu pro každého z vás


"Ať se ti udělá líp, Sluníčko." 




Anotace: 
Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý.

Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí každé stránky jeho života.

Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.


Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2013
Žánr: Literatura světová, Román pro ženy, New Adult
Orig. název: The Sea of Tranquility

Recenze: ŠANCE (Katy Evans)

Těžká zkouška nejen pro hlavní hrdiny, ale hlavně pro čtenáře...


„Co na tom záleží, jestli jsem musel políbit tisíc jiných rtů, abych zapomněl na ty tvoje?“




Vztah Remingtona a Brooke je podroben těžké zkoušce. Remington má stále častěji záchvaty způsobené jeho bipolární poruchou a Brooke zjišťuje, že je těhotná. Stres z každého dalšího Remingtonova zápasu zvyšuje možnost potratu. Brooke je proto přinucena ke klidu na lůžku, zatímco Remington se snaží získat titul šampiona. Zničí odloučení jejich vztah, nebo ho naopak posílí? 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, Erotické romány
Ze série: V ringu
Orig. název: The Chance

Recenze: V RINGU (Katy Evans)

Vášnivého boxera si zamilujete!


V očích má něco ryze mužského. Jeho temný, majetnický pohled něco hluboko uvnitř mě rozčeří. Vzpomenu si na ty čtyři noci, co jsme strávili v prezidentském apartmá, zamčení před celým světem. Jako bych se ocitla v pohádce o Krásce a zvířeti, až na to, že jsem se dobrovolně uvěznila se zvířetem, aby mě mohlo líbat. A on není zvíře. Je krásné stvoření, které mě mučí mou vlastní touhou.




Stačila jediná noc, aby zapomněla na vše kromě svůdného a tajuplného boxera bojujícího v ringu.
Pověst nebezpečného muže provází Remingtona Tatea v ringu i mimo něj. Jeho tělo jako skála a syrová, zvířecí moc vzbuzuje šílenství v každé ženě, na kterou se podívá. Od chvíle, kdy ale spatří Brooke Dumasovou, touží jen po ní. Cítí, že má srdce zatížené temnou minulostí stejně jako on. 

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura světová - romány, Erotické romány
Ze série: V ringu (1)

Recenze: REMY (Katy Evans)

Uragán, který smete všechny sexuchtivé!


„Řekni, že jsi vlhká kvůli mně," přikážu jí chraplavě a špičkou prstu do ní proniknu. „Jsem vlhká kvůli tobě," zalapá po dechu, pak mě políbí na spánek a čelist. Jedním
tahem jí strhnu kalhotky.





Anotace: 
Remington Tate, slavný bojovník ligy Underground, je záhadou svým blízkým i sám sobě. Jeho mysl je složitá i průzračně čistá, plná světla i temnoty. V jednu chvíli si vše pečlivě plánuje, v dalším okamžiku se vymkne kontrole. V životě má jedinou konstantu: nekonečnou touhu chránit, opatrovat a milovat Brooke Dumasovou.
Tohle je jeho příběh; od okamžiku, kdy ji poprvé spatřil a bez sebemenších pochyb věděl, že o ni a za ni stojí za to bojovat…

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, Červená knihovna, Erotické romány
Ze série: V ringu (3)

Recenze: NEBEZPEČNÁ LÁSKA (Kateřina Petrusová)

Toho kluka si zamilujete!

„Zavoláme na vás policii! Okamžitě vypadněte, takovej divnej úchyl tu nemá, co dělat, tohle je dětský hřiště!“





Anotace: 
Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy
Ze série: Bavettovi (1)

Recenze: DOKONALÝ SVĚT (Ally Condie)

Potřetí a naposledy s Cassie, Kyem a Xavierem!


A dobrák, jehož nářek s vlnou pozdní slyšen, 
jak křehké činy mohly po zátoce plout;
běsni a zuř, když světlo stěží dýše.




Anotace: 
Poté, co Cassie zoufale hledá za hranicemi Společnosti Kye a také možnost, jak se přidat k Povstání, zjišťuje, že oba dva mohou svého cíle dosáhnout jedině tehdy, když ztratí to, na čem jim nejvíce záleží. Jeden druhého. Jejich cesty se tedy znovu rozcházejí a zatímco Ky zůstává ve vnějších provinciích, Cassie je Povstáním vyslána zpět do Společnosti... Epický závěr bestsellerové trilogie Ally Condieové o boji za možnost vybrat si v dokonalém světě budoucnosti svůj osud. 


Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2013
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi, Fantasy, Dystopie
Ze série: Matched (3)
Orig. název: Reached

Recenze: DÍTĚ ZVANÉ "TO" (Dave Pelzer)

 Hrůzný příběh malého Davida podle skutečnosti...




„Uvědom si to jednou provždy, ty malý zkurvysynu! Na mě žádný dojem neuděláš! Rozumíš? Jsi nula! Jsi To! Neexistuješ! Jseš obyčejnej parchant! Nesnáším tě! Kéž bys chcípl! Slyšíš? Chcípni!“




Anotace:
Kniha Dítě zvané „To“ je šokující historií jednoho z nejkřiklavějších případů týrání dětí v dějinách Kalifornie. David Pelzer v ní s ohromující otevřeností vypráví neradostný příběh vlastního dětství.

Nakladatelství: Columbus
Rok vydání: 2007
Žánr: Naučná literatura, Autobiografický román
Ze série: Dave Pelzer (1)
Orig. Název: Child called „It“

Recenze: TRAMÍN S PŘÍCHUTÍ KRVE (Věra Fojtová)

Tramín, který neurazí, ale ani příliš nenadchne



Anotace:
Kriminalista kapitán Otakar Kuba vyšetřuje násilné trestné činy už dvě desítky let. Je unavený a zvažuje odchod na zasloužený odpočinek. Ale ještě než se definitivně rozhodne, chce využít svoji dovolenou k regeneraci sil v rodném vinařském kraji a jak doufá, daleko od všudypřítomného zločinu. Ale ani kraj písniček a vína není násilí a zločinu ušetřen. Při návštěvě vinného sklípku u dávného kamaráda Vojty se objeví neznámá, záhadná a krásná dívka, která se představí jako Lucie. Lehce s muži zaflirtuje, vypije pár skleniček tramínu a zase mizí do noci. Zanedlouho poté je však nalezena nedaleko sklípku mrtvá...


První díl ze série Vinařská krimi od české autorky se odehrává ve vísce Stará Hora v oblasti Pálavy, kde si všichni vidí do talíře, jak to tak na vesnicích bývá. Díky českým reáliím a jménům působí místa i postavy až domácky. Příběh je napsán čtivě a rychle plyne, i když zde někteří čtenáři můžou najít slova a slovní spojení, které u nich budou evokovat dojem stylu psaní jako ze "staré školy". V celku pak příběh působí sympatickým dojmem, ovšem nebude pro každého...


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.