FB skupina Svět mezi řádky!

Ahoj všem!
Rozhodly jsem se pro pár změn. Doteď jste na FB mohli najít Svět mezi řádky jako skupinu. Odteď jedeme klasicky na FB stránce samozřejmě se stejným názvem. Takže pokud chcete, klikněte na:



 http://www.newssetup.com/wp-content/uploads/2015/02/Facebook-logo-png-2.png

Budeme rády za každý like, komentář či diskuzi. :) Pokud máte taky knižní blog, určitě se můžeme domluvit i na vzájemném sdílení. Není problém. Hlavně ale doufáme, že díky blogu a stránce na FB potkáme další knihomily, kteří si s námi budou chtít o knížkách povídat, takže se nestyďte a klidně nám napište. Budeme se těšit! :)



Chensie a Wish


Recenze: MOJE ZPOVĚĎ (Kateřina Kantová, Vera Renovica)

Kniha plná emocí skutečných deviantů


"Dvouletou holčičku jsem kousal do ruky až brečela, uspokojovalo mě to." 




Anotace: 
Zpověď deseti českých sexuálních deviantů je strhujícím příběhem a autentickou výpovědí zároveň. Autorky zachytily ty nejtemnější stránky lidské duše. Tato kniha je věnována obětem, těm skutečným i potenciálním. Také je věnována těm, kdo se zbloudilé duše deviantů snaží napravit.

Nakladatelství: Columbus
Rok vydání: 2013
Žánr: Literatura česká, Literatura faktu


Na tuto knihu mě upozornila má lepší polovička, Wish, která ví, jak moc mě fascinuje takové čtivo, plné emocí a oduševnělosti. Jakmile jsem si přečetla zadní stranu, bylo mi jasné, že to rozhodně nebude nic pro slabé povahy a budu se muset opravdu hodně obrnit, abych ji ve zdraví dočetla. 

Recenze: SLADKÉ ZABUDNUTIE (Jamie McGuire)

Kouzelný příběh dalšího z bratrů Maddoxových.


"Som pre tebe ten pravý. Som pre teba stvorený.Viem to, lebo ty si stvorena pre mňa."




Anotace: 
Obľúbili ste si ABBY a TRAVISA?
Teraz vám predstavujeme Cami a Trenta.

Nadmieru samostatná CAMILLE „CAMI“ CAMLINOVÁ sa s radosťou vzdala detstva skôr, než sa stihlo skončiť. Pracovala ešte predtým, ako dostala vodičský preukaz, a po prvom ročníku na vysokej sa presťahovala do vlastného bytu.

Cami, barmanke v bare Red Door, neostáva okrem práce a školy čas na nič až dovtedy, kým po roku nemá prvý voľný víkend.

TRENTON MADDOX, kráľ Východnej univerzity, chodil so spolužiačkami ešte predtým, ako skončil strednú. Chlapci ním chceli byť, dievčatá ho chceli skrotiť, no po tragickej nehode sa jeho život obrátil hore nohami. Odišiel zo školy, aby sa zbavil mučivej viny. Býva u svojho otca vdovca a pracuje na plný úväzok v miestnom tetovacom štúdiu. Keď si už myslí, že jeho život sa vracia do normálnych koľají, všimne si Cami, ktorá sama sedí za stolom v bare Red Door.

Cami má troch bratov, preto verí, že priateľstvo s Trentom dokáže udržať v čisto platonickej rovine. Keď sa však Maddox zamiluje, miluje naplno – napriek tomu, že vinou Cami sa jeho ťažko skúšaná rodina môže rozpadnúť.


Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 2015
Žánr: Pro děti a mládež, New Adult, Dívčí romány
Orig. název: Beautiful Oblivion
Ze série: Madox (2)


Recenze: JAKO V KÁVOVÉM MLÝNKU (Cleo Coyle)


Příjemné překvapení kávového mlýnku



Anotace:
Clare má s Village Blend starosti. Kavárna sice dobře prosperuje, ale její zákazníci umírají. Stálá zákaznice najde smrt pod metrem. Byla snad v nějaké tísni? Detektiv Quinn je přesvědčený, že někdo má na případu soukromý zájem, zvláště po „sebevraždě“ další zákaznice. Bohužel, jeho hlavním podezřelým je Bruce Bowman - nový muž v Clařině životě. Bruce je dokonalým spojením dobře vypadajícího muže a silné osobnosti. Jaká škoda, že ženy, které se objeví v jeho životě, umírají. Clare tak nyní bude riskovat své srdce i svůj život, aby mohla sledovat vrahovu stopu až do samého konce.


Druhý díl série Coffee House Mystery s vedoucí kavárny Village Blend houževnatou Clare, jejím záletnickým ex-manželem Mattem a sucharským detektivem Quinem. Kdo by měl zájem přečíst si recenzi na první díl, stačí kliknout ZDE.

Na úvod je nutno říci, že druhý díl této série byl určitě povedenější než ten první. Propracovanější a ne tak jednoznačný. Stále nelze očekávat napínavou krimi, ale na rozdíl od předešlého dílu se tady už o něco napínavější situace najdou. A také jsou rozhodně zajímavější. Ale pojďme hezky popořádku.

Recenze: ROZPOLCENÍ (Gabriella Poole)

Potřetí ve světě Vyvolených! 


"Kdo, sakra, jsi? Okamžitě se ukaž!" Pohyb a pak zvuk zaním. Patrině jen jediný krok, ale blízko. Příliš blízko. Yusuf se otočil na podpatku a přichystal se k výpadu, rozezleny tou troufalostí. Spatřil záblesk úsměvu. Zlověstný úsměv. "TY? Co to sakra...?" 



Anotace: 
Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit život jednou provždy. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv... 

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi a fantasy, Young adult
Ze série: Temná akademie
Orig. název: Divided Souls


Recenze: MEZI ZRNKY KÁVY (Cleo Coyle)


Detektivka s příchutí kávového odvaru




Anotace:
Clare Cosiová provozovala historickou kavárnu Village Blend, dokud se nerozhodla pro nudnější život v blízkosti tichých pastvin. Po deseti letech se vrací znovu do kavárny, radost jí však vydrží jen do té doby, než najde svého asistenta v bezvědomí ve skladu. Všude kolem jsou rozsypaná kávová zrnka. Policie přijede na místo, aby případ prošetřila, když však nenajde známky násilného vniknutí ani cizího zavinění, považuje vše za nešťastnou nehodu. Případ je uzavřen. Ale Clare o tom není přesvědčená. Po odjezdu policie se jí hlavou honí neodbytné myšlenky. Například proč byl odpadkový koš na jiném místě? Jestliže toto nebyla nehoda, hrozí Clare nebezpečí? A... jsou všichni detektivové takoví fešáci? 


První díl ze série nazvané Coffee House Mystery (u nás byly zatím přeloženy jen první dva a ani bych se nedivila, kdyby další už přeloženy nebyly).

Řekla bych, že knihu víc než cokoliv jiného vystihuje právě poslední věta v anotaci. Hlavní hrdinka vnitřně tak trochu osciluje mezi přitažlivým detektivem a svým ex-manželem. A jelikož už deset let žije jako jeptiška, dokážete si jistě představit, co to s ní asi dělá. :)

Recenze: ZBYTKY ILUZÍ (Jitka Prokšová)

Jitka Prokšová a její zbytky iluzí



Anotace:
Tři ženy a šest mužů - devět spolužáků, kteří spolu kdysi strávili pět let studentského života na jedné z pražských fakult. Nyní se současní čtyřicátníci znovu scházejí na chalupě, kam je pozval na víkend jeden z nich. Je to osamocený statek v Novohradských horách, vzdálený několik kilometrů od nejbližší vesnice. Bylo by to idylické místo, kdyby nezačal padat sníh. Kalamita, která skupinu odřízne od okolního světa, je rozbuškou mezilidských vztahů. A tak vyplavou na povrch dávno zapomenuté křivdy či dříve nevyřčená vyznání. Jedna z žen navíc tají, že mezi své spolužáky přijela patrně naposledy. Zbývá jí pár měsíců života, které však události tohoto nechtěně prodlouženého víkendu natrvalo poznamenají…


Podle anotace jsem doufala v příběh, ve kterém budou gradovat emoce a postarají se tak o nečekaná odhalení mezi jednotlivými postavami. Ostatně devět postav na tak útlou knihu a jeden uzavřený prostor otevírá dost možností na různé vztahové propletence či konflikty mezi nimi. A pokud se k tomu přidá ještě sněhová kalamita v místě, kde lišky dávají dobrou noc, mohl by z toho být příjemný více jak stostránkový záběr na psychiku – hlavně na psychiku hrdinů. Co ale slibná anotace splnila a co nikoliv?

Recenze: VÁŠ KLUK ♥ PROSTITUT (Cyril Valšík)

Tento autor vám otevře oči!


Teprve tehdy jsem se mohl začít vyptávat těch, kdo se vraceli z pasťáků a vězení nebo pracovali ve švýcarských bordelech. Pokud jsem byl správně informován, osazenstvo tvořili z devadesáti procent čeští a slovenští nedospělí chlapci. Nají t mladé prostituty ve velkých městech není těžké, stačí zajít na ta správná místa, a pokud jim člověk zaplatí - promluví. A uvidí-li zájem, přidají i podrobnosti. 





Anotace: 
DRSNÁ BELETRIE FAKTU O OSUDECH NEZLETILÝCH PROSTITUTŮ
Zkušený publicista, scenárista a režisér Cyril Valšík se v letech 1992-2002 pustil do odkrývání tématu prostituce nezletilých chlapců v Česku. Výsledkem je mimořádně silná a čtivá próza postavená na tvrdých faktech. Dramatické, často tragické příběhy dětí nejen ze sociálně slabých vrstev jsou popsány s filmařskou dynamikou, autor při zobrazování tohoto smutného i odpudivého světa hovoří jazykem mladých prostitutů a nekompromisně zobrazuje i samotné sexuální služby. méně textu

Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2009
Žánr: Literatura česká, Literatura faktu

Recenze: VYVOLENÍ (Gabriella Poole)

Neuvěřitelně kreativní a tajemné dobrodružství pro milovníky originálních témat.


Vyvolení nemají zájem o Vaši krev, chtějí něco mnohem cennějšího.





Anotace
Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi, Fantasy
Ze série: Temná akademie (1)
Orig. název: Secret Lives

Recenze: SPOUTANÍ (Gabriella Poole)

Závislost pro všechny milovníky záhad


"Cassie?" 
Měla zkrátka příšerný hlad. Roztáhla rty do pitvorného úsměvu. "Nic mi není."
 - Nemluv. Nech ho přijít blíž. Cítím ho... - 
Patrick o krok couvl a Cassie se zdálo, že se zachvěl. "Přestaň blbnout, Cassie, stydne ti večeře." 
- Ale ty jsi pro mě teplý akorát... - 
"Dobře, promiň, nechám tě na pokoji." Obrátil se k odchodu. "Až budeš mít hlad, přijď." 
"Dost!" Vymrštila se ze schodů a skoro za ním vylétla. Poapdla ho za límec, škubla s ním dozadu, sevřela ho a přitáhla k sobě. Snažil se odtrhnout, ale neměl šanci. Ani tu nejmenší. Od toho Rituálu byla Cassie silnější než dřív. Měla víc než dost síly na to, aby přemohla tohohle smrtelníka. Nahlas se zasmála. Patrickovi se v očích zračila hrůza a vyděšeně jí dýchal do tváře. Upíral na ni oči. Světle modré zorničky se mu rozšířily tak, až skoro zčernaly. To ji nepřekvapilo. Překvapila ji slova, která mu vyšla z úst. 
"Ale ne, Cassie. Proč ty? Proč ty?!" 





Anotace: 
Před začátkem nového semestru se Darkova akademie stěhuje do New Yorku. Cassie už není jen nováčkem, který jen tápe. Stala se silnou osobností, odhodlanou skrýt svá tajemství. Poté, co byla přijata mezi Vyvolené, se musí vyrovnat se svými neuvěřitelnými schopnosti. Její láska ji přivádí do nebezpečí a zlovolný duch v jejím nitru získává stále větší moc. Zvládne se Casiie postavit mocným silám a nenávisti? Zachrání své přátele od strašlivého osudu, anebo je zahubí, aby spasila sama sebe? Kdekoli se objeví Darkova akademie, tam je smrt nablízku.

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2012
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi, Fantasy
Ze série: Temná akademie (2)
Orig. název: Blood Ties

Recenze: ZAKÁZANÁ PŘITAŽLIVOST (Kateřina Petrusová)

Pěkně slabý díl série Bavettovi


   „Obávám se, že vám zkazím zbytek roku, pane Trovato, ale budu tady potřebovat vaše služby,“ řekl senátor.




Anotace: 
Senátorova dcera Emily má po krk života ve skleníku a potají odjede do New Yorku. Záhy je však vypátrána a musí se rozhodnout: buď se vrátí domů, nebo zůstane, ale pod stálou ochranou nepřístupného bodyguarda Henryho Trovata. Emily je rozhodnutá Henryho přesvědčit, aby ji nechal být, vše jim však začnou komplikovat city a především děsivý vánoční dárek, který jí pošle neznámý šílenec.

Překoná láska tak odlišných lidí věkový a společenský rozdíl, nebezpečí, které Emily hrozí, a především Henryho zločineckou minulost? 


Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy
Ze série: Bavettovi (3)

Recenze: ZÁMĚNA (Nika Peas)

Vkusná romantika od české autorky


„Voníš jako louka plná květin. Jsi sladká a okouzlující. Jsi moje malá víla, kterou jsem si vysnil.“




Anotace: 
Drobná překladatelka Vivien se celý život řídila chladnou logikou a práci prokládala péčí o svou jedinou žijící příbuznou. Když se však dostane do neřešitelné situace a musí zaplatit babičce operaci v soukromém sanatoriu, sáhne po zoufalém řešení – kývne na nabídku svého současného šéfa. Za jednu noc vášně italský boháč Matteo zaplatí Vivien, kolik si řekne. Výčitkami zkoušená dívka polkne stud, téměř nulové zkušenosti v oblasti lásky a s myšlenkou, že všechno pro svou babičku vydrží, vkročí do hotelového pokoje. Netuší, že jedna noc ji celou změní. Že milenec skrytý tmou bude na její tělo hrát jako na vzácný nástroj. Ráno odchází z hotelu se zasněným úsměvem – zaplatí za babiččin pobyt a navíc prožila nádherné milování. Vášní omámenýma očima sleduje Mattea a ignoruje žhavý pohled jeho obchodního partnera Ryana. Vysoký svalnatý skot skřípe zuby žárlivostí. Jak má říct té křehké blonďaté víle, že pomocí intrik a lží vyměnil schůzky a obelhal Mattea. Ale hlavně, že to byl on, kdo se celou noc žhavě miloval s Vivien? A jak zařídí, aby ještě jednou svíral v náručí svůdné tělo plaché Vivien?

Nakladatelství: MEDIAPLEX s. r. o. 
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy
Ze série: Tetralogie bratří Maclachlanů (1)

Recenze: SHADOWS (Jennifer L. Armentrout)

Když se člověk zamiluje do mimozemšťana...


Srdcervoucí vzlyky trápily její štíhlé tělo a třásly jím. Ten zvuk zlomil jeho srdce. Pořád se měnila do a z její přirozené formy, rozpadající se v jeho náručí.



Anotace: 
To poslední, co Dawson Black čekal, byla Bethany Williams. Pro Luxeny - mimozemské formy života - na Zemi, jsou lidské dívky … no, jen zábava. Luxeni musejí svojí pravou identitu držet v tajnosti, a proto zamilovat se do jedné z nich, by bylo prostě šílenství. = Nebezpečné. Lákavé. Neodolatelné. Bethany nemůže zapřít to okamžité spojení mezi ní a Dawsonem. Kluci nejsou komplikace, po které by zrovna toužila, ale od něj se prostě nemůže držet dál. Kdykoliv se jejich pohledy setkají, pohltí ji. = Uchvácená. Vábená. Milovaná. Dawson má ale tajemství, které změní celý její život … a zároveň ji uvrhne do nebezpečí. On ale není schopen přestat riskovat úplně všechno pro jednu lidskou dívku. Jejich osud je nevyhnutelný stejně jako jejich láska.

Úryvek z knihy Gordon

Gordon


Edith Templeton


  



Anotace: 
Sadomasochistický román Gordon je neobyčejně působivou osobní zpovědí, niterným ohlédnutím za vývojem a náhlým koncem jednoho vztahu: vypravěčka Louisa přijíždí krátce po druhé světové válce do Londýna, kde se setkává s enigmatickým psychiatrem Robertem Gordonem. Ačkoli ji vůbec nepřitahuje, po pouhé půlhodinové známosti se mu oddá na lavičce v parku. Od samého začátku je jasné, že se jedná o vztah výrazně submisivní, Gordon se Louisy zmocňuje vždy brutálně, bez jakékoli milostné předehry. Do jisté míry ji znásilňuje, a to nejen fyzicky, nýbrž i verbálně – veškerá slovní komunikace se omezuje na Gordonovy příkazy nebo klinicky chladné rozbory Louisiných komplexů a psychických stavů. Navíc se Louisa nedokáže přimět, aby Gordona oslovovala křestním jménem. Autorka se vyhýbá explicitnímu popisu sexuálních aktů, z dnešního pohledu je až puritánská. Vše se odehrává jen v náznacích. Román má přes veškerý chlad ve vztazích mezi vypravěčkou a titulním hrdinou silnou citovou dimenzi. Je dobrodružstvím nejenom milostným a psychologickým, ale také lingvistickým: autorka „hledá slova“, jimiž by vypravěčka popsala své zvláštní prožitky a vypořádala se s Gordonovými zraňujícími analýzami. V neposlední řadě lze dílo chápat jako významný dokument doby. Kniha vyšla poprvé roku 1966 v Anglii pod pseudonymem Louise Walbrook a mnoho let měla punc zakázaného díla. Román byl později publikován pod různými názvy v řadě jazyků, přičemž mnohdy šlo o pirátská vydání, a teprve roku 2003 souhlasila autorka s tím, aby vyšel pod jejím skutečným jménem.



  

Úryvek z knihy Prvních sto

Prvních 100

Morgan Kass




Anotace: 
Od ničivé nukleární války žije lidstvo ve vesmírných lodích vysoko nad radioaktivním povrchem Země. Nyní je však sto mladých delikventů, které společnost považuje za postradatelné, vysláno na nebezpečnou výpravu s cílem znovu kolonizovat planetu. Může to být jejich druhá šance na život… nebo sebevražedná mise.
Stovka odsouzenců, pronásledovaných nástrahami divoké přírody a tajemstvími své minulosti, musí bojovat, aby přežila. Nikdy se z nich neměli stát hrdinové, ale nakonec mohou být poslední nadějí pro CELÉ lidstvo.



Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.