Recenze: ŠTĚNĚ BEZ OUŠEK (Daniel Kubec)

Takový normální homosexuální pedofil se sadistickými sklony.

Poznal jsem sám sebe.
Všechno ostatní – smířit se sebou, vyrovnat se s tím, snad se pokusit odčinit něco z toho, co jsem udělal, ať uţ ve skutečnosti nebo ve svém snění – to všechno bylo ještě přede mnou.



Anotace:
Když je člověku sedmnáct, umírá mu otec a rozpadá se rodina, je to samo o sobě dost těžké období. Když si však zároveň začne uvědomovat, že je homosexuální pedofil se sadistickými sklony, je to zatraceně drsný příběh. 

Tato kniha však není jen prvním českým textem, který toto téma odvážně otevírá. Především je vynikajícím literárním debutem talentovaného autora, opravdu strhujícím a napínavým čtením, ve kterém do světa krásy a nevinnosti pozvolna proniká bolest, hrůza a strach. Novela vznikla v rámci Literární akademie (Soukromé vysoké školy Josefa Škvoreckého).

"Oscilace mezi všední realitou a fantaziemi, mezi kázní skutečnosti a nezdrženlivosti snění zakládá půvab této vzácné novely. Pokládám Štěně bez oušek za nejlepší studentský text, který mi za dlouhá léta prošel rukama." Daniela Fischerová, spisovatelka a dramatička 

"Autor dokáže nastolit atmosféru přízračna, světa za zrcadlem a dávkovat napětí na lékárnických vážkách. Textem prorůstá vícero závažných témat, která se slévají v jedinou řeku, nad níž ční jedna jediná otázka: proč je člověk nakonec vždy bezbranný vůči sobě samému." 
Radka Denemarková, spisovatelka a literární historička

Nakladatelství: Beletris
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura česká


Recenze: BETONOVÁ ZAHRADA (Ian McEwan)

Román plný zvrácenosti...


Zamkl jsem se v koupelně a sedl si na kraj vany se spuštěnýma kalhotama. Myslel jsem na Juliiny snědé prsty mezi Sueinýma nohama, až mnou projela rychlá, bolestivá rozkoš.

  


Anotace: 
Proslulý román Iana McEwana Betonová zahrada byl sice poprvé uveřejněn již roku 1978, od té doby však nic neztratil ze své zvláštní, řeklo by se „nemorální“ naléhavosti. Svědčí o tom nejenom stejnojmenný film Andrewa Birkina natočený v roce 1993, ale především neutuchající čtenářská obliba, kterou si tento temný příběh získal. Tematizace sexu a násilí, záliba v překračování společenských tabu, současně však i precizní styl a rozumově chladný odstup — to vše autorovi vyneslo přídomek „básník perverze“. Ovšem McEwanovým záměrem není samoúčelné pitvání odvrácené strany lidské duše. Jde mu o to postihnout — třeba i v ironické nadsázce, která se leckomu může zdát děsivá — některé z příznaků našeho moderního, složitého světa. Čtyři nedospělí sourozenci se po smrti rodičů rozhodnou žít sami a po svém v rodinném domě uprostřed takřka opuštěné příměstské zástavby. Čas peskování a výchovných opatření vystřídala volnost, místo svazujících povinností je teď důležitější hra. Hra na dospělé. Jak dlouho se dětem podaří svou nezávislost před okolím uhájit? A jakou roli sehraje v jejich mrazivém dobrodružství incest? 

Nakladatelství: Volvox Globator
Rok vydání: 1998
Vydání originálu: 1978
Žánr: Literatura světová, Romány
Orig. název: The Cement Garden
Počet stran: 102


   



   



   


Čokoládový TAG - Chensie

Čokoládový TAG - Chensie


Abych to množství knih, ve kterém se teď pohybuju a proplouvám a doslova plavu, vstřebala, rozhodla jsem se udělat si trochu oddych od rozečtených knih (Ano, čtu jich více najednou) a vyplnit Čokoládový TAG. Věřím, že tím Wish udělám radost... Nebo ji nazlobí, že jsem to stihla první. XD





1. Kniha s temným tématem. 
Tak určitě Probuzený milenec ze série Bratrstvo černé dýky. Onen díl pojednává o Zsadistovi, který si prožil více než temnou minulost a celá kniha je tou temnotou doslova nasáklá. Brutální čtení až na dřeň, ve kterém se autorka J. R. Ward nevyhýbá ničemu.

2. Oblíbená kniha. (milá, pozitivní, humorná)
Harry Trotel a kámen Mudr. Tse je parodie na Harryho Pottera a jelikož parodie zbožňuji a tahle kniha a vlastně celá série je velice povedená, tak si ji nemohu vynachválit a opravdu jsem se s ní nasmála. :o))

3. Kniha, od které jste se nedokázali odtrhnout. 
Jednoznačně Easy od Tamary Webber, která mě nadchla natolik, že jsem ji prostě nezvládala odložit. Je to dokonalá souhra romantiky, tajemství, temna i naděje a lásky, opravu Adultka k pohledání, jedna z nejlepších.

4. Kniha tak sladká, že jste z ní byli úplně ulepení.
Jako led od autorky J. Lynn. Název sice mluví o ledu, ale poslední čtvrtina knihy je jako ponořit se do tekutého karamelu a utopit se v něm.

5. Kniha, která vás v poslední době překvapila. 
Tak to asi Prozřetelnost. Od Jamie McGuire jsem čekala trochu víc, než se mi dostalo a tak nějak jsem zklamaná a nepříjemně překvapená.

6. Kniha, ze které jste šíleli. 
9 a půl týdne jistojistě, protože ta kniha je pološílená. Jakmile se začtete, nemůžete přestat a na konci vás stránky vyplivnou jako pozůstatek člověka, kterým jste byli. :o))

7. Kniha, kterou byste si vybrali na poklidné čtení. 
Manželská smlouva je odpočinková romantická četba, která neuškodí, neurazí a dá možnost odpočinout si po těžkém dni. J. Probsové se to prostě podařilo. :o)

8. Série, o které si myslíte, že je v ní něco pro každého. 
Tak za mě určitě Bratrstvo černé dýky. Je to plné dobrodružství, brutality, násilí a přitom lásky, romantiky a něžnosti. Upíři se střídají s bezduchými a lidmi, všechno má svůj řád a jejich svět je skvěle vymyšlený. Myslím, že tímhle J. R. Ward asi zaboduje u každého. U mě je to top.



Recenze: ZEMĚ PROKLETÝCH (Liliana Lazarová)

Země prokletých shlédnutá dalekohledem...


Klenotem Slobozie byl nepochybně byzantský klášter trůnící hluboko v údolí. Už při vstupu do vesnice mohl člověk v dálce rozeznat obrovskou věž, jejíž štíhlá silueta vévodila celé stavbě. Tento středověký donjon byl povýšen na městskou strážní věž s velkou zvonicí na špičce. Ve dne v noci ohlašoval neměnný hlahol zvonů svými kovově zbarvenými tóny jednotlivé hodiny. 



Anotace: 
Děj se otevírá legendou o Lví jámě, v jejíž hlubině zůstaly od 18. století kosti tureckých dobyvatelů. Ty se podle legendy vynořují na povrch, což ale nebrání mladým zamilovaným párům, aby toto místo vyhledávaly ke zvýšení sexuálního zážitku. Vesnice Slobozia, obehnaná temnými a hlubokými lesy, je ovšem sama ponořena do úzkostných pověstí, v lesech se totiž mají potulovat přízraky moroi.

Prokleté místo, zmítané předsudky a dávnými démony, se ale stává prostorem nových dramat a násilností, které ovšem nesouvisí pouze s dávnými pověstmi a pohádkami. Na stránkách tohoto magického románu potkává čtenář otcovraha, jenž se promění ve světce; režimem pronásledovaného kněze, utíkajícího před perzekucí do hlubin lesa a své víry.

Země prokletých (Terre des affranchis, Ga?a 2009) je na pomezí toho nejlepšího od Brama Stopera a Barbeyho d´Aurevillyho.

Prvotina mladé rumunské autorky, psaná francouzsky, vyvolala po svém vydání velký zájem a byla oceněna Télérama-France Culture 2009. Slavný francouzský spisovatel a nositel Nobelovy ceny za literaturu J. M. G. Le Clézio označil knihu za „jeden z nejoriginálnějších románů posledních let“. 


Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2012
Žánr: Literatura světová, Detektivky
Orig. název: Terre des affranchis

Recenze: DEVĚT A PŮL TÝDNE (Elizabeht McNeill)

Chorobná závislost pro čtenářky


"Tebe to vážně rajcuje," řekl. "Jsi tím posedlá jako já. Občas si v práci představuju, kam až večer zajdeme, a pak mi pěkně dlouho stojí." Palcem jemně přejel po drsných šupinkách na mých rtech. "A jindy se zase bojím..." zasmál se. 



   


Anotace: 
Ano, ten film jste nejspíše viděli. Možná jste ale nevěděli, že byl natočen na základě literární předlohy. A že předlohou knihy byl skutečný příběh. Autobiografický. Elizabeth pracovala jako vysoce postavená manažerka v New Yorku, když se náhodně seznámila se svým osudovým mužem. Jejich vztah byl založen na partnerově dominanci a její bezvýhradné oddanosti, a oba milenci byli zprvu uhranuti tou dokonalostí. O takovém vztahu vždy snili, vlastně to bylo lepší než nejsmělejší představy. Elizabeth se nachází v jakémsi blaženém oparu, a tak vlastně ani nevnímá, že to, co po ní on žádá, je stále nebezpečnější a zvrácenější. A po devíti a půl týdnech Elizabeth zjistí, že ztratila veškerou vládu nad svým tělem i nad svou myslí. Autorka popisuje vlastní zážitky a pocity, jejichž důsledky nesla i dlouho poté, co vztah skončil, a volí k tomu hutný, částečně odosobněný styl, z něhož čtenáře mrazí. Ne, na tuto knihu jen tak nezapomenete. 

Nakladatelství: Domino
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2005
Žánr: Naučná literatura, Autobiografický román, Román pro ženy
Orig. název: Nine and a half weeks 
Počet stran: 128

Úryvek z knihy Adamův pád

Adamův pád

Sandra Brown




Po přečtení knihy Než jsem tě poznala od Jojo Moyes jsem potřebovala nějaký vyprošťovák podobného tématu, ale s dobrým koncem. A právě tím byla kniha Adamův pád od S. Brown. Kniha mě opravdu neočekávaně zaujala, byla jsem z té srdcovky Než jsem tě poznala natolik rozložená, že jsem myslela, že už asi nikdy smysluplnou četbu nepoznám. A ejhle, vyprošťovák v podobě romantického děje a reálně-bouřlivými hrdiny byl v mých dlaních a připraven podat mi záchranné lano a vytáhnout mě z té propasti, kam mě Jojo Moyes shodila bez varování. :o)

Anotace: 
Lila Masonová byla v posledních letech svědkem, jak se její starší sestra zamilovala, vdala a měla děti. Ona sama veškerou energii věnovala své profesi a vypracovala se na vynikající fyzioterapeutku, která nikdy neklesá na duchu a neztrácí soucit s pacienty. Když přijme nový náročný úkol, změní se nejen život jejího svěřence, ale i její vlastní.
Ještě nikdy neměla tak umíněného pacienta, jako je Adam, který ji na každém kroku provokuje a uráží. Přesto je Lila odhodlaná pomoci mu k návratu do normálního života. Příliš pozdě přijde na to, že sice vyhrává bitvu o Adamovo zdraví, ale ztrácí srdce a začíná pochybovat o svých představách o mužích, lásce a zejména o sobě. Když se střetnou její profesionální zájmy s vášnivou touhou, musí si správně vybrat. 

Ano, kniha je právě podobná tím, že muž je také na lůžku a je nutné mu pomoci do života. U Adama to však není tak zlé, jako to bylo u Willa a tak je tu naděje na zázrak. I romantické chvíle. ,o) Kniha patří do série Sestry Masonovi, ale popravdě jsem četla jen tento díl. Nějak jsem na ty další pozapomněla, nejspíš bych si je měla připsat do seznamu četby, protože Adamův pád si jistojistě ještě někdy přečtu. :o)

Recenze: KALONŮV PÁD (K. Cast, P. C. Cast)

Poklad pro milovníky Školy noci!


"Chci s vámi svou říši sdílet, ale než vás tam pustím, žádám vás oba, abyste mi něco slíbili - že bez ohledu na to, co v budoucnu přinese věčnost, již nikdy nepromluvíte o tom, co se stalo dnes v noci."





Anotace: 
Kdysi oddaný a láskyplný, poté nepřítel a zrádce: strašlivá tajemství Kalonovy minulosti byla odhalena… Bohyně Nyx je věrná, milující a spravedlivá, ale také osamělá. Z moci slunce a měsíce se proto zrodí dva bratři – zlatokřídlý Erebus, zábavný společník a dobrý přítel, a stříbrokřídlý Kalona, odvážný bojovník a vášnivý milenec. Kalona miluje svou bohyni z celého srdce, tíží ho však nejistota a užírá se žárlivostí. Stále více touží být pro Nyx tím jediným a jeho nenávist k bratrovi den ze dne sílí. Netuší, že jeho hněv může ohrozit nejen bohynino štěstí, ale i rovnováhu celého vesmíru. Na svou příležitost totiž číhá Temnota…


Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2015
Žánr: Sci-fi, Fantasy
Orig. název: Kalona´s Fall
Ze série: Škola noci - novely (4)

Harry Potter TAG - Chensie

Tak jsem se nechtěla nechat zahanbit a zůstat daleko za Wish. Proto jsem se vrhla na tag, statečně a rozklepaně, a snad jsem ho zvládla. Není možné to brát úplně vážně, protože za pár dní klidně můžu přečíst pár knih, které by to všechno klidně změnily. Nicméně teď je to sepsáno upřímně tak, jak to cítím a možná Vás navedu ke knize, která za to stojí. ,o)




1. EXPECTO PATRONUM – Dětská kniha, na kterou máte nejlepší vzpomínky.
Uf, tak těch dětských knih je spousty... Ale jedna z nejoblíbenějších je Dinousauří pohádky na dobrou noc. Pokud je mi fakt mizerně, ještě někdy se k nim vrátím. Jde o dinosauří příběhy, doslova stránkové jednohubky, které uklidňují. :o)

2. EXPELLIARMUS – Kniha, která vás překvapila.
Černý anděl (John Connoly) byla kniha, která mě překvapila a dostala po všech stránkách. Je to nejmíň očekávaná kniha, kterou bych řekla (v té době, když jsem ji četla), že se mi bude líbit. A ona se mi nejen líbila, ona mě doslova omámila a já dodnes vím, že je to jedna z nejlepších knih, které jsem četla a které mě spoutaly vlastním světem.

3. PRIORI INCANTATO – Poslední kniha, kterou jste teď přečetli.
Kalonův pád, což je novela Školy noci od Kristin a P. C. Castových

4. ALOHAMORA – Kniha, která vás přivedla k žánru, o kterém jste netušili, že byste mohli někdy číst.
Banka těl: Mladší mě poprvé zavedla do světa dystopie a od tý doby jsem jím okouzlená.

5. RIDICULUS – Vtipná kniha.
Nejvtipnější kniha, kterou jsem četla, byla V ringu od Katy Evans. To snad nemohla myslet vážně, když to psala. Já se smála celou dobu, hlavně ve chvílích, kdy byla hlavní hrdinka vlhká. A že byla vlhká pořád.

6. SONORUS – Kniha, kterou by si podle vašeho názoru měl přečíst každý!
Pravidla českého pravopisu. Protože, když to někdy vidím, chce se mi brečet... Vážně.

7. OBLIVIATE – Kniha, u které byste nejraději zapomněli, že jste ji četli.
Než jsem tě poznala - Jojo Moyes. Rozhodně je to citový odšťavňovač a přesto kniha, která má hodně do sebe. Ale jelikož mě to opravdu smetlo, tak si říkám, že jsem to asi číst neměla. :o)))

8. IMPERIO – Kniha, kterou jste četli v rámci povinné četby do školy.
Neviditelný od J. Havlíčka. Je teda pravda, že jsem ji přečetla dříve, než byla zapsána jako povinná četba. (Což bylo dobře, jinak bych si ji jistojistě nikdy nepřečetla. Jakmile mi někdo nakáže, co mám číst, tak prostě se zaseknu) A byla to absolutní bomba. Nemělo to vůbec chybu a já si to celé užila i s tím chladem.

9. CRUCIO – Kniha, která vás bolela číst.
Růže pro Algernon od Daniela Keyese je kniha, která je pro milovníky pravopisu doslovným umrtvovačem a vrahem. Začátek je psán jako by byl autor ze zvláštní školy přinejmenším a mně díky tomu čekalo spousty utrpení, bolehlav a zoufalé nadávky, když jsem nad slovy protáčela oči a měla chuť si je vypíchnout. No, nebyla jsem natolik silná, abych ten začátek překonala. Věřím, že jednou se k té knize vrátím a snad budu statečnější, protože podle všeho stojí za to.

10. AVADA KEDAVRA – Kniha, která by mohla zabíjet.
Váš kluk prostitu od Cyrila Valšíka, který velice autenticky a podle skutečnosti sepsal příběhy jednotlivých mladých chlapců prostitutů. Je to opravdu příběh, který doslova zabije růžovou realitu a ukáže upřímnost, která se skrývá na ulicích. Kniha plná emocí, které prožíváte společně s těmi kluky, jež to skutečně zažili... a myslíte na další, kteří to právě zažívají.

Harry Potter TAG - Wish

Jen bych chtěla podotknout, že tvoření TAGŮ je pro mě trochu očista, takže jsem si to v rámci zachování svého duševního zdraví trochu zjednodušila a přestala to tolik řešit, protože kdybych opravdu měla vybrat ke každé možnosti tu "nej" knížku, kterou jsem kdy četla a která se k ní hodí nejvíc, myslím, že bych se z toho musela vážně zcvoknout. :) 

Jinak tento TAG pochází z poloviny září minulého roku, kdy jsem ho sepisovala pro naši dnes již neexistující literární skupinu. Prakticky se ovšem se všemi odpověďmi, až na poslední přečtenou knihu (tu jsem zaktualizovala) ztotožňuji.



Recenze: HON (Andrew Fukuda)

Originální upířina pro dobrodruhy!


"Přestanou nás někdy pronásledovat?" "Ne." Hledím k východním horám. "Dokud vědí, že jsme tady, budou se vracet. Nikdy nepřestanou. Budou si na cestě stavět přístřešky, v nichž přečkají den, a postupně se dostanou až k nám." 



Anotace: 
Jak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?
Pravidla jsou jasná: nesmát se, nepotit se, neupozorňovat na sebe. A hlavně – nezamilovat se do jedné z nich!
Gen se liší od všech ostatních. Nedokáže běžet rychlostí blesku, sluneční světlo ho nezabije a nemá neukojitelnou touhu po krvi. Není upír, je člověk. Je vybrán, aby se zúčastnil honu na poslední lidi. Jeho pečlivě utajovaný život se hroutí. Skupina bezcitných lovců začíná tušit, že s ním není něco v pořádku. Seznámení s dívkou v něm probudí city, které do té doby neznal.

Gen našel něco a někoho, za co má cenu bojovat, a jeho potřeba přežít ve světě plném nemilosrdných dravců je stále silnější...
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Žánr: Young Adult, Sci-fi, Fantasy
Orig. název: The Hunt
Ze série: Hon

Recenze: JEDNOU ANO, DVAKRÁT NE (Cylin Busby)

Ponořte se až na dno!


Ty ses pro mě vrátil. Nenechávej mě tady. Slib mi, že se pro mě vrátíš. 





Anotace: 
West je úspěšný středoškolák a má vše, co si jen může přát. Avšak jednoho dne se probudí po nehodě v nemocnici - ochrnutý a bez možnosti mluvit. Jediný způsob, jak se se může dorozumívat s okolím, je mrkání: Jednou znamená ano, dvakrát ne.

West je naprosto zoufalý a neustále ho pronásledují děsivé noční můry. Jediné, co ho udržuje při smyslech, jsou návštěvy Olivie, pacientky z vedlejšího pokoje. Ta mu pomáhá s uzdravováním, informuje ho o všem důležitém a je jeho největší oporou. Ovšem co se stane, jestli se West vyléčí? Uvidí se ještě někdy? A můžou se oba ještě někdy vrátit do normálního života?
Skvělý román o lásce, ztrátě a o tom, co je v životě opravdu důležité.


Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura světová
Orig. název: Blink Once

Recenze: NĚŽNÝ VÁLEČNÍK (Johanna Lindseyová)

Romantika s mimozemšťanem


"Ty mi můj dosavadní život chceš rozcupovat na kousky a myslíš si, že to budu považovat za dobrodružství?" 




Anotace: 
Brittany Callaghanová neměla do svých osmadvaceti let velké štěstí na muže, hlavně kvůli své mimořádné výšce, přestože její spolubydlící se jí neustále snaží najít vhodného partnera. Není tedy divu, že Brittany naprosto okouzlí přes dva metry vysoký mladý muž s plavou hřívou, zlatavou pletí a vypracovanými svaly. Netuší však, že se zamilovala do mimozemšťana pocházejícího z planety vzdálené od Země několik světelných let. Považuje ho pouze za cizince a později za účastníka jakéhosi nesmyslného projektu. Jak může dopadnout setkání dvou lidí naprosto rozdílných kultur? Najde Brittany trvalou lásku, jaká pro ni na Zemi nebyla? 

Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2004
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. název: Heart of a warrior
Ze série: Ly-San-Ter (3)

Recenze: EASY (Tammara Webber)

V jednoduchosti je krása...


   


"Chtěl bych tě takhle namalovat." Jeho hlas byl stejně něžný, jako jeho dotek - právě mi pohledem přejížděl přes klíční kost a pak se sunul níž…



Anotace: 
Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...
Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.

Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.

Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.

Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Žánr: Literatura světová, Romány pro ženy, New Adult
Orig. Název: Easy
Počet stran: 308

Recenze: DOKONALÝ SEN (Ally Condie)

Dobrodružství s abnormály


Nedosáhnu na tebe, 
leč mé nohy blíží se
přes tři řeky a kopec,
poušť, moře a nebe;
nesleduji, kudy jdu,
když oslovím Tebe. 





Anotace: 
V dokonalém světě o všem rozhodují správci - za hranicemi společnosti však jejich pravidla neplatí... 
Kdesi v nejisté budoucnosti pátrá Cassia ve vnějších provinciích po Kyovi, jehož sem Společnost odvedla spolu s dalšími nepřizpůsobivými na jistou smrt. Když zjišťuje, že se Kyeovi podařilo uprchnout do velkolepých, ale divokých a nebezpečných kaňonů, neváhá i ona sama riskovat život – po vysilujícím utěku z pracovního tábora se vydává po Kyových stopách do Příčného řezu, tajemného místa, v němž prý lze nalézt poslední záblesky svobodného života a možná i Vzpoury, k níž se Cassia touží přidat.

Jenomže přeje si to samé i Ky, jenž toho o sobě zamlčuje mnohem víc, než se původně Cassie zdálo? A jaké tajemství skrývá Xander?


Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2013
Žánr: Pro děti a mládež, Sci-fi, Fantasy
Orig. název: Crossed
Ze série: Matched (2)


Recenze: VYKOUPENÁ (Kristin Cast, P. C. Cast)

Veliké finále pro nadaná upíří mláďata


Kouzelné jezero, do vod tvých zrak hroužím, 
zjev mi, co tolik spatřit toužím. 

Přeji si vidět naše dobré známé, 
již jsou nám blízcí, ač daleko k nim máme. 

Poodhal závoj mezi říšemi,
ukaž, co dělají naše děti na zemi. 




Anotace: 
Neferet konečně dosáhla svého a jako nesmrtelná bohyně Temnoty se chce ujmout vlády nad Tulsou a poté nad celou pozemskou říší. Boj proti ní se zdá marný. Jedinou nadějí je Zoey a její vidoucí kámen, který jí propůjčuje moc nad starou magií. Jenomže to by Zoey musela nejprve přijít na to, jak s kamenem správně zacházet – když ho naposledy použila, ublížila svým přátelům a několik nevinných lidí to stálo život. Čas se ale krátí, a dokonce ani sami nesmrtelní nedokážou Neferet vzdorovat. Zachrání Zoey svět?

Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2015/6
Žánr: Fantasy, Young Adult, New Adult
Orig. název: Redeemed
Ze série: Škola noci (12)


Recenze: PERFECTLY DAMAGED (E. L. Montes)

Smršť psychopatických myšlenek, temných vzpomínek a romantiky


„Nebo možná to je právě to. Znala jsi Brooke mnohem líp než mě. Věnovala jsi jí tolik pozornosti, že jsi zapomněla, že máš dvě dcery, ne jenom jednu. Dala jsi jasně najevo, Matko, že jsem ztracený případ, že jsem v tvém životě, v téhle rodině i v tomto domě nepoužitelná, bezvýznamná. Donutila jsi mě cítit se hrozně – ne jenom zevnějšku, ale i zevnitř. Zlomila jsi mě ještě víc, než už jsem byla.“





Anotace:
Schizoafektivní porucha: duševní onemocnění, při kterém člověk trpí poruchami nálad a zároveň schizofrenními symptomy.

Znám tuhle nemoc – moc dobře – protože ji mám. Je to už čtyři roky, co mi ji zjistili, a od té doby žiju v černé díře. Hlasy se neustále nabourávají do mých myšlenek. Halucinace. Všechno z toho mě nutí ptát se, jestli to co právě zažívám, je vůbec skutečné.

Ale jsem tady, stále se držím, pořád dýchám a přežívám.
Nebo to alespoň tak bylo, než mi vstoupil do života. Logan Reed. Nechci ho. Odstrčila jsem ho, ale on se nenechá snadno zastrašit. Řekla jsem mu, že jsem jiná, ale jemu to je jedno. Pokouší se mě pomalu zlomit. Snažím se, co to jde, aby se mu to nepovedlo. On neví, jak moc jsem poškozená; co se stane, až to zjistí?

Vím to – nikdy nebude schopný znovu se na mě podívat stejným způsobem. Jako všichni ostatní.

Nakladatelství: Kindle Edition (EN)
Rok vydání: 2014 (USA)
Žánr: New Adult, psychologický román

Recenze: ROCKOVÁ HVĚZDA (Kylie Scott)

Nechte se okouzlit rockovou hvězdou Lickem


"Jsi samý tajemství a lži, Davide. Ptala jsem se tě na tu náušnici, pamatuješ?"




Anotace: 
Probuzení v Las Vegas nikdy nemělo být takové.
Plány Evelyn Thomas na oslavu svých jednadvacátých narozenin v Las Vegas byly velké. Obrovské. Ale je si sakra jistá, že se nikdy nechtěla probudit na podlaze v koupelně s kocovinou, která konkurovala černému moru, s velmi atraktivním polonahým potetovaným mužem a diamantem na prstě velkým dost na to, aby vyděsil King Konga. Kdyby si jen teď mohla vzpomenout, jak se to celé stalo. Jedna věc je jistá, je vdaná za oblíbeného syna rock 'n' rollu a to je určitě divoká jízda.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2013
Žánr: Literatura světová, Romány, Pro ženy
Ze série: Stage Dive (1)
Orig. Název: Lick
Počet stran: 328

 

Recenze: DECH (Sarah Crossan)

Na konci s dechem...


"Dnes jsme se tu, milí přátelé, shromáždili, abychom si vyslechli příběh o velikém zlu. Tohoto mladého muže, mého osobního v přítele, teroristé unesli a mučili. Řekne vám všechno, co ví, a jeho příběh vám pomůže poznat pravou tvář našich nepřátel."

 
   



Anotace:

Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání...

Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.



Nakladatelství: Baronet

Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Žánr: Sci-fi, Fantasy, Dystopie
Orig. název: Breathe
Ze série: Dech (1)
Počet stran: 264

Recenze: TAJNÁ KŘÍŽOVÁ VÝPRAVA (Oliver Bowden)

S Altairem až na konec světa


"Vzpomínám si na okamžik slabosti, kdy AI Mualímova slova otřásla mým sebevědomím. Ukázalo se, že muž, kterého jsem považoval za otce, je můj úhlavní nepřítel. Stačil záblesk pochyb a vplížil se mi do mysli. Ale zahnal jsem jeho fantomy, obnovil důvěru v sebe sama a odstranil ho z tohoto světa."



Anotace: 
Niccolo Polo, otec Marka, konečně odhalí příběh, který uchovával v tajnosti celý život – příběh Altaira, jednoho z nejlepších asasínů bratrstva.

Altair se vydává splnit těžký úkol – úkol, který ho zavede do Svaté země a ukáže mu skutečný význam Zákona asasínů. Aby dokázal svoji oddanost, musí Altair porazit devět smrtelně nebezpečných nepřátel, a to včetně velmistra templářů, Roberta ze Sablé.

Poprvé je zde vyprávěn příběh Altairova života: cesta, která změní chod dějin; jeho nekonečná bitva s templářským spiknutím; rodinný život, který je stejně tragický jako šokující; a konečná zrada starého přítele.

Nakladatelství: Fantom Print
Rok vydání: 2012
Žánr: Sci-fi, Fantasy
Orig. název: Assassin´s Creed: The Secret Crusade
Ze série: Assassins Creed (3)
Počet stran: 272

Recenze: LEVÁ RUKA BOŽÍ (Paul Hoffman)

Brutální Thomas Cale a jeho poslání.


"Touha po lásce, jak kdysi řekl nějaký velký mudrc, znamená touhu být připoután řetězem k šílenci."





Anotace: 

Cale je jedním z tisíců chlapců, kterých se zmocnili fanatičtí a krutí vykupitelé a v naprosté izolaci je připravují na válku proti rouhačským antagonistům. S neobyčejně zmužilým, ale zároveň velmi uzavřeným čtrnáctiletým hochem má podle všeho zvláštní plány jeden z nejvlivnějších vykupitelů – lord vojevůdce Bosco. Jednoho večera Cale náhodou spatří lorda dohlížitele Picarba, jak pitvá ještě živou dívku, a šokován jeho bestiálním počínáním jej zabije a zachrání jinou dívku jménem Riba. Podaří se mu zosnovat útěk ze svatyně, a tak s dalšími dvěma chlapci prchá do neznámého světa za nikdy nepoznanou svobodou... Dobrodružný příběh o životě a hledání víry ve světě, jejž postihla blíže nespecifikovaná katastrofa, je první částí trilogie, která má všechny předpoklady stát se celosvětovým bestsellerem.


Nakladatelství: Knižní klub
Rok vydání: 2010
Žánr: Sci-fi, Fantasy
Orig. název: The Left Hand Of God
Ze série: Cale (1)


Recenze: KRÁSNÁ KATASTROFA a UČINĚNÁ KATASTROFA (Jamie McGuire)

Učiněná krásná katastrofa


"Už mi nemůžeš poroučet, Travisi, nepatřím ti!" 
"No, ale já patřím tobě!" 





Anotace Krásná katastrofa: 
Strhující milostný příběh.
Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…

On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.


Nakladatelství: Fortuna Libri

Rok vydání: 2013
Žánr: New Adult, Literatura světová, Román pro ženy
Orig. název: Beautiful Disaster
Ze série: Beautiful (1)





***


Anotace Učiněná katastrofa: 
Než Travisi Maddoxovi zemřela matka, naučila ho dvě věci: Miluj intenzivně. Bojuj ještě intenzivněji. 
Travis Maddox & Abby Abernathyová.
ON – Jmenuje se Travis. Jeho život je plný povolných žen, nepovoleného hazardu a násilí. Jenže zrovna když si myslí, že je nezranitelný, potká JI.
ONA – Abby je kombinací nevinné krásy a hříšné minulosti. Vnímá Travise jinak než ostatní a rozhodně nemíní být JEHO další trofejí.
ON + ONA – Rozdílné pohledy na jedno společné téma. Tentokrát je na řadě ON, muž s věčným nepokojem v duši. 
Jak dopadne nejkrásnější milostný příběh jedenadvacátého století?


Nakladatelství: Fortuna Libri

Rok vydání: 2014
Žánr: Literatura světová, Román pro ženy, New Adult
Orig. název: Walking disaster
Ze série: Beautiful (2)



Recenze: JAKO LED (J. Lynn)

Četba pro romantické dušičky


"Miluju tě tak moc jako děti Santu." 




Anotace: 
Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.

Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.

Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2014
Žánr: New Adult, Literatura světová, Romány pro ženy
Orig. název: Frigid
Ze série: Frigid (1)


Recenze: SUKUBY JSOU VĚČNÉ (Jill Myles)

Až na dno svých sukubích sil



„Bylo nebylo, kdysi žila jedna překrásná paní, která měla neuvěřitelně veliký kozy a byla hrozně na chlapy.“




Anotace: 
Jackie uzavřela smlouvu s archandělem Gabrielem a musí tak najít další dvě ztracené svatozáře. Ale ona není jediná, kdo touží po nesmírné moci, jež aureoly skrývají. Všichni se jí snaží pomoci, její upír, kamarádka sukuba i serim. Je to závod, a Jackie musí dojít k cíli - jako jediná se chystá vyjít až na vrchol. 

Rok vydání: 2012
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi, Fantasy
Ze série: Deníky Sukuby (4)
KNIHA NEBYLA VYDÁNA V ČR

Recenze: ZANE´S TALE (Jill Myles)

Zaneovo příběh o lásce a utrpení...


„Nezajímá mě, co si myslíš,“ řekl Zane napjatým hlasem. „Má věrnost patří Nitocris.“
„Jen proto, že má tvé koule ve svěráku. Jsem zvědavý, co se stane, až nad tebou ztratí kontrolu.


 

Anotace:
Zane má ve svém životě několik změn... ale je jako upír spokojený s tím, jak se rozhodl? Nebo lituje cesty, kterou si zvolil a nechal tak jít Jackie? 

Tento příběh se odehrává mezi knihami Sukuby to rády horké a My Fair, Sukuba. 
Novela

Recenze: MY FAIR, SUKUBA (Jill Myles)

Na křídlech s upíry a anděly z podsvětí až do nebe


"Nepřísluší ti rozhodovat o trestu. A my jsme došli k rozhodnutí - bude potrestána!" 




Anotace: 
Není jí co závidět... 

Život sukuby přináší neustále něco nového, ale se sexy padlým andělem Noahem, který se stará o ukojení jejího Svrbění, má Jackie Brightonová konečně pocit, že tomu přichází na chuť. Skoro se jí nestýská po jejím úžasném upířím vládci Zanovi, či po jeho hříšných ústech a škádlení. Každopádně se o tom snaží sama sebe přesvědčit. Jackie udělala v minulosti několik chyb, z nichž nyní musí skládat účty. Společně s Noahem jsou uvězněni koncilem Serimů. Jackii se podaří útéci, ale padne přímo do otevřené Zanovy náruče. 

Brzy je zatažena do nebezpečné hry na kočku a myš, která probíhá mezi anděly a upíry, a přitom zjistí, že si také musí zvolit mezi oběma muži svého srdce. Dokáže se rozhodnout mezi Noahem a Zanem? Nebo přijde o všechno, co kdy chtěla? 
Ve hře je víc než jen její srdce... 


Nakladatelství: Levné knihy
Rok vydání: 2012
Žánr: Sci-fi, Fantasy, Romány pro ženy
Orig. název: My Fair, Succubi
Ze série: Deníky Sukuby (3)

Recenze: SUKUBY TO RÁDY HORKÉ (Jill Myles)

Porno tour po boku anděla


"Víš, někdo mi asi měl říct, když jsem se stala Sukubou, že vytočím každou nadpřirozenou bytost, kterou potkám." 




Anotace:
Nikde není psáno, že být sukubou je snadné. Jackie Brightonová se teprve učí sukubou být. Má dva úžasné milence - padlého anděla přes den a upíra na noc - ti oba se zdárně starají o uspokojování jejího nenasytného chtíče. Nic by na uspořádání svého života sukuby neměnila až do chvíle, kdy nechtěně svým dotykem zbaví vědomí poslíčka s pizzou. Pro takovou událost existuje jediné vysvětlení - Jackie je prokletá. A co hůř - nezbaví-li se včas svého prokletí, bude nucena souložit stále častěji a častěji, dokud vysílená z milostných hrátek nezemře vyčerpáním. Sejmout kletbu jí možná může pomoci nejstarší sukuba ve Státech, proto se Jackie a její věrná přítelkyně Remy vydávají pro radu do New Orleans. Je to závod s čaem ve světě plném nástrah a démonů... Dokáže bystrá zrzka v minisukni přelstít síly zla?


Nakladatelství: Levné knihy
Rok vydání: 2011
Žánr: Romány pro ženy, Sci-fi, Fantasy
Orig. název: Succubi Like It Hot
Ze série: Deníky Sukuby (2)

Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.