Citáty mrazivé jako ticho samo

MRAZIVÉ TICHO


Dneska v noci jsem dočetla psychothriller od Wulfa Dorna (pořád na něj musím myslet...) a přináším vám citáty, které mě při jeho čtení zaujaly.


Recenze - připravuje se


Zajímavosti z knihy - připravují se




„Možná věříme na náhody jen proto, že bychom nesnesli pomyšlení na alternativu."


„Život je bojiště a my si ho nemůžeme upravovat podle svých přání. Náš jediný tvůrčí prostor spočívá v postoji, jaký v životním boji zaujmeme."


„Slova jí jen obtížně splývala ze rtů. Zčásti proto, že byla opilá, ale hlavním důvodem bylo to, že si uvědomovala, že celá záležitost se ještě víc nafoukne, jakmile ji vysloví. Pak už to nebude jen letmý nápad, který se dá zaplašit. Slova v sobě vždy mají něco definitivního. Řečeno, uděláno - i když si to řekne jenom pro sebe."


„Měla pocit, že všechno, co tady vnímá, oslovuje její vědomí spíš podprahově. Asi proto jí byla tahle místnost tak nepříjemná. Ten prostor ji nějak... ano, nebyl k ní upřímný, jako by z ní chtěl lstivě vylákat její tajemství."


„Kdo připustil, aby ho tato místnost ovlivnila, zažil nejspíš něco podobného, jako by přistoupil na intimní vztah, který se pak sám stal tajemstvím, protože se člověku o tom nechtělo s nikým mluvit. Intimní vztah na psychické úrovni. Něco, co by bulvární kolegové nejspíš označili jako "duševní soulož"."


„Některé rány se nikdy nevyléčí. Člověk si myslí, že se pod strupem vytvořila nová, mladá pokožka, ale jakmile se tam poškrábe, začne zranění znovu krvácet. Se šrámy na duši je to úplně stejné. Ačkoliv už uplynulo mnoho let a on se domníval, že si na bolest, kterou mu způsobila vzpomínka,
 stačil zvyknout, měl pocit, jako by se mu stará jizva znovu otevřela.


„Člověk v sobě pořád objevuje nové stránky."


„Ano, život je opravdu zvláštní, pomyslel si a zamžoural do jasného modrého nebe. Každý den přináší něco nového. Život je jako ta nádherně azurová modrá obloha. Nikdy se nedá říct, kdy se zase zatáhne a začne sněžit. Proto je moudré užívat si každé krásné chvíle, protože už zítra by na to mohlo být pozdě. A kdo by to měl koneckonců vědět líp než hrobník."


Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.