Recenze: DVĚ ZRCADLA (Karolína Limrová)

Česká autorka se pustila do upírů!

„Ne… Ne!“ Moje šeptání postupně přecházelo v nářek, jak jeho tvář mizela a prolínala se s mou tváří, teď už dobře viditelnou. Vypadal stejně nešťastně a rozčileně jako já. A pak byl pryč.







Anotace: 
Kdyby si Joshua Merboth nekoupil starobylý dům nedaleko od Longville, zřejmě by nikdy Kate Simmonsovou nepoznal. A nikdy by nepřišel na to, že láska může být silnější než peklo smrti a krve.
Joshua spatří Katinu tvář poprvé v prastarém zrcadle, které objeví na půdě chátrajícího sídla. Nemůže slyšet její srdce ani cítit její vůni. Nemůže jí ublížit. Jeho stříbrné oči se mohou jen dívat a v jeho duši se objeví záblesk čehosi, o čem si myslel, že už je navždy ztraceno. Ale co když přijde den, kdy zjistí, že mu to nestačí? Co když víc než po lidské krvi začne toužit po zvuku jejího hlasu? Má někdo jako on vůbec právo chtít něco víc než její úsměv?
V romantickém příběhu s prvky fantasy se v rychlém sledu událostí střídají promluvy obou hlavních hrdinů a my sledujeme napínavý děj ze dvou úhlů pohledu. V knize najdeme všechny atributy spojené s tímto žánrem; především však rozehrává odvěké téma o síle lásky a boji dobra se zlem. 

Nakladatelství: Host
Žánr: Literatura česká, Romány pro ženy
Rok vydání: 2011
Ze série: Dvě zrcadla (1)

Máte chuť na neobvyklý upíří příběh? Tak to stačí opravdu otevřít knihu DVĚ ZRCADLA, kde se s nápaditostí budete setkávat často. Román české autorky, která se tentokrát rozhodla psát téma, jež je teď téměř kultem - vzala to však vlastním neotřelým způsobem. Přizpůsobila si žánr tak, aby jí sedl. A dobře udělala. Kniha tím získala nádech osobitosti. Dá se zapasovat mezi originální romantická díla, která poslouží jako oddechová četba a plně splní svůj účel. 

První polovina knihy byla jemná, romantická a mně se moc líbila. Bylo to objevování, střípky lásky, naděje a stejným dílem i zoufalství. 

Druhá polovina knihy už tak neotřele nepůsobila, ale za to se stala akčnější a zajímavější, protože hlavní hrdinka se setkává s oným kouzelným Joshuou. Všechno působí jemně a nenásilně, takže se čtenář poklidně nechává vést zajímavým příběhem.

Ačkoliv hrdinka Kate žije ve zdánlivě reálném světě, kde neexistují upíři, kouzla, čáry a prostě nic, co by vybočovalo z reality, tak existuje zrcadlo, které ji naučí věřit v opak. 

Díky onomu zrcadlu zažívá Kate tak romantické chvilky, že i čtenářka se rozplývá, pokud je romanticky založená. Okamžiky za zrcadly patří mezi ty nejromantičtější části knihy a rozhodně okouzlí. 

Díky tomu děj ubíhá hrozně rychle. Čtenářka se těší na další setkání s tajemným mužem v zrcadle a nemůže se dočkat dalších chvil, které jsou tak jemné a něžné, až to budí pocit, že se jich můžete dotknout, když jen se správně ponoříte do knihy.

„Je to zlé? To, co bych se dozvěděla?“ Ne, neslyšel jsem v tom obavy. Ale smutek tak hluboký, že se téměř podobal tomu, který jsem cítil já. Moje minulost teď vnikla sem k nám. Naplnila celý pokoj a já ji cítil na ramenou, jako tíhu, kterou nedokážu unést.„Ano.“Posadila se. V očích měla slzy. Až teď jsem to vlastně opravdu pochopil. Jsem zrůda. Měl jsem si přát, aby utekla. 

Děj je jednoduchý, takže se hodí pro chvíle, kdy si vážně potřebujete odpočinou a užít si svou dávku něhy. Charaktery nejsou až tak propracované a celkově to pak kazí dojem celé knihy, která by jinak byla úžasnou vzpomínkou na upíry ze zcela jiného pohledu. Takhle kouzlo po přečtení rychle vyprchá a kniha celkově působí trochu mdle. 

Autorka si s Joshuou opravdu vyhrála po svém a dala mu kreativnost, která upírům po dlouhou dobu chyběla. To velice oceňuji, ale kdyby se tak věnovala i zbytku, byla by kniha mnohem, mnohem lepší.

Takže pokud si tuto četbu přečtete, možná na Vás bude působit omšele a nebudete po ní znovu toužit, ale možná naopak zaujme. Na každého to působí jinak, nezbývá, než to zkusit na vlastní kůži. ,o)

Knižní obálka: 
To je strašný kýč. Hrdlo a červené tečky, které vypadají, že je někdo doděla v programu malování. Tak s obálkou si rozhodně práci nikdo nedal a na příběh to tím pádem nevrhá moc dobré světlo. 


Pokračování série: 



Žádné komentáře:

Okomentovat


Copyright © SVĚT MEZI ŘÁDKY | Šablona: Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.